menu
+30 210 9889421
ΧΙΟΣ 5ημ ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ (P2)

ΧΙΟΣ 5ημ ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ (P2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 20-24/06 & 21-25/06 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

ΑΠΟ 516 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 20-24/06 & 21-25/06 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

XΙΟΣ – ΟΙΝΟΥΣΕΣ - ΣΜΥΡΝΗ

Μεθυστικό άρωμα μαστίχας..

Κάστρα και ευωδιές.. Χιώτικο θαλασσινό καπετανάτο!

Με άρωμα από την αγαπημένη μας Σμύρνη και το νησί των Οινουσσών

Χίος ευωδιαστή, Χίος μεσαιωνική, Χίος κοσμοπολίτικη και ευλογημένη... Ξακουστή για την καραβοσύνη της, για το σπάνιο δάκρυ του μαστιχόδεντρου, για τη λαϊκή της παράδοση και τα καστροχώρια της η Χίος είναι γεμάτη από μικρά και μεγάλα θαύματα, από χρώματα και εικόνες, όλα διυλισμένα μέσα από τις μυρωδιές της μαστίχας και της θάλασσας.

1η ημέρα: Αθήνα – Χίος – Κεντρική Χίος (Νέα Μονή – Ανάβατος – Αυγώνυμα -  Παραλία Λιθί) – Chios Chandris Hotel (Πόλη Χίου)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Χίο, την πατρίδα της ευωδιαστής μαστίχας και κατά μία εκδοχή πατρίδα του Ομήρου. Ξεκινάμε την εκδρομή από την Κεντρική Χίο, με επίσκεψη στο περίφημο Μοναστήρι της Νέα Μονής, το σπουδαιότερο βυζαντινό μνημείο του νησιού, με θαυμάσια ψηφιδωτά. Η Μονή ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα και είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Σήμερα το Μοναστήρι κατατάσσεται στα μνημεία που είναι υπό την προστασία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Συνεχίζουμε για το μεσαιωνικό χωριό Ανάβατος, κρυμμένο από τα αδιάκριτα βλέμματα. Ο "Μυστράς" του Αιγαίου, παρόλο που σήμερα είναι ένα έρημο χωριό, κουβαλάει ως τις μέρες μας την ιστορία του νησιού. Έπειτα θα επισκεφτούμε το χωριό Αυγώνυμα, κτισμένο σε υψόμετρο 500 μέτρων που συγκαταλέγεται στα Μεσαιωνικά χωριά του νησιού, με τον ιδιότυπο φρουριακό αρχιτεκτονικό ρυθμό τους. Τα σπίτια είναι χτισμένα από πέτρα και με μικρά παράθυρα τα οποία χρησιμοποιούνταν για να προστατεύονται από τις πειρατικές επιδρομές κατά τον Μεσαίωνα. Πολλά σπίτια επικοινωνούσαν μεταξύ τους, ακόμα υπάρχουν τα περάσματα (κτισμένες σήμερα πόρτες) από σπίτι σε σπίτι, για να υπάρχει οδός διαφυγής όταν ο εχθρός έμπαινε στο ένα σπίτι. Αφού απολαύσουμε την μοναδική θέα κατευθυνόμαστε προς την παραλία Λιθί, όπου και θα απολαύσουμε το μπάνιο και το γεύμα μας (έξοδα ατομικά). Αργότερα τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο μας Chios Chandris 4*. Χρόνος για ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.  Το βράδυ όσοι επιθυμούν, πεζή περιήγηση στην πόλη της Χίου, στον γραφικό πεζόδρομο της Απλωταριάς, την κεντρική πλατεία και το μεσαιωνικό κάστρο με τα όμορφα καλντερίμια και την πλούσια ιστορία.

2η ημέρα: Βόρεια Χίος (Βολισσός – Αγία Μαρκέλλα – Χωριό Πιτυός) – Ταμπάκικα -  Μύλοι Χίου

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και κατευθυνόμαστε προς τη Βολισσό. Πρόκειται για ένα χωριό με μεγάλη ιστορία, που κατά τον Θουκυδίδη, ήταν κάποτε μια παλιά αιολική πόλη και ήταν ανάμεσα σε αυτές που ερίζουν για την καταγωγή του Ομήρου. Τα βυζαντινά χρόνια, στην κορυφή ενός λόφου, κατασκευάστηκε ένα κάστρο με σχήμα τραπεζίου και έξι κυκλικούς πύργους. Μετά τη Βολισσό, λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω, οδεύουμε προς την Αγία Μαρκέλλα, που είναι το μεγαλύτερο προσκύνημα του νησιού. Προσκύνημα στον Ιερό Ναό και στον τόπο μαρτυρίου της Αγίας  δίπλα στη θάλασσα. Αφού απολαύσουμε το μπάνιο μας στα καταγάλανα νερά της περιοχής κατευθυνόμαστε στο χωριό Πιτυός, xτισμένο σε ένα μοναδικό περιβάλλον που συνδυάζει βουνό και πεδιάδα. Στο τοπίο παρεμβάλλεται και ένα βυζαντινός πύργος, μικρές εκκλησίες και ένα ανεμόμυλος. Χρόνος για φαγητό και καφέ (έξοδα ατομικά). Επιστρέφοντας στην πόλη της Χίου θα περάσουμε από τα Ταμπάκικα (παλαιά βιομηχανική ζώνη), όπου σήμερα δεσπόζουν 4 αποκατεστημένοι ανεμόμυλοι. Οι ανεμόμυλοι αυτοί μαζί με άλλους που υπήρχαν στην ίδια περιοχή εξυπηρετούσαν τις ανάγκες των γειτονικών βυρσοδεψείων, των εργαστηρίων στα οποία γινόταν κατεργασία δερμάτων. Θα βγάλουμε τις φωτογραφίες μας με φόντο τους ανεμόμυλους και επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

3η ημέρα: Σμύρνη (προαιρετική εκδρομή)

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και νωρίς το πρωί αναχωρούμε για το λιμάνι της Χίου όπου θα επιβιβαστούμε στο καράβι για το λιμάνι του Τσεσμέ και μετά για την κοσμοπολίτικη Σμύρνη. Περνώντας απέξω από τα Αλάτσατα, ένα αμιγώς ελληνορθόδοξο χωριό πριν το 1922 , που διατηρεί ακόμα και σήμερα την παραδοσιακή αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική και τα Βουρλά, μία επίσης σημαντική κοιτίδα του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, φθάνουμε στη Σμύρνη όπου θα ξεναγηθούμε  στις σημαντικότερες συνοικίες και αξιοθέατα. Ξεκινώντας από το Κοκαργιαλί, την Καραντίνα (Ενόπη) και το Καρατάσι, βλέπουμε την πλατεία Κονάκ, με το Ρολόι –σύμβολο της πόλης και το Κυβερνητικό Μέγαρο με τα ιωνικά στοιχεία στην πρόσοψή του, όπου μαρτύρησε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος. Επίσκεψη στον Άγιο Βουκόλο, τη μοναδική ορθόδοξη εκκλησία που σώθηκε από την Καταστροφή του 1922, αφιερωμένη στον πρώτο επίσκοπο Σμύρνης Βουκόλο. Ο ναός έχει αποκατασταθεί πρόσφατα και μαρτυρεί με την παρουσία του τις όμορφες αλλά και τις τραγικές στιγμές του ελληνισμού της πόλης.  Συνεχίζουμε στην παραλία του νέου «Και», όπου θα ξεχωρίσουμε την οικία Καπετανάκη, ένα εντυπωσιακό νεοκλασικό κτίριο , που στεγάζει ξανά το Ελληνικό Προξενείο. Περίπατος στην πάλαι ποτέ συνοικία του Φραγκομαχαλά, τη σημαντικότερη και μεγαλύτερη από όλες τις φράγκικες συνοικίες της Ανατολής, που κατακλείσθηκε στο 2ο μισό του 19ου αιώνα από ελληνικούς και αρμένικους πληθυσμούς. Περιήγηση στα στενά σοκάκια, όπου στέκονται ακόμα και σήμερα χαρακτηριστικά δείγματα της αστικής σμυρναίικης κατοικίας με τονισμένα τα κλασσικά στοιχεία στην αρχιτεκτονική τους. Ανάμεσα στις φράγκικες εκκλησίες και τα αρχοντικά, δίνουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα να συνθέσει μία εικόνα από την αίγλη και τον πολυεθνικό χαρακτήρα της πόλης πριν την καταστροφή. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στο πολύβουο παζάρι της Σμύρνης, το Κεμέραλτί. Εδώ βρίσκεται η παλιά Οθωμανική γειτονιά της πόλης με δαιδαλώδη σοκάκια και παλιά οθωμανικά σπίτια .Το απόγευμα συγκέντρωση και επιστροφή στο λιμάνι του Τσεσμέ. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για την Χίο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

(Η εκδρομή στην Τουρκία μπορεί να πραγματοποιηθεί με διαβατήρια με ελάχιστη ισχύ 6 μηνών ή αστυνομικές ταυτότητες με λατινικούς χαρακτήρες.)

4η ημέρα: Οινούσσες (προαιρετική εκδρομή)

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και προαιρετική εκδρομή με καραβάκι προς το νησιωτικό σύμπλεγμα των Οινουσσών (έξοδα ατομικά). Αφού επιβιβαστούμε  από την Λαγκάδα, γραφικό ψαροχώρι του νησιού, θα βρεθούμε στο λιμάνι όπου μας υποδέχεται η γοργόνα, σήμα κατατεθέν του νησιού και της ναυτοσύνης του. Εκεί αδημονούμε να θαυμάσουμε τη φυσική ομορφιά και τα σημαντικά αξιοθέατα του νησιού όπως  το όμορφο χωριό της Αιγνούσας με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τα παραδοσιακά αρχοντικά καθώς και το άγαλμα του Αφανούς Ναύτη, το πρώτο άγαλμα στην Ελλάδα που αφιερώθηκε στους απολεσθέντες ναυτικούς.  Επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο (έξοδα ατομικά) με εκθέματα ομοιώματα  πλοίων (τα περισσότερα από τα οποία κατασκευασμένα από Γάλλους αιχμαλώτους στην Αγγλία κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων πολέμων), ναυτικά όργανα, εργαλεία καραβομαραγκών, παλιές φωτογραφίες και πίνακες ζωγραφικής. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο στις μικρές δαντελωτές παραλίες του νησιού και γεύμα (έξοδα ατομικά) δοκιμάζοντας φρέσκα θαλασσινά και παραδοσιακούς μεζέδες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο.

5η ημέρα: Νότια Χίος (Ι.Μ. Αγίου Μηνά - Μαστιχοχώρια – Μουσείο Μαστίχας – Κάμπος) - Αθήνα

Πρωινό μπουφέ και ξεκινάμε να ανακαλύψουμε το νότιο κομμάτι του νησιού, που φιλοξενεί τα διάσημα Μαστιχοχώρια, σύνολο μεσαιωνικών χωριών και το μοναδικό σημείο της Μεσογείου όπου καλλιεργείται και παράγεται η γνωστή σε όλο τον κόσμο, μαστίχα. Πρώτη μας επίσκεψη, η ιστορική Μονή του Αγίου Μηνά, εκεί όπου έγινε μία από τις μεγαλύτερες σφαγές Χριστιανών. Επίσκεψη στο μικρό αλλά πολύ ενδιαφέρον μουσείο για την Σφαγή της Χίου. Περνώντας από το Αρμόλια, γνωστό για τα κεραμικά του φθάνουμε στα Μεστά, ένα από τα ωραιότερα χωριά του νησιού, χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο μνημείο. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στο χωριό και στην κεντρική πλατεία που δεσπόζει η εκκλησία Παμμεγίστων Ταξιαρχών και θεωρείται η μεγαλύτερη εκκλησία της Χίου. Αργότερα επίσκεψη στο μουσείο μαστίχας Χίου (έξοδα ατομικά), όπου θα ενημερωθούμε για τα μυστικά της μαστίχας. Ακολουθεί το «ζωγραφιστό χωριό» Πυργί, όπως το αποκαλούν πολλοί λόγω των περίτεχνων διακοσμητικών μοτίβων στις προσόψεις των οικημάτων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο μεσαιωνικό χωριό της Χίου και παρ' όλες τις αλλοιώσεις που επέφεραν σ' αυτό ο χρόνος και οι ανθρώπινες επεμβάσεις, το Πυργί αποτελεί ακόμη και σήμερα ένα ζωντανό μεσαιωνικό θρύλο. Στην επιστροφή μας θα περάσουμε από τον ευωδιαστό κάμπο της Χίου, η περιοχή με τα πανέμορφα αρχοντικά και τα μυροβόλα περιβόλια εσπεριδοειδών. Επίσκεψη σε ένα από τα αρχοντικά του (έξοδα ατομικά) για να ενημερωθούμε για την ιστορία του κάμπου αλλά και να ψωνίσουμε αυθεντικά παραδοσιακά προιόντα. Μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής, γεμάτοι από όμορφες εικόνες και πλούτο αισθήσεων από το νησί της μαστίχας.

Σημείωση : Για τους πελάτες που θα ταξιδέψουν με την αναχώρηση 21-25/6 , η τελευταία μέρα θα πραγματοποιηθεί την πρώτη

Extra tip: Στις ομορφιές της πόλης που θα απολαύσετε, ζητήστε να μάθετε για τον Αριούσιο οίνο (κράσι της Χίου), που σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ήταν το πρώτο κόκκινο κρασί στην ιστορία που τότε ονομαζόταν και μέλας οίνος (μαύρο κρασί), το οποίο εξαγόταν στην Αθήνα και στη Ρώμη ήδη από τον 5ο αιώνα και ήταν ακραία πολυτέλεια, να μπορεί κανείς να το γευτεί, γιατί ήταν σπάνιος και ακριβός.

Πτήσεις µε Sky Express (20-24/6):

Αθήνα – Χίος: 07:20 - 08:10       GQ 240
Χίος – Αθήνα: 19:15 - 20:05       GQ 245

Πτήσεις µε Sky Express (21-25/6):

Αθήνα – Χίος: 07:20 - 08:10       GQ 240
Χίος – Αθήνα: 21:55 - 22:45       GQ 245

 

Τιμή κατ’ άτομο, αεροπορικώς, 5 μέρες

Δίκλινο Superior Sea View

516

3ο άτομο έως 12 ετών

356

Μονόκλινο Superior Sea View

636

* Φόροι αεροδροµίου € 65 κατ' άτοµο

Περιλαμβάνονται :Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Χίο-Αθήνα με SKY EXPRESS με δικαίωμα ανά επιβάτη μίας (1) αποσκευής μέχρι 20 κιλά και μίας (1) χειραποσκευής μέχρι 8 κιλά • Εκδρομές ως πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πούλμαν • Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο στη Χίο  •   Διαμονή στο ξενοδοχείο CHIOS CHANDRIS 4* • Μπουφέ πρόγευμα & δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) •  Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται Φόροι αεροδροµίου € 65 κατ' άτοµο  • O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση),  θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο• Η (προαιρετική) εκδρομή στις Οινούσσες περίπου € 25 κατ' άτομο  • Η (προαιρετική) εκδρομή στη Σμύρνη περίπου € 60 κατ' άτοµο

Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

palmostravel_official

PALMOS TRAVEL

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ