menu
+30 210 9889421
ΓΥΘΕΙΟ - ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ 3,4ημ ΑΓ.ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ (P2)

ΓΥΘΕΙΟ - ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ 3,4ημ ΑΓ.ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ (P2)

ΑNΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 22-24/06 & 21-24/06 ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

ΑΠΟ 237 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑNΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 22-24/06 & 21-24/06 ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

Το Γύθειο της ωραίας Ελένης και του Πάρη

& η Μυσταγωγική Μονεμβασιά

1η μέρα: Αθήνα - Μυστράς - Σπάρτη (Μουσείο Ελιάς) – Βαθύ Γυθείου

Αναχώρηση 08:30 από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για τον ιστορικό Μυστρά (έξοδα ατομικά), την καλύτερα σωζόμενη βυζαντινή πολιτεία στον ελλαδικό χώρο που είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς Unesco. Ένα ονειρικό ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία σας περιμένει! Θα απολαύσετε την περιπλάνησή σας στα μνημεία του κάστρου, έχοντας εξαιρετική θέα της κοιλάδας της Σπάρτης και των βουνοκορφών του Πάρνωνα και του Ταϋγέτου. Ο αρχαιολογικός περίπατος του Μυστρά είναι από τους ομορφότερους που μπορείτε να κάνετε, ειδικά την άνοιξη, όπου τα αρώματα της ρίγανης, του θυμαριού και των αγριολούλουδων που φυτρώνουν ανάμεσα στα κτήρια της καστροπολιτείας σας συνοδεύουν καθώς διαβαίνετε τα λιθόστρωτα καλντερίμια της ιστορίας. Συνεχίζουμε για την ηρωική Σπάρτη, όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, ένα κόσμημα της πόλης με εκθέματα και μηχανισμούς από την αρχαιότητα μέχρι τις ημέρες μας (έξοδα ατομικά). Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τις πρώτες μαρτυρίες για την παρουσία της ελιάς και την παραγωγή του λαδιού στον ελλαδικό χώρο όπως σπάνια απολιθωμένα φύλλα ελιάς, 50.000-60.000 ετών, από τη Σαντορίνη, τα παλαιότερα ευρήματα που αποδεικνύουν την παρουσία ελαιόδενδρου στην Ελλάδα, πινακίδες Γραμμικής Β του 14ου αιώνα π.Χ.  (ακριβή αντίγραφα), με τις  πρώτες γραπτές μαρτυρίες για την ελιά και το λάδι . Αργότερα εγκατάσταση στο Belle Helene 3*sup στην παραλία Βαθύ σε δωμάτια με θέα θάλασσα.  Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

2η μέρα: Κότρωνας - Πόρτο Κάγιο – Ταίναρο – Βάθεια – Γερολιμένας -Αρεόπολη

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα ξεκινάμε για να γνωρίσουμε την δυτική πλευρά της Λακωνικής Μάνης.  Πρώτη μας στάση στον Κότρωνα, τον  παραθαλάσσιο οικισμό που είναι χτισμένος στην θέση της αρχαίας Τευθρώνης. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν πυργόσπιτα στον Κότρωνα με ενσωματωμένα στην πλινθοδομή τους αρχαία κιονόκρανα και επιγραφές. Μέσω  διαδρομής που αποπνέει μία απόκοσμη γοητεία, γεμάτη καστρόσπιτα και χωριά “κρεμασμένα” στις πλαγιές. Έχοντας κατεύθυνση νότια και συνοδοιπόρο την άγρια ομορφιά των ακτών της  Μάνης θα φθάσουμε στο  Πόρτο Κάγιο, με το γαλήνιο φυσικό λιμάνι, κάτω από το κάστρο του 1565, για να καταλήξουμε στο νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Βαλκανικής χερσονήσου, το ακρωτήριο Ταίναρο. Ελεύθερος χρόνος να το φωτογραφήσουμε και να φωτογραφηθούμε. Αργότερα, περνώντας από  τη Βάθεια, όπου  θα διακρίνουμε πολλά πυργόσπιτα, αλλά και τα αρχαία λατομεία μαρμάρων, θα φθάσουμε στον Γερολιμένα. Το γραφικό λιμανάκι του αποτελούσε για πολλά χρόνια ορμητήριο των Μανιατών πειρατών. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και γεύμα (έξοδα ατομικά).  Τελευταίος μας προορισμός θα είναι η επιβλητική Αρεόπολη, η αετοφωλιά των Μαυρομιχαλέων. Περιηγούμαστε στο διατηρητέο ιστορικό κέντρο, θαυμάζοντας την πλατεία 17ης Μαρτίου, τον Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και τους μοναδικούς πέτρινους πύργους . Θα απολαύσουμε τον καφέ μας στα στενά δρομάκια της διατηρητέας πόλης που μοιάζει σαν να σταμάτησε ο χρόνος και άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια μιας άλλης εποχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

3η μέρα: Μονεμβασιά

Πρόγευμα μπουφέ και ξεκινάμε να ανακαλύψουμε τις ανατολικές ακτές τις Πελοποννήσου. Αφού θαυμάσουμε από ψηλά το ναυάγιο Δημήτριος, σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της φωτογραφίας, θα περάσουμε από τα ευωδιαστά περιβόλια της Σκάλας Λακωνίας για να καταλήξουμε στη ρομαντική καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, το στολίδι της ανατολικής ακτής της Πελοποννήσου, το υπέροχο «καράβι» του Ρίτσου. Ταξίδι στη μεσαιωνική καθημερινότητα της ζωής, με τα μάτια του σήμερα! Περίπατος - περιήγηση στο κάστρο με τα Βενετσιάνικα και τα Βυζαντινά αρχοντικά, τις σαράντα εκκλησιές, τις καμάρες, που από κάτω τους διασταυρώνονται τα λιθόστρωτα δρομάκια με τα πολλά μαγαζάκια με τοπικά προϊόντα και ενθύμια κ.α. Χρόνος για γεύμα με τοπικές σπεσιαλιτέ, βολτούλα, σουβενίρ και μοναδικές φωτογραφίες! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο.

4η μέρα: Γύθειο - Μονή Μαλεβής - Παράλιο Άστρος - Αθήνα

Πρόγευμα μπουφέ και θα περιηγηθούμε στο γραφικό παραθαλάσσιο Γύθειο με τα πανέμορφα νεοκλασικά και το νησιωτικό χρώμα. Αρχαίο και σημερινό επίνειο της Σπάρτης, στο μυχό του Λακωνικού κόλπου με σπίτια που σκαρφαλώνουν αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού "Ακούμαρο". Ακόμα θα δούμε τον επιβλητικό φάρο, τον πύργο Τζαννετάκη και το κατάφυτο νησάκι Κρανάη (εδώ κατέφυγαν ο Πάρις και η Ωραία Ελένη, σύμφωνα με τη μυθολογία, πριν αναχωρήσουν για την Τροία). Στη συνέχεια, αναχώρηση για την Ι.Μ. της Παναγίας Μαλεβής, στο απερίγραπτης ομορφιάς προστατευόμενο δάσος του δενδρόκεδρου, στις πλαγιές του Πάρνωνα στην Κυνουρία. Προσκύνημα στην θαυματοποιό και μυροβλύζουσα εικόνα της Παναγίας. Έπειτα θα βρεθούμε στο “νησιωτικό” Παράλιο Άστρος με το επιβλητικό κάστρο Castello della Estella δηλαδή Κάστρο του Αστεριού, λόγω του αστεροειδούς σχήματος της χερσονήσου στην οποία είχε χτιστεί. Βόλτα και χρόνος για γεύμα στα εστιατόρια της παραλίας (έξοδα ατομικά) ατενίζοντας τον χαρακτηριστικό πετρόκτιστο φάρο που λειτούργησε για πρώτη φορά το 1893. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Σημείωση: Στο πρόγραμμα της 3ήμερης εκδρομής δεν περιλαμβάνεται η 2η μέρα

 

Τιµή κατ’ άτοµο, µε πούλµαν

3 ΜΕΡΕΣ

22-24/6

4 ΜΕΡΕΣ

21-24/6

Δίκλινο Standard

237

315

Δίκλινο Superior

253

339

3ο άτομο

217

285

3ο άτομο έως 12 ετών

133

159

4ο άτομο έως 12 ετών

169

213

Μονόκλινο Standard

301

411

Μονόκλινο Superior

325

447

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο ξενοδοχείο BELLE HELENE 3* Sup. στην παραλία Βαθύ Γυθείου • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση),  θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο. • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων.

Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

palmostravel_official

PALMOS TRAVEL

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ