menu
+30 210 9889421
ΧΙΟΣ Η ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΣΜΥΡΝΗΣ 5ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P18)

ΧΙΟΣ Η ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΣΜΥΡΝΗΣ 5ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P18)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ : 02, 16, 30/07 & 13, 27/08 & 10/09 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

ΑΠΟ 485 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ : 02, 16, 30/07 & 13, 27/08 & 10/09 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Χίος η μυροβόλος με γεύση Σμύρνης!

Μουσείο Μαστίχας | Πυργί | Μεστά | Εμπορειό | Σμύρνη | Οινούσσες |

Μονή Χίου | Ανάβατος | Αυγώνυμα | Κάμπος | Αγία Ερμιόνη | Άγιος Μηνάς


(αεροπορική εκδρομή 5 ημέρες)

1η ημέρα: Αθήνα | Χίος | Ξενάγηση πόλης

Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για την Χίο. Άφιξη στο νησί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για να γνωρίσουμε την πρωτεύουσα του νησιού. Η πρώτη στάση μας θα γίνει στην Βιβλιοθήκη Κοραή & Μουσείο Αργέντη. Η ιδρυθείσα το 1792 Βιβλιοθήκη Κοραή δεν είναι μόνο σημαντική για τον μεγάλο αριθμό βιβλίων της (250.000 τόμοι) αλλά και για την εξαιρετική σπουδαιότητα των συλλογών της, η οποία την κατατάσσουν ανάμεσα στις μεγαλύτερες της χώρας μας. Στον 2ο όροφο του ίδιου κτηρίου όπου στεγάζεται το Μουσείο Αργέντη, θα γνωρίσουμε την Χίο του 17ου & 19ου αιώνα μέσω πινάκων, χαλκογραφιών, ενδυμασιών, υφαντών, κεντημάτων, ξυλόγλυπτων εργαλείων και σκευών αλλά και πορτραίτων αρχόντων της τότε εποχής. Στην συνέχεια διασχίζοντας τον πεζόδρομο «Απλωταριά» με τα εμπορικά καταστήματα της χώρας θα φτάσουμε στην κεντρική πλατεία «Βουνακίου», όπου θα μας οδηγήσει στην κεντρική πύλη της Καστροπολιτείας της πόλης (Κάστρο). Μέσα στα σοκάκια της με τα γραφικά παλιά σπίτια θα συναντήσουμε το Παλατάκι «Ιουστινιανού», τον Ναό του Αγίου Γεωργίου, το Οθωμανικό Ιεροδιδασκαλείο και τα Οθωμανικά Λουτρά. Στη συνέχεια φαγητό σε κάποιο ταβερνάκι στην περατζάδα του λιμανιού και αναχώρηση για το ξενοδοχείο διαμονής μας στην παραλία του Καρφά. Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και μπάνιο στην υπέροχη παραλία μπροστά στο ξενοδοχείο μας με την χρυσή αμμουδιά. Δείπνο στο ξενοδοχείο σε μπουφέ με παραδοσιακές ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Μουσείο Μαστίχας | Πυργί | Εμπορειό | Μεστά

Πρωινό σε μπουφέ και από την εκδρομή μας δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το σήμα κατατεθέν του νησιού και συγκεκριμένα το μουσείο αυτού του προϊόντος το μουσείο μαστίχας Χίου. Βρίσκεται στα Μαστιχοχώρια, σύνολο μεσαιωνικών χωριών στη Νότια Χίο, στο μοναδικό σημείο της Μεσογείου όπου καλλιεργείται και παράγεται η μαστίχα γνωστή σήμερα σε όλο τον κόσμο. Εδώ θα μάθουμε για την παραδοσιακή τεχνογνωσία της μαστιχοκαλλιέργειας και το πως η διαχείριση της μαστίχας ιστορικά διαμόρφωσε το αγροτικό και οικισμένο τοπίο της Χίου έως και σήμερα. Έπειτα θα επισκεφτούμε το «ζωγραφιστό χωριό», όπως το αποκαλούν πολλοί λόγω των περίτεχνων διακοσμητικών μοτίβων στις προσόψεις των οικημάτων, τα ονομαζόμενα «ξυστά». Πρόκειται για το μεγαλύτερο μεσαιωνικό χωριό της Χίου και παρ' όλες τις αλλοιώσεις που επέφεραν σ' αυτό ο χρόνος και οι ανθρώπινες επεμβάσεις, το Πυργί αποτελεί ακόμη και σήμερα ένα ζωντανό μεσαιωνικό θρύλο. Θα επισκεφτούμε τον Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (13ος αι.), ο οποίος σώζει τα αρχικά αρχιτεκτονικά του στοιχεία και τις τοιχογραφίες του που χρονολογούνται από το 1665. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο στα ζωγραφιστά σοκάκια ή για καφέ στην κεντρική πλατεία και κατόπιν θα πάμε στο Εμπορειό, το επίνειο του Πυργί, όπου δίπλα στην θάλασσα θα απολαύσουμε το γεύμα μας. Ακολούθως θα επισκεφτούμε ένα από τα ωραιότερα χωριά του νησιού, χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο μνημείο, το μεσαιωνικό χωριό Μεστά. Η περίτεχνη αρχιτεκτονική του πηγάζει από τη Βυζαντινή περίοδο και το ίδιο το χωριό είναι χτισμένο σαν ένα κάστρο. Τα σπίτια, μικρά και πέτρινα, χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο, σχηματίζουν στην εξωτερική περίμετρο του οικισμού ένα ισχυρό προστατευτικό τείχος. Η βόλτα στα μικρά σοκάκια του χωριού, κάτω από τις καμάρες που σχηματίζουν τα μπαλκόνια, προσφέρει στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία. Θα επισκεφτούμε τον μεγαλοπρεπές Ναό του «Μεγάλου Ταξιάρχη» όπου η σπουδαία ιστορία του κρατά από το 1850. Ελεύθερος χρόνος και στην συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση. Δείπνο σε μπουφέ και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Προαιρετική κρουαζιέρα στη Σμύρνη

Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ και νωρίς αναχώρηση για την προαιρετική μας εκδρομή στη Σμύρνη. Αφού περάσουμε τον καθιερωμένο έλεγχο στο τελωνείο της Χίου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για να μεταφέρει μετά από 45 λεπτά περίπου στο λιμάνι του Τσεσμέ. Επιβίβαση σε πούλμαν και μετά από μια ώρα περίπου θα φτάσουμε στη Σμύρνη. Θα περιηγηθούμε στις σημαντικότερες συνοικίες και αξιοθέατα της πόλης, ξεκινώντας από το Κοκαργιαλί, την Καραντίνα και το Καρατάσι, ώστε να φθάσουμε στην πλατεία Κονιάκ, όπου θα δούμε το σύμβολο της πόλης το Ρολόι και το Κυβερνητικό Μέγαρο όπου μαρτύρησε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος. Κατόπιν θα περάσουμε από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Κασαμπά (19ος αι.), το κλασικού ρυθμού κτήριο του Ελληνικού Κεντρικού Παρθεναγωγείου και θα συνεχίσουμε για τον Αγγλικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Αϊδινίου, με τα λιγοστά λεβαντίνικα σπίτια που διασώζονται σήμερα για να καταλήξουμε στην παραλία του «Και», εκεί που έπεσε η αυλαία της Μεγάλης Ιδέας και που θα αντικρίσουμε την εντυπωσιακή νεοκλασική οικία Καπετανάκη, η οποία στεγάζει το Ελληνικό Προξενείο. Στην συνέχεια περίπατος στην πάλαι ποτέ συνοικία του Φραγκομαχαλά, τη σημαντικότερη και μεγαλύτερη απ’ όλες τις φράγκικες συνοικίες της Ανατολής. Περιήγηση στα στενά σοκάκια, όπου στέκονται ακόμη και σήμερα χαρακτηριστικά δείγματα της αστικής Σμυρναίικης κατοικίας, δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να συνθέσει μια εικόνα από την αίγλη και τον πολυεθνικό χαρακτήρα της πόλης πριν την καταστροφή. Στην συνέχεια θα καταλήξουμε στην προκυμαία, όπου θα περάσουμε μπροστά από το κλασικού ρυθμού κτήριο της Εθνικής Τράπεζας (1919) και το παλιό Τελωνείο που είναι έργο του Άιφελ. Κατόπιν ανηφορίζουμε στους πρόποδες του όρους Πάγος και τους τούρκικους μαχαλάδες, μια διαδρομή που προσφέρει μια πανοραμική θέα της πόλης. Συνεχίζοντας και περνώντας από την Αρχαία Αγορά της Σμύρνης, φθάνουμε στον Άγιο Βουκόλο, τη μοναδική Ορθόδοξη εκκλησία που σώθηκε από την Μικρασιατική Καταστροφή. Ο ναός έχει αποκατασταθεί πρόσφατα και μαρτυρεί με την παρουσία του τις όμορφες αλλά και τραγικές στιγμές του Ελληνισμού της πόλης. Ελεύθερος χρόνος στο πολύβουο παζάρι της Σμύρνης, το Κεμεραλτί και το απόγευμα επιστροφή στο λιμάνι του Τσεσμέ. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Χίο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Νέα Μονή Χίου | Ανάβατος | Αυγώνυμα | Αγία Ερμιόνη | Κάμπος | Άγιος Μηνάς

Πρωινό και αναχώρηση για την Νέα Μονή, κτίσμα του 11ου αι. Τα  ψηφιδωτά της που είναι δουλεμένα από καλλιτέχνες των Αυτοκρατορικών εργαστηρίων της Κωνσταντινούπολης, αποτελούν ένα από τα τρία κορυφαία σύνολα της χώρας μας και την τοποθετούν στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Έπειτα συνεχίζουμε για τον μεσαιωνικό οικισμό Ανάβατος. Η Καστροπολιτεία μας γεμίζει δέος, όχι μόνο, γιατί  στέκει αγέρωχα στο πέρασμα των αιώνων αλλά και για την αρμονία της με το φυσικό τοπίο. Ακολουθεί ένας ακόμη μεσαιωνικός οικισμός τα Αυγώνυμα. Χωριό με εντυπωσιακό ιδιότυπο αρχιτεκτονικό ρυθμό, με πετρόχτιστα σπίτια και μικρά παράθυρα, τα οποία χρησίμευαν ώστε να προστατέψουν τους κατοίκους από τις πειρατικές επιδρομές. Χρόνος για καφέ και κατόπιν άφιξη στο παραλιακό χωριό Αγία Ερμιόνη για γεύμα με αυθεντικά τοπικά εδέσματα. Επόμενος σταθμός μας ο Κάμπος, με τα μυροβόλα περιβόλια εσπεριδοειδών και τα παλιά αρχοντόσπιτά του. Σε ένα μοναδικό αρχοντικό του 1742, θα επισκεφτούμε το Μουσείο «Citrus», όπου θα μάθουμε την ιστορία των εσπεριδοειδών του Κάμπου και στο πανέμορφο περιβόλι του θα πιούμε τον απογευματινό μας καφέ. Θα κλείσουμε την ημέρα μας με επίσκεψη στην ιστορικότερη μονή του νησιού, την Μονή Αγίου Μηνά, όπου διαδραματίστηκε μια από τις μεγαλύτερες σφαγές της Χίου το 1822. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Προαιρετική κρουαζιέρα στις Οινούσσες | Πτήση για Αθήνα

Πρωινό και ύστερα θα κινηθούμε βορειοανατολικά για να φθάσουμε στο γραφικό ψαροχώρι Λαγκάδα, όπου θα επιβιβαστούμε σε ιδιωτικό σκάφος για να πλεύσουμε προς το νησί των Ελλήνων πλοιοκτητών, τις Οινούσσες. Μπαίνοντας στο λιμανάκι, μετά από μια διαδρομή 20 λεπτών περίπου, μας υποδέχεται το εμβληματικό άγαλμα της «Χάλκινης Γοργόνας», έργο της Μ. Παπακωνσταντίνου, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της ναυτικής παράδοσης του νησιού. Στο λιμάνι επίσης θα συναντήσουμε το Άγαλμα της «Οινουσσίας Μάνας» και το Άγαλμα του «Αφανούς Ναύτη», αφιερωμένο στους ντόπιους ναυτικούς που χάθηκαν στη θάλασσα. Σημαντική θέση για το νησί κατέχει το Ναυτικό Μουσείο που ιδρύθηκε και συντηρείται από την εφοπλιστική οικογένεια Λαιμού. Εντός του εκτίθενται πίνακες ζωγραφικής, ναυτικά βιβλία, όργανα και μοντέλα Οινουσσιώτικων πλοίων τα οποία όργωναν το Αιγαίο, την Μαύρη Θάλασσα και την Μεσόγειο μεγαλουργώντας στο Εμπόριο και την Ναυτιλία. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και γεύμα απολαμβάνοντας φρέσκια θαλασσινά. Αργά το απόγευμα επιστροφή στην Λαγκάδα με χρόνο για καφέ και μπάνιο και κατόπιν μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται:

 • Τέσσερεις διανυκτερεύσεις στο παραθαλάσσιο Golden Sand Beach Hotel 4* στον Καρφά, με την υπέροχη παραλία με την χρυσή αμμουδιά
 • Πρωινό και δείπνο καθημερινά σε μπουφέ
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης προς και από Χίο με την Sky Express ή με την Aegean Airlines
 • Βαλίτσα 20 kg & χειραποσκευή 8 kg ανά άτομο για όσους ταξιδέψουν με την Sky Express
 • Βαλίτσα 23 kg & χειραποσκευή 8 kg ανά άτομο για όσους ταξιδέψουν με την Aegean
 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
 • Αρχηγός εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Γεύματα και δείπνα εκτός ξενοδοχείου
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Η προαιρετική κρουαζιέρα στις Οινούσσες αξίας 35€ το άτομο
 • Η προαιρετική εκδρομή στη Σμύρνη αξίας 60€ το άτομο
 • Φόρος τελωνείου για την εκδρομή μας στην Σμύρνη 15€ το άτομο
 • Φόροι αεροδρομίων αξίας 65€ το άτομο
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση με χρέωση ανά δωμάτιο ανά ημέρα

Μάρτιο έως Οκτώβριο: 1-2 αστέρων 1,50€ | 3 αστέρων 3€ | 4 αστέρων 7€ | 5 αστέρων 10€

Νοέμβριο έως Φεβρουάριο: 1-2 αστέρων 0,50€ | 3 αστέρων 1,50€ | 4 αστέρων 3€ | 5 αστέρων 4€

Πτήσεις με την Sky Express: (αφορά σε όλες τις ημερομηνίες της εκδρομής)

Αθήνα – Χίος     07:20 – 08:10

Χίος – Αθήνα     21:55 – 22:45

Πτήσεις με την Aegean: (αφορά σε όλες τις ημερομηνίες της εκδρομής)

Αθήνα – Χίος     06:50 – 07:40

Χίος – Αθήνα     22:25 – 23:20

Early Booking:

Οι τιμές ισχύουν με έγκαιρη κράτηση έως 25/06 και για περιορισμένο αριθμό δωματίων. Έπειτα θα προσαυξηθούν περίπου 10%

 

Τιμές κατ’ άτομο

Τύπος Δωματίου

02/07-06/07

16/07-20/07

30/07-03/08

13/08-17/08

27/08-31/08

10/09-14/09

Δίκλινο

485 €

495 €

515 €

535 €

515 €

495 €

3ο άτομο ενήλικας

365 €

375 €

385 €

415 €

385 €

375 €

3ο άτομο έως 12

285 €

295 €

305 €

320 €

305 €

295 €

4ο άτομο έως 12

365 €

375 €

385 €

415 €

385 €

375 €

Μονόκλινο

645 €

665 €

685 €

710 €

685 €

645 €

+Φόροι αεροδρομίων αξίας 65€ το άτομο

Σημαντικό:

 • Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αν κριθεί αναγκαίο
  • Η ταυτότητα (αν θα ταξιδέψετε με ταυτότητα) θα πρέπει να έχει και λατινικούς χαρακτήρες, να είναι το πολύ 15 ετών και σε καλή κατάσταση
  • Για την εκδρομή μας στην Σμύρνη δεν θα χρειαστούν επιπλέον έγγραφα της ταυτότητας ή του διαβατηρίου
Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

palmostravel_official

PALMOS TRAVEL

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00 -15:00 & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE