menu
+30 210 9889421
ΣΙΚΑΓΟ - ΝΟΤΙΕΣ ΗΠΑ 10ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P2)

ΣΙΚΑΓΟ - ΝΟΤΙΕΣ ΗΠΑ 10ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 11/08 & 14/09

ΑΠΟ 3.100 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 11/08 & 14/09

ΣΙΚΑΓΟ -Νότιες ΗΠΑ
Η ιστορία και ο πολιτισμός του Αμερικάνικου Νότου

Σικάγο- Νάσβιλ- Μέμφις Νέα Ορλεάνη

Έλβις Πρίσλεϊ - μπλουζ και ροκ εν ρολ , Creole (Κρεόλ) κουζίνα -Ένα Ατέλειωτο Πάρτι

Ο Νότος είναι γνωστός για τον πολιτισμό και την ιστορία του, έχοντας αναπτύξει τα δικά του έθιμα, μόδα, αρχιτεκτονική, μουσικά στυλ και κουζίνες, που τον έχουν διακρίνει με πολλούς τρόπους από άλλες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Για πολλά χρόνια το μπλουζ καταγραφόταν μόνο από μνήμης, ζωντανό και σε προσωπικό επίπεδο. Γεννήθηκε στο Δέλτα του βόρειου Μισισιπή μετά από τον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο. Επηρεασμένο από τις αφρικανικές ρίζες του, μπαλάντες και ρυθμικούς χορούς (τα τζαμπ απ), εξελίχθηκε σταδιακά σε μουσική για έναν τραγουδιστή, που δημιουργούσε διάλογο ανάμεσα στη φωνή και την κιθάρα του, τραγουδώντας έναν στίχο και απαντώντας οργανικά.

Το Νάσβιλ κατέχει επάξια τον τίτλο της "Πόλης της μουσικής" με τις μπάντες χόνκι τονκ να τζαμάρουν στο Tootsie’s Orchid Lounge, τους τραγουδοποιούς στο Bluebird Cafe και τους θρύλους της κάντρι μουσικής που ξεσηκώνουν το Grand Ole Opry. Πρόκειται για μια πόλη με ρυθμό και ζωντάνια κάθε μέρα, όλη μέρα. Αυτό το δημιουργικό πνεύμα διαχέεται και χάρη στα γκουρμέ εστιατόρια, τις γκαλερί σύγχρονης τέχνης και την ανερχόμενη σκηνή μόδας.

Στη Νέα Ορλεάνη συνυπήρχαν τέσσερις διαφορετικές κουλτούρες (γαλλική, ισπανική, αφρικανική, Aϊτινή) καθώς επίσης και μειονότητες γερμανών, ιταλών και κέντρο-ευρωπαίων αποίκων καθώς και ένας αριθμός ινδιάνων της Αμερικής.

Αναχωρήσεις: 19/7, 11/8, 14/9

Για Κρατήσεις 60 μέρες πριν την αναχώρηση ΕΚΠΤΩΣΗ 250€ (περιορισμένος αριθμός θέσεων )
Τιμή από 2890


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η μέρα: Αθήνα - Σικάγο

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σικάγο, μια δυναμική εμπορική και βιομηχανική πόλη στην πολιτεία Ιλινόις (Illinois), που συναγωνίζεται σε σημαντικότητα τη Νέα Υόρκη. Είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς άλλη αμερικάνικη πόλη που να συνδυάζει τόσο αρμονικά την πιο μοντέρνα αρχιτεκτονική με ήρεμες πράσινες εκτάσεις, κουζίνα υψηλού επιπέδου με άπειρες επιλογές καθημερινού γρήγορου φαγητού ή διεθνούς φήμης μουσεία με υπόγεια, σκοτεινά jazz μπαρ. Το Σικάγο, στις όχθες της λίμνης Μίσιγκαν, προσφέρει πολλά περισσότερα από ό,τι θα περίμενε κανείς από μία αμερικανική μεγαλούπολη - σε ποσότητα, αλλά κυρίως σε ποιότητα. Την λένε και "Πόλη των Ανέμων" και το χαρακτηριστικό της, όπως το βλέπουμε στον κινηματογράφο, είναι το σιδηροδρομικό δίκτυο του ιστορικού κέντρου της "The Loop" (Λουπ), που συνδέει τα διάφορα τμήματά της μέσω υπερυψωμένων γεφυρών. Την περίοδο της εκτεταμένης μετανάστευσης υποδέχθηκε και πολλούς Έλληνες, μεταξύ άλλων εθνικοτήτων. Ξεχωρίζουν ο πύργος Σίαρς και το τμήμα της Λεωφόρου Μίσιγκαν που αποκαλείται "Magnificent Mile". Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια, η βόλτα σας με τον ξεναγό θα σας βοηθήσει στην πρώτη γνωριμία με την πόλη και τον παλμό της.

2η μέρα: Σικάγο, Ξενάγηση, Oak Park

Η πόλη του Σικάγο αποτελεί ένα μείζον επικοινωνιακό, επιχειρηματικό και αρχιτεκτονικό κέντρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα της πόλης είναι οι ουρανοξύστες, η λίμνη, αλλά και οι αθλητικές της ομάδες. Έχει πλούσια πολιτική ιστορία και θεωρείται το "άντρο" του Δημοκρατικού Κόμματος. Το σημερινό Σικάγο είναι μια από τις πόλεις με τους περισσότερους και ψηλότερους ουρανοξύστες στον κόσμο.

Κατά τη σημερινή μας ξενάγηση στην πόλη θα διασχίσουμε τη Λεωφόρο Μίσιγκαν, στο τέλος της οποίας θα αντικρύσουμε την ομώνυμη μεγάλη λίμνη με τους ουρανοξύστες γύρω από τις όχθες της. Ο ιστορικός Πύργος των Υδάτων (Water Tower) μας θυμίζει την πυρκαγιά του 1871. Στο ιστορικό κέντρο του Σικάγο συνυπάρχουν μπαρ και ψηλά κτίρια-γραφεία εφημερίδων, μαζί με το "Λουπ". Πιο κάτω βρίσκεται η Στρατιωτική Προβλήτα Νέιβι Πίερ (Navy Pier), με εστιατόρια και μουσείο - ο πιο αγαπημένος χώρος αναψυχής των κατοίκων της πόλης. Οι ουρανοξύστες Χάνκοκ και Σίαρς βρίσκονται εκεί κοντά. Λίγο έξω από το κέντρο της πόλης βρίσκεται το πάρκο Γκραντ, το μεγάλο Συνεδριακό Κέντρο και λίγο παρακάτω η Ελληνική γειτονιά (Γκρικ Τάουν). Συνεχίζουμε για το Oak Park, που απέχει 16 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Εδώ, οι ψηλοί ουρανοξύστες δίνουν τη θέση τους σε βικτοριανού ρυθμού επαύλεις και σπίτια, πολλά εκ των οποίων είναι έργα του μεγάλου αρχιτέκτονα Φρανκ Λόιντ Ράιτ (Frank Lloyd Wright). Το απόγευμα μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας στο "Magnificent Mile", ενώ για δείπνο προτείνουμε να επιλέξετε κάποιον ουρανοξύστη με θέα στη λίμνη και να απολαύσετε το χαρακτηριστικό Αμερικανικό μενού.

3η μέρα: Σικάγο – Νάσβιλ (Πτήση )

Πρωινή Πτήση για το Νάσβιλ (Nashville), την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της πολιτείας του Τενεσί (Tennessee). Βρίσκεται στο βορειοκεντρικό τμήμα της πολιτείας, στις όχθες του ποταμού Κιούμπερλαντ (Cumberland). Η πόλη ιδρύθηκε το 1797 και έγινε πρωτεύουσα του Τενεσί το 1843.  Λόγω της μεγάλης μουσικής βιομηχανίας, το Νάσβιλ είναι γνωστό ως Πόλη της Μουσικής/Μιούζικ Σίτι (Music City) από το 1925, όταν ξεκίνησαν εδώ οι ραδιοφωνικές εκπομπές του Grand Ole Opry.

Φήμη, δόξα, ζωντάνια. Ξεχωρίζουν αδιαμφισβήτητα σε αυτήν την πόλη καθώς η τέχνη έχει πρωταρχικό ρόλο και συγκεκριμένα η μουσική.

Ένα είναι το μέρος φυσικά, η Music City, το σπιτικό της country μουσικής – το Νάσβιλ. Ένας από τους κορυφαίους προορισμούς ειδικά για τους λάτρεις της country αλλά και της ιστορίας που αντλεί τις ρίζες της από αυτό το είδος μουσικής. Το μουσείο Country Music Hall of Fame φιλοξενεί επιγραφές καλλιτεχνών αλλά και μοναδικά εκθέματα όπως τη χρυσή κάντιλακ του Elvis Presley και την πολυπόθητη κιθάρα-σύμβολο του Jimmie Rodgers. Ιδιαίτερα κοστούμια, φωτογραφίες, ηχογραφήσεις αλλά και διαδραστικές εκδηλώσεις κοσμούν αυτό το φανταστικό μέρος με ιδιαίτερο σημείο-στάση το Studio B. Αν απολαμβάνετε τα κομμάτια της Dolly Parton και του Roy Orbison θα χαρείτε να διαπιστώσετε πως το Studio B αποτελούσε τη γενέτειρα πολλών μουσικών τους ηχογραφήσεων και παραγωγών.

Τα εκθέματα και τα αναμνηστικά δεν τελειώνουν εδώ. Θα βρείτε πραγματικά διαμάντια ακολουθώντας την περιήγηση στο έκθεμα ‘Sing Me Back Home: A Journey Through Country Music’ που εκτείνεται σε δύο ορόφους εντός του μουσείου. Όσον αφορά το διαδραστικό χαρακτήρα του μουσείου δεν λείπουν φυσικά τα εργαστήρια, οι ζωντανές συνεντεύξεις κι οι εκδηλώσεις με δημοφιλείς καλλιτέχνες.

Μπορεί να χαρακτηριστεί η πιο ζωντανή πόλη ψυχαγωγίας του Τενεσί και ίσως και των Ηνωμένων Πολιτειών, με καλλιτέχνες να αφιερώνονται στο ζωντανό performance, να κατοικούν -σχεδόν- στους χώρους μουσικής κι αίθουσες συναυλιών αλλά και να μετατρέπουν την πόλη αυτή στο μοναδικό, ξεχωριστό μέρος που πράγματι είναι. Η αίσθηση που κυριαρχεί είναι αυτή της δράσης, μέρα και νύχτα, υπό τους χτύπους του twanging της κιθάρας, των country μελωδιών, του ιδιαίτερα καυτερού μενού

4η μέρα: Νάσβιλ (Ξενάγηση, Αποστακτήρια Jack Daniel’s στο Λίντσμπεργκ)

Η ξενάγησή μας σήμερα θα μας αποκαλύψει το πιστό - και σε πραγματική κλίμακα - αντίγραφο του Παρθενώνα, που κατασκευάστηκε στην πόλη το 1897, με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της. Τα δομικά υλικά είναι πωρόλιθος και μάρμαρο και ο διάκοσμός του προέκυψε από εκμαγεία των γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. Ο "NAOS", όπως αποκαλείται ο Αμερικάνικος Παρθενώνας, φιλοξενεί στο εσωτερικό του το ύψους 13 μέτρων άγαλμα της θεάς Αθηνάς.

Συνεχίζοντας την ξενάγησή μας θα δούμε το Καπιτώλιο της πολιτείας Τενεσσί, τα πάρκα και τις όχθες του ποταμού Κιούμπερλαντ και θα επισκεφθούμε το περίφημο Country's Hall of Fame, όπου θα γνωρίσουμε πολλά στοιχεία από την ιστορία και τις παραδόσεις της μουσικής κάντρυ.

Τέλος, θα μεταβούμε στην κοντινή πόλη Λίντσμπεργκ (Lynchburg), για να επισκεφθούμε τα αποστακτήρια στα οποία παράγεται το περίφημο ουίσκυ Jack Daniel’s. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ευκαιρία για μια ακόμα νυχτερινή έξοδο στις μουσικής σκηνές της πόλης. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Νάσβιλ – Μέμφις 341χλμ.

Αναχώρηση για το Μέμφις που είναι η πόλη που κυοφόρησε ακτινοβόλα αστέρια του μουσικού στερεώματος - η πόλη του βασιλιά του ροκ εν ρολ Έλβις Πρίσλεϊ, του θρύλου της κάντρυ Τζόνι Κας, του πατέρα των μπλουζ Γιούλιαμ Κρίστοφερ Χάντι, του βασιλιά των μπλουζ Μπι Μπι Κινγκ και της βασίλισσας της σόουλ Αρέθα Φράνκλιν.

Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το Sun Studio - την διασημότερη ίσως δισκογραφική εταιρεία του κόσμου.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και βόλτα για όσους το επιθυμούν στην περίφημη Beale Street για ένα ποτό σε κάποιο από τα δεκάδες clubs και μπαράκια με μουσική μπλουζ και ροκ εν ρολ.

6η μέρα: Μέμφις, Στο σπίτι του Έλβις Πρίσλεϊ  (Graceland)

Σήμερα θα επισκεφθούμε την θρυλική έπαυλη του Έλβις Πρίσλεϊ, την Γκρέισλαντ (Graceland), που αγόρασε το 1957 ο 22άχρονος τότε  δισεκατομμυριούχος σταρ. Βρίσκεται στον αριθμό 3764 της λεωφόρου Έλβις  Πρίσλεϊ, πάνω σε έναν λόφο του προαστίου Whitehaven, περίπου 13 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Στην Γκρέισλαντ άφησε την τελευταία του πνοή ο Έλβις στις 16 Αυγούστου του 1977 και στον κήπο της ενταφιάστηκε δίπλα στην τελευταία κατοικία της μητέρας Γκλάντις, του πατέρα του Βέρνον και της γιαγιάς του Μίνι Μέι. Το σπίτι του Έλβις ανακηρύχθηκε Εθνικό Ιστορικό Μνημείο το 2006.

Οι (επίδοξοι) σωσίες του Πρίσλεϊ και τα τατουάζ με το όνομα ή το πρόσωπό του αποτελούν συνηθισμένο θέαμα στην έπαυλη του διάσημου μουσικού, που λειτουργεί ως μουσείο από το 1982.

Με περισσότερους από 650.000 επισκέπτες τον χρόνο, η Γκρέισλαντ είναι η κατοικία με τη δεύτερη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στις ΗΠΑ, αμέσως μετά τον Λευκό Οίκο, ενώ μεταξύ των μουσικών που έχουν κατά καιρούς ξεναγηθεί στους χώρους της συγκαταλέγονται ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ, ο Ρέι Τσαρλς, ο Τζόνι Κας, ο Μπομπ Ντίλαν, ο Μάικλ Τζάκσον, οι U2 και οι Πινκ Φλόιντ.

Άλλη μία ευκαιρία απόψε για μπλουζ και ροκ εν ρολ.

7η μέρα: Μέμφις - Τζάκσον- Νέα Ορλεάνη 636 χλμ.

Αναχώρηση για το Τζάκσον, είναι η πρωτεύουσα της πολιτείας και η μεγαλύτερη πόλη. Το όνομα της πολιτείας προέρχεται από τον Ποταμό Μισισιπή, που κυλά κατά μήκος του δυτικού του συνόρου, και παίρνει το όνομα του από την λέξη των Οτζίμπουε «Μεγάλος Ποταμός». Η πολιτεία είναι αρκετά δασώδης έξω από την περιοχή του Δέλτα του Μισισιπή. Τα ιχθυοτροφεία γατόψαρου της πολιτείας παράγουν την πλειονότητα των γατόψαρων που καταναλώνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η πόλη πήρε το όνομά της από τον Άντριου Τζάκσον, που ηταν έβδομος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών

Η πόλη, αν και μικρή, είχε μεγάλη στρατηγική σημασία για την Συνομοσπονδία στον Αμερικανικό Εμφύλιο και έτσι έγινε προσπάθεια κατάληψής της από την Ένωση. Ο στρατός της Ένωσης κατέλαβε δύο φορές το Τζάκσον και το έκαψε και τις δύο. Ελάχιστα προπολεμικά κτήρια έχουν επιζήσει.

Συνεχίζουμε για την Νέα Ορλεάνη (αγγλικά: New Orleans, γαλλικά: La Nouvelle-Orléans) είναι η μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας της Λουιζιάνα και μια από τις σημαντικότερες πόλεις των ΗΠΑ.

Η  πόλη-λιμάνι της Λουιζιάνας στο νότιο άκρο του Μισσισσιππή, λίγο πριν ο ποταμός συναντήσει τον κόλπο του Μεξικού. Η "Crescent City" χαρακτηρίζεται από έναν αρμονικότατο συνδυασμό Γαλλικής κουλτούρας, Αμερικανικού Νότου, Ισπανικής και Καραϊβικής παρουσίας και Ευρωπαϊκής παλαιάς πόλης.

Η Νέα Ορλεάνη είναι μια σύγχρονη, φιλελεύθερη πόλη με αυθεντική ψυχή - το 60% τουλάχιστον των κατοίκων της οποίας, είναι Αφροαμερικανοί.

Η Νέα Ορλεάνη είναι μια από τις πιο μοναδικές πόλεις της Αμερικής, με μια ατμόσφαιρα που απλά δεν μπορείτε να βρείτε πουθενά αλλού. Γνωστός σε όλο τον κόσμο για τζαζ μουσική, κουζίνα Cajun και εξωφρενικές γιορτές Mardi Gras (που θα απολαύσουμε ), η πόλη είναι ένα χωνευτήρι πολιτισμών με ποικιλία που αντανακλάται σε όλα, από τη μουσική και το φαγητό μέχρι τη γλώσσα και την αρχιτεκτονική.

Η πλούσια Ιστορία της πόλης, πάντως, δεν αποτυπώνεται πουθενά καλύτερα απ’ ό,τι στους δρόμους της French Quarter. Όπως, άλλωστε, είχε πει ο τζαζίστας Ellis Marsalis: «Στη Νέα Ορλεάνη η κουλτούρα αναβλύζει από τους δρόμους». Παράλληλη στην Bourbon Street, η εξίσου διάσημη Royal Street θα σας καταπλήξει με τις υπέροχες αντικερί και γκαλερί, που την έχουν κατατάξει στις ακριβότερες περιοχές στον κόσμο. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχουν ακόμη οι χώροι τέχνης, τα καταστήματα, τα cafes και τα εστιατόρια της Magazine Street, που διατρέχει πολλές από τις ιστορικές γειτονιές της Νέας Ορλεάνης, όπως η Garden District, ισάξιος «αντίπαλος» της French Quarter. Με αυτόν το σκοπό δημιουργήθηκε στα μέσα του 1800 από τους Αγγλοσάξονες κατοίκους της πόλης, ενώ πήρε το όνομά της από τους υπέροχους κήπους των σπιτιών της, όπου και σήμερα μπορείτε να θαυμάσετε μπανανιές, μπουκαμβίλιες, μανόλιες ή μυρτιές.

Πολύ όμορφη, με τις δρυς, τις κομψές κατοικίες και τα αρχοντικά σε κρεολική αρχιτεκτονική είναι επίσης η ιστορική Esplanade Avenue, που συνδέει τη French Quarter με το City Park, το μεγαλύτερο της πόλης.

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας προτείνουμε να κάνετε βόλτα στην περίφημη οδό Bourbon (Bourbon Street), εκεί όπου χτυπάει η καρδιά της τζαζ και να απολαύσετε το ποτό σας σε κάποιο από τα πολλά μπαρ με ζωντανή μουσική τζαζ και μπλουζ.

8η μέρα: Νέα Ορλεάνη, Ξενάγηση

Η Νέα Ορλεάνη είναι παγκοσμίως γνωστή για την πολυπολιτισμική και πολυγλωσσική της κληρονομιά, την κουζίνα της, την αρχιτεκτονική της, τη μουσική της, το ετήσιο καρναβάλι Mardi Gras και τις διάφορες άλλες τοπικές της γιορτές.

Είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και ζωντανές πόλεις της Αμερικής.

Η ζωντάνια και το αμίμητο στυλ της πόλης της έδωσαν το προσωνύμιο Big Easy.

Πρωτεύουσα του βουντού και της τζαζ, πατρίδα του Λιούις Άρμστρονγκ, που το όνομά του δόθηκε στο αεροδρόμιο και σε ένα πάρκο της πόλης, αλλά και πολλών άλλων καλλιτεχνών της τζαζ, γνωστών ή άγνωστων στο ευρύ κοινό.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας περιήγησης θα δούμε μεταξύ άλλων την παλιά γειτονιά Φρεντς Κουόρτερ (French Quarter): ένα μείγμα Γαλλικών - Ευρωπαϊκών κατοικιών, εκκλησιών, μουσείων, τζαζ μπαρ και εστιατορίων.

Η καρδιά της Γαλλικής συνοικίας είναι η πλατεία Τζάκσον (Jackson Square), στην οποία βρίσκονται το παλιό Δημαρχείο, ο Καθεδρικός ναός του Αγίου Λουδοβίκου (St. Louis) και αρχοντικά αποικιακού ρυθμού με τοίχους σε παστέλ αποχρώσεις, μπαλκόνια με περίτεχνα κιγκλιδώματα από σφυρήλατο σίδερο και ξύλινα παντζούρια. Μουσικοί, καλλιτέχνες, μίμοι, αναγνώστες καρτών ταρώ και διασκεδαστές στήνονται κάθε μέρα στην πλατεία αυτή, δημιουργώντας μια κινούμενη σκηνή δρόμου. Στη συνέχεια θα περάσουμε από την περιοχή Γκάρντεν (Garden District), τη δεύτερη μεγαλύτερη ιστορική συνοικία της πόλης. Αυτή η κομψή γειτονιά, που κάποιοι από τους δρόμους της έχουν ονόματα από την Ελληνική μυθολογία, φιλοξενεί πανέμορφα σπίτια του νότου, επαύλεις με πανέμορφους κήπους - το όνομά της εξ άλλου προέρχεται από τους υπέροχους κήπους των σπιτιών της. Το μεσημέρι θα κάνουμε μια βόλτα με ποταμόπλοιο στον Μισσισσιππή, που περνάει από τη νοτιοανατολική πλευρά της πόλης και εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα, ώσπου να εκβάλει στη θάλασσα.

Το βράδυ θα ακούσουμε ζωντανή μουσική από ορχήστρες στον δρόμο και θα πιούμε το ποτό μας σε κάποιο από τα πολλά μπαράκια της Bourbon Street με live jazz. Δείτε το περίφημο καφέ Napoleon House Bar Cafe, όπου σύχναζε ο Τένεσι Ουίλιαμς και εμπνεύσθηκε το "Λεωφορείο ο Πόθος" ή γευθείτε τα διάσημα κοκτέιλ του Pat O’Brien’s.

09η -10η μέρα: Νέα Ορλεάνη-Αθήνα

Οι Νότιες ΗΠΑ δεν είναι απλώς ένα ακόμα ταξίδι, αλλά μια μοναδική εμπειρία ζωής με πολύχρωμες εικόνες. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα. Άφιξη την επόμενη μέρα.

Για Κρατήσεις 60 μέρες πριν την αναχώρηση ΕΚΠΤΩΣΗ 250€ (περιορισμένος αριθμός θέσεων)
Τιμή από 2890€

στην τιμή ΔΕΝ περιλαμβάνεται η έκπτωση των 250€

Τιμή κάτ.΄ άτομο

19/7

11/8

14/9

Δίκλινο

3140€

3100€

3140€

Σε Τρίκλινο

2940€

2900€

2940€

Σε Τετράκλινο

2880€

2840€

2880€

Επιβάρυνση 1-κλινου

980€

990€

980€

+  Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι, Πρόγραμμα απαλλαγής από βίζα (ESTA) και έξοδα αίτησης, Ειδική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση Covid-19: (890 € Συνολικά )

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια  οικονομικής θέσης
  • Μία (1) αποσκευή κατ' άτομο
  • Διαμονή σε Ξενοδοχεία 4*χωρίς πρωινό
  • Τοπικοί φόροι Ξενοδοχείων (City taxes)
  • Ξενάγηση Σικάγου και Oak Park.
  • Επίσκεψη στο θρυλικό Gaylord Opryland Hotel στο Νάσβιλ
  • Ξενάγηση στα αποστακτήρια Jack Daniel’s στο Λίντσμπεργκ
  • Επίσκεψη στο Sun Studio στο Μέμφις
  • Επίσκεψη στη θρυλική έπαυλη του Έλβις, την Γκρέισλαντ
  • Ξενάγηση Νέα Ορλεάνης
  • Μεταφορά από και προς αεροδρόμιο/ξενοδοχείο στην Αμερική
  • Έμπειρος Ελληνόφωνος αρχηγός-ξεναγός καθημερινά
  • 10% έκπτωση στα πολυκαταστήματα Macy's
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο στα ξενοδοχεία σας & αποθήκευσης την τελευταία μέρα
  • Ταξιδιωτικός φάκελος με χρήσιμες πληροφορίες
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι, Πρόγραμμα απαλλαγής από βίζα (ESTA) και έξοδα αίτησης, Ειδική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση Covid-19: (890 € Συνολικά )
  • Φιλοδωρήματα, Αχθοφορικά, Τοπικοί φόροι (ΟΧΙ Ξεναγών/Αρχηγών) υποχρεωτικά $150 πληρωτέα με την άφιξη
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα

ΠΤΗΣΕΙΣ

Πτήση

Διαδρομή

Αναχώρηση

Άφιξη

Austrian 804

ΑΘΗΝΑ - ΒΙΕΝΝΗ

06:30

07:40

Austrian 065

ΒΙΕΝΝΗ - ΣΙΚΑΓΟ

10:30

13:20

United 5635

ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ - ΣΙΚΑΓΟ

10:24

13:02

United 422

ΣΙΚΑΓΟ – ΑΘΗΝΑ

16:30

10:45+1

 

Τα ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ σας

ΣΙΚΑΓΟ

JW Marriott Chicago 4*

ΝΑΣΒΙΛ

Hyatt Centric Downtown Nashville 4*

ΜΕΜΦΙΣ

Canopy by Hilton Memphis Downtown 4*

Ν. ΟΡΛΕΑΝΗ

Hyatt Centric French Quarter 4*

.

Γιατί η ασφάλειά σας είναι MUST για εμάς!

Travel Insurance -Travel Assistance Extra Plus

Εκτός Ελλάδας - ΟΡΙΑ ΚΑΛΥΨΕΩΝ

Ιατρικές συμβουλές και πληροφορίες Συντονιστικού Κέντρου

Χωρίς περιορισμό χρήσης

Επαναπατρισμός του Ασφαλισμένου συνεπεία τραυματισμού ή οξείας ασθένειας

Μέχρι €10.000

Αποζημίωση για την απώλεια αποσκευών Ισχύει μόνο για αεροπορικά ταξίδια

Μέχρι €500

Έξοδα νοσηλείας από οξεία έκτακτη ασθένεια ή ατύχημα

 

Μέχρι €15.000

Έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εκτός νοσοκομείου

Μέχρι €2.000

Αποζημίωση για απώλεια ζωής του Ασφαλισμένου από ατύχημα

Μέχρι €30.000 Ανώτατο όριο αποζημίωσης για ατύχημα σε ομάδα ασφαλισμένων στο ίδιο συμβάν €300.000

Έξοδα για μεταφορά σορού

Μέχρι €10.000

Αποζημίωση για ακύρωση ταξιδιού

Μέχρι €2.500

Επαναπατρισμός των συνταξιδευόντων μελών της οικογένειας του Ασφαλισμένου

Ένα αεροπορικό εισιτήριο ανά άτομο

Έξοδα μετακίνησης και διαμονής σε στενό συγγενή του Ασφαλισμένου που νοσηλεύεται

Ένα αεροπορικό εισιτήριο με επιστροφή Διαμονή σε ξενοδοχείο για 5 μέρες μέχρι €1.000

Έξοδα διαμονής και επικοινωνίας του Ασφαλισμένου εξαιτίας απώλειας των ταξιδιωτικών του εγγράφων

Μέχρι €500

Έξοδα λόγω καθυστερημένης άφιξης των αποσκευών

Μέχρι €400 για καθυστέρηση πάνω από 4 ώρες

Έξοδα για νομική υποστήριξη

Μέχρι €3.000

Έξοδα λόγω καθυστέρησης της πτήσης

Για καθυστέρηση πάνω από 4 ώρες, μέχρι €100

Για καθυστέρηση πάνω από24 ώρες, μέχρι €450

Έξοδα του Ασφαλισμένου εξαιτίας πρόωρης διακοπής του ταξιδιού του

Ένα αεροπορικό εισιτήριο Άλλες δαπάνες μέχρι €2.000

Έξοδα ξενοδοχείου λόγω καραντίνας

Μέχρι €1.500 για τον ασφαλισμένο

Μέχρι €1.500 για την οικογένεια/ το συνοδό

Προσωπική Αστική Ευθύνη έναντι τρίτων

Μέχρι €10.000

Έξοδα για αποστολή φαρμάκων του Ασφαλισμένου

Μέχρι €300

Αποζημίωση για Μόνιμη Ολική ή Μερική Ανικανότητα του Ασφαλισμένου από ατύχημα

Μέχρι €15.000

Έξοδα μετάφρασης

Μέχρι €300

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  1. Όλες οι τιμές είναι κατά άτομο σε Ευρώ και έχουν υπολογιστεί στις 20/03/2024 με βάση τις ισχύουσες ισότιμες/τιμές των αεροπορικών ναύλων και ξενοδοχείων. Οι αεροπορικές εταιρείες και τα ξενοδοχεία που αναγράφονται είναι τα συνήθη συνεργαζόμενα και οριστικοποιούνται 16 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  2. Το πρωινό στις ΗΠΑ δεν περιλαμβάνεται στην τιμή του δωματίου.
  3. Η παιδική τιμή υπολογίζεται στην τιμή 2κλινου και ισχύει για ηλικίες 2-12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες.
  4. ΦΟΡΟΙ/ΑΣΦΑΛΕΙΑ/ESTA/ETA: Το κόστος περιλαμβάνει τους φόρους αεροδρομίων, επίναυλο καυσίμων, τοπικούς φόρους διαμονής, ειδική ταξιδιωτική ασφάλιση Covid-19 & ποσό χρέωσης ESTA.
  5. Η έκπτωση SMART PRICE ισχύει για έγκαιρες κρατήσεις που θα πραγματοποιηθούν για τα πρώτα 7 ή 10 άτομα.
  6. ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ: Το κόστος περιλαμβάνει τα αχθοφορικά και φιλοδωρήματα ανά επιβάτη και είναι υποχρεωτικά. Καλύπτουν αχθοφορικά Ξενοδοχείων, φιλοδωρήματα οδηγών κτλ. και εισόδους εκεί που αναφέρονται στα αναλυτικά προγράμματα. ΔΕΝ καλύπτουν φιλοδώρημα Αρχηγού/Ξεναγού.
  7. Για τα Ελληνικά διαβατήρια για την είσοδο στις ΗΠΑ & Καναδά είναι απαραίτητη η έγκριση ESTA & eTA αντίστοιχα (Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα). Για λόγους ασφαλείας τα στοιχεία σας θα σταλούν πρώτα για έλεγχο προτού καταχωρηθούν για την αίτηση ESTA. Σε περίπτωση που έχετε ταξιδέψει σε ΣΥΡΙΑ, ΙΡΑΚ, ΙΡΑΝ, ΣΟΥΔΑΝ, ΛΙΒΥΗ, ΣΟΜΑΛΙΑ, ΥΕΜΕΝΗ & ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ μετά από την 1η Μαρτίου 2011 & ΚΟΥΒΑ μετά από την 12 Ιανουαρίου 2021 θα χρειαστείτε Βίζα για τις ΗΠΑ., ο ταξιδιώτης δεν δικαιούται πλέον να συμμετάσχει στο Πρόγραμμα Visa Wavier (ESTA) και πρέπει να υποβάλει αίτηση για θεώρηση εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες.
  8. Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει εάν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του, χωρίς παραλείψεις.
  9. Η προ-επιλογή θέσεων στα γκρουπ δεν είναι πάντα εγγυημένη και στις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες υπάρχει επιπλέον κόστος. Γίνεται μετά την έκδοση εισιτηρίων ή στο check in.
  10. Στις υπερατλαντικές πτήσεις η πρώτη αποσκευή κατ’ άτομο (μέχρι 23 κιλά) είναι δωρεάν. Με EMIRATES & TURKISH 2 αποσκευές δωρεάν. Σε περίπτωση που το γκρουπ είναι κάτω από 10 άτομα δικαιούστε μόνον μια αποσκευή. Στις εσωτερικές πτήσεις υπάρχει χρέωση από την πρώτη αποσκευή και υπολογίζεται ανά διαδρομή στα $30-35
  11. Στις ΗΠΑ και στον Καναδά το 3κλινο/4κλινο δωμάτιο αποτελείται από δύο διπλά κρεβάτια.

 




Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

palmostravel_official

PALMOS TRAVEL

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE