menu
+30 210 9889421
ΣΑΜΟΣ 5ημ ΑΓ.ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ (P2)

ΣΑΜΟΣ 5ημ ΑΓ.ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ (P2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 20 - 24/06 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

ΑΠΟ 699 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 20 - 24/06 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

ΣΑΜΟΣ

Η Μεθυστική ομορφιά του Βορείου Αιγαίου

1η ημέρα : Αθήνα – Σάμος – Καταρράκτες – Ποτάμι – Πυθαγόρειο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Σάμο. Άφιξη στο αεροδρόμιο «Αρίσταρχος ο Σάμιος» και ξεκινάμε να γνωρίσουμε το νησί του Πυθαγόρα. Το νησί της Σάμου με πλούσια ιστορία και παράδοση, παραμένει ένας ανεξερεύνητος προορισμός οπού εμείς θα ανακαλύψουμε. Μετά την άφιξη στο αεροδρόμιο θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας Hydrele 4* για ένα γρήγορο φρεσκάρισμα από το ταξίδι. Η συνέχεια θα μας βρει να εξορμούμε στη δυτική πλευρά του νησιού, στους Καταρράκτες, όπου θα απολαύσουμε μια δροσερή πεζοπορία, παίρνοντας μια εικόνα από τις ομορφιές της άγριας Σαμιακής φύσης. Θα συνεχίζουμε να δροσιζόμαστε, βουτώντας στη χαρακτηριστική παραλία «Ποτάμι», όπου θα έχουμε ελεύθερη ώρα να απολαύσουμε το μπάνιο μας .Θα ακολουθήσει γεύμα με ιδιαίτερα εδέσματα σε εστιατόριο της περιοχής. Έπειτα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Αργά το απόγευμα, θα έχουμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε βολτάροντας στο λιμάνι του Πυθαγορείου, μέχρι την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα: Ευπαλίνειο – Ι.Μ. Παναγίας Σπηλιανής – Μυκάλη – Ψιλή Άμμος – Ηραίον

Μετά το πλούσιο πρόγευμα μας, η πρώτη μας επίσκεψη θα γίνει σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του νησιού, το Ευπαλίνειο Όρυγμα, αναγνωρισμένο από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως και η ευρύτερη περιοχή του Πυθαγορείου. Έχει χαρακτηριστεί ως ένα παγκόσμιο αρχιτεκτονικό θαύμα και αποτελεί τεκμήριο του υψηλού επιπέδου γνώσεων των αρχαίων Ελλήνων μηχανικών. Εντυπωσιακό αρχιτεκτόνημα της εποχής, που σήμερα διδάσκεται στις αρχιτεκτονικές σχολές της Αμερικής. Εκεί κοντά βρίσκεται η Μονή της Παναγιάς Σπηλιανής χτισμένη μέσα σε μία σπηλιά, σε αμφιθεατρική τοποθεσία, με την θαυματουργή εικόνα και το πετρωμένο καράβι των πειρατών. Σύμφωνα με αρχαίες πηγές, το σπήλαιο αποτελούσε τόπο λατρείας από την αρχαιότητα. Συνεχίζουμε με μια χαλαρή περιήγηση στο γραφικό Πυθαγόρειο, που πήρε την ονομασία του από τον ξακουστό μαθηματικό μας και κατέχει μια παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς εκεί βρίσκεται το πρώτο τεχνητό λιμάνι στον κόσμο! Στη συνέχεια θα κάνουμε μια μικρή περιήγηση στην περιοχή Μυκάλη, το κοντινότερο σημείο Ελλάδας – Τουρκίας, στο οποίο έγιναν 2 ηρωικές ναυμαχίες, ύψιστης σημασίας για την Ελλάδα. Εκεί θα χαζέψουμε τα εντυπωσιακά ροζ φλαμίνγκο που μας επισκέπτονται κάθε άνοιξη. Θα καταλήξουμε στην παραλία της Ψιλής Άμμου, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να κολυμπήσουμε σε μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού, απέναντι από τα μικρασιατικά παράλια.Στη συνέχεια θα γυρίσουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.Το απόγευμα θα μεταβούμε στο Ηραίον για φαγητό σε εστιατόριο, δοκιμάζοντας φρέσκα τοπικά προϊόντα και στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το ποτό μας πάνω στο κύμα.Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Προαιρετική Ημερήσια Κρουαζιέρα

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας, θα εξερευνήσουμε τα συναρπαστικά νερά γύρω από τη Σάμο, τόσο πάνω όσο και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας! Θα επισκεφθούμε ιδιαίτερες φυσικές τοποθεσίες, που έχουν πρόσβαση μόνο με σκάφος, όπως το Ποσειδώνιο με το μοναδικό του τοπίο, την κρυμμένη χρυσαφένια αμμουδιά της Μεγάλης Λάκκας, τη γαλήνια παραλία Κυριακού και τη μαγευτική Σαμιοπούλα. Οι καπετάνιος μας, θα έχει ετοιμάσει ένα μοναδικό πρόγραμμα με παράκτια περιήγηση, βουτιές από το σκάφος, μπάρμπεκιου και άλλα πολλά που συνθέτουν την απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία! Μετά την επιστροφή μας, θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ, προαιρετικά, θα επισκεφθούμε την πρωτεύουσα του νησιού για να απολαύσουμε το ποτό μας στα μπαράκια εκεί που σκάει το κύμα!Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

**Οι πελάτες που δε θα ακολουθήσουν την προαιρετική εκδρομή, θα έχουν ελεύθερη μέρα με γεύμα στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα : Ναός της Ήρας – Αρχαιολογικό μουσείο – Κοκκάρι – Μουσείο Οίνου

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε χώρο του ναού της Ήρας, που συγκαταλέγεται στον κατάλογο μνημείων της Unesco. Το Ηραίο της Σάμου αποτέλεσε το μεγαλύτερο ιερό της αρχαίας Ελλάδας, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο. Συνδεόταν πολιτικά και διοικητικά με την αρχαία πόλη της Σάμου, το σημερινό Πυθαγόρειο. Σύμφωνα με το μύθο στην όχθη του ποταμού Ίμβρασσου κάτω από μια λυγαριά γεννήθηκε η θεά και έτσι θεωρήθηκε ως το ιερό δέντρο της Ήρας. Εκεί λοιπόν σε αυτόν τον ενεργειακό χώρο, θα ξεναγηθούμε και θα θαυμάσουμε την πολυτραγουδισμένη Κολώνα ύψους 11μ , η μοναδική διασωθείσα από τις 105 του ιερού.
Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο της Σάμου. Το μουσείο φιλοξενεί τον μεγαλύτερο Κούρο που υπάρχει στην Ελλάδα ύψους 5,25μ.Η συνέχεια θα μας βρει στην πανέμορφη παραλία Κοκκαρίου με ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε το μπάνιο μας.
Έπειτα θα γευματίσουμε σε εστιατόριο της περιοχής και θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το απόγευμα θα μας βρει στην πρωτεύουσα της Σάμου, όπου θα επισκεφτούμε το μουσείο οίνου της Ένωσης Οινοπαραγωγών Σάμου, για να μάθουμε την ιστορία του ξακουστού και πολυβραβευμένου σαμιώτικου κρασιού και να το γνωρίσουμε με όλες μας τις αισθήσεις.
Έπειτα θα υπάρξει ελεύθερη ώρα στην πόλη και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

5η ημέρα: Αναχώρηση

Πλούσιο πρόγευμα και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας για τα τελευταία ψώνια – σουβενίρ στο Πυθαγόρειο με ένα σύντομο πέρασμα από το Κάστρο του Λυκούργου Λογοθέτη, πρωτοστάτη της επανάστασης της Σάμου από την τουρκοκρατία. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Σάμου για την πτήση μας στην Αθήνα. Άφιξη στην Αττική γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις από το ταξίδι μας στο μαγευτικό νησί του Πυθαγόρα!

Πτήσεις µε Sky Express (20-24/6):

Αθήνα – Σάμος: 11:00 – 11:55   GQ310

Σάμος – Αθήνα: 12:25 – 13:25    GQ311

 

Τιµή κατ’άτοµο, 20-24/6, αεροπορικώς, 5 μέρες

Δίκλινο

699

* Φόροι αεροδρομίου 72 €

 

Συμπεριλαμβάνονται: • Διαμονή στo Hydrele Hotel 4* ŸΠρωινό καθημερινά ŸΞεναγήσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρουςŸΠεριηγήσεις σε χωριܟΣυνοδός εκδρομήςŸ 4 (τέσσερα) γεύματα σε εστιατόρια με τοπική κουζίν០• Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται: Ÿ Φόροι αεροδρομίου 72 €Ÿ O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση),  θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο.ŸΕίσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους Ÿ Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα

Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

INSTAGRAM: palmostravel_official

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ  & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΡΓΙΑΣ ΠΑΣΧΑ

**ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03/05 ΑΠΟ 09:00 -15:00 ΜΜ

** ΣΑΒΒΑΤΟ 04/05 , ΚΥΡΙΑΚΗ 05/05, ΔΕΥΤΕΡΑ 06/05 & ΤΡΙΤΗ 07/05 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ.