menu
+30 210 9889421
ΛΗΜΝΟΣ 5ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P2)

ΛΗΜΝΟΣ 5ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 17, 31/07 & 07, 14, 28/08 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

ΑΠΟ 514 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 17, 31/07 & 07, 14, 28/08 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Αγαπημένη – Φιλόξενη

ΛΗΜΝΟΣ

Το νησί του Ηφαίστου και του Φιλοκτήτη

1η μέρα: Αθήνα - Λήμνος – Μύρινα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Λήμνο. Άφιξη στο αεροδρόμιο “Ήφαιστος”  της Λήμνου και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο μας DIAMANTIDIS HOTEL 4* στη Μύρινα. Χρόνος ελεύθερος να απολαύσετε το μπάνιο, τη βόλτα, τον καφέ και το  γεύμα σας στο Ρωμαικό Γιαλό (έξοδα ατομικά) με φανταστικό ηλιοβασίλεμα και θέα το Άγιο Όρος. Το βράδυ χρόνος ελεύθερος.

2η μέρα: Μύρινα - Ελεύθερη Μέρα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για μια πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα του νησιού, τη Μύρινα. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού και αποτελεί και το κεντρικό λιμάνι της Λήμνου. Αν και είναι το κύριο αστικό και εμπορικό κέντρο της Λήμνου, καταφέρνει να διατηρεί τη γραφικότητα, την ιστορικότητα και την ομορφιά που απέκτησε σταδιακά μέσα στους πολλούς αιώνες της ύπαρξής της.  Σύμφωνα με τα αρχαιολογικά ευρήματα, η ίδρυση της Μύρινας ανάγεται στο 12ο ή 13ο αιώνα π.Χ., εποχή που στη Λήμνο κυριαρχούσαν οι Μινύες. Η πόλη κατοικήθηκε πριν την εποχή του χαλκού και θεωρούνταν μια από τις σημαντικότερες πόλεις του νησιού μαζί με την Ηφαιστία. Οφείλει το όνομά της στη μυθική Μύρινα, κόρη του βασιλιά της Ιωλκού Κρηθέα, που αργότερα έγινε σύζυγος του πρώτου βασιλιά της Λήμνου, Θόαντα. Μέχρι και την έλευση της Τουρκοκρατίας, ονομαζόταν Κάστρο, λόγω του επιβλητικού κάστρου που την περιστοιχίζει, ένα όνομα που χρησιμοποιείται από τους ντόπιους μέχρι και σήμερα.  Ο βράχος στον οποίο χτίστηκε το κάστρο χωρίζει φυσικά τη Μύρινα σε δύο γειτονιές: τον Ρωμαίικο Γιαλό και τον Τούρκικο Γιαλό ή αλλιώς Λιμάνι.  Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα εκπληκτικά αρχοντικά της Μύρινας που κατασκευάστηκαν από εύπορους Λημνιούς Αιγυπτιώτες και διατηρούν αναλλοίωτη την ομορφιά, τη γραφικότητα και την παλιά τους αίγλη. Χρόνος ελεύθερος να απολαύσουμε το μπάνιο, τον καφέ  και το γεύμα μας (έξοδα ατομικά). Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση.

3η μέρα: - Κοντιά – Τσιμάντρια -  Πορτιανού (Λαογραφικό Μουσείο) -Νέα Κούταλη (Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης και Σπογγαλιείας) – Εβγάτης

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την ημέρα μας με πρώτη επίσκεψη για το παραδοσιακό χωριό Τσιμάνδρια, διερχόμενοι από το όμορφο παλιό χωριό Κοντιά με τους μύλους στους λόφους του και τα καλοχτισμένα σπίτια. Τα Τσιμάνδρια ήταν το πρώτο χωριό της Λήμνου που απελευθερώθηκε από τους Τούρκους το 1912. Το 1915 το χωριό φιλοξένησε πολλούς στρατιώτες των συμμαχικών δυνάμεων που συμμετείχαν στην εκστρατεία της Καλλίπολης, ενώ το διάστημα μεταξύ 1919 και 1921, μεταφέρθηκαν εκεί οι πρώτοι Κοζάκοι εξόριστοι μετά το τέλος του Ρώσικου εμφυλίου πολέμου. Θα διασχίσουμε τον δεντροφυτεμένο δρόμο που οδηγεί στην πλατεία, την καρδιά του χωριού. Αφού απολαύσουμε τον καφέ μας ή και το ουζάκι μας συνεχίζουμε για το χωριό Πορτιανού με τα αξιοθαύμαστα διώροφα αρχοντικά, διακοσμημένα με πέτρινα χειροτεχνήματα. Σ’ ένα από αυτά τα αρχοντικά στεγάζεται το Λαογραφικό Μουσείο Πορτιανού όπου θα επισκεφτούμε (έξοδα ατομικά), με εκθέματα που εξιστορούν την καθημερινότητα της ζωής περασμένων εποχών. Επόμενη μας στάση η Νέα Κούταλη, η πατρίδα πολλών προσφύγων από την Μικρά Ασία και της οικογένειας του ξακουστού Κουταλιανού. Κτίστηκε το 1926 από πρόσφυγες που ήρθαν από την Κούταλη της Προποντίδας, κουβαλώντας μία μακραίωνη ναυτική παράδοση, της οποίας αποδείχθηκαν άξιοι συνεχιστές, όταν για δεκαετίες απ’ τη νέα τους πατρίδα όργωναν την Μεσόγειο ως σφουγγαράδες. Όλη η παράδοση, η τέχνη των σφουγγαράδων, αλλά και οι αρχαιολογικοί θησαυροί που περισυνέλλεξαν από το βυθό της θάλασσας βρίσκονται συγκεντρωμένα στο Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης και Σπογγαλιείας (έξοδα ατομικά) στη Νέα Κούταλη όπου θα επισκεφτούμε. Αργότερα θα απολαύσουμε το μπάνιο μας και το γεύμα μας (έξοδα ατομικά) στην παραλία Εβγάτης, μία από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση.

4η μέρα: Πολιόχνη - Μούδρο – Κοντοπούλι - Καβείριο – Κότσινα

Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε την εκδρομή μας στο ανατολικό κομμάτι του νησιού και επισκεπτόμαστε την Πολιόχνη, που θεωρείται η αρχαιότερη ευρωπαϊκή πόλη. Σύμφωνα με την ιστορία, όταν υπήρχε κάποιο ζήτημα σχετικά με την πόλη, οι κάτοικοι της Πολιόχνης συγκεντρώνονταν σε ένα χώρο με λίθινα έδρανα για να πάρουν αποφάσεις. Αυτό τον χώρο οι αρχαιολόγοι τον ονόμασαν ‘Βουλευτήριο’ και θεωρείται η αρχαιότερη κατασκευή όπου μαζεύονταν οι άνθρωποι για να συζητήσουν τα προβλήματα του τόπου τους. Συνεχίζουμε για την παλιά πρωτεύουσα της Λήμνου, τον Μούδρο. Εκεί βρίσκεται ένα απολιθωμένο δάσος ηλικίας περίπου 20 εκατομμυρίων χρόνων, καθώς και ο κόλπος του Μούδρου, ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της χώρας. Πλήρως εξοπλισμένη πόλη με υποδομές, ταβέρνες και καφετέριες είναι πόλος έλξης για τους επισκέπτες του. Στα γραφικά δρομάκια θα συναντήσετε παραδοσιακά κτίρια και τις εκκλησίες της Ευαγγελίστριας και των Ταξιαρχών, ενώ θα επισκεφθούμε το καλοβαλμένο διατηρημένο συμμαχικό νεκροταφείο. Στη συνέχεια στάση στο χωριό Κοντοπούλι, ένα από τα πιο ζωντανά χωριά του νησιού, για να επισκεφθούμε το Εργαστήρι Αγγειοπλαστικής. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα παραδοσιακό αποστακτήριο «λακαριό», οπού θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε ντόπιο ούζο και ρακί σε συνδυασμό με εκλεκτά μεζεδάκια, ενώ παράλληλα θα μας συντροφεύει ένα βίντεο, που θα προβάλλει όλη τη διαδικασία παραγωγής του ούζου/ρακί. Επόμενη επίσκεψη στον ιερό χώρο των Καβείρων, στο ακρωτήρι Χλόη της Λήμνου, απέναντι ακριβώς από το Καβείριο της Σαμοθράκης  και σε απόλυτη τριγωνική διάταξη με το αντίστοιχο ιερό της Ίμβρου. Στη θέση αυτή το τοπίο είναι άγριο και εντυπωσιακό και προκαλεί δέος στους ανθρώπους που στέκουν αντιμέτωποι με τις αθάνατες δυνάμεις της Φύσης και του Θεού. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το χωριό Κότσινα. Στην όμορφη διαδρομή μας,  θα  περάσουμε από την  Αλυκή, η οποία ήταν για αιώνες η κύρια πηγή αλατιού για τους κατοίκους, που συγκεντρώνονταν από όλο το νησί για να συλλέξουν το πολύτιμο αλάτι. Σήμερα στην περιοχή μπορεί κανείς να παρατηρήσει εκατοντάδες είδη πουλιών που την χρησιμοποιούν ως στάση για το μεγάλο ταξίδι της μετανάστευσης, ενώ στην Αλυκή έχει παρατηρηθεί ένα από τα μεγαλύτερα σμήνη ροζ φλαμίνγκο στην Ελλάδα. Φθάνοντας στον Κότσινα, εδώ όπου έχουν απομείνει λίγες ψαροκαλύβες και η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, στη θέση που άλλοτε βρισκόταν μια ισχυρή Βυζαντινή Πολιτεία. Η νέα πόλη του Κότσινα οχυρώθηκε με Κάστρο που φτιάχτηκε μάλλον από τους Ενετούς για να προστατεύονται από της ληστρικές επιδρομές των πειρατών, αλλά και των κατά καιρούς επίδοξων κατακτητών. Στο λόφο που βρίσκεται νοτιοανατολικά του Κότσινα εξορυσσόταν από τα αρχαία χρόνια ένα είδος πηλού που είχε γίνει γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και ονομαζόταν «ΛΗΜΝΙΑ ΓΗ». Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και ελεύθερος χρόνος στη Μύρινα.

 

5η μέρα: Προϊστορική Μύρινα - Εργαστήριο Μελιού «Μελίχρυσος» - Παραδοσιακό εργαστήριο γλυκών Αχιλαδέλλης – Σαρδές

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε τη μέρα μας με πεζή επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο της προϊστορικής Μύρινας και στο παραδοσιακό τοπικό Λημνιακό εργαστήριό Αχιλαδέλλης με ντόπια γλυκά από το 1945 (έξοδα ατομικά). Αργότερα, κατευθυνόμαστε προς το γραφικό χωριό Σαρδές. Το παραδοσιακό χωριό, με τους παλιούς φημισμένους λυράρηδες, βρίσκεται στο βορειοδυτικό κομμάτι του νησιού, στην ενδοχώρα, χτισμένο στις βόρειες παρυφές του επιβλητικού βουνού Σκούρκα. Στο πιο ψηλό σημείο το χωριού, με πάνω από έναν αιώνα ιστορίας, δεσπόζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου. Αναγέρθηκε το 1852 σε ρυθμό τρίκλιτης βασιλικής, ενώ η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή πρόσοψη και τα δυο καμπαναριά, τον καθιστούν ξεχωριστό από την πρώτη κιόλας ματιά. Η περιοχή φημίζεται για  το θυμαρίσιο μέλι που θεωρείται το καλύτερο της Λήμνου αλλά και για τα ταβερνάκια με σπεσιαλιτέ το κυνήγι και τα ντόπια κρεατικά. Ελεύθερος  χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στη Μύρινα για τα τελευταία μας ψώνια και το βράδυ μετάβαση στο  αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Πτήσεις με SKY EXPRESS ( 17-21/7)

Αθήνα-Λήμνος     15:00-16:00    GQ320

Λήμνος-Αθήνα     19:55-20:50    GQ323

Πτήσεις με SKY EXPRESS (31/7-4/8  , 7-11/8 , 14-18/8  , 28/8-1/9 )

Αθήνα-Λήμνος     15:00-16:00    GQ320

Λήμνος-Αθήνα     22:25-23:20    GQ323

 

Tιµή κατ’ άτομο, αεροπορικώς, 5 μέρες

 

17-21/7

 

31/7-4/8 & 7-11/8

14-18/8 & 28/8-1/9

 

Δίκλινο

528

 

568

3ο άτομο

398

438

Mονόκλινο

698

 

738

* Φόροι αεροδρομίου € 52 κατ' άτομο

Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Λήμνος-Αθήνα µε Sky Express µε δικαίωμα ανά επιβάτη μίας (1) αποσκευής μέχρι 20 κιλά και μίας (1) χειραποσκευής μέχρι 8 κιλά • Μεταφορές - εκδρομές ως ανωτέρω πρόγραμμα µε πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο κεντρικό  Diamantidis Hotel 4* • Μπουφέ πρωινό καθημερινά • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδροµίου € 52 κατ' άτομο • O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση),  θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο• Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων

 

Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

palmostravel_official

PALMOS TRAVEL

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00 -15:00 & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE