menu
+30 210 9889421
ΠΡΕΒΕΖΑ 4ημ ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ (P2)

ΠΡΕΒΕΖΑ 4ημ ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ (P2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 21-24/06 MΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

ΑΠΟ 318 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 21-24/06 MΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

Στην αιώνια ομορφιά του Ιονίου

και τις μαγευτικές ακτές της Δυτικής Ελλάδας

1η μέρα: Αθήνα – Μεσολόγγι – Μουσείο Άλατος – Πρέβεζα

Αναχώρηση από την Αθήνα στις 7:30 το πρωί µε προορισμό την Πρέβεζα. Μέσω της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου και με ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε στο ιστορικό Μεσολόγγι. Μια μαγευτική διαδρομή μας περιμένει διασχίζοντας την παραλία της Τουρλίδας με τα διβάρια και τις γραφικές πελάδες (ξύλινα σπίτια στο νερό), αλλά και τις Αλυκές όπου  θα επισκεφτούμε το πρώτο και μοναδικό Μουσείο Άλατος της Ελλάδας (έξοδα ατομικά). Ελεύθερος χρόνος για καφέ, μπάνιο  και γεύμα (έξοδα ατομικά). Αργά το απόγευμα, άφιξη στην ξελογιάστρα του Αμβρακικού κόλπου, Πρέβεζα. Τακτοποίηση στο αγαπημένο MARGARONA ROYAL 3*sup και το βράδυ δείπνο.

 

2η μέρα: Κρουαζιέρα στον Αμβρακικό Κόλπο – Γνωριμία με την πόλη της Πρέβεζας

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα μυστικά του Αμβρακικού κόλπου. Νωρίς το πρωί θα επιβιβαστούμε στα καραβάκια από το λιμάνι της Πρέβεζας όπου θα ξεκινήσει η βόλτα μας στον υγροβιότοπο του Αμβρακικού κόλπου που έχει ανακηρυχτεί σε Εθνικό Πάρκο. Ξενάγηση με οικολογικά και ιστορικά στοιχεία του οικοσυστήματος και της ευρύτερης περιοχής, παρατήρηση της άγριας ζωής του Αμβρακικού και ως επί το πλείστον, των εκθαμβωτικών ρινοδέλφινων αλλά και των χελωνών Καρέτα-Καρέτα. Περνώντας από τις νησίδες του κόλπου θα θαυμάσουμε τα διαφορετικά είδη πουλιών που φιλοξενούνται, όπως αργυροπελεκάνους, κορμοράνους, ερωδιούς και άλλα προστατευόμενα είδη. Θα απολαύσουμε το μπάνιο μας και θα γευματίσουμε μέσα στο πλοίο με τοπικά και θαλασσινά εδέσματα με την συνοδεία δροσερού αναψυκτικού ή ποτού. Μετά από αυτή τη μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, το μεσημέρι θα επιστρέψουμε στην Πρέβεζα με τα καλοφωτισμένα στενάκια που φιλοξενούν άρτια συντηρημένα νεοκλασσικά κτίρια. Θα περπατήσουμε στο Σαϊτάν Παζάρ και θα δούμε το σπίτι του Καρυωτάκη, το νεοκλασικό κτίριο της Εθνικής Τράπεζας, την εκκλησία του Αγ. Χαραλάμπους με τον ενετικό πύργο του ρολογιού, σήμα κατατεθέν της πόλης. Ελεύθερος χρόνος να απολαύσουμε τον καφέ μας και την βόλτα μας και επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

3η μέρα: Νεκρομαντείο Αχέροντα - Πύλες του Άδη – Βαρκάδα στον Αχέροντα - Πάργα

Πλούσιο µπουφέ πρόγευµα και αναχωρούμε για το θρυλικό Αχέροντα, ποτάμι που διασχίζει Γιάννενα, Ηγουμενίτσα και Πρέβεζα και όπου υπάρχουν οι Πύλες για τον Άδη! Πρώτα όμως, θα επισκεφθούμε το αρχαίο Νεκρομαντείο που βρίσκεται στο Μεσοπόταμο. Το νεκρομαντείο είναι χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία, εκεί κατέληγαν οι επισκέπτες από το Ακρωτήρι Χειμέριο του χωριού Αμμουδιά, για να επικοινωνήσουν με τις ψυχές των αγαπημένων τους προσώπων. Καιρού επιτρέποντος χρόνος για την περίφημη βαρκάδα στις εκβολές του Αχέροντα (έξοδα ατομικά).

Συνεχίζουμε για την πολύχρωμη και γραφικότατη πόλη της Ηπείρου, την Πάργα. Κτισμένη αμφιθεατρικά με θέα το Ιόνιο Πέλαγος και με τα καλντερίμια της να σφύζουν από ζωή κάθε καλοκαίρι. Επίσκεψη στον μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και στο μουσείο όπου φυλάσσονται τα “ιερά κειμήλια” της πόλης. Μία βόλτα στο Ενετικό κάστρο θα μας δώσει την δυνατότητα να θαυμάσουμε από ψηλά το “νησί της Παναγιάς” και την καταπληκτική παραλία του Βάλτου. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο, καφέ και γεύμα (έξοδα ατομικά). Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

4η μέρα: Βόνιτσα -  Δυτικές Ακτές Αιτωλοακαρνανίας (Πάλαιρος – Μύτικας – Αστακός) - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευµα και αναχώρηση για να γνωρίσουμε τις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας. Περνώντας από  το «μπαλκόνι του Αμβρακικού», τη Βόνιτσα με το Μεσαιωνικό Κάστρο του 10ου αιώνα, κατευθυνόμαστε για την Πάλαιρο. Ένας μικρός παράδεισος και μια γραφική κωμόπολη απλώνεται μπροστά σας με τον αρχαίο οικισμό της να στέκεται ψηλά ατενίζοντας το γαλάζιο του Ιονίου. Συνεχίζουμε την παραθαλάσσια διαδρομή μας με θέα τα νησιά Μεγανήσι, Κάλαμος και Καστός.  Φθάνουμε στο γραφικό ψαροχώρι του Μύτικα, χτισμένος δίπλα στη θάλασσα με τη μυτερή προεξοχή του να εισχωρεί στο Ιόνιο Πέλαγος, εξού και το όνομά του. Βόλτα στον πλακόστρωτο δρόμο που συνδέει την είσοδο του χωριού με το λιμάνι με τα όμορφα καλοδιατηρημένα αρχοντικά. Αφού κάνουμε την βόλτα μας και πιούμε τον καφέ μας, αργότερα θα βρεθούμε στον κοσμοπολίτικο Αστακό, συνδετικό κρίκο της Αιτωλοακαρνανίας με τα Επτάνησα. Ελεύθερος χρόνος να απολαύσουμε το γεύμα μας (έξοδα ατομικά) και επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Τιμή κατ’ άτομο 21-24/6, με πούλμαν, 4 μέρες

Δίκλινο

318

3ο άτομο

237

3ο άτομο έως 10 ετών

177

Μονόκλινο

408

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο πολυτελέστατο Margarona Royal 3*sup • Πρωινό μπουφέ και δείπνο μπουφέ καθημερινά (ημιδιατροφή) • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών • Αρχηγός / Συνοδός • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται: O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση),  θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο• Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων

Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

palmostravel_official

PALMOS TRAVEL

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ