menu
+30 210 9889421
ΜΑΡΟΚΟ 8ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P19)

ΜΑΡΟΚΟ 8ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P19)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 14/09

ΑΠΟ 690 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 14/09

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΜΑΡΟΚΟΥ

Καζαμπλάνκα, Ραμπάτ, Μεκνές, Φεζ, Ερφούντ, Μαρακές, Ουαρζαζάτ
Παλάτια, κάσμπες, οάσεις, μεντρέσες
8 ΗΜΕΡΕΣ / 7 ΝΥΧΤΕΣ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2024
14 - 21/
9

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Το Μαρόκο αλλάζει ταχύτατα. Παλιές χωμάτινες πολιτείες έχουν μετατραπεί σε νεόδμητες συνοικίες, κακοτράχαλοι δρόμοι που άλλοτε απαιτούσαν τζιπ τώρα είναι προσβάσιμοι με πούλμαν, και αυτοκινητόδρομοι που θα ζήλευε και η Γερμανία τέμνουν τη χώρα προς όλες τις κατευθύνσεις. Είμαστε κάθε λίγο στο Μαρόκο και αναπροσαρμόζουμε τα προγράμματά μας. Αξιοποιούμε το χρόνο σας στον ύψιστο βαθμό, σας δείχνουμε τα καλύτερα με τον καλύτερο τρόπο, σας πάμε σε μέρη που ακόμα δεν έχει ανακαλύψει όχι μόνο ο διεθνής αλλά ούτε καν ο εγχώριος τουρισμός και σας προφυλάσσουμε από τα ανούσια. Τώρα ξέρετε...

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5*, 4* με ημιδιατροφή
 • Πτήσεις Αθήνα Μαρακές Αθήνα με την AEGEAN AIRLINES
 • Ξενάγηση της Καζαμπλάνκα και της πρωτεύουσας Ραμπάτ
 • Διάσχιση των φαραγγιών Τόντρα και Νταντές
 • Επίσκεψη στην «Οδό με τις Κάσμπες» στην Ουαρζαζάτ και στις Οάσεις του Νότου
 • Δυο διανυκτερεύσεις στην παραδοσιακή Φεζ με πλούσια ολοήμερη ξενάγηση
 • Επίσκεψη στις κάσμπες Ταουρίρτ και Αιτ Μπεναντού
 • Επίσκεψη στα κινηματογραφικά στούντιο Άτλας, όπου γυρίστηκαν διάφορες γνωστές ταινίες του διεθνούς κινηματογράφου, φοβερή εμπειρία!!
 • Διαδρομή με ειδικά διαμορφωμένα 4χ4 για να απολαύσουμε τον έναστρο ουρανό στην έρημο
 • Ολοήμερη πλούσια ξενάγηση στο Μαρακές

…εσείς το ξέρατε;

Μαρακές

To Μαρακές είναι πόλη στο νοτιοδυτικό Μαρόκο κοντά στην οροσειρά του Άτλαντα γνωστή και ως "Κόκκινη Πόλη" ή "Αλ Χάμρα". Η Μεντίνα του Μαρακές (παλαιά πόλη) αποτελεί από το 1985 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η πόλη εξυπηρετείται από το Διεθνές Αεροδρόμιο Μενάρα (κωδικός RAK) και από σιδηροδρομική γραμμή με το βορρά και την Καζαμπλάνκα.

Το Μαρακές έχει πληθυσμό που ξεπερνά τους 1.000.000 κατοίκους το 2006, ενώ συγκεντρώνει και έναν αριθμό Ευρωπαίων, κυρίως Γάλλων, Γερμανών, Ιταλών, Άγγλων και Ελβετών. Το όνομα της πόλης προέρχεται από τις βερβερικές λέξεις mur (n) akuch, που σημαίνει Χώρα του Θεού, ενώ η ίδια η ονομασία του Μαρόκου προέρχεται από την ίδια ρίζα. Το Μαρακές έχει το μεγαλύτερο παραδοσιακό παζάρι στο Μαρόκο και την πιο πολυσύχναστη πλατεία σε όλη την Αφρική, την Τζεμάα ελ Φνα: το πρωί ασφυκτιά από ακροβάτες, παραμυθάδες, νερουλάδες, γητευτές φιδιών, χορευτές και μουσικούς, ενώ το βράδυ γεμίζει από υπαίθριους πάγκους για φαγητό. Το Μαρακές είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκου μετά την Καζαμπλάνκα (πρωτεύουσα είναι το Ραμπάτ) και παλαιότερα ήταν γνωστή ως Πόλη του Μαρόκου. Πριν την άνοδο των Αλμοραβιδών τον 11ο αιώνα, η περιοχή βρισκόταν υπό την εξουσία της πόλης Αγκμάτ, αλλά ο ηγέτης Αμπού-Μπακρ ιμπν-Ουμάρ αποφάσισε ότι λόγω υπερπληθυσμού θα έπρεπε να χτίσει μια νέα πρωτεύουσα. Ως νομάδας από τη Σαχάρα, αποφάσισε να τη χτίσει σε μια πεδιάδα, ένα ουδέτερο έδαφος μεταξύ δυο αντίπαλων φυλών. Η πόλη ξεκίνησε να χτίζεται υπό την εξουσία του το 1070, αλλά ολοκληρώθηκε επί του διαδόχου του Γιουσούφ ιμπν Τασφίν. Η πόλη γνώρισε περίοδο δόξας επί του Γιακούμπ ελ Μανσούρ, τρίτου κατά σειρά Σουλτάνου της δυναστείας των Αλμοχάδων. Στην πόλη άρχισαν να συρρέουν λόγιοι και ποιητές, ενώ κατασκευάστηκαν το τζαμί Κουτουμπία και ένα νέο κασμπάχ. To 1269, το Μαρακές κατακτήθηκε από τη δυναστεία των Μερινίδων, οπότε και έπεσε σε λήθαργο και η πρωτεύουσα του κράτους μεταφέρθηκε στην πόλη Φεζ. Στις αρχές του 16ου αιώνα, το Μαρακές ξανάγινε πρωτεύουσα και έφτασε στο απόγειό του χάρη στο Μοχάμεντ ελ Μαχντί, Σουλτάνο της δυναστείας των Σααντί. Τα κατεστραμμένα μνημεία αναστηλώθηκαν και κατασκευάστηκαν πολυτελή παλάτια. Το Παλάτι Ελ Μπαντί αποτελεί αντίγραφο της Αλάμπρας, κατασκευασμένο από τα ακριβότερα υλικά από την Ιταλία, το Σουδάν, την Ινδία και την Κίνα. Ωστόσο, η πόλη δε θα παραμείνει για πολύ πρωτεύουσα, καθώς στο τέλος του 17ου αιώνα η δυναστεία των Αλαουιτών μεταφέρει την πρωτεύουσα κατ' αρχάς στη Φεζ κι έπειτα στην πόλη Μεκνές. Για αιώνες, το Μαρακές ήταν γνωστό για τους εφτά αγίους του. Όταν ήταν δημοφιλής ο σουφισμός, εγκαινιάστηκε από τον Αμπού Αλί αλ-Χασάν αλ-Γιουσί η γιορτή των "εφτά αγίων", κατ' εντολή του σουλτάνου. Οι τάφοι διαφόρων γνωστών και σημαντικών φυσιογνωμιών μεταφέρθηκαν στο Μαρακές για να προσελκύσουν προσκυνητές, παρομοίως με την πόλη Εσσαουίρα και τις γιορτές της.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η: Αθήνα – Μαρακές - Καζαμπλάνκα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για το Μαρακές. Άφιξη και απευθείας οδική μεταφορά για τη Καζαμπλάνκα, τη μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 2η: Καζαμπλάνκα - Ραμπάτ – Μεκνές - Φεζ

Το πρωί θα περιηγηθούμε στη πόλη και θα επωφεληθούμε να φωτογραφήσουμε από τον περίβολο το Μεγάλο Τεμένος, τη κεντρική λεωφόρο Μωχάμεντ Ε’ με τα κτίσματα Αρ Ντεκώ από την εποχή της γαλλικής διοίκησης, το βασιλικό παλάτι και τον καθεδρικό της Ιερής καρδιάς. Θα περπατήσουμε στην αγορά χειροτεχνίας του Χαμπούς για να πάρουμε όμορφα αναμνηστικά και στη συνέχεια αναχωρούμε οδικώς για τη Ραμπάτ,  την πρωτεύουσα της χώρας.

Στην περιήγηση μας θα περπατήσουμε κατά μήκος της αριστερής όχθης το ποταμού για να δούμε τους ψαράδες που καταφθάνουν με τα αλιεύματα από τον Ατλαντικό. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την οχυρωμένη κάσμπα Ουντάϊα και θα διατρέξουμε τα τείχη των Αλμοαδών. Παλιά άντρο πειρατών, σήμερα η Ραμπάτ είναι μια πόλη σύγχρονη και κομψή που έχει να επιδείξει εντυπωσιακά μνημεία και κτίρια όπως το Βασιλικό Ανάκτορο, το Μαυσωλείο του Μωχάμεντ του Ε’ και το αρχιτεκτονικό αριστούργημα, τον επονομαζόμενο «πύργο του Χασάν.

Θα συνεχίσουμε για την κοντινή Μεκνές, την εντυπωσιακή πρωτεύουσα του Σουλτάνου Ισμαήλ. Θα θαυμάσουμε τα τείχη και τις οχυρώσεις που περικλείουν την πόλη, ενώ εισχωρώντας στο εσωτερικό της παλιάς πόλης, θα δούμε τον Μεντρεσέ Μπου Ινάνια, την Πύλη Ελ Μανσούρ και το Μαυσωλείο του Μουλάι Ισμαήλ. Συνεπαρμένοι από το θέαμα καταλήγουμε στην Φεζ.

Ημέρα 3η: Φεζ

Το πρωί από το ύψωμα των τάφων των Μερινιδών θα εξοικειωθούμε με την κοιλάδα που βρίσκεται χτισμένη η Φεζ και θα εντοπίσουμε τα μνημεία που βρίσκονται διάσπαρτα στην πυκνοδομημένη πόλη. Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας από τις απαστράπτουσες πύλες των Βασιλικών Ανακτόρων που βρίσκονται δίπλα από την μεντίνα της «νεότερης» Φεζ ελ Τζντίντα. Στη συνέχεια θα περάσουμε από τις παλιές πύλες Μπαμπ Μπουτζλούντ για να διεισδύσουμε στον λαβύρινθο της Φεζ ελ Μπαλί. Εδώ θα δούμε τις κορανικές σχολές Αλ Αταρίν ή Μπου Ανάνια, το συντριβάνι Νετζαρίν, το μαυσωλείο του Μουλάι Ιντρις, το τζαμί Καραουίν κ.ά. Θα επισκεφθούμε ακόμη τα γραφικά βαφεία και θα παρατηρήσουμε από ειδική εξέδρα τις δραστηριότητες στα περιβόητα βυρσοδεψεία της Φεζ. Στη συνέχεια θα δούμε τη μοντέρνα Φεζ Τζντιντ και θα υπάρχει χρόνος ελεύθερος για να χαθείτε στον λαβύρινθο των σουκ της παλιάς πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η: Φεζ – Μιντελτ - Ερφούντ

Από σήμερα αλλάζουμε σκηνικό και κατευθυνόμαστε στον κόσμο του ρομαντικού Μαρόκου με τις οάσεις, τα φαράγγια και τις κάσμπες. Πρώτα όμως θα σταθούμε στο Ιφράν στις πλαγιές του Μέσου Άτλαντα. Στη συνέχεια θα περάσουμε από την περιοχή των Κέδρων του Αζρού και θα περπατήσουμε ανάμεσα στα αιωνόβια δένδρα.

Στάση στη γραφική Μιντελτ και από εδώ αρχίζει η συνεχής κάθοδος στη Σαχάρα! Θα διασχίσουμε τον Υψηλό Άτλαντα και θα μείνουμε εμβρόντητοι από το απρόσμενο θέαμα του φαραγγιού Ζιζ που φιλοξενεί ένα από τα πιο ακαταμάχητα φοινικοδάση του Σαχέλ. Καταλήγουμε στο Ερφούντ. Με ειδικά διαμορφωμένα 4Χ4 θα κάνουμε μια διαδρομή για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η: Ερφούντ - Φαράγγι Τόντρα - Ουαρζαζάτ

Αφήνουμε το Ερφούντ και περνάμε από τις πόλεις των Βέρβερων. Στο Τινγκίρ κατευθυνόμαστε στο φαράγγι της Τόντρα, που φαίνεται σαν να συνθλίβει το τοπίο μέσα στους γιγάντιους βράχους του. Μετά την εξερεύνηση και τις φωτογραφικές στάσεις συνεχίζουμε κατά μήκος των Οάσεων για τον λεγόμενο «Δρόμο με τις 1.000 Κάσμπες»! Οι περισσότερες στέκουν σήμερα ερειπωμένες. Όμως φτάνοντας στην Ουαρζαζάτ θα σταματήσουμε για μια φωτογραφία στην στιβαρή Κάσμπα Ταουρίτ των πανίσχυρων Πασάδων Γκλάουι. Καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η: Ουαρζαζάτ – Αΐτ Μπεν Χαντού – Μαρακές

Μοναδική προσφορά της εταιρείας μας η επίσκεψη στα κινηματογραφικά στούντιο Άτλας, όπου γυρίστηκαν διάφορες γνωστές ταινίες του διεθνούς κινηματογράφου, φοβερή εμπειρία!!

Στη συνέχεια μάς περιμένει το υπερθέαμα που λέγεται Κσαρ Αΐτ Μπεν Χαντού, ένα μοναδικό οχυρωμένο χωριό κτισμένο από λάσπη που βρίσκεται στον κατάλογο της UNESCO. Πολλές γνωστές ταινίες του Χόλυγουντ, όπως ο Λώρενς της Αραβίας, γυρίστηκαν στην τοποθεσία που σήμερα αναστηλώνεται ταχύτατα.  Το απόγευμα καταλήγουμε στην αυλή των θαυμάτων και πιο εξωτική πόλη του Μαρόκου, το διάσημο Μαρακές. Προλαβαίνετε μια πρώτη επίσκεψη στην κεντρική πλατεία. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η: Μαρακές

Η σημερινή μας ξενάγηση στην αυτοκρατορική πόλη που ίδρυσαν οι Αλμοραβίδες στα τέλη του 11ου αιώνα αρχίζει μετά το πλούσιο πρωινό μας. Το Μαρακές είναι η δεύτερη παλαιότερη αυτοκρατορική πόλη και θεωρείται το διαμάντι του Νότου τόσο εξαιτίας της γεωγραφικής τοποθεσίας της πόλης στους πρόποδες του Άτλαντα όσο και της πληθώρας των εξαιρετικών μνημείων που στολίζουν τη πόλη. Θα πάμε στο τέμενος Κουτούμπια με τον εντυπωσιακό μιναρέ, στους κήπους Μενάρα, στα ανάκτορα Μπαχία, στην πλατεία Τζεμάα ελ Φνα και στα σουκ της Μεδίνας. Το μεσημέρι μπορείτε να δοκιμάσετε μισούι, το παραδοσιακό ψητό των Βερβέρων που το βγάζουν από τα έγκατα …της γης, όπου το αφήνουν να αργοψήνεται σε γιγάντιους υπόγειους φούρνους. Το απόγευμα θα περιπλανηθούμε στον λαβύρινθο και στον εξωτισμό των σουκ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η: Μαρακές - Αθήνα

Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μαρακές για την πτήση επιστροφής στην Ελλάδα. Άφιξη το απόγευμα στην Ελλάδα γεμάτοι πλούσιες εντυπώσεις από τη μαγευτική χώρα του Μαρόκου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχώρηση

Διαμονή

Δίκλινο

Μονόκλινο

Φόροι, είσοδοι

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΜΑΡΟΚΟΥ

8 ημέρες

HΒ

Ημιδιατροφή

14/9

5*, 4*

690

+250

+550

 


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Απευθείας πτήσεις με Aegean Airlines: Αθήνα - Μαρακές – Αθήνα
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5*, 4* (Idou Anfa Casablanca, Barcelo Fes, Xaluca Erfoud, Adam Park & Spa Marrakech) ή παρόμοια
 • Ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο) καθημερινά
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, εκδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Εισόδους στους επισκεπτόμενους χώρους όπως αναφέρονται
 • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Ποτά στη διάρκεια των γευμάτων /αχθοφορικά. Φιλοδωρήματα 25 € (πληρωτέα στον συνοδό με την άφιξη)
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο
 • Φόροι Αεροδρομίων

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 • Απαραίτητο το διαβατήριό σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού.

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΗΜ/ΝΙΑ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

1η μέρα

Αθήνα –  Μαρακές

08.55

11.25

8η μέρα

Μαρακές  – Αθήνα

12.25

18.30

.
Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

palmostravel_official

PALMOS TRAVEL

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00 -15:00 & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE