menu
+30 210 9889421
ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ 9ημ (P19)

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ 9ημ (P19)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 16/09 & 18/11

ΑΠΟ 2.190 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 16/09 & 18/11

ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ

Σαν Χοσέ – Εθνικό πάρκο Τορτουγέρο – Ηφαίστειο Αρενάλ & Κρεμαστές Γέφυρες - Παραλίες και Εθνικό πάρκο Μανουέλ Αντόνιο

9 ΗΜΕΡΕΣ
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ – ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2024
16/
9 | 18/11

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Ένα αξέχαστο ταξίδι στον οικολογικό παράδεισο της Κόστα Ρίκα. Μοναδικό οδοιπορικό στην «πλούσια ακτή». Ζήστε την εμπειρία της ζούγκλας του πάρκου Τορτουγέρο, θαυμάστε το ενεργό ηφαίστειο Πόας, γνωρίστε την πρωτεύουσα Σαν Χοσέ και συνδυάστε τις παραλίες του Μανουέλ Αντόνιο με το Εθνικό πάρκο και την απαράμιλλη φυσική του ομορφιά. Ένα ταξίδι για να γνωρίσουμε την μοναδική φύση της Κόστα Ρίκα, τα σημαντικά της πάρκα, τη μεγάλη βιοποικιλία σε βλάστηση και πανίδα και τα φημισμένα ενεργά ηφαίστεια.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ME MIA MATIA

Ένα αξέχαστο ταξίδι στον οικολογικό παράδεισο της Κόστα Ρίκα

 • Ενδελεχής ξενάγηση του Σαν Χοσέ
 • Επίσκεψη στο ηφαίστειο Πόας
 • Επίσκεψη και διαμονή στο Εθνικό Πάρκο Τορτουγέρο
 • Βαρκάδα στη ζούγκλα του Τορτουγέρο
 • Επίσκεψη στις κρεμαστές γέφυρες του Αρενάλ
 • Επίσκεψη στο Εθνικό πάρκο Μανουέλ Αντόνιο
 • Εξερεύνηση με βάρκες της ζούγκλας του ποταμού Ταρκόλες για να παρατηρήσουμε τους κροκόδειλους
 • Ημιδιατροφή καθημερινά & δύο (2) γεύματα

…εσείς το ξέρατε;

Εθνικό Πάρκο Τορτουγέρο

Το Τορτουγέρο είναι ένα δίκτυο πλωτών λιμνών, ποταμών και καναλιών (φυσικών και τεχνιτών) που χρησιμοποιούνται για μεταφορές και αποτελούν εξαιρετικό μέρος για την παρατήρηση της τοπικής άγριας ζωής. Το κλίμα είναι ζεστό και υγρό. Οι ημερήσιες μέσες θερμοκρασίες είναι 26 βαθμοί C και οι ετήσιες μέσες βροχοπτώσεις είναι πάνω από 5.000 mm. Οι ζεστές μέρες μετριάζονται από τους ανέμους και τις δροσερές νύχτες. Άφθονη άγρια ζωή κατοικεί στο Τορτουγέρο, συμπεριλαμβανομένων 57 ειδών αμφιβίων, 111 ειδών ερπετών και 60 ειδών θηλαστικών. Περισσότερα από 300 είδη πτηνών ζουν στο Τορτουγέρο για όλο ή μέρος του έτους. Οι παρατηρητές πουλιών βλέπουν συνήθως τιρκάνες, τρογκόνια, Montopuma oropendulas και μια ποικιλία παπαγάλων. Το Τορτουγέρο ανακηρύχθηκε εθνικό πάρκο στις 24 Σεπτεμβρίου 1970 και τα όριά του επεκτάθηκαν τρεις φορές (1980, 1995 και 1998). Η έκτασή του αυξήθηκε από 64.701,45 εκτάρια σε 76.937. Από την περιοχή αυτή, 50.284 εκτάρια είναι θαλάσσια περιοχή και 26.653 βρίσκονται στην ξηρά. Από τη χερσαία έκταση, το 99% χρησιμοποιείται για απόλυτη προστασία των πόρων και το 1% χρησιμοποιείται για εγκαταστάσεις επισκέψεων. Η θαλάσσια περιοχή είναι 100% καθορισμένη για απόλυτη διατήρηση. Το Εθνικό Πάρκο Τορτουγέρο (TNP) βρίσκεται στη βορειοανατολική Κόστα Ρίκα και είναι ένα από τα κύρια τουριστικά ενδιαφέροντα της χώρας, διεθνώς αναγνωρισμένο για την προστασία στη μεγαλύτερη παραλία φωλιάσματος πράσινων χελωνών στο Δυτικό Ημισφαίριο. Μακριά από την πόλη και αποτελείται από ένα εκτεταμένο δίκτυο ποταμών και ρευμάτων, η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με μικρά σκάφη. Το εθνικό πάρκο Τορτουγέρο είναι ένα μέρος όπως κανένα άλλο, όπου μικρές κοινότητες γύρω από την προστατευόμενη περιοχή - όπως το Barra del Τορτουγέρο και το Σαν Φρανσίσκο - διατηρούν ακόμη τις παραδόσεις τους και μετακινούνται με τα ποδήλατα ως το μόνο μέσο μεταφοράς. Όλα αυτά κάνουν το ταξίδι στο Τορτουγέρο μια πραγματική συνάντηση με τον πολιτισμό της Καραϊβικής. Αποτελεί επίσης έναν παράδεισο για έρευνα και οικοτουρισμό, καθώς τα οικοσυστήματα της περιοχής είναι τόσο περίπλοκα και ποικίλα που οι επισκέπτες μπορούν να περιμένουν οτιδήποτε κατά τη διάρκεια των περιηγήσεων, από την πλήρη ηρεμία έως την ανακάλυψη τυπικών ειδών χλωρίδας και πανίδας που είναι χαρακτηριστικά στην μεριά της Καραϊβικής  της Κόστα Ρίκα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η: Αθήνα – Σαν Χοσέ

Αναχώρηση από την Αθήνα και μέσω ενδιάμεσου σταθμού άφιξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο Juan Santamaría, της πρωτεύουσας και μεγαλύτερης πόλης της Κόστα Ρίκα, Σαν Χοσέ.

Μετά τις αναγκαίες διατυπώσεις και την παραλαβή των αποσκευών, μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Σαν Χοσέ – Ηφαίστειο Πόας

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την ημέρα μας με την επίσκεψή μας στο συναρπαστικό Εθνικό Πάρκο του ηφαιστείου Πόας. Το ηφαίστειο υψώνεται στα 2.708 μέτρα, ενώ από το 1989 έχει αυξηθεί η εκπομπή αερίων και όξινης βροχής, γεγονός που έχει καταστρέψει σε ένα βαθμό τη χλωρίδα σε ορισμένους τομείς του Πάρκου και γύρω από τις γεωργικές φυτείες στην περιοχή. Εμείς θα επισκεφτούμε τον κεντρικό κρατήρα του ηφαιστείου και στη συνέχεια επιστρέφουμε  στο Σαν Χοσέ για την ξενάγησή μας. Θα διεισδύσουμε στην ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης και θα επισκεφτούμε το πολυσύχναστο κέντρο, που σφύζει από ζωντάνια και που φιλοξενεί τα εμβληματικότερα από τα κτήρια και τα μουσεία, πολλά πάρκα και πλατείες. Μεταξύ άλλων θα δούμε το εθνικό μουσείο και τη βιβλιοθήκη, το εντυπωσιακό Ανώτατο Δικαστήριο, το Εθνικό Θέατρο που άνοιξε τις πύλες τους στο κοινό τον Οκτώβριο του 1897 και το Μητροπολιτικό Πάρκο Λα Σαμπάνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: Σαν Χοσέ - Τορτουγέρο

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από το Σαν Χοσέ και οδηγώντας μέσα από το εντυπωσιακό Εθνικό Πάρκο Braulio Carrillo, θα σταματήσουμε για ένα νόστιμο τυπικό πρωινό. Η διαδρομή συνεχίζεται μέσω φυτειών μπανάνας που θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε μέχρι την προβλήτα. Μια δίωρη βόλτα με βάρκα μέσα από τα κανάλια θα μας μεταφέρει στο Lodge, ακριβώς την ώρα για το μεσημεριανό γεύμα. Πριν από το δείπνο, ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε την πισίνα ή απλά να χαλαρώσουμε σε μια αιώρα. Δείπνο στο lodge.

Ημέρα 4η: Εθνικό Πάρκο Τορτουγέρο

Μετά το πρωινό, θα ακολουθήσει περιπατητική ξενάγηση μέσα στα μονοπάτια στην περιοχή του ξενοδοχείου. Ελεύθερος χρόνος πριν από το μεσημεριανό. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Τορτουγέρο, εξερευνώντας τα κανάλια σε μικρές, ανοιχτές βάρκες για να έχουμε καλύτερη ορατότητα. Το Τορτουγέρο είναι ένα δίκτυο πλωτών λιμνών, ποταμών και καναλιών (φυσικών και τεχνιτών) που χρησιμοποιούνται για μεταφορά και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για την παρατήρηση της τοπικής άγριας ζωής, όπως πουλιά, πίθηκοι, αμερικανικοί κροκόδειλοι και καϊμάν. Τα κανάλια παρέχουν επίσης καταφύγιο σε απειλούμενα ζώα, όπως το Oriental Indian Manatee, τους κροκόδειλους, μια μεγάλη ποικιλία καρκινοειδών και περίπου 30 είδη ψαριών γλυκού νερού, συμπεριλαμβανομένου του Gaspar, που θεωρείται ως ζωντανό απολίθωμα. Ελεύθερος χρόνος πριν από το δείπνο.

Ημέρα 5η: Τορτουγέρο – Αρενάλ

Μετά το πρωινό, επιστροφή στην προβλήτα με βάρκα και το ταξίδι θα συνεχιστεί με το πούλμαν μας για τον επόμενο προορισμό μας το Αρενάλ, γνωστό για το ομώνυμο, φημισμένο και ίσως το πιο αναγνωρίσιμο ηφαίστειο της χώρας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 6η: Αρενάλ  – Μανουέλ Αντόνιο

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την επίσκεψή μας στις κρεμαστές γέφυρες Αρενάλ. Τα μονοπάτια και οι γέφυρες του πάρκου βρίσκονται στη διαδρομή που ακολουθούν τα πουλιά που μεταναστεύουν μεταξύ Βόρειας και Νότιας Αμερικής και φέρνουν τον επισκέπτη όσο πιο κοντά μπορεί να φανταστεί κανείς για να παρατηρήσει τα πουλιά, τα λουλούδια και την πλούσια βλάστηση του πρωτογενούς τροπικού δάσους. H περιοχή έχει εντυπωσιακή θέα στο ηφαίστειο Αρενάλ και στη λίμνη που τροφοδοτεί το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στην Κόστα Ρίκα. Αυτός ο περίπατος είναι μια διασκεδαστική και εκπαιδευτική επιλογή για να μάθουμε περισσότερα για το δάσος και το τοπικό περιβάλλον και να απολαύσουμε τη στενή επαφή με τη φύση. Επόμενη στάση μας στον ποταμό Ταρκόλες. Καθώς οι βάρκες μας πλησιάζουν τις όχθες του ποταμού θα έχουμε τη δυνατότητα να παρατηρήσουμε έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς αμερικανικού κροκόδειλου, το μήκος του οποίου μπορεί να φτάσει τα 5 μέτρα, στο φυσικό του περιβάλλον.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε με κατεύθυνση τον Κεντρικό Ειρηνικό για να απολαύσουμε μία από τις ωραιότερες παραλίες της χώρας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η: Επίσκεψη στο Εθνικό πάρκο Μανουέλ Αντόνιο

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το πάρκο Μανουέλ Αντόνιο με έκταση 683 εκτάρια, που έχει τα πιο ποικίλα και όμορφα τοπία της περιοχής. Περιτριγυρισμένο από ένα καταπράσινο τροπικό υγρό δάσος  που στα μονοπάτια του μπορούμε να δούμε πιθήκους καπουτσίνους, κοράκια, ρακούν, ιγουάνα και πολλά είδη πουλιών, καθώς και τον πίθηκο σκίουρο (Saimiri oerstedii citrinellus), ενδημικό στο Μανουέλ Αντόνιο. Κατοικεί  μόνο σε αυτό το μέρος του κόσμου, και ανήκει στα απειλούμενα με εξαφάνιση είδη. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη απογραφή έχουν μείνει μόνο 1.500 πίθηκοι. Το πάρκο προστατεύει επίσης 12 νησιά που αντιπροσωπεύουν εξαιρετικό καταφύγιο για πολλά είδη θαλάσσιων πτηνών. Διαθέτει εξαιρετικές παραλίες: Espadilla Sur, Manuel Antonio και Puerto Escondido και επίσης λιμνοθάλασσα και μαγκρόβια φυτά σε έκταση 14 εκταρίων. Το σημείο του καθεδρικού ναού που συνδέει τις παραλίες Manuel Antonio και Espadilla Sur είναι ένας τόπος μεγάλης φυσικής ομορφιάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.

Ημέρα 8η: Μανουέλ Αντόνιο - Αεροδρόμιο Σαν Χοσέ

Μετά το πρωινό μεταφορά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Juan Santamaría εγκαίρως για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 9η: Σαν Χοσέ - Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα και τέλος ταξιδιού.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.


ΤΙΜΗ ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/ση

Διαμ/νή

2κλινο

1κλινο

Φόροι

Είσοδοι

ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ

9 ημέρες

Ημιδιατροφή

+ 2 γεύματα

16/9

&

18/11

Ξεν/χεία 4*

2.190

+ 550

890

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Air Canada
 • Διαμονή σε κεντρικά επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* και lodges
 • Ημιδιατροφή καθημερινά & δύο (2) γεύματα
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τέλη εισόδων (π.χ. εθνικά πάρκα)
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
 • Έμπειρο αρχηγό / συνοδό του ταξιδιού
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο
 • Φόροι Αεροδρομίων

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 • Απαραίτητο το διαβατήριό σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.
 • Ηλεκτρονική μορφή (έγχρωμο αρχείο pdf, μεγέθους 10-300kb) του διαβατηρίου σας, που θα αποστείλετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΗΜ/ΝΙΑ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

1η μέρα

Αθήνα – Μόντρεαλ

11.45

14.45

1η μέρα

Μόντρεαλ – Σαν Χοσέ

16.30

20.20

9η μέρα

Σαν Χοσέ – Τορόντο

08.25

15.55

9η μέρα

Τορόντο – Αθήνα

18.30

11.00*

.

Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

palmostravel_official

PALMOS TRAVEL

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE