menu
+30 210 9889421
ΘΙΒΕΤ - ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΚΙΝΑ 15ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P19)

ΘΙΒΕΤ - ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΚΙΝΑ 15ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P19)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 02/08

ΑΠΟ 2.990 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 02/08

ΓΙΟΥΝΑΝ - ΣΙΤΣΟΥΑΝ  ΘΙΒΕΤ

Μειονότητες Νοτιοδυτικής Κίνας
15 ΗΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 2/8/2024

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Ταξιδεύοντας στο ψηλότερο σημείο του πλανήτη, το τοπίο αποκτά μια δραματική αγριότητα εξαιρετικά επιβλητική που δύσκολα συγκρίνεται με οτιδήποτε άλλο. Το ταξίδι στο Θιβέτ, ακόμα και για τους μη βουδιστές, αποτελεί ένα προσκύνημα. Και δεν εννοούμε φυσικά με την στενή θρησκευτική έννοια του όρου, αλλά με τον φόρο τιμής που αποτείνει κανείς στους ασκητές των ανεμοδαρμένων κι αφιλόξενων κορυφών των Iμαλαΐων. Σε αυτό το ταξίδι ο άνθρωπος έρχεται αντιμέτωπος με τον εαυτό του. H μορφές των μοναχών είναι ο καταλύτης για την πνευματική γαλήνη που σίγουρα βιώνει ο επισκέπτης. Παράλληλα, η Νοτιοδυτική Κίνα είναι μία από τις πιο παρθένες περιοχές της αχανούς χώρας. Εκεί η ζωή κυλά με τους δικούς της ρυθμούς μακριά από την επέλαση του δυτικού πολιτισμού και της παγκοσμιοποίησης.

Η διεισδυτική αυτή αποστολή θα σας αποκαλύψει πανέμορφα τοπία, ζωντανές παραδόσεις, αρχέγονες θρησκείες, απίστευτη αρχιτεκτονική, πολύχρωμες φορεσιές και γαλήνια πρόσωπα, που συνθέτουν ένα πανόραμα σε αυτό το συγκλονιστικό ταξίδι. Σίγουρα ο ταξιδιώτης θα εντυπωσιαστεί από τον πλούτο των μνημείων, τις εναλλαγές της φύσης και την πολυμορφία των λαών που απαρτίζουν το ανθρώπινο μωσαϊκό των δυσπρόσιτων αυτών περιοχών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η: Αθήνα - Κουμίνγκ

Αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Κουμίνγκ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Γιουνάν, που βρίσκεται στην καρδιά της Νοτιοδυτικής Κίνας. Είναι γνωστή σαν "πόλη της άνοιξης", αφού το υψόμετρο σε συνδυασμό με το γεωγραφικό της πλάτος στον τροπικό του Καρκίνου της εξασφαλίζει μοναδικές ημέρες ηλιοφάνειας και ένα υπέροχο τοπίο στην βόρεια όχθη της λίμνης Ντιάν. Σήμερα είναι μια πόλη σχεδόν 8 εκατομμυρίων κατοίκων, το παρελθόν της όμως την κατατάσσει στις σημαντικές πόλεις του περίφημου Δρόμου του Μεταξιού.  

Ημέρα 2η: Κουμίνγκ, Ξενάγηση

Άφιξη στο Κουμίνγκ, συνάντηση με τον τοπικό μας ξεναγό και επίσκεψη στην λίμνη Κιούιχου (Cuihu), που επονομάζεται "το αστραφτερό πετράδι" ή "το jade" της πόλης, λόγω του σμαραγδένιου χρώματος των νερών της. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σύμπλεγμα τεσσάρων λιμνών, που ενώνονται με παραδοσιακές, περίτεχνα διακοσμημένες γέφυρες και εξαίσια περίπτερα - ένα πάρκο-όαση στο κέντρο του Κουνμίνγκ. Στην δυτική πλευρά του πάρκου αυτού βρίσκεται το πανέμορφο κτίριο της πρώην Στρατιωτικής Ακαδημίας του Γιουνάν. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: Κουμίνγκ - Νταλί, Τρένο-βολίδα, Βαρκάδα στην λίμνη Ερχάι, Ξενάγηση

Μεταφορά στον σιδηροδρομικό σταθμό και επιβίβαση στο τρένο-βολίδα για το Νταλί, που είναι κτισμένο στις όχθες της λίμνης Ερχάι. Η λίμνη αυτή με έκταση 250 τετραγωνικά χιλιόμετρα είναι μια από τις επτά μεγαλύτερες λίμνες γλυκού νερού στην Κίνα και η δεύτερη μεγαλύτερη στο Γιουνάν. Οι κορυφές του βουνού Cangshan συχνά αντικατοπτρίζονται στα νερά της, δημιουργώντας ένα μαγευτικό σκηνικό. Θα ήταν πραγματικά κρίμα αν οι άνθρωποι που επισκέπτονται το Νταλί δεν απολαύσουν με βάρκα τα ήρεμα νερά της. Γι’ αυτό κι εμείς θα "σαλπάρουμε" για μια σύντομη κρουαζιέρα, που είμαστε σίγουροι πως οι μοναδικές της εικόνες θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στη μνήμη σας. Στη συνέχεια θα δούμε τις Τρεις Παγόδες που χρονολογούνται από την εποχή του του ισχυρού βασιλείου Νατζάο (9ος μ.Χ. αιώνας). Το μοναστήρι Chongsheng ήταν το μεγαλύτερο στην περιοχή και οι Τρεις Παγόδες αποτελούσαν μόνον ένα μέρος του. Κατασκευάστηκαν για δύο βασικούς λόγους: πρώτον, για να προσεύχονται οι ντόπιοι κάτοικοι και να επικαλούνται την προστασία του Βούδα από τις συχνές καταστροφές από πλημμύρες και σεισμούς και δεύτερον, χρησιμοποιήθηκαν ως "αποθήκες" για γραφές και πολύτιμα βουδιστικά αντικείμενα. Η μέρα μας θα κλείσει με βόλτα στην γραφική παλιά πόλη. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η: Νταλί - Λιτζιάνγκ, Ξενάγηση, Χωριό Μπαϊσά, Εθνότητα Νακσί, Βουνό Σμαραγδένιου Δράκου/Παγετώνας

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη μεσαιωνική πόλη Λιτζιάνγκ, την οποία η UNESCO περιέλαβε στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς το 1997. Φθάνοντας θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο και θα περπατήσουμε στα πέτρινα δρομάκια της πόλης, όπου κατοικεί η εθνότητα των Νακσί. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την κωμόπολη Μπαϊσά, άλλοτε πρωτεύουσα του βασιλείου των Νακσί. Αν θέλετε πραγματικά να απολαύσετε την παλιά παραδοσιακή Κίνα δεν έχετε παρά να περπατήσετε στα στενά δρομάκια της, να φωτογραφήσετε τα σπίτια και τις μικρές υπαίθριες αγορές και φυσικά τις γυναίκες Νακσί με τις ιδιαίτερες παραδοσιακές τους φορεσιές. Τέλος, θα ανεβούμε με τελεφερίκ στο Βουνό του Σμαραγδένιου Δράκου (Jade Dragon Snow Mountain) με τον ομώνυμο εντυπωσιακό παγετώνα. Το βουνό βρίσκεται δέκα μίλια από το Λιτζιάνγκ και φιλοξενεί έναν από τους νοτιότερους παγετώνες στον κόσμο. Το "Βουνό του Χιονιού" όπως επονομάζεται, έχει 13 κορυφές με την κύρια κορυφή του να φθάνει τα 5.596 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και ως εκ τούτου να είναι χιονισμένη καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους. Οι επιστήμονες λένε ότι το βουνό σχηματίστηκε πριν από 230 εκατομμύρια χρόνια, όταν ακόμα οι δεινόσαυροι περιπλανιόντουσαν στη γη. Στην γλώσσα των Νακσί το όνομα του Βουνού σημαίνει "το μέρος όπου οι ερωτευμένοι πεθαίνουν για την αγάπη τους"! Πέρα όμως από τον ρομαντικό του χαρακτήρα, το Βουνό του Σμαραγδένιου Δράκου έχει πλούσια βλάστηση με ξεχωριστό οικοσύστημα - από την υποτροπική μέχρι την ψυχρή ζώνη. Εμείς θα φθάσουμε λίγο πιο χαμηλά από την κορυφή, στα 4.680 μέτρα, για να απολαύσουμε την εκπληκτική θέα και κυρίως τον παγετώνα που αργοκυλά σφηνωμένος στις απόκρημνες πλαγιές του. Μία εμπειρία πραγματικά μοναδική! Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η: Λιτζιάνγκ, Ξενάγηση - Φαράγγι "Άλμα της Τίγρης" - Σάνγκρι Λα

Πρωινή επίσκεψη στο μουσείο Ντόγκμπα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον πολιτισμό, την γλώσσα και την γραφή μιας από τις πιο σημαντικές μειονότητες της Κίνας, αυτής των Νακσί, που σήμερα αριθμεί περίπου 300.000 ανθρώπους. Η γλώσσα Ντόγκμπα αποτελείται από περίπου 1.300 χαρακτήρες που μοιάζουν με εικόνες-σύμβολα και θεωρούνται σήμερα το μόνο ζωντανό ιερογλυφικό σύστημα γραφής στον κόσμο! Αυτός είναι και ο λόγος που το 2003 η κλασική λογοτεχνία Ντόγκμπα έγινε δεκτή από την UNESCO ως γραπτή παγκόσμια κληρονομιά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Μαύρη Παγόδα του Δράκου και θα αναχωρήσουμε για το εξαιρετικής ομορφιάς Φαράγγι που ονομάζεται "Άλμα της Τίγρης" και βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα βόρεια του Λιτζιάνγκ. Ο θρύλος λέει ότι το όνομά του προέρχεται από μια τίγρη που ξέφυγε από τους κυνηγούς της πηδώντας στην αντίπερα όχθη από το στενότερο σημείο του ποταμού χάρη σε έναν βράχο στο κέντρο του. Με μέγιστο βάθος περίπου 3.790 μέτρων, το φαράγγι αυτό είναι ένα από τα βαθύτερα και πιο εντυπωσιακά του κόσμου. Συνεχίζουμε για την γοητευτική Σάνγκρι-Λα. Το παλαιότερο όνομα της πόλης ήταν Τζονγκντιάν (Zhongdian), όμως το 2001 η κινεζική κυβέρνηση της έδωσε το όνομα του μυθικού εξιδανικευμένου τόπου Σάνγκρι-Λα, που περιγραφόταν στο μυθιστόρημα του Τζέιμς Χίλτον "Χαμένος Ορίζοντας" (1933), σε μια προσπάθεια να προωθήσει στην περιοχή τον τουρισμό. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η: Σάνγκρι Λα, Ξενάγηση, Εθνικό Πάρκο Πουντακούο

Η σημερινή μας ξενάγηση στην πόλη θα ξεκινήσει από το εκπληκτικό βουδιστικό καστρομονάστηρο Σονγκζανλινσί (Songzanlinsi), γνωστό και ως "Μικρή Ποτάλα", που κατασκευάστηκε το 1679 στην πλαγιά του λόφου. Μέσα στο κύριο μοναστικό συγκρότημα με την μυστηριακή ατμόσφαιρα θα δούμε αγάλματα και πολύχρωμες τοιχογραφίες, στις οποίες απεικονίζεται η ζωή του Βούδα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το εξαιρετικής ομορφιάς Εθνικό Πάρκο Πουντακούο, το πρώτο Εθνικό Πάρκο της Κίνας - βεβαιωθείτε ότι η κάμερά σας έχει αρκετή διαθέσιμη μνήμη! Θα σταματήσουμε στην λίμνη Μπιταχάι που βρίσκεται σε υψόμετρο 3.540 μέτρων. Στο κέντρο της, ένα μικρό δασώδες νησί αποτελεί καταφύγιο για πολλά σπάνια είδη πουλιών. Εάν είμαστε τυχεροί θα απολαύσουμε τα σύννεφα, τα χιονισμένα βουνά και τα γύρω δάση να αντικατοπτρίζονται στα νερά της. Συνεχίζουμε για τη λίμνη Σούντου που βρίσκεται σε υψόμετρο 3.700 μέτρων. Η λίμνη αυτή είναι αρκετά ρηχή - οι Κινέζοι την αποκαλούν "ο τόπος όπου μπορεί κανείς να ψαρέψει με ένα ξύλινο ραβδί". Το νερό  της μάλιστα είναι τόσο καθαρό, που μπορεί κανείς να δει τα ψάρια να κολυμπούν. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η: Σάνγκρι Λα - Λάσα (Πτήση)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την θρυλική Λάσα, που είναι κτισμένη σε υψόμετρο 3.650 μέτρων και που μέχρι το 1959 αποτελούσε την έδρα του Δαλάι Λάμα, του θρησκευτικού και πολιτικού ηγέτη του Θιβέτ. Είναι μία πόλη που ακόμη και σήμερα, παρόλο τον εμφανή εκμοντερνισμό της, συνεχίζει να γοητεύει τον ταξιδιώτη με τον μοναδικό της χαρακτήρα. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η:
Λάσα, Ξενάγηση

Ολόκληρη η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην εξερεύνηση της πρωτεύουσας του Θιβέτ. Καμιά περιγραφή, καμιά εικόνα, κανένα ντοκιμαντέρ δεν μπορεί να μεταφέρει την αίσθηση που νιώθει ο ταξιδιώτης σε αυτήν την πόλη. Η ανάσα κοφτή από τον "ελαφρύ" αέρα, η όσφρηση κατακλισμένη από τη μυρωδιά του "καμένου βούτυρου" κι η ματιά ζαλισμένη από τις εικόνες που τρέχουν μπροστά του. Άνθρωποι με σκαμμένα από τις ρυτίδες πρόσωπα, κοκκινωπά μάγουλα, καπέλα, κομποσκοίνια, τροχοί προσευχής που γυρίζουν ασταμάτητα σε χέρια επιτήδεια κι ένα συνεχές "πήγαιν΄-έλα". Ναι, είστε εδώ, στη Λάσα, στην Στέγη του Κόσμου. Και όσο κι αν λυγίζουν τα γόνατα, όσο κι αν η κούραση βαραίνει το σώμα, η ψυχή νιώθει μια περίεργη ανάταση, όχι τόσο από θρησκευτικό δέος, όσο από θαυμασμό!  Ξεκινάμε λοιπόν. Επίσκεψη στην θρυλική Ποτάλα, το παλάτι που αποτέλεσε από το τέλος του 17ου αιώνα την έδρα των Δαλάι Λάμα, των θρησκευτικών και πολιτικών ηγετών του Θιβέτ και που σήμερα αποτελεί το σύμβολο της περιοχής. Ακολουθεί επίσκεψη στον ιερό ναό Tζοκάνγκ, με το σημαντικότερο άγαλμα του Βούδα για το Λαμαισμό που χρονολογείται από τον 7ο αιώνα, καθώς και στην πλατεία Μπακόρ που τον περιβάλει.

Εκεί θα συναντήσετε ντόπιους να προσεύχονται, αλλά και επισκέπτες που θαυμάζουν τα ενδιαφέροντα είδη της ντόπιας αγοράς! Χαθείτε κι εσείς μαζί τους σε αυτόν τον δρόμο, φωτογραφήστε, ψωνίστε αναμνηστικά, μα πάνω απ’ όλα μην ξεχάσετε να αφουγκραστείτε τον ρυθμό γύρω σας.

Η μέρα μας θα κλείσει με την απογευματινή επίσκεψη της Νορμπουλίνγκα, του θερινού Ανακτόρου του Δαλάι Λάμα. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 9η: Λάσα, Μοναστήρια Nτρεπούνγκ και Σέρα

Η μέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στα ιερά βουδιστικά μοναστήρια Nτρεπούνγκ και Σέρα, που πέρα από την απαράμιλλη θιβετιανή αρχιτεκτονική τους έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον, διότι αποτελούν τη ζωντανή συνέχιση της θρησκευτικής παράδοσης του μοναστικού τάγματος Γκελούκπα με τους εκατοντάδες μοναχούς τους. Και τα δύο αποτελούν λίκνα του Λαμαϊσμού και προσφέρουν δυνατές συγκινήσεις στον ταξιδιώτη. Στον περίβολο του μοναστηριού Σέρα θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να δούμε τους μοναχούς να εξασκούνται σε ένα περίεργο είδος "διαλογισμού". Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με παραδοσιακούς θιβετιανούς χορούς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 10η: Λάσα - Γκιαντσέ - Σιγκάτσε

Το ονειρικό τοπίο του Θιβέτ ξετυλίγεται σήμερα μπροστά μας! Οι δρόμοι φιδωτοί "γλύφουν" θαρρείς το ορεινό τοπίο, που εκπέμπει τέτοια γαλήνη που σίγουρα δεν συνάδει με την αγριότητα του τοπίου. Η βλάστηση ελάχιστη, όμως η καθαρότητα της ατμόσφαιρας, η διαύγεια του ουρανού κι η απαλότητα των νεφών παραπέμπουν σε έναν γήινο παράδεισο. Κι εκεί ψηλά, διασχίζοντας τα ορεινά περάσματα των Ιμαλαΐων στα 5000 μέτρα, ξεπροβάλει μπροστά μας η λίμνη Γιαμντρόκ. Το πνεύμα μαγνητίζεται, η εικόνα ξεφεύγει από τον πιο δυνατό φωτογραφικό φακό και μόνο ο ήχος του θρυλικού Βραχμαπούτρα ξεπλένει για λίγο τη σκέψη μας και μας επαναφέρει στην πραγματικότητα. Φθάνοντας στο Γκιαντσέ θα επισκεφθούμε το μοναστικό σύμπλεγμα του Πελκόρ, που φιλοξενεί και την στούπα Πάνγκο Tσόρτεν, την σημαντικότερη και μεγαλύτερη του Θιβέτ. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο κοντινό Σιγκάτσε. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 11η: Σιγκάτσε - Λάσα

Πρωινή επίσκεψη στην έδρα του Πάντσεν Λάμα, δεύτερου στην ιεραρχία μετά τον Δαλάι Λάμα. Η έδρα του, το περίφημο μοναστήρι Tασιλούνπο, είναι ένα εκπληκτικής αρχιτεκτονικής αρμονίας σύμπλεγμα, που καθηλώνει τον επισκέπτη!

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την γνωστή μας πλέον Λάσα. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 12η: Λάσα - Τσενγκντού (Πτήση), Ξενάγηση

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για το Tσενγκντού, την πρωτεύουσα του Σιτσουάν, που αποτελεί την πολυπληθέστερη επαρχία της Κίνας. Η ξενάγησή μας στην πόλη με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα θα μας μεταφέρει σε άλλες εποχές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 13η: Τσενγκντού, Εκδρομή στο Λεσάν, Βαρκάδα

Πρωινή αναχώρηση για την περιοχή του Λεσάν, όπου θα δούμε το τεράστιο και επιβλητικό πέτρινο άγαλμα του Βούδα, το μεγαλύτερο του κόσμου και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1996. Το ύψους 71 μέτρων κολοσσιαίο αυτό άγαλμα είναι σκαλισμένο σε γκρεμό και ατενίζει τη συμβολή τριών ποταμών. Κατασκευάστηκε μέσα σε 90 χρόνια (713-803 μ.Χ.), κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Τανγκ (618-907) και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θησαυρούς της Κίνας. Η βαρκάδα μας στο ποτάμι θα μας δώσει την ευκαιρία και δούμε και να φωτογραφήσουμε το άγαλμα σε όλη του την μεγαλοπρέπεια. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 14η: Τσενγκντού, Ξενάγηση - Πτήση για Αθήνα

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε το ειδικό κέντρο μελέτης και προστασίας των Πάντα, όπου θα δούμε τα χαριτωμένα αυτά αρκουδάκια, γηγενή της περιοχής του Σιτσουάν, με τις μεγάλες, χαρακτηριστικές μαύρες κηλίδες γύρω από τα μάτια, τα αφτιά και κατά μήκος του σχεδόν στρογγυλού σώματός τους. Ακολουθεί ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τον ναό Βενσού, το πάρκο Wangjiang, καθώς και χαρακτηριστικούς δρόμους της πόλης. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο, απ΄ όπου μέσω ενδιάμεσου σταθμού επιστρέφουμε στην Αθήνα.

Ημέρα 15η: Άφιξη στην Αθήνα

Ύστερα από ένα χορταστικό οδοιπορικό στην Στέγη του Κόσμου και στα μαγικά τοπία της Νοτιοδυτικής Κίνας επιστρέφουμε γεμάτοι εικόνες στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.


ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/ση

Διαμ/νή

2κλινο

1κλινο

Φόροι
Βίζα
Είσοδοι

ΓΙΟΥΝΑΝ - ΣΙΤΣΟΥΑΝ - ΘΙΒΕΤ

Μειονότητες Νοτιοδυτικής Κίνας
15 μέρες

HΒ

Ημιδ/φή

02/08

4*, 5*

2.990

+850

1150

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • Εσωτερικές πτήσεις Σάνγκρι Λα-Λάσα και Λάσα-Τσενγκντού
 • Τρένο-βολίδα για τη διαδρομή Κουμίνγκ-Ντάλι
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5*, 4*
 • Ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία και σε τοπικά εστιατόρια
 • Ένα δείπνο με παραδοσιακούς θιβετιανούς χορούς (μέρος της Ημιδιατροφής)
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τέλη εισόδων κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων
 • Έμπειροι τοπικοί αγγλόφωνοι ξεναγοί
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός της εκδρομής
 • Φιλοδωρήματα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Βίζα Κίνας και Άδεια Διέλευσης Θιβέτ:150€
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο
 • Φόροι Αεροδρομίων

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 • Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την χώρα προορισμού και χωρίς σφραγίδα Ταϊβάν
 • Ηλεκτρονική μορφή (έγχρωμο αρχείο pdf, μεγέθους 10-300Κb) του διαβατηρίου σας, που θα αποστείλετε στο γραφείο μας τουλάχιστον είκοσι (20) ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού
 • Μία (1) έγχρωμη πρόσφατη φωτογραφία σε λευκό φόντο ειδικών διαστάσεων (παρακαλούμε ρωτήστε τους ταξιδιωτικούς συμβούλους μας), τουλάχιστον είκοσι (20) μέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ

Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

palmostravel_official

PALMOS TRAVEL

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00 -15:00 & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE