menu
+30 210 9889421
ΣΙΚΕΛΙΑ (ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ) 8ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P19)

ΣΙΚΕΛΙΑ (ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ) 8ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P19)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 19/07 & 02, 09, 16, 30/08 & 13, 27/09 & 11/10

ΑΠΟ 895 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 19/07 & 02, 09, 16, 30/08 & 13, 27/09 & 11/10

ΣΙΚΕΛΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ
Ελληνόφωνα Χωριά Καλαβρίας
Κατάνια, Ταορμίνα, Αίτνα, Συρακούσες, Νότο, Ραγκούσα, Παλέρμο, Σελινούντα,  Κορλεόνε, Τσεφαλού, Ακράγαντας, Πιάτσα Αρμερίνα

8 ΗΜΕΡΕΣ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 23/
5 | 7, 21/6 | 5, 19/7 | 2, 9, 16, 30/8 | 13, 27/9 | 11/10

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Ήλιος, θάλασσα, γκρεκάνικα και αιώνια ομορφιά

Από τη γοητευτική Κατάνια, τη Μαύρη Πόλη που ζει ακούγοντας κάθε τόσο τους βορβορυγμούς του στομαχιού της Αίτνας, στα σπλάχνα της ελληνόφωνης Καλαβρίας, εκεί που διασώζονται ακόμα τα γκρεκάνικα, κι από το ατμοσφαιρικό Παλέρμο ως την Κοιλάδα των Θεών του Ακράγαντα, αυτό το οδοιπορικό στην Κάτω Ιταλία θα σας προσφέρει ό,τι ψάχνετε κι ακόμα περισσότερα!

Η Σικελία των jet setters με τη μπαρόκ αισθητική των αριστοκρατικών palazzi, τις πόλεις της ηφαιστειακής τέφρας και τους σπάνιους αρχαιολογικούς χώρους από τη μια μεριά. Κι από την άλλη, τα ελληνόφωνα χωριά της Καλαβρίας, με τους θεματοφύλακες μιας ελληνικότητας που παρά τις δυσκολίες κατάφεραν με συγκινητικό τρόπο να συντηρήσουν το γλωσσικό ιδίωμα και την κουλτούρα της Μεγάλης Ελλάδας.

Ακολουθήστε μας λοιπόν σε ένα οργανωμένο ως την τελευταία λεπτομέρεια ταξίδι κι ένα οδοιπορικό που σταχυολογεί ιστορικά μνημεία, ψήνεται σαν φίνο απόσταγμα κάτω από τον μεσογειακό ήλιο και αποθεώνει την ομορφιά.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

…το ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΟ πρόγραμμα στην ελληνική αγορά…
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ κατανεμημένος χρόνος χωρίς άσκοπες μετακινήσεις

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ δρομολόγια πτήσεων με AEGEAN

Διαμονή σε 4*/4*sup ξενοδοχεία ως ακολούθως ή παρόμοια
GARIBALDI / GIARDINO INGLESE / BORGO VECCHIO
Παλέρμο
KATANE PALACE / 20 MIGLIA / KATANIA SEA PALACE
Κατάνια
HOTEL KORE / GH MOSE
Ακράγαντας
E HOTEL / TORRIONE
Ρήγιο

 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά στα ξενοδοχεία
 • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
 • Περιηγήσεις/ξεναγήσεις σε Παλέρμο και Κατάνια
 • Ξενάγηση στις εντυπωσιακές Συρακούσες με το νησί Ορτυγία, Νότο και Καλτατζιρόνε
 • Επίσκεψη στη Μεσσίνα, το Ρήγιο και στα ελληνόφωνα χωριά της Καλαβρίας
 • Επίσκεψη στην Κοιλάδα των Θεών στον Ακράγαντα, στην Σελινούντα και στο Κορλεόνε
 • Επίσκεψη στην Πιάτσα Αρμερίνα με τα υπέροχα ψηφιδωτά & στην γραφική Τσεφαλού
 • Επίσκεψη στην γραφικότατη Ταορμίνα, το φάραγγι Alcantara και το ηφαίστειο της Αίτνας
 • Ξεναγήσεις από διπλωματούχους ξεναγούς
 • Προπληρωμένοι φόροι ξενοδοχείων πόλεων για να αποφεύγεται η επιτόπια ταλαιπωρία
 • ΕΜΠΕΙΡΟΤΑΤΟΣ αρχηγός συνοδός σε όλη την διάρκεια

…εσείς το ξέρατε;

«Ομιλείτε Γκρίκο;», ή αλλιώς, όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη μοναδική ελληνική διάλεκτο που τείνει να ξεχαστεί

 • Οι Έλληνες κάτοικοι των ελληνόφωνων χωριών της Κάτω Ιταλίας όχι μόνο αποτελούν την κύρια ελληνική μειονότητα της νότιας Ιταλίας, αλλά θεωρούνται πως είναι οι εναπομείναντες πληθυσμοί των ελληνικών αποικιών της αρχαιότητας, της Μεγάλης Ελλάδας (Magna Graecia) και των μετέπειτα Βυζαντινών κατοίκων. Την ίδια στιγμή, είναι οι θεματοφύλακες μιας διαλέκτου που κατάφερε να διατηρηθεί ζωντανή χάρη στην επιμονή, τα τραγούδια, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμά τους.
 • Οι διάλεκτοι που συναντώνται τόσο στην περιοχή της Μποβεσία, στη νότια άκρη της Καλαβρίας, όσο και στο Σαλέντο της Απουλίας παρουσιάζουν μεταξύ τους κάμποσες ομοιότητες, συγχρόνως όμως φέρουν και αρκετές διαφορές.
 • Οι επικρατέστερες θεωρίες των γλωσσολόγων για την προέλευση των ελληνικών αυτών διαλέκτων είναι δύο: Η πρώτη τις αποδίδει στη γλώσσα των βυζαντινών εποίκων του 9ου αιώνα, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν από τις περιοχές της Πελοποννήσου, Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας και Πόντου στις χερσονήσους Καλαβρίας και Απουλίας. Αντίθετα, άλλοι γλωσσολόγοι ανάγουν τις ρίζες τους στον αποικισμό της Μεγάλης Ελλάδας του 8ου αι. π.Χ. καθώς βρίσκουν να καθρεφτίζονται στη χρήση της γλώσσας δωρικά στοιχεία που κατά την εκτίμησή τους κρατούν από τότε.
 • Ως τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι κάτοικοι μιλούσαν αποκλειστικά τα Γκρίκο διατηρώντας μέσω της προφορικής χρήσης τη γλωσσική αυτή παρακαταθήκη. Ωστόσο, ο Μουσολίνι ανάγκασε τους Ελληνόφωνους να χρησιμοποιούν μονάχα την ιταλική γλώσσα, απειλώντας τους παραβάτες ακόμα και με απαγχονισμό!
 • Ιταλικός νόμος του 1999 αναγνώρισε τις κοινότητες του Σαλέντο και των Γκρίκο της Καλαβρίας ως ελληνικές εθνικές και γλωσσικές μειονότητες. Παρόλα αυτά, τα Γκρεκάνικα χρησιμοποιούνται από λιγότερους από 1000 ανθρώπους, κυρίως στα χωριά της Καλαβρίας με τα τραγούδια να διασώζουν ακόμα και σήμερα αυτόν τον ανεκτίμητο γλωσσικό θησαυρό.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η : Αθήνα ή Θεσσαλονίκη – Κατάνια

Η στάχτη της Κατάνια

Απογευματινή άφιξη με απευθείας πτήση στην Κατάνια, ή αλλιώς τη «Μαύρη Πόλη» της Σικελίας. Στην ποδιά της Αίτνας, η πόλη έχει γνωρίσει πολλές φορές την καταστροφή με τη στάχτη του ηφαιστείου να αποτελεί τόσο το πέπλο της καταστροφής της, όσο και το υλικό της αναδόμησής της. Παρά την περίεργη ρυμοτομία της, το ιστορικό της κέντρο είναι υπόδειγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, κάτι που την κατατάσσει στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο.

Χρόνος στη διάθεση μας μετά την εγκατάσταση στα δωμάτια για μια πρώτη βόλτα στην πόλη με την πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και την ξεχωριστή ταυτότητα.

Ημέρα 2η : Κατάνια (Νότο, Συρακούσες) - Κατάνια

Drama Queens για μια μέρα: Από τον Αισχύλο και τον Ευριπίδη στην Πηγή της Αρεθούσας

Υπέροχες πόλεις, τοπία της πέτρας και της θάλασσας και αρχαίοι ελληνικοί μύθοι βαφτισμένοι με μοναδικό τρόπο κάτω από τον αιώνιο μεσογειακό ήλιο. Ή αλλιώς, η ηλιόλουστη ξενάγηση - μίνι οδοιπορικό στη Νοτιοανατολική Σικελία μόλις ξεκίνησε!

Πρώτα μας περιμένει το υπέροχο Νότο (Val di Noto) μια από τις οχτώ πανέμορφες πόλεις που αποτελούν το αποκορύφωμα της άνθησης του ύστερου μπαρόκ στην Ευρώπη. Ενταγμένες για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους, όσο και τον πλούσιο διάκοσμό τους στη λίστα με τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο και γεμάτες με ολάνθιστες μπουκαμβίλιες, προβάλλουν στον ορίζοντα σαν τα σκηνικά ταινίας του James Ivory που διαδραματίζεται στην Ιταλία!

Κι ύστερα, οι Συρακούσες με το Αρχαίο Θέατρο, από τα μεγαλύτερα ελληνικά θέατρα της αρχαιότητας. Εδώ ανέβηκαν για πρώτη φορά έργα μεγάλων δραματικών συγγραφέων, όπως του Ευριπίδη, του Αισχύλου και του Επίχαρμου, ενώ ο Κικέρωνας το αποκαλούσε «Maximum», όχι μόνο για τον ρόλο του στη δραματουργία, αλλά και για τον όγκο των θεατών που χωρούσαν σε αυτό (10.000 καθήμενοι ή 24.000 όρθιοι).

Συνεχίζοντας, το οδοιπορικό θα μας βγάλει σε ένα σημείο γεμάτο εντυπωσιακές στοές. Όμως αυτή που ξεχωρίζει είναι το κωνικό κοίλωμα που κάποτε ο Καραβάτζιο ονόμασε Orecchio di Dionio (Αυτί του Διονύσου) εξαιτίας του σχήματος της σπηλιάς, αλλά και της ακουστικής που μεγεθύνει τους ήχους κατά 42 φορές! Λέγεται πως ο τύραννος των Συρακουσών, Διονύσιος Α’, φυλάκιζε στη σπηλιά  τους πολιτικούς του αντιπάλους κι από εκεί αφουγκραζόταν τις συζητήσεις των εχθρών του.

Στην αρχαιότητα, το νησί Ορτυγία ήταν το κέντρο της αρχαίας πόλης των Συρακουσών, ενώ ο Όμηρος αναφέρει ότι εδώ παρέμεινε φυλακισμένος ο Οδυσσέας από την Καλυψώ. Η γέφυρα Umbertο θα μας βγάλει μπροστά στα απομεινάρια του ναού του Απόλλωνα. Στη συνέχεια, μια σειρά από επιβλητικά μπαρόκ κτίρια και πλατείες μας οδηγούν προς τον Καθεδρικό Ναό των Συρακουσών, στον οποίο είναι ενσωματωμένος και ο αρχαίος ναός της Αθηνάς.

Η βόλτα μας καταλήγει στην Πηγή της νύμφης Αρέθουσας. Οι Συρακούσιοι πίστευαν ότι τα νερά της χύνονται υπογείως στον ποταμό Αλφειό της Πελοποννήσου.

Το απόγευμα επιστρέφουμε στην Κατάνια. Η ώρα είναι ιδανική για μια βόλτα στην Piazza Duomo με την όμορφη εκκλησία. Εδώ διακρίνουμε το Palazzo Biscari, ενώ στο κέντρο της πλατείας ένας μαύρος ελέφαντας με το όνομα Liotru αποτελεί το έμβλημα της πόλης! Οι ντόπιοι λατρεύουν να διηγούνται ιστορίες για το εν λόγω άγαλμα, όμως στην πραγματικότητα κανείς δεν ξέρει πώς ακριβώς βρέθηκε εκεί, ούτε τι συμβολίζει, εκτός από το γεγονός ότι βρίσκεται στο ίδιο σημείο από 1239 μ.Χ ως σήμερα. Πάντως, από αυτό το σημείο ξεκινά η κεντρική Via Etnea με τα ακριβά καταστήματα η οποία ανηφορίζει προς την Piazza Stesicoro (φόρος τιμής στον Έλληνα ποιητή που πέθανε εδώ) με το ρωμαϊκό αμφιθέατρο και τα Giardini Bellini.

Ημέρα 3η : Κατάνια (Αίτνα – Alcantara River Park, Ταορμίνα) – Ρήγιο

Η ωδή του περιηγητή: Aπό τη λάβα της Αίτνας στον κοσμοπολίτικο προορισμό των jet setters

Πόσο συχνά έχει κανείς την ευκαιρία να δει από κοντά ένα ενεργό ηφαίστειο;

Η γνωριμία με την Αίτνα είναι κάτι περισσότερο από μια ταξιδιωτική ξενάγηση. Μπροστά μας υψώνεται μια αληθινή εμπειρία ζωής κι αυτό θα το διαπιστώσουμε σήμερα με την περιήγησή μας στην ευρύτερη περιοχή του ηφαιστείου. Στην ορεινή διαδρομή προς αυτό κυριαρχεί το απέραντο μαύρο χρώμα της λάβας. Κι αν κατά καιρούς οι ορέξεις του ηφαιστείου δημιουργούν εικόνες που κόβουν την ανάσα, η θέα στο Ιόνιο την οποίο θα ατενίσουμε από το υψόμετρο 2000 μ. προσφέρει απέραντη αγαλλίαση στο βλέμμα.

Σειρά έχει η βόλτα στο Πάρκο Αλκάνταρα. Λαγοί, χρυσαετοί, εσπεριδοειδή και υδρόβια φυτά παρελαύνουν κι αυτά, αναπόσπαστα κι έξοχα δείγματα της πλούσιας βιοποικιλότητας του πάρκου. Τα γάργαρα νερά του ποταμού Αλκάνταρα που είναι γνωστός από την αρχαιότητα ως Ακεσίνης ρέουν στα όμορφα φαράγγια χαρίζοντας πανέμορφες εικόνες στον σύγχρονο περιηγητή.

Κι ύστερα, η κοσμοπολίτικη Ταορμίνα με το φημισμένο αρχαίο ελληνικό θέατρο του 3ου αι. π.Χ., το οποίο δεσπόζει μόλις 600μ. από το κέντρο της πόλης, προβάλλει ως ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός και δη, ο αγαπημένος των απανταχού jet setters. Και τι δεν περιλαμβάνει αυτή η γραφική κωμόπολη! Γραφικά σοκάκια πνιγμένα στις αναρριχητικές μπουκαμβίλιες, ατμοσφαιρικές στοές, σκαλάκια που τραβούν τις ανηφοριές της πόλης και ένας πανέμορφος οικισμός, στήνουν ένα ανεπανάληπτο σκηνικό που γεφυρώνει το φυσικό τοπίο και το αρχαίο ελληνικό παρελθόν με το τουριστικό παρόν.

Χτισμένη στο βορειότερο άκρο της Σικελίας, η εντυπωσιακή Μεσίνα με τις μεγάλες λεωφόρους, τα κομψά κτίρια και τις υπέροχες παραλίες, μας οδηγεί δια μέσου θαλάσσης στο Ρήγιο της Καλαβρίας.

Ημέρα 4η : Ρήγιο (Ελληνόφωνα χωριά Καλαβρίας)

Στην καρδιά της Μεγάλης Ελλάδας!

Στην επικράτεια της Magna Grecia, το Ρήγιο, καθώς και το πολύ ενδιαφέρον κράμα των επιρροών που δέχτηκε στη συνέχεια από Ρωμαίους, Άραβες και Ισπανούς αποκαλύπτεται σταδιακά μέσω της ξενάγησής μας.

Καταρχάς, η πρωινή μας επίσκεψη στο εξαιρετικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Μuseo Nationale della Magna Grecia) πρόκειται να αναδείξει τα δύο παγκοσμίου φήμης μπρούτζινα αγάλματα που φέρουν τον τίτλο Πολεμιστές του Ριάτσε. Τα αγάλματα που χρονολογούνται από τον 5ο αι. π.Χ. ανασύρθηκαν τυχαία από ερασιτέχνη ψαρά μόλις το 1972 και συνιστούν κορυφαία δείγματα τέχνης της κλασικής αρχαιότητας.

Στη συνέχεια θα έχουμε χρόνο για να ατενίσουμε τον ορίζοντα από την υπέροχη παραλία με τα φοινικόδεντρα, ενώ διατρέχοντας τα θαλάσσια θέρετρα της περιοχής της Μποβεσίας θα επισκεφτούμε την προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου του Ασπρομόντε.

Κτισμένος στα πρανή του βράχου Πενταδάχτυλος, ο ομώνυμος, εγκαταλελειμμένος πλέον οικισμός με την παλιά εκκλησία και τις λιγοστές φιγούρες που διασχίζουν τα καλντερίμια του, μοιάζει με πολιτεία - φάντασμα. Μέσα στο σιωπηλό τοπίο θα σταθούμε για να αφουγκραστούμε τη ντοπιολαλιά ενός ένδοξου ελληνικού παρελθόντος που σίγησε οριστικά κάπου στη δεκαετία του 60.

Η παραλιακή πόλη Bova Marina θα μας μεταφέρει στον επόμενο προορισμό. Χαλάσματα ενός νορμανδικού κάστρου, πλακόστρωτοι δρόμοι, εκκλησίες, πετρόχτιστα σπίτια με γκρεκάνικες επιγραφές, επαύλεις ευγενών, όλα στο χωριό Bova Superiore ή κατά το ελληνικότερον, Βούα αναβιώνουν παλιούς καλούς καιρούς σε ένα άκρως μυθιστορηματικό σκηνικό. Μόνο τυχαίο δεν είναι πως το ιστορικό κέντρο της ελληνικής Καλαβρίας είναι καταχωρημένο στην επίσημη λίστα των γραφικότερων και πιο καλοδιατηρημένων ιταλικών χωριών (Borghi piu Belli d’ Italia). Το άλλοτε πολυπληθές χωριό υπήρξε διοικητικό και εκκλησιαστικό κέντρο από τη Βυζαντινή εποχή ως τις αρχές του 20ου αι. με τον θρύλο να λέει πως ο βράχος του κάστρου που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του, φέρει το αποτύπωμα της βασίλισσας που το ίδρυσε.

Επιστροφή το απόγευμα στο Ρήγιο.

Ημέρα 5η : Ρήγιο (Τσεφαλού) – Παλέρμο

Η νύχτα πέφτει στο Παλέρμο

Είναι όμορφη η ακτοπλοϊκή διαδρομή από το Ρήγιο στη Μεσίνα, αφού το ferry boat θα μας μεταφέρει και πάλι από την Καλαβρία στη σικελική γη. Προσεγγίζοντας το Παλέρμο κατά μήκος της βόρειας πλευράς του νησιού, διακρίνουμε τον επιβλητικό βράχο στο χαρακτηριστικό σχήμα της κεφαλής βοοειδούς που κοσμεί την παραλιακή πόλη της Τσεφαλού, από το οποίο πήρε άλλωστε και το όνομά της. Η καρτποσταλική πολυσύχναστη παραλία της, προσφέρεται ως ιδανική καλοκαιρινή απόδραση των Σικελών για μπάνιο ή μονοήμερη εκδρομή.

Ο νορμανδικός καθεδρικός ναός με τα ψηφιδωτά και το πρόσωπο του Χριστού Παντοκράτορα αποτελεί κομβικό σημείο της ξενάγησής μας, καθώς είναι το σημείο ενοποίησης των βυζαντινών, αραβικών και νορμανδικών πολιτισμικών παραδόσεων της πόλης.

Προς το απόγευμα φτάνουμε στο Παλέρμο. Το μπαρόκ παρελθόν και οι πατρόνες της πόλης κυριαρχούν στο ιστορικό κέντρο με τον εντυπωσιακό Καθεδρικό ναό. Από εκεί θα περπατήσουμε ως την Vittorio Emanuele κι απ’ την Porta Nuova προς το Quattro Canti με τα θαυμαστά αγάλματα των Τεσσάρων Εποχών, των Ισπανών αντιβασιλέων και των Αγίων–Νυμφών πολιούχων της πόλης αλλά και την Φοντάνα Πρετόρια με τα υπέροχα γλυπτά. Το Teatro Massimo (εδώ γυρίστηκε η τελευταία τραγική σκηνή του “Νονού ΙΙΙ”) και το Teatro Politeama αποτελούν τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά και πολιτιστικά κοσμήματα της κεντρικής Via Liberta.

Καθώς η Νύχτα πέφτει στο Παλέρμο, οι πεζόδρομοι σφύζουν από ζωή. Μια ολόκληρη πόλη, αδιαφορώντας για τα κινηματογραφικά κλισέ με τα οποία  έχει ταυτιστεί ξενυχτά στα πεζοδρόμια, ενώ ένα πολύβουο ανθρώπινο σμάρι μπαινοβγαίνει χαρούμενο στα εστιατόρια και τις τζελατέριες απολαμβάνοντας την αυθεντική γεύση του Sicily by night.

Ημέρα 6η : Παλέρμο

Eat, pray, love

Κάτω από τον ζεστό μεσογειακό ήλιο ο αραβικός, ο ελληνικός και ο νορμανδικός κόσμος συναντιούνται επιδεικνύοντας το στάτους, αλλά και την αναπόφευκτη φθορά τους.

Η πρωινή μας ξενάγηση στην πόλη ξεκινά με το γειτονικό Βασιλικό Λόφο, το περίφημο Μονρεάλε με το αρχιτεκτονικό θαύμα της πόλης, τον ανυπέρβλητο Καθεδρικό Ναό που είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Κτισμένος από τους Νορμανδούς το 1182, σε ρυθμό Βασιλικής, ο ναός που ξεπερνάει τα 100 μέτρα μήκους είναι στολισμένος με εξαιρετικά -βυζαντινής επιρροής- ψηφιδωτά. Η μετέπειτα αναγεννησιακή περίοδος έφερε εμπνευσμένες παρεμβάσεις που διατηρούνται έξοχα και θα θαυμάσουμε από κοντά, όπως και τον τάφο - μνημείο μεσαιωνικής ιστορίας του Νορμανδού Άρχοντα Γουίλιαμ Ι΄.

Το γιγάντιο λυρικό θέατρο Teatro Massimo, το Παλάτι των Νορμανδών, έδρα πλέον του Κοινοβουλίου της Αυτόνομης Επαρχίας της Σικελίας, η Εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, η Εκκλησία Μαρτοράνα στην πιάτσα Μπελίνι με τη ξεχωριστή μπαρόκ πρόσοψη και το ρωμαϊκό καμπαναριό σε αναγκάζουν να σηκώσεις το βλέμμα ψηλά και να θαυμάσεις τα εντυπωσιακά κτίρια αναγεννησιακής και μπαρόκ αρχιτεκτονικής.

Απόγευμα ελεύθερο με την πόλη να ξεχειλίζει από γεύσεις κι ανθρώπους που ζουν τη δική τους εκδοχή του κινηματογραφικού «eat, pray, love». Περιπλανηθείτε στις γειτονιές, απολαύστε σαν ντόπιος τον καφέ σας συνοδεία cannoli, δοκιμάστε pasta con le sarde και άλλες θαλασσινές μακαρονάδες συνοδεία αρωματικής malvasia στις τοπικές τρατορίες. Στo Grand Gourmet θα απολαύσετε θαλασσινά με αρωματικά κρασιά, ενώ στο Cafe Antico στη Via di Belmonte το υπέροχο παραδοσιακό παγωτό με βανίλια Μαδαγασκάρης.

Ημέρα 7η : Παλέρμο (Κορλεόνε / Σελινούντα) - Ακράγαντας

Μάγκνα Γκρέσια και εχθροί προ των πυλών

Οι ακτές και η ενδοχώρα του μεγαλύτερου νησιού της Μεσογείου που φιλοξένησαν τους ανήσυχους ναυτικούς της αρχαιότητας, περιμένουν σήμερα το ίδιο φιλόξενες τους σημερινούς επισκέπτες. Σε κάθε αρχαία πόλη και σε κάθε αρχαιολογικό χώρο της Σικελίας βρίσκονται τα σημάδια της παρουσίας του ελληνισμού.

Σικελία και Δον Κορλεόνε πάνε μαζί, γι αυτό και η πρώτη μας στάση σήμερα θα είναι στο Κορλεόνε, τον τόπο καταγωγής του γνωστού σε όλους μας αρχιμαφιόζου που έχει ταυτιστεί απόλυτα με την Σισιλιάνικη μαφία.

Συνεχίζουμε για τον Σελινούντα, την αποικία των Υβλαίων Μεγάρων. Η αρχαιολογική έρευνα της πόλης -η οποία έμεινε άθικτη μετά τον εξανδραποδισμό από βορειοαφρικανούς επιδρομείς- αποδίδει συνεχώς νέους καρπούς με τις ανασκαφές να φέρνουν στο φως ευρήματα που περιλαμβάνουν ακόμη και πιάτα με γεύματα που αφέθηκαν στη θέση τους όταν οι επιδρομείς χτύπησαν την πόλη. Στα ερείπιά της βρίσκονται κι οι οκτώ αρχαίοι ναοί οι οποίοι διακρίνονται με τα γράμματα του λατινικού αλφαβήτου.

Άφιξη στον Ακράγαντα και ξενάγηση στην περίφημη Κοιλάδα των Ναών. Ο Πίνδαρος έγραφε πως ο Ακράγαντας ήταν «η ωραιότερη πόλη που κατοικούν θνητοί». Αυτή  τη διαπίστωση επιβεβαιώνουν με τον δικό τους αδιάψευστο τρόπο τα απομεινάρια που βρίσκονται διάσπαρτα σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά αρχαιολογικά μέρη της Μεσογείου. Τα εξαίσια δείγματα της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής μας καλούν σε μια απογευματινή βόλτα κατά τη διάρκεια της οποίας θα καταμετρήσουμε τους ναούς της Ήρας, της Ομόνοιας, του Ηρακλή, τον τάφο του Θήρωνα, τον ναό του Ολυμπίου Διός κι ό,τι απομένει από το ναό του Κάστορα και του Πολυδεύκη. Στο καταπράσινο αρχαιολογικό πάρκο θα δούμε ακόμα τα απομεινάρια από τον ναό του Ηφαίστου, από το ιερό της Δήμητρας, καθώς και το ιερό των Χθόνιων Θεοτήτων που ήταν αφιερωμένο στη Δήμητρα και την Περσεφόνη.

Ημέρα 8η : Ακράγαντας (Πιάτσα Αρμερίνα, Καλτατζιρόνε) – Αθήνα ή Θεσσαλονίκη

Από την Κοιλάδα των Ναών στην πόλη με τα πιο φωτεινά σκαλιά!

Ριζωμένος βαθιά στην ενδοχώρα, ο επόμενος προορισμός μας φιγουράρει στις λίστες με τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Σικελίας. Η Piazza Armerina θα μας συναρπάσει με τα ιστορικά της κτίρια, τα αρχοντικά και τις υποβλητικές εκκλησίες της. Στην περιοχή βρίσκεται και η περίφημη Villa Romana del Casale. Χτισμένη στα μέσα του 4ου αιώνα μ.Χ. ως κυνηγετικό καταφύγιο, η βίλα (που από το 1997 αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο) φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα διατηρημένα δείγματα ρωμαϊκών ψηφιδωτών, όπως η απεικόνιση γυναικών που αθλούνται, καθώς και η πρώτη εμφάνιση του «μπικίνι»!

Ζωηρά χρώματα, μοτίβα και σχέδια εκπληκτικής λεπτομέρειας. Όπου κι αν σταθείτε στο Καλτατζιρόνε, τα κεραμικά έχουν την τιμητική τους! Ολόκληρα κτίρια διακοσμημένα με κεραμικά πλακάκια, καταστήματα με την πραμάτεια τους απλωμένη στα πεζοδρόμια, τα πάντα εδώ εκπέμπουν μια συναρπαστική ζωντάνια που ανάβουν για τα καλά τα φλας της φωτογραφικής μας μηχανής. Όμως, αναμφίβολα το αποκορύφωμα είναι τα 142 σκαλοπάτια της Scalinata di Santa Maria del Monte που συνδέουν την κάτω πόλη με την παλιά άνω πόλη. Τα κεραμικά πλακίδια με τα οποία είναι φιλοτεχνημένα τα όρθια τμήματα κάθε σκαλοπατιού προσφέρουν μια πολύχρωμη εναλλακτική στην γκρίζα πέτρα από τη λάβα που συνθέτει τα οριζόντια τμήματα. Κάθε χρόνο μάλιστα, στις 24 και 25 Ιουλίου (προς τιμή του πολιούχου Σαν Τζιάκομο), αλλά και στα μέσα Αυγούστου, τα σκαλιά λαμποκοπούν με χιλιάδες κεριά που τρεμοπαίζουν δημιουργώντας το εντυπωσιακό θέαμα που οι ντόπιοι ονομάζουν Illuminata.

Κρατώντας φρέσκιες όλες αυτές τις εικόνες ομορφιάς που έχουμε αφουγκραστεί, παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής, από το αεροδρόμιο της Κατάνια προς την Αθήνα.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΤΙΜH ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ

Ταξίδι

Αναχώρηση

Διατροφή

Ξενοδοχεία

Διατροφή

2κλ

1κλ

Φόροι

Παρατηρήσεις

ΣΙΚΕΛΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ Ελληνόφωνα Χωριά Καλαβρίας

8 ημέρες

 

23/5 & 7, 21/6

4*/4*s

 

Πρωινό

καθημερινά

985

+360

 

+420

Περιλαμβάνονται δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία, εισιτήρια πλοίων και είσοδοι πόλεων Check Points. 

5, 19/7

895

+330

2, 9, 16/8

925

+330

30/8

13, 27/9

11/10

945

+360

Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) γονείς = -100€


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις της Aegean Airlines
 • Πρωινό καθημερινά
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4/4*s ως ακολούθως ή παρόμοια :
  Κατάνια               Catania Sea Palace / Katane Palace hotel
  Παλέρμο              Giardino Inglese / Federico II Crystal Palace / Vecchio Borgo
  Ακράγαντας         Colleverde / Kore / GH Mose
  Ρήγιο                 Torrione / E hotel
 • Μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • Δημοτικούς φόρους στα ξενοδοχεία & Κόστος εισόδων πόλεων check Points
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/ Φ.Π.Α.
 • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό του γραφείου μας
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή είναι προαιρετικό/προτεινόμενο
 • Φόροι Αεροδρομίων

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 • Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίας 15ετίας σε καλή κατάσταση.

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ

1η μέρα

Αθήνα – Κατάνια

17.40

18.25

8η μέρα

Κατάνια – Αθήνα

19.20

21.50

.

Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

palmostravel_official

PALMOS TRAVEL

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE