menu
+30 210 9889421
ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΥΡΟΣ ΜΑΡΟΚΟΥ 10ημ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (P1)

ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΥΡΟΣ ΜΑΡΟΚΟΥ 10ημ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (P1)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 21/10

ΑΠΟ 1.050 € early booking

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 21/10

ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΥΡΟΣ ΜΑΡΟΚΟΥ 10 ΗΜΕΡΕΣ

Κασαμπλάνκα (1) - Ραμπάτ – Ταγγέρη (1) - Μπλε πόλη – Μεκνές – Φεζ (2) - Ιφράν – Μιντέλτ – Ερασιντία – Έρφούντ (1) – Ουαρζαζάτ (1)  - Εσαουίρα -  Έρημος Agafay - Μαρακές (3)

21-30/10/2024
Για πρώτη φορά , το ολοκληρωμένο ΜΑΡΟΚΟ , όπως πρέπει να το δείτε !!

1η Μέρα | Αθήνα – Μαρακές - Κασαμπλάνκα

Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο ‘’Ελ. Βενιζέλος’’ για την πτήση μας στο Μαρακές. Άφιξη στο Μαρακές, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Καζαμπλάνκα. Άφιξη και αμέσως θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στη μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκου. Θα επισκεφθούμε την Κεντρική αγορά, την πλατεία Μωχάμεντ  5ου, την πλατεία των Ηνωμένων Εθνών, την παραλιακή λεωφόρο Κορνίς, το τζαμί του Χασάν του Β΄ (εξωτερικά) και την πλούσια συνοικία Άνφα, με τον ιππόδρομο και τα γήπεδα γκολφ. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση.

2η Μέρα | Καζαμπλάνκα – Ραμπάτ – Ξενάγηση πόλης – Ταγγέρη – Ξενάγηση πόλης.

Πρωινό και αναχωρούμε για την σημερινή πρωτεύουσα Ραμπάτ. Εκεί θα επισκεφθούμε το παλάτι του Βασιλιά Χασάν του Β’, το Μαυσωλείο του Μωχάμεντ 5ου, τον Πύργο του Χασάν και την κάσμπα Ουιντάια. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Ταγγέρη. Άφιξη και αμέσως θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στην κοσμοπολίτικη πολιτεία της Ταγγέρης η οποία αποτέλεσε σημαντικό λιμάνι του Μαρόκου. Ανά τα χρόνια η σπουδαία αυτή πόλη κατοικήθηκε από τους Φοίνικες, τους Ρωμαίους, τους Άραβες, τους Πορτογάλους, τους Ισπανούς, τους Βρετανούς και τους Γάλλους. Θα ξεναγηθούμε στην κάσμπα και τα σουκς της πόλης. Στη συνέχεια αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Δείπνο και τακτοποίηση.

3η Μέρα | Ταγγέρη - Ξενάγηση πόλης – Μπλε πόλη – Μεκνές – Φεζ.

Πρωινό και αναχωρούμε για το Σεφσαουέ, το μπλέ χωριό όπως το λένε οι ντόπιοι λόγω του χρώματος των περισσότερων σπιτιών της περιοχής. Θα ακολουθήσει μια πρώτη γνωριμία και στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να περπατήσουμε και να θαυμάσουμε τα σοκάκια του χωριού. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα Μεκνές. Άφιξη και στην ξενάγηση θα δούμε τα ερείπια από το παλάτι του Μουλάι Ισμαήλ, τις  "Βερσαλλίες  του  Μαρόκου"  με  τα  μεγαλόπρεπα  τείχη,  τις  αυλές  με  τα  σιντριβάνια,  την  επίσης μεγαλόπρεπη πύλη Μπαμπ Ελ Μανσούρ του 17ου αιώνα κ.ά. Αποχαιρετούμε το Μεκνές και μέσα από μια όμορφη διαδρομή θα καταλήξουμε στη Φεζ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Μέρα | Φεζ – Ξενάγηση πόλης.

Πρωινό και ξενάγηση στην ιερή αυτή πόλη. Η ξενάγηση περιλαμβάνει την 1η μουσουλμανική Μεντίνα του αραβικού κόσμου με τα 9.202 σοκάκια, μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου και τα σούκς. Εκεί θα γνωρίσουμε την κορανική σχολή Μπου Ινανία και την εβραϊκή συνοικία Μελλάχ. Συνεχίζουμε για να δούμε εξωτερικά το παλάτι των Μερενιδών που είναι το πιο παλιό του Μαρόκου, εξωτερικά το τζαμί Καραουίν, που ήταν από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του αραβικού κόσμου, το Μαυσωλείο του Μουλά Ιντρίς και τα ερείπια της νεκρόπολης των Μερενιδών. Αν υπάρχει χρόνος, θα δούμε τα Βυρσοδεψεία. Απόγευμα ελεύθερο για να ανακαλύψουμε τα μυστικά της Φέζ. Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η Μέρα | Φεζ – Ιφράν – Μιντέλτ – Ερασιντία – Έρφούντ.

Πρωινό και στη συνέχεια μέσω γραφικής διαδρομής από τα χωριά του μέσου Άτλαντα, όπως το Ιφράν, το Μιντέλτ και την Ερασιντία, καταλήγουμε στην Έρφρουντ. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τους αμμόλοφους της Μερζούγκα, με ειδικά διαμορφωμένα jeep 4x4, για να  απολαύσουμε την ανατολή του ήλιου στην έρημο. Στη συνέχεια επιστροφή στο Έρφούντ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

6η Μέρα | Έρφούντ – Ουαρζαζάτ  - Ξενάγηση πόλης.

Πρωινό και αναχωρούμε για το Ουαρζαζάτ, την «Πύλη της ερήμου», παλιό οχυρό της Λεγεώνας των ξένων. Μέσα από τα μαγικά βουνά του Υψηλού Άτλαντα και το περίφημο εντυπωσιακό πέρασμα Tizi N Tichka Pass στα 2260 μ., θα περάσουμε από ορεινές κοιλάδες και τοπία γεμάτα από κάσμπες και παραδοσιακά Βερβέρικα σπίτια, γνωστά ως Κσαρ.

Επίσκεψη στην πόλη που  διαθέτει δύο από τις ομορφότερες κάσμπες του Μαρόκου. Η κάσμπα Ταουρίτ (εξωτερική επίσκεψη), πρώην τόπος κατοικίας του Πασά Γκλάουι, με τους πύργους που υψώνονται από τα παραδοσιακά σπίτια, θα σας συναρπάσει. Η δεύτερη κάσμπα, η Αϊτ Μπενχάντου απέχει 30 χλμ από την Ουαρζαζάτ και είναι πραγματικά μοναδική. Έχει ανακηρυχτεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η Μέρα | Ουαρζαζάτ – Μαρακές – Ξενάγηση πόλης.

Πρωινό και αναχωρούμε για το Μαρακές. Το Μαρακές ιδρύθηκε το 1062. Ήταν από την πρώτη στιγμή η πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας που εκτεινόταν από το σημερινό Τολέδο της Ισπανίας μέχρι και Σενεγάλη. Ονομάστηκε "κόκκινη πόλη" εξαιτίας του χρώματος των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν από την γύρω περιοχή για το χτίσιμο της. Ένας μεγάλος λαβύρινθος όπου μέσα σε αυτόν βρίσκονται Παλάτια, Μουσεία, Ναοί και Αγορές. Οι υπέροχοι κήποι της πόλης ακόμα και σήμερα ποτίζονται με τα παλιά παραδοσιακά υπόγεια κανάλια του 11ου αιώνα. Πρωινή ιστορική ξενάγηση που περιλαμβάνει: Την πισίνα και τους κήπους της Μιναρα, τον Μιναρέ της Κουτουπία που κτίστηκε τον 12ο αιώνα την ίδια χρονική στιγμή που κτιζόταν του Γκιραλντα της Σεβίλλης και ο πύργος του Χασσάν στο Ραμπάτ. Στη συνέχεια θα δούμε το παλάτι Μπάχια και το μουσείο του Νταρ Σι Σαιντ. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε Φοκλορικό Show με ποτό στο Chez Ali Fanatsia, δώρο από το γραφείο μας.

8η Μέρα | Μαρακές – Ημερήσια εκδρομή στην Εσαουίρα.

Πρωινό και αναχώρηση για τη παραθαλάσσια πόλη Essaouira. Εκεί που φυτρώνουν τα argan από τα οποία προέρχεται το πανάκριβο Argan oil. Η Εσαουίρα είναι μια... εντοιχισμένη καστροπολιτεία με έντονο νησιώτικο χρώμα. Η κωμόπολη αυτή αναπτύχθηκε το 16ο αιώνα από τους Πορτογάλους, λόγω της ασφάλειας που παρείχε το φυσικό της λιμάνι από τους αέρηδες του Ατλαντικού. Η τωρινή πόλη χτίστηκε το 18ο αιώνα από το Μοχάμεντ Γ’, ο οποίος ήθελε να στρέψει το βασίλειό του προς τον Ατλαντικό με στόχο να έχει περισσότερη επαφή με τις ευρωπαϊκές δυνάμεις. Η Παλιά Πόλη ή Μεντίνα υπάγεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Τα σπίτια είναι ψηλά, λευκά αρχοντικά, διώροφα και τριώροφα, με μπλε παράθυρα, θυμίζοντας την αρχιτεκτονική των Κυκλάδων. Εντούτοις, πολλά έχουν υποστεί ζημιές από την έντονη υγρασία που προέρχεται από τις ομίχλες του Ατλαντικού. Αν και οι πύλες εισόδου στην πόλη είναι στενές, τα εσωτερικά σοκάκια είναι αρκετά φαρδιά, προσφέροντας την αίσθηση της απλοχωριάς. Στις πλακόστρωτες πλατείες της πόλης και κατά μήκος των κύριων οδών, έμποροι πωλούν κάθε λογής προϊόντα, όπως χαλιά, τραπεζάκια από σίδερο, παντόφλες, μπαμπού, έργα τέχνης (πίνακες) καθώς και διάφορα είδη μπαχαρικών και μυρωδικών. Περπατώντας στην πόλη, ο επισκέπτης καταλήγει στο αμυντικό τείχος που την περικυκλώνει. Στη μία άκρη βρίσκεται το κάστρο με τα κανόνια έτοιμα να την προστατέψουν από τους πειρατές. Στην άλλη, το χτιστό λιμάνι με τις εκατοντάδες ψαρόβαρκες και ψαροκάικα. Στο δρόμο δεκάδες πωλητές έχουν στήσει πάγκο και πωλούν την πλούσια λεία του ωκεανού - σαρδέλες, γαρίδες, αστακούς, καραβίδες, καβούρια, κάθε λογής ψάρια και θαλασσινά. Η διαδικασία απλή: ο πελάτης επιλέγει, κάθεται σε κάτι πρόχειρα τραπεζάκια και περιμένει να του τα ψήσουν επιτόπου. Η διαδικασία του φαγητού πλάι στη θάλασσα, με θέα την πόλη και τη μυρωδιά των ψημένων θαλασσινών να γεμίζει την ατμόσφαιρα, είναι αξέχαστη. Το απόγευμα επιστροφή στο Μαρακές γεμάτοι με μοναδικές εικόνες και αναμνήσεις.

9η Μέρα | Μαρακές – Ελεύθερος χρόνος – Έρημος Agafay.

Πρωινό και ελεύθερη μέρα στο Μαρακές. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την έρημο Agafay, που βρίσκεται μόλις 45 λεπτά από το Μαρακές. Μια βραχώδης έρημος στην οποία θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε διάφορες δραστηριότητες. Ας ζήσουμε την εμπειρία του αραβικού καραβανιού με τις πανύψηλες καμήλες της ερήμου. Θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα και θα δούμε χρώματα στον ουρανό που όμοια δεν έχουμε ξαναδεί. Για τους λάτρεις της περιπέτειας, σας προτείνουμε βόλτα με quad – τετράτροχες μηχανές «γουρούνες». Οι Βερβεροί εκπαιδευτές θα σας δείξουν τα μυστικά της ερήμου ενώ θα κάνουμε στάσεις για να φωτογραφήσουμε κρυφά χωριά και εντυπωσιακούς βράχους! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το βράδυ. Δείπνο, διανυκτέρευση.

10η Μέρα | Μαρακές – Πτήση επιστροφής.

Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο του Μαρακές και την πτήση της επιστροφής.

 

ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΥΡΟΣ ΜΑΡΟΚΟΥ 10 ΗΜΕΡΕΣ

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχείο

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο

Παιδί 2-12

σε Τρίκλινο

Επιβ.

Μονοκλίνου

Πτήσεις

21/10 -30/10/2024

Κασαμπλάνκα: Mogador
Center 5*
Ταγγέρη: Tanger Hotel Hilton 4*
Φεζ: Ramada 5*
Έρφούντ: Yasmina  4*
Ουαρζαζάτ: Karam  4* 
Μαρακές: AI  Andalous 4*

Early booking

1050

Early booking

730

Early booking

450

Aegean Airlines

Αθήνα - Μαρακές
08:55 - 11:25

Μαρακές - Αθήνα
13:25 - 18:30

+ Χρεώσεις αεροδρομίων,  επίναυλοι καυσίμων  385€.

Οι τιμές Early booking ισχύουν για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για κρατήσεις έως 31/8 /24
Έπειτα θα υπάρχει προσαύξηση  100€ κατ’ άτομο.  (κανονική τιμή )

 

Στη τιμή περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Μαρακές και αντίστροφα με την Aegean Airlines.
 • Αποσκευή 23kg και χειραποσκευή 8kg.
 • Διαμονή (9) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* & 5* ως ακολούθως:
  Κασαμπλάνκα (1) διανυκτέρευση στο Mogador Center 5* hotel
  Ταγγέρη (1) διανυκτέρευση στο Tanger Hotel Hilton 4*
  Φεζ (2) διανυκτερεύεσεις στο Ramada 5* hotel
  Έρφούντ (1) διανυκτέρευση στο Yasmina 4* hotel
  Ουαρζαζάτ (1) διανυκτέρευση στο Karam 4* hotel
  Μαρακές (3) διανυκτερεύεσεις στο AI Andalous 4* hotel
 • Μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Πλούσιο πρωινό και δείπνο καθημερινά.
 • Περιηγήσεις και ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα.
 • Δώρο το Φολκλορικό Show με ποτό στο Chez Ali Fanatsia.
 • Ημερήσια εκδρομή στην Εσαουίρα.
 • Επίσκεψη σε Bouanania School στην Φεζ και Bahia Palace στο Μαρακές.
 • Έμπειροι αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας. Επίσημος ξεναγός στις ξεναγήσεις του προγράμματος.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων: 385€ κατά άτομο. (πληρωτέα στο γραφείο)
 • Φιλοδωρήματα: 20€ κατά άτομο. (πληρωτέα στον προορισμό )
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά , διασκεδάσεις.
 • Είσοδοι σε μουσεία , πάρκα.
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Ταξιδιωτικά έγγραφα

 • Για το ταξίδι σας στο Μαρόκο χρειάζεστε διαβατήριο. Η ισχύς του ταξιδιωτικού σας εγγράφου πρέπει να είναι 6μηνη
 • από την ημέρα της άφιξής σας στη χώρα.
 • Όσοι ταξιδιώτες είναι αλλοδαποί και δεν είναι κάτοχοι Ελληνικού διαβατηρίου, οφείλουν να επικοινωνήσουν με την πρεσβεία της χώρας τους για να πληροφορηθούν για τις διαδικασίες έκδοσης Visa. Η εταιρεία μας δε φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση προβλήματος που παρουσιαστεί με τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα την ημέρα της αναχώρησης από δική σας ευθύνη.

Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

palmostravel_official

PALMOS TRAVEL

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE