menu
+30 210 9889421
ΚΡΟΑΤΙΑ - ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΛΙΜΝΗ ΜΠΛΕΝΤ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 6ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P19)

ΚΡΟΑΤΙΑ - ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΛΙΜΝΗ ΜΠΛΕΝΤ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 6ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P19)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 22/07 & 05, 12, 19/08 & 16/09 & 07/10

ΑΠΟ 1.065 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 22/07 & 05, 12, 19/08 & 16/09 & 07/10

ΚΡΟΑΤΙΑ
ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΛΙΜΝΗ ΜΠΛΕΝΤ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
6 ΗΜΕΡΕΣ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
24/
6 | 22/7 | 5, 12, 19/8 | 16/9 | 7/10

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Κάστρα, λίμνες και καταρράκτες σε ένα παραμυθένιο οδοιπορικό!

Η Σλοβενία και η Κροατία γεννήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ´90 κατά την εποχή διάλυσης της πρώην ενιαίας Γιουγκοσλαβίας και καταφέρανε στα χρόνια που ακολούθησαν όχι μόνο να επουλώσουν τις πληγές του πολέμου αλλά να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο και να αναδείξουν τις σπάνιες ομορφιές που υπάρχουν στα εδάφη τους. Έτσι, εντυπωσιακές πρωτεύουσες όπως το Ζάγκρεμπ και η Λιουμπλιάνα, η υπέροχη φύση στη λίμνη Μπλεντ καθώς και στις λίμνες Πλίτβιτσε, το μοναδικό Παλάτι-Πόλη στο ιστορικό κέντρο του Σπλιτ, το μεσαιωνικό Κοτόρ του Μαυροβουνίου και φυσικά το "ασυναγώνιστο" Ντουμπρόβνικ - επονομαζόμενο "Μαργαριτάρι της Αδριατικής", συνθέτουν ένα σπάνιο και ολοκληρωμένο οδοιπορικό που δεν πρέπει να χάσετε!!!

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

σχεδιασμένο από τους πιο έμπειρους διοργανωτές της αγοράς

ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ στα ομορφότερα σημεία των Δυτικών Βαλκανίων και των Δαλματικών Ακτών, με ΑΡΤΙΑ κατανομή του χρόνου

 • Πτήσεις με τον εθνικό αερομεταφορέα AEGEAN AIRLINES
  Αθήνα Ντουμπρόβνικ - Ζαγκρεμπ Αθήνα
 • Διαμονή σε επιλεγμένα 4* ξενοδοχεία
  Ντουμπρόβνικ – Ζάγκρεμπ – Σπλιτ λίμνες Πλίτβιτσε
 • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
 • Εκδρομή στη Λίμνη ΜΠΛΕΝΤ με το ομώνυμο κάστρο
 • Ξεναγήσεις/περιηγήσεις σε Ζάγκρεμπ, Λιουμπλιάνα, Ντουμπρόβνικ, Σπλιτ, Τρογκίρ
 • Οργανωμένη επίσκεψη με προπληρωμένη είσοδο στις εντυπωσιακές λίμνες ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ
 • Ολοήμερη εκδρομή στο Μαυροβούνιο, Μπούτβα και Κοτόρ
 • ΕΜΠΕΙΡΟΤΑΤΟΣ αρχηγός συνοδός σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
 • Φιλοδωρήματα / Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων

…εσείς το ξέρατε;

Η σκοτεινή ιστορία πίσω από τα τείχη του Κάστρου Celje στη Σλοβενία

Το Κάστρο Celje στη Σλοβενία κρύβει μια σκοτεινή ιστορία πίσω από τα ψηλά τείχη του.

Η παλαιότερη γραπτή αναφορά χρονολογείται από το 1323 και αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο μεγαλοπρεπή οχυρά της χώρας. Το Κάστρο αποτελούσε την κατοικία της δυναστείας του Celje. Η εξουσία τους είχε μεγάλη εμβέλεια και είχαν ουσιαστική επίδραση στην πολιτική μοίρα της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Ευρώπης. Ένα από τα αξιοθέατα του κάστρου - ο Πύργος του Φρέντερικ - αποκαλύπτει μια τραγική ιστορία αγάπης με βάρβαρο τέλος.

Ο πρώτος κόμης που έμεινε στο κάστρο μαζί με την γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά του ήταν ο Χέρμαν Β. Ο γιος του ο Φρέντερικ πήγαινε συχνά για ιππασία στο κτήμα του πατέρα του και εκεί γνώρισε μια μέρα μια όμορφη νεαρή κοπέλα, τη Βερόνικα Ντεσενίσκα. Οι δύο νέοι ερωτεύτηκαν, ωστόσο ο κόμης δεν ενέκρινε την αγάπη τους. Αποφάσισαν να το σκάσουν και κατέφυγαν στην πόλη Fridrihštajn κοντά στο Kočevje της Σλοβενίας, όπου παντρεύτηκαν μυστικά. Ο Χέρμαν Β σύντομα έμαθε για το γάμο και έστειλε στρατό για να τους συλλάβει. Ο Φρέντερικ κατάφερε να γλιτώσει τη Βερόνικα, η οποία κατέφυγε στο χωριό Sveta Margita. Ο ίδιος ωστόσο αιχμαλωτίστηκε από τους στρατιώτες του πατέρα του και φυλακίστηκε στον Πύργο Celje, ένα στενό κτίριο ύψους 23 μέτρων για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Ο πύργος έκτοτε ονομάζεται Πύργος Φρέντερικ. Η Βερόνικα τελικά φυλακίστηκε από τους στρατιώτες του Χέρμαν στο Βελίκι Τάμπορ στην Κροατία. Ο Χέρμαν κατηγόρησε την κοπέλα ότι ήταν μάγισσα που είχε κάνει μάγια στο γιο του και διεξήχθη δίκη, η οποία διήρκεσε δύο ημέρες και στο τέλος αθωώθηκε. Ωστόσο, ο Κόμης δεν δέχτηκε την απόφαση και έπνιξε τη Βερόνικα σε μια μεγάλη δεξαμενή στο Κάστρο του Βελίκι Τάμπορ.

Το σώμα της χτίστηκε στον τοίχο που συνδέει τον πενταγωνικό πύργο με την είσοδο του κάστρου και σύμφωνα με τον μύθο, τις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες, μαζί με τον ουρλιαχτό του ανέμου ακούγονται και οι δικές της κραυγές αγωνίας.

Αιώνες μετά από αυτά τα τρομερά γεγονότα, το κάστρο αποτελεί πλέον μουσείο που παρουσιάζει μεταξύ άλλων παλιά οχήματα, εθνογραφικά αντικείμενα και ιστορικά σπαθιά.

Το ίδιο το κτίριο ξεχωρίζει ως ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά παραδείγματα κοσμικής αρχιτεκτονικής στην Κροατία.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Ντουμπρόβνικ

Κάστρα και βόλτες σε μεσαιωνικά στενά

Με έντονη αναγεννησιακή και ευρωπαϊκή αύρα, το Ντουμπρόβνικ θα μας συναρπάσει με την πρώτη ματιά. Η απευθείας πτήση της Aegean Airlines μας αφήνει στην υπέροχη μεσαιωνική πόλη που κάποτε υπήρξε το αντίπαλον δέος της Βενετίας και που από το 1979 έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Η πανέμορφη πλατεία Placa με τα μεγαλοπρεπή μπαρόκ κτίρια, αλλά και τα κομψά μπιστρό που την περιβάλλουν  ανοίγει την αυλαία της ξενάγησής μας. Υπέροχα παλάτσο, όπως το αλλοτινό διοικητικό κέντρο της πόλης και νυν μουσείο, Παλάτι του Ρέκτορα (Δόγη), ή το αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής Palazzo Sponza μας συστήνουν με το πνευματικό και πολιτιστικό στίγμα της πόλης.

Φυσικά, από την ξενάγησή μας δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι εντυπωσιακοί ναοί που προσθέτουν κύρος και αναμφισβήτητο χαρακτήρα. Θα επισκεφτούμε λοιπόν τον καθεδρικό ναό του Ντουμπρόβνικ (ο θρύλος λέει ότι ο ναός ιδρύθηκε από τον Ριχάρδο τον Λεοντόκαρδο κατά την επιστροφή του από τις σταυροφορίες!) μέσα στον οποίο φυλάσσονται και τα λείψανα του πολιούχου, Αγίου Βλασίου. Εκτός των άλλων θα δούμε την Φοντάνα του Ονούφριου και τη Στήλη του Ορλάνδου.

Το απόγευμα είναι ελεύθερο και ιδανικό για να περιπλανηθείτε στις μεσαιωνικές γειτονιές με τις ανθισμένες μπουκαμβίλιες ή να πιείτε το ποτό σας στα μπαράκια της πλατείας Placa. Η πόλη κάθε καλοκαίρι έχει την τιμητική της χάρη στο Dubrovnik Summer Festival (Dubrovacke Ljetne Igre). Γι’ αυτό μην εκπλαγείτε αν πέσετε πάνω σε κάποιο από τα πολλά κονσέρτα ή τις θεατρικές παραστάσεις σε ανοιχτούς χώρους που δίνουν και παίρνουν.

Τέλος, μην ξεχάσετε να ανεβείτε με το σύγχρονο τελεφερίκ στον λόφο Σριτζ (Srd) για να θαυμάσετε την πανοραμική θέα της περιοχής, η οποία θα σας αποζημιώσει με την απεραντότητά της στην αποφώνηση αυτής της πρώτης μέρας στο Ντουμπρόβνικ.

Ημέρα 2η: Ντουμπρόβνικ (εκδρομή στο Μαυροβούνιο: Μπούτβα & Κοτόρ)

Από το «Μόντε Κάρλο», στη «Μύκονο» των Βαλκανίων

Πρωινή αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή στο Μαυροβούνιο. Η  ιστορικά συνδεδεμένη με τη Σερβία χώρα είναι ένα τουριστικό διαμάντι που της έχει χαρίσει το ευφυολόγημα «Μόντε Κάρλο των Βαλκανίων». Άλλωστε, μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και μέχρι το 1992 ήταν ένα από τα κράτη που συγκροτούσαν την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, ενώ από τον Ιούνιο του 2006 η χώρα είναι ανεξάρτητη.

Πρώτη στάση στο γραφικότατο Κοτόρ μέσα στο ομώνυμο, πανέμορφο φιόρδ της Αδριατικής. Η παλιά οχυρωμένη πόλη προστατεύεται πλέον από την Ουνέσκο σαν Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το Παλιό Δημαρχείο, το Παλάτι του Δόγη, η Πλατεία των Όπλων, ο Καθεδρικός το Αγίου Τρύφωνα δίνουν αφορμές για να ανάψουν τα φλας μας την ώρα που θα περιπλανιόμαστε στα πανέμορφα στενά της πόλης.

Στα δυτικά της πρωτεύουσας Ποντκόρικα, η Μπούτβα προβάλλει ως το απόλυτο κοσμικό θέρετρο της Αδριατικής. Εδώ, τα καλοκαιρινά πάρτι δεν τελειώνουν ποτέ, με γνωστούς djs να κρατούν το τουριστικό φρόνημα υψηλό. Δικαίως λοιπόν, οι κάτοικοί της την αποκαλούν «Μύκονο»! Κι αν τα καλοκαιρινά vibes της πόλης σας αφήνουν ασυγκίνητους, η πλούσια μεσαιωνική ιστορία και το εξαιρετικό κέντρο με τους καθεδρικούς ναούς που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα θα δώσουν μια άλλη προοπτική στην ξενάγησή μας! Η μεσαιωνική ακρόπολη (Κάστρο της Παναγίας), αλλά και οι εμβληματικές εκκλησίες του Αγ. Ιωάννη, της Αγ. Τριάδας και της Παναγίας της Πούντα θα ολοκληρώσουν την περιήγησή μας με επίκεντρο την πλαισιωμένη από τείχη, παλιά πόλη.

Επιστροφή το απόγευμα στο Ντουμπρόβνικ.

Ημέρα 3η: Ντουμπρόβνικ (Τρογκιρ) Σπλιτ

Βαλκανικό διαμάντι και terra incognita

Το Lonely Planet το αποκαλεί το «πιο καλά κρυμμένο μυστικό της Ευρώπης». Και τι δεν έχει στην ατζέντα του το Σπλιτ. Παλάτια, Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς, καθεδρικούς ναούς από τους οποίους ατενίζεις πανοραμική θέα, μια μεσαιωνική πόλη στην οποία ο χρόνος είναι αιώνια σταματημένος, γειτονιές με στενά-θεόστενα σοκάκια, καφέ στο περιστύλιο του Ναού του Διός, θαλάσσιες δραστηριότητες, αλλά και τον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό σύλλογο στον κόσμο! Εμείς, οι μυημένοι ταξιδιώτες , γνωρίζουμε την πόλη με το ιστορικό υπόβαθρο από το ένα στενό ως το άλλο και σήμερα θα την αποκαλύψουμε βήμα προς βήμα!

Η ξενάγηση θα επικεντρωθεί στο Παλάτι του Διοκλητιανού. Από τα σπουδαιότερα τμήματα του κάστρου είναι το μνημειώδες περιστύλιο, το οποίο οδηγούσε από τη μία στα αυτοκρατορικά διαμερίσματα και από την άλλη στο μαυσωλείο του Διοκλητιανού (ο σημερινός καθεδρικός του Αγίου Δόμνιου). Ως σήμερα, το παλάτι, παρά το μέγεθος και τη μεγαλοπρέπειά του παρέμενε σχεδόν άγνωστο στους Ευρωπαίους. Στο μεταξύ οι κάτοικοι της πόλης μετέτρεψαν τους χώρους, τα τείχη και τα υπόγεια του παλατιού σε σπίτια και καταστήματα, τα οποία υπάρχουν και λειτουργούν μέχρι σήμερα.

Στη συνέχεια ακολουθεί μια ακόμη πόλη με αρχαίο ελληνικό όνομα, το Τρογκίρ (Τραγούριον, από τη λέξη τράγος). Στο ιστορικό της κέντρο θα θαυμάσουμε κτίσματα που διατηρούνται από τη ρωμαϊκή εποχή έως και την εποχή μπαρόκ, δίνοντας το στίγμα μιας πλούσιας πόλης που άκμασε ως βασικό ρωμαϊκό λιμάνι στην Αδριατική.

Ημέρα 4η: Σπλιτ (Ζαντάρ) Πλίτβιτσε

Ετοιμαστείτε για το πιο παραμυθένιο τοπίο που έχετε βρεθεί ποτέ!

Βόρεια του Σπλιτ βρίσκεται το Ζαντάρ, μια παραλιακή πόλη και λιμάνι της Κροατίας, στην οποία θα πραγματοποιήσουμε μια σύντομη στάση.

Όμως, η συνέχεια αναμένεται λίαν συναρπαστική! Τίποτα δεν μας προετοιμάζει καθώς κατευθυνόμαστε στην ενδοχώρα της Κροατίας για αυτό που θα αντικρίσουμε στη συνέχεια.

Το Εθνικό Πάρκο Πλίτβιτσε όχι μόνο είναι από τα μεγαλύτερα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και το μεγαλύτερο της Κροατίας, αλλά αποτελεί ένα στολίδι φυσικής καλλονής που μοιάζει να έχει βγει από το αποκύημα της φαντασίας των πιο ταλαντούχων ταξιδευτών.

Κι όμως, το πάρκο από το 1979 αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο. Ένα καταπληκτικό σύμπλεγμα από λίμνες, ποτάμια, καταρράκτες και σπήλαια συνθέτουν ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον που θα σας αναζωογονήσει τόσο με την ομορφιά, όσο και με την ήρεμη ενέργειά του. Στα 296,85 km² το πάρκο  περιλαμβάνει 16 λίμνες, οι οποίες διακρίνονται από υψομετρικές διαφορές (από υψόμετρο 636 έως 503 μ.) και συνδέονται μεταξύ τους, σε μια απόσταση περίπου 8 χλμ, με υδάτινα ρεύματα, καταρράκτες και βάραθρα. Νερά σε κάθε απόχρωση του μπλε και του τιρκουάζ, πουλιά και βλάστηση, όλα συνυπάρχουν αρμονικά σε αυτό το ανεπανάληπτο φυσικό τοπίο. Καθώς περπατάτε στα φιδογυριστά μονοπάτια, ακούγοντας το θρόισμα των φύλων και τους ήχους του νερού, πάρτε μια βαθιά αναπνοή και κρατήστε την όσο μπορείτε. Ίσως έτσι, η παραμυθένια εικόνα που αντικρίζετε να χαραχτεί μέσα σας για πάντα. Χρόνος ελεύθερος και διανυκτέρευση στην ευρύτερη περιοχή των λιμνών.

Ημέρα 5η: Πλίτβιτσε (Λιουμπλιάνα, λίμνη Μπλεντ) – Ζάγκρεμπ

Βαλκανικός θησαυρός

Αφήνουμε προσωρινά την Κροατία για να κατευθυνθούμε στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας.

Η περιήγησή μας στη Λιουμπλιάνα, μας αποκαλύπτει μια σειρά από πανέμορφα αξιοθέατα, όπως το Παλαιό Δημαρχείο και την Κεντρική Υπαίθρια Αγορά. Στη συνέχεια, σταματάμε στην Πλατεία Πρεσέρεν. Η πλατεία που είναι αφιερωμένη στον μεγαλύτερο Σλοβένο ποιητή είναι η κεντρικότερη της παλιάς πόλης, ενώ μια σειρά από διάσπαρτα ιστορικά κτίρια πλαισιώνουν το άγαλμά του που δεσπόζει στο κέντρο της. Το Κεντρικό Φαρμακείο, Η Φραγκισκανική Εκκλησία και η Τριπλή Γέφυρα είναι σίγουρα κάποια από τα απόλυτα must see της πραγματικά, κουκλίστικης πόλης.

Η Πλατεία του Κογκρέσου που βρίσκεται πιο κάτω είναι αφιερωμένη στο συνέδριο της Τριπλής συμμαχίας που φιλοξενήθηκε στην Λιουμπλιάνα το 1821 και αναμφίβολα αποτελεί ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης. Στη νότια πλευρά της βρίσκεται το Πανεπιστήμιο, ενώ στο κέντρο της το άγαλμα του Ρωμαίου Πολίτη. Μια σειρά από γραφικά δρομάκια και αλσύλλια μας οδηγούν στο Κάστρο με θέα που προσφέρεται για λήψεις που θα έχουν μια τιμητική θέση στο φωτογραφικό άλμπουμ του ταξιδιού.

Ας προσπαθήσουμε να μην καταφύγουμε σε εύκολους ταξιδιωτικούς χαρακτηρισμούς. Ας αφήσουμε το φυσικό τοπίο της λίμνης Μπλεντ με το ομώνυμο κάστρο να βρει τους όρους που θα υπερβούν το κοινότοπο γλωσσάρι του travel blogger για να μας διηγηθεί με λέξεις ευθύβολες το παραμυθένιο σκηνικό που θα αντικρίσουν τα μάτια μας. Στο βορειοδυτικό άκρο της Σλοβενίας, η λίμνη Μπλεντ αποτελεί παραθεριστικό θέρετρο των Σλοβένων και ένα από τα πιο εμβληματικά φυσικά τοπία που θα αντικρίσετε στην Ευρώπη. Με συνολική έκταση μικρότερη του ενός στρέμματος, το νησί της λίμνης στεγάζει κάμποσα κτίρια. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται μια εκκλησία του 17ου αιώνα αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου, αλλά και το Σπίτι του Προεστού, στο οποίο λειτουργεί γκαλερί και κατάστημα με σουβενίρ.

Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να απολαύσετε (έξοδα ατομικά) μια ρομαντική βαρκάδα με τις παραδοσιακές, ξύλινες βαρκούλες pletna.

Extra tip: Μην ξεχάσετε να δοκιμάστε το διάσημο Bled Cream Cake: Η βανιλάτη κρεμ πατισερί ανάμεσα σε φύλλα κρούστας, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη είναι η σλοβένικη απάντηση στο μιλφέιγ και γαστρονομικό σήμα κατατεθέν του Μπλεντ.

Στη συνέχεια αναχωρούμε ξανά για την Κροατία. Εκεί άλλωστε, μας περιμένει ο τελευταίος σταθμός του ταξιδιού μας, το αρχοντικό και πάντα γοητευτικό Ζάγκρεμπ.

Ημέρα 6η: Ζάγκρεμπ – Αθήνα / Θεσσαλονίκη

Η ατμοσφαιρική γοητεία του Ζάγκρεμπ

Το Ζάγκρεμπ είναι από εκείνες τις πόλεις που ανταμείβουν τους φλανέρ και τους ρομαντικούς περιπατητές. Η πρωινή μας ξενάγηση ξεκινάει από τον λόφο του Κάπτολ, στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Ο καθεδρικός ναός, αλλά και το χρυσοστολισμένο άγαλμα της Παναγίας δεσπόζουν στην κεντρική πλατεία, μαγνητίζοντας τα τουριστικά βλέμματα και όχι μόνο. Καθώς κατευθυνόμαστε προς το Γκράντεκ, διασχίζουμε τη Ματωμένη Γέφυρα, αλλοτινό πεδίο μαχών μεταξύ των κάτοικων του Καπτόλ και του Γκράντεκ.

Κι ύστερα, η Άνω Πόλη με τα ατμοσφαιρικά στενά, τα μεσαιωνικά κτίρια, τις γκαλερί και τα μικρά χιπ μπαρ πάνω στα πεζοδρόμια που ανασταίνονται το καλοκαίρι. Μια γιορτή για τις ταξιδιωτικές μας αισθήσεις! Στην πλατεία του Αγίου Μάρκου κυριαρχεί ο ομώνυμος ναός με την πολύχρωμη στέγη από ζωγραφισμένα κεραμίδια, πλαισιωμένος από ιστορικά νεοκλασικά κτίρια όπως το Κοινοβούλιο και το Προεδρικό Μέγαρο.

Περιμετρικά της παλιάς πόλης βρίσκεται η πλατεία του βασιλιά Τόμισλαβ -με το χαρακτηριστικό μνημείο στο κέντρο της-. Ο σιδηροδρομικός σταθμός του 19ου αιώνα, αλλά και το περίφημο ξενοδοχείο Εσπλανάντε των αρχών του 20ου αιώνα δίνουν στην πόλη μια ακαταμάχητη κινηματογραφική ατμόσφαιρα τύπου Όριεντ Εξπρές. Όμως, είναι η πλατεία του στρατάρχη Τίτο, της μεγαλύτερης προσωπικότητας ολόκληρης της παλιάς Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας που συγκεντρώνει μερικά από τα σπουδαιότερα αρχιτεκτονήματα της πόλης. Το Εθνικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ, το Μουσείο Τέχνης και Χειροτεχνίας και το Μουσείο Μιμάρα αποτελούν έξοχα δείγματα γοτθικής, μπαρόκ και νεο-αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής.

Η ξενάγησή μας ολοκληρώνεται στην κεντρική πλατεία του Μπαν Γιέλατσιτς με τα σύγχρονα και κομψά καταστήματα. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μας μέχρι το απόγευμα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την απευθείας επιστροφή μας στην Αθήνα. Ως τότε, το Ζάγκρεμπ με το ανθρώπινο σμάρι που ξεχύνεται ράθυμα στους δρόμους και τα καφέ, θα προλάβει να σφραγίσει εξαιρετικά τις εντυπώσεις μας σε ένα μοναδικό ταξίδι που όπως πάντα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ

Ταξίδι

Αναχώρηση

Ξενοδοχεία

Διατροφή

2κλ

1κλ

Φόροι

Παρατηρήσεις

ΚΡΟΑΤΙΑ  Σλοβενία Λιμνη Μπλεντ

Μαυροβούνιο

6 ημέρες

 

24/6

07/10

4*

 

Πρωινό

1125

+430

+420

Περιλαμβάνονται 1) τοπικοί φόροι ξενοδοχείων

2) είσοδοι πόλεων λεωφορείων

3) είσοδοι αξίας 40€ στις λίμνες Πλίτβιτσε

22/7

16/9

1065

+400

5, 12, 19/8

1095

+400

 • Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες = -100€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Πτήσεις με Aegean Airlines Αθήνα Ντουμπρόβνικ // Ζάγκρεμπ Αθήνα
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* (Ντουμπρόβνικ – Σπλίτ - λιμνες Πλίτβιτσε - Ζαγκρεμπ)
 • Πρωινό καθημερινά
 • Οργανωμένη είσοδο στις λίμνες Πλίτβιτσε
 • Δημοτικούς φόρους ξενοδοχείων / Φιλοδωρήματα
 • Μεταφορές/εκδρομές/ξεναγήσεις όπως περιγράφονται
 • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης /Φ.Π.Α.
 • ΔΩΡΟ ταξιδιωτική ασφάλεια και με καλύψεις covid19
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Είσοδοι σε αξιοθέατα / μουσεία εκτός των ανωτέρω αναγραφόμενων
 • Ό,τι δεν αναφέρεται στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο
 • Φόροι Αεροδρομίων

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίας 15ετίας σε καλή κατάσταση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στα συνοριακά φυλάκια οι οποίες οφείλονται στους εντατικούς ελέγχους που γίνονται σε χώρες εκτός Σένγκεν. ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ στο συγκεκριμένο ταξίδι να έχετε μαζί σας ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ, καθώς η ταυτοποίηση των στοιχείων από ταυτότητα απαιτεί περισσότερο χρόνο.

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

1η μέρα

Αθήνα – Ντουμπρόβνικ

12:20

12:50

6η μέρα

Ζάγκρεμπ – Αθήνα

19:05

21:55

.

Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

palmostravel_official

PALMOS TRAVEL

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00 -15:00 & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE