menu
+30 210 9889421
ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΠΡΕΣΠΕΣ 4ημ ΑΓ.ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ (P2)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΠΡΕΣΠΕΣ 4ημ ΑΓ.ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ (P2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 21-24/06 ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

ΑΠΟ 337 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 21-24/06 ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

Στα αρχοντικά των γουναράδων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΠΡΕΣΠΕΣ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΝΤΟΛΤΣΟ - ΣΙΑΤΙΣΤΑ

1η μέρα: Αθήνα - Καλαμπάκα - Καστοριά

Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30 για την πανέμορφη πόλη της Καστοριάς. Διασχίζοντας τη Θεσσαλία και μέσω Καλαμπάκας φθάνουμε στην δυτική Μακεδονία και στην πόλη των γουναράδων που περιμένει κάθε φορά τους επισκέπτες της να τους φιλοξενήσει μοναδικά, όπως μόνο η Καστοριά ξέρει. Άφιξη και τακτοποίηση στο πολυτελέστατο και αγαπημένο ξενοδοχείο  Limneon Resort & Spa 5* Deluxe στην Καστοριά. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

2η μέρα: Ενυδρείο - Σπήλαιο Καστοριάς “Σπηλιά του Δράκου” - Λαογραφικό Μουσείο (Αρχοντικό Αϊβάζη) - Πόλη (Ντολτσό)

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για το υπέροχο Ενυδρείο, το μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού νερού των Βαλκανίων (έξοδα ατομικά) σε ένα διώροφο κτίριο 450 τετραγωνικών μέτρων, που υπόσχεται να χαρίσει μοναδικές στιγμές στους φυσιολάτρες και το εγκαινίασε ο ίδιο ο οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Επόμενη μας στάση το Σπήλαιο Καστοριάς ή “Σπηλιά του Δράκου” (έξοδα ατομικά), με τον μύθο που το συνοδεύει. Η είσοδος απέχει περίπου είκοσι μέτρα από τις όχθες της λίμνης. Στο εσωτερικό του υπάρχουν μεγάλα χερσαία και λιμναία τμήματα με εντυπωσιακό σταλακτικό διάκοσμο. Το σπήλαιο χρονολογείται στα 6 εκ. χρόνια. Τα είδη των σταλακτικών που συναντάμε είναι οι κολόνες, οι κουρτίνες, ο καταρράκτης και οι σωληνοειδείς σταλακτίτες. Μέσω του παραλίμνιου δρόμου, θα φθάσουμε ως την ιστορική  μονή  της Παναγιάς Μαυριώτισσας.  Το μοναστήρι ιδρύθηκε από τον Αλέξιο Α’ Κομνηνό (10ος-11ος αιώνας), στο χώρο ακριβώς όπου είχαν αποβιβαστεί τα βυζαντι­νά στρατεύματα τα όποια πολιόρκησαν την Καστοριά το 1083 για να εκδιώξουν τούς Νορμανδούς πού κατεί­χαν τότε την πόλη. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το εκπληκτικής ιστορικής και πολιτιστικής ομορφιάς Λαογραφικό Μουσείο της Καστοριάς (έξοδα ατομικά) που βρίσκεται στο παραδοσιακό επιβλητικό κτήριο Αϊβάζη, κοντά στην πλατεία Ντολτσό. Βόλτα στο Ντολτσό, στην παλιά πόλη με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τα παλιά αρχοντικά που θυμίζουν την ακμή μιας άλλης εποχής.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

3η μέρα: Πρέσπες - Άγιος Γερμανός - Ψαράδες - Άγιος Αχίλλειος

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και κατευθυνόμαστε προς τα βόρεια υδάτινα φυσικά σύνορα της χώρας, τον Εθνικό Δρυμό Πρεσπών, με σπάνια πανίδα και χλωρίδα. Επίσκεψη στη Μικρή και τη Μεγάλη Πρέσπα και το κεφαλοχώρι της περιοχής Αγ. Γερμανό με τα περίφημα φασόλια με ονομασία προέλευσης, που κρατούν ζωντανή μαζί με άλλα προϊόντα της περιοχής την μικροοικονομία της. Στην συνέχεια θα βρεθούμε στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, ένα από τα δύο κατοικημένα νησιά που υπάρχουν σε λίμνες της Ελλάδας. Μέσω της πλωτής πεζογέφυρας που ενώνει το νησί με την στεριά, θα βρεθούμε στην Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου (10ος αιώνας), το σπουδαιότερο από τα βυζαντινά μνημεία των Πρεσπών. Αργότερα κατευθυνόμαστε στον οικισμό Ψαράδες, το ακροτελεύτιο χωριό της χώρας μας. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και γεύμα (έξοδα ατομικά). Σας προτείνουμε μια  βαρκάδα στα υδάτινα  σύνορα των τριών κρατών της Μεγάλης Πρέσπας θαυμάζοντας τα φημισμένα  ασκηταριά στα βράχια της λίμνης. Θα σας μείνει αξέχαστη! Το απόγευμα επιστροφή στην Καστοριά και το βράδυ δείπνο.

4η μέρα: Σιάτιστα – Αθήνα

Πλούσιο πρόγευμα και αναχωρούμε για την αρχοντική κωμόπολη της Κοζάνης, τη Σιάτιστα. Η πόλη είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε μια πλαγιά του όρους Βέλλα, προέκταση του όρους Άσκιο (Σινιάτσικο), σε υψόμετρο 920 μέτρων πάνω από την κοιλάδα του Αλιάκμονα. Βόλτα να θαυμάσουμε τα ωραιότατα πετρόχτιστα αρχοντικά, με στιβαρή αρχιτεκτονική που μας μεταφέρουν αυθεντικές εικόνες ενός πυκνού, πολυσήμαντου παρελθόντος. Η ακμή της πόλης, στην οποία πρωταγωνίστησαν οι έμποροι, οι γουναράδες και οι οινοποιοί, ξεκίνησε τον 17ο αιώνα και διήρκεσε μέχρι και τον 19ο. Η αστική τάξη που δημιουργήθηκε τότε στη Σιάτιστα δεν υστέρησε σε προσφορές, ούτε τα παλιά, ούτε τα νεώτερα χρόνια. Αξιοθέατο σπάνιο στη Σιάτιστα είναι οι αγιογραφίες του ναού του Προφήτη Ηλία, προστάτη των γουναράδων, καθώς παρουσιάζουν αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, νομοθέτες και ιστορικούς. Ο ναός κτίστηκε το 1701 σε μια πλατωσιά στο κεντρικό ύψωμα της Σιάτιστας και αγιογραφήθηκε από τον Αναστάσιο Ιωάννου Καλούδη και τα αδέλφια του, οι οποίοι προέρχονταν από το Κεπέσοβο των Ιωαννίνων. Παρόμοιες αγιογραφίες, συν ξυλόγλυπτα λεπτότατης τέχνης, υπάρχουν και στην πιο παλιά εκκλησία της πόλης, την Αγία Παρασκευή (1677), η οποία βρίσκεται στη συνοικία της Γεράνειας. Επίσκεψη στο αρχοντικό της Πούλκως (εφόσον είναι σε λειτουργία – έξοδα ατομικά) εξαιρετικό δείγμα αστικής αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα με μοναδικές τοιχογραφίες και πλούσιο διάκοσμο. Μετά από αυτό το μαγικό ταξίδι στον χρόνο επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Τιμή κατ’ άτομο, 21-24/6, με πούλμαν, 4 μέρες

Δίκλινο

337

3o άτομο

247

Μονόκλινο

442

 

 

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο πολυτελέστατο LIMNEON RESORT & SPA (5* Deluxe) στην Καστοριά • Πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Ποτό υποδοχής κατά την άφιξη του γκρουπ • Δωρεάν χρήση του γυμναστηρίου • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών • Αρχηγός / Συνοδός • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση),  θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο. • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων

Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

palmostravel_official

PALMOS TRAVEL

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ