menu
+30 210 9889421
ΛΕΣΒΟΣ 4ημ ΑΓ.ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ (P2)

ΛΕΣΒΟΣ 4ημ ΑΓ.ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ (P2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : 21-24/06 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

ΑΠΟ 469 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : 21-24/06 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Στο στολίδι του Βορείου Αιγαίου

Στην αρχοντική και φιλόξενη Λέσβο

Στην αύρα μιας άλλης εποχής!

"Πουθενά σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου, ο ήλιος και η Σελήνη δε συμβασιλεύουν τόσο αρμονικά, δε μοιράζονται τόσο ακριβοδίκαια την ισχύ τους, όσο επάνω σε αυτό το κομμάτι της γης που κάποτε, ποιος ξέρει, σε τι καιρούς απίθανους,  ποιος θεός, για να κάνει το κέφι του, έκοψε και φύσηξε μακριά ίδιο πλατανόφυλλο καταμεσής του πελάγους....."

Οδυσσέας Ελύτης

1η μέρα: Αθήνα - Λέσβος - Καγιάνι - Μουσείο Θεόφιλου - Μουσείο Teriande - Πόλη Μυτιλήνης

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση για τη Λέσβο. Άφιξη στο αεροδρόμιο “Οδυσσέας Ελύτης” του τρίτου μεγαλύτερου νησιού της Ελλάδας  και ξεκινάμε την ημέρα μας από το πιο όμορφο «μπαλκόνι» του νησιού, το χωριό Καγιάνι. Εδώ βρίσκεται ο Ι.Ν. των Ταξιαρχών που δεσπόζει με θέα το Αιγαίο, το λιμάνι του νησιού και τα παράλια. Αφού απολαύσουμε τον καφέ μας και βγάλουμε τις απαραίτητες φωτογραφίες συνεχίζουμε για τη Βαρειά, το προάστιο της Μυτιλήνης,  εκεί όπου γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά του χρόνια ο λαϊκός ζωγράφος. Επίσκεψη στο Μουσείο Θεόφιλου (έξοδα ατομικά) ώστε να θαυμάσουμε τους μοναδικούς ζωγραφικούς πίνακες του μεγάλου μας ζωγράφου της λαϊκής ρωμιοσύνης. Λίγο παρακάτω, μέσα στον ελαιώνα θα επισκεφτούμε  το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης - Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη – Teriade (έξοδα ατομικά). Είναι μοναδικό στο είδος του και μπορούμε να το αποκαλέσουμε «ανοιχτό βιβλίο», αφού επιφυλάσσει στον επισκέπτη περιπλανήσεις και πνευματικά ταξίδια. Στεγάζει, διαφυλάσσει και παρουσιάζει το σύνολο του εκδοτικού έργου του εμπνευσμένου, μοναδικού αυτού ανθρώπου και καλλιτέχνη. Αργότερα, θα βρεθούμε στην πρωτεύουσα τη Μυτιλήνης όπου θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο (έξοδα ατομικά) με μοναδικά εκθέματα και κυρίως ψηφιδωτά δάπεδα από την Ελληνιστική και Ρωμαϊκή εποχή. Έπειτα, θα περπατήσουμε στο κέντρο της πόλης με τα εντυπωσιακά νεοκλασσικά κτίρια, τις εκπληκτικές εκκλησίες της πόλης, τα πλακόστρωτα δρομάκια και την οδό Ερμού με τα μοντέρνα καταστήματα, τα ουζερί και τις ταβέρνες. Ελεύθερος χρόνος να απολαύστε το ουζάκι και το γεύμα σας (έξοδα ατομικά) στην προκυμαία αγναντεύοντας το λιμάνι και το επιβλητικό κάστρο. Το απόγευμα, εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας Mythical Coast 5* στον οικισμό Αγριλιά Κρατήγου και ξεκούραση. Το βράδυ  δείπνο στο ξενοδοχείο.

2η μέρα: Βορειοανατολική Λέσβος (Παναγιούδα – Άγιος Ραφαήλ  - Μανταμάδος – Συκαμιά -  Μόλυβος (Μήθυμνα) – Πέτρα – Καλλονή)

Πλούσιο πρόγευμα και αναχώρηση για τον λόφο Καρυές, στη Λουτρόπολη Θερμής. Περνώντας από την παραθαλάσσια Παναγιούδα, γνωστό ψαροχώρι του νησιού, φθάνουμε στο μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ. Θα εκπλαγούμε από όσα θα ακούσουμε, με απόλυτη κατάνυξη και σεβασμό θα γίνει το προσκύνημα μας και θα νιώσουμε τα μαρτύρια των Αγίων. Συνεχίζουμε για το χωριό Μανταμάδος, γνωστός σε όλη τη χώρα για την εκκλησία του Ταξιάρχη (Αρχαγγέλου Μιχαήλ), για τη μεγάλη και σπουδαία παράδοση του στην τέχνη της κεραμικής καθώς και για τα γαλακτοκομικά του προϊόντα. Θα δούμε την μοναδική στα παγκόσμια χρονικά εικόνα του Ταξιάρχη, που είναι φτιαγμένη από πηλό και αίμα 18 σφαγμένων μοναχών από Σαρακηνούς πειρατές, καθώς και τα ιερά άμφια του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε’. Εδώ μην παραλείψετε να δοκιμάστε τους λουκουμάδες με μέλι και καρύδι καθώς το παραδοσιακό γιαούρτι του φτιαγμένο με τον αυθεντικό τρόπο. Στη συνέχεια και περνώντας μέσα από το χωριό του Στρατή Μυριβήλη, τη Συκαμιά, φθάνουμε στον Μόλυβο ή Μήθυμνα όπου για πολλούς θεωρείται το ομορφότερο χωριό του νησιού και γνωστός  προορισμός για τους λάτρεις της φωτογραφίας. Δεν είναι τυχαίο ότι αναφέρεται ότι βρίσκεται ένας από τους πιο όμορφους πεζόδρομους του κόσμου. Κυρίως την άνοιξη που η γλυσίνα ανθίζει και δημιουργεί πάνω από το καλντερίμι μια ολάνθιστη σκεπή. Το ίδιο το χωριό είναι ένα υπαίθριο μουσείο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και το χαρακτηριστικό κάστρο να αποτελεί το γνωστότερο τοπόσημο του οικισμού. Λίγο παρακάτω, θα συναντήσουμε το χωριό της Πέτρας. Κύριο χαρακτηριστικό της Πέτρας δεν είναι άλλο από τον ναό της Παναγίας Γλυκοφιλούσας, ένα από τα πλέον σημαντικά προσκυνήματα ολόκληρης της Λέσβου, που δεσπόζει πάνω σε έναν βράχο ύψους 35 περίπου μέτρων (εξ' ου και το όνομα Πέτρα), με τα 114 λαξευμένα στη σκληρή πέτρα σκαλοπάτια και την καταπληκτική θέα. Καλοδιατηρημένα νεοκλασικά αρχοντικά σπίτια γραφικοί πεζόδρομοι που οδηγούν στο εκκλησάκι της Παναγίας συνθέτουν την εικόνα του γραφικού οικισμού. Αφού απολαύσουμε τον καφέ μας θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μέσω Καλλονής που βρίσκεται στο κέντρο του νησιού ακολουθώντας μία διαφορετική διαδρομή γεμάτη χρώματα και ευωδιές. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο.

3η μέρα: Βορειοδυτική Λέσβος (Βατούσα - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου - Σκάλα Ερεσού)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και η μέρα μας ξεκινάει από την Βατούσα, ένας από του πέντε χαρακτηρισμένους παραδοσιακούς οικισμούς της Λέσβου, χάρη στη μοναδική αρχιτεκτονική της με τα πέτρινα σπίτια και τα μεγάλα αρχοντικά. Βόλτα στα πλακόστρωτα δρομάκια ανακαλύπτοντας τις κρυμμένες ομορφιές του οικισμού και αφού απολαύσουμε τον καφέ μας συνεχίζουμε για το μοναδικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου (έξοδα ατομικά).  Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε σπάνια απολιθώματα της συλλογής των απολιθωμένων φυτών και ζώων που προέρχονται από την έρευνα στην περιοχή της Δυτικής Λέσβου, όπως απολιθωμένους κορμούς, κλαδιά, καρπούς και φύλλα ποικιλίας από κωνοφόρα και αγγειόσπερμα δένδρα και απολιθωμένα οστά ζώων που ζούσαν πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια. Συνεχίζουμε για την Σκάλα Ερεσού, ένα από τα σημαντικότερα παραθεριστικά μέρη της Λέσβου. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο σε κάποιο από τα ταβερνάκια της περιοχής για το γεύμα μας (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ  δείπνο .

 

4η μέρα:  Καρήνη – Αγιάσος - Επίσκεψη στην ποτοποιία Βαρβαγιάννη – Πλωμάρι

Πλούσιο πρωινό  και ξεκινάμε για να γνωρίσουμε το πολύχρωμο ορεινό στολίδι της Λέσβου, την Αγιάσο. Στην διαδρομή μας θα περάσουμε από την καταπράσινη Καρήνη με τα αιωνόβια δέντρα και  τα άφθονα νερά από τις πηγές.  Θα σταματήσουμε στον πλάτανο που έμενε για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα ο Θεόφιλος Κεφαλάς – Χατζημιχαήλ για να φτιάξει τις τοιχογραφίες στους εξωτερικούς τοίχους του παλιού καφενείου. Φθάνωντας στην Αγιάσο, χτισμένη σε υψόμετρο 460 μέτρων, θα εκπλαγούμε από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών με τα πολλά χρώματα και τα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια. Επίσης το χωριό θεωρείται και τόπος τέχνης και αυτό το μαρτυρούν τα δεκάδες μαγαζιά που πουλάνε είδη κεραμικής τέχνης και χειροποίητα σκαλιστά ξύλινα αντικείμενα. Επίσκεψη στην εκκλησία της  Βρεφοκρατούσας, της οποίας η εικόνα της Παναγίας εικάζεται ότι είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά και για πολλά χρόνια ήταν τυλιγμένη με ύφασμα εμποτισμένο από μαστίχα και κερί. Αφού πιούμε τον καφέ μας με συνοδεία τοπικού γλυκού του χωριού, θα κατηφορίσουμε προς το Πλωμάρι, για να επισκεφτούμε την ποτοποιία Βαρβαγιάννη. Για περισσότερα από 160 χρόνια, η οικογενειακή επιχείρηση έχει κάνει το ελληνικό ούζο να ακούγεται  και να απολαμβάνεται παγκοσμίως. Αφού ενημερωθούμε για την διαδικασία και την ιστορία του ποτού θα χαλαρώσουμε απολαμβάνοντας το ουζάκι μας στο γραφικό λιμανάκι του Πλωμαρίου με συνοδεία γευστικούς μεζέδες (έξοδα ατομικά). Μετάβαση στο αεροδρόμιο απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής για την Αθήνα, γεμάτοι όμορφες εικόνες από το νησί της Λέσβου.  

Extra tip: Σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να γευτείτε τα τοπικά προϊόντα (αλίπαστα, αμυγδαλωτά, λαδοτύρι, μαρμελάδες, μέλι, ελιές, ούζο, γλυκά του κουταλιού, διαφόρων ειδών τοπικά τυριά) και τις σπεσιαλιτέ του νησιού (σουγάνια– γεμιστά κρεμμύδια, κολοκυθολούλουδα, λαδοτύρι σαγανάκι, διάφορα τηγανητά, γκιουζλεμέδες και πολλά άλλα).

Πτήσεις µε Sky Express (21-24/6):

Αθήνα – Μυτιλήνη: 06:45 - 07:45

Μυτιλήνη – Αθήνα: 18:45 - 19:50

 

Τιμή κατ’ άτομό, αεροπορικώς, 4 μέρες

21-24/6

Δικλινο Premium

469

Δικλινο Superior

664

3o άτομο

409

Μονόκλινο Premium

589

Μονόκλινο Superior

664

* Φόροι αεροδρομίου 65 € κατ’ άτομο

Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Μυτιλήνη-Αθήνα με SKY EXPRESS με δικαίωμα ανά επιβάτη μίας (1) αποσκευής μέχρι 20 κιλά και μίας (1) χειραποσκευής μέχρι 8 κιλά • Εκδρομές ως πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πούλμαν • Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο στη Μυτιλήνη • Διαμονή στο ξενοδοχείο MYTHICAL COAST 5* • Μπουφέ πρόγευμα & δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδροµίου € 65 κατ' άτοµο  • O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση),  θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο.

Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ  & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΡΓΙΑΣ ΠΑΣΧΑ

**ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03/05 ΑΠΟ 09:00 -15:00 ΜΜ

** ΣΑΒΒΑΤΟ 04/05 , ΚΥΡΙΑΚΗ 05/05, ΔΕΥΤΕΡΑ 06/05 & ΤΡΙΤΗ 07/05 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ.