menu
+30 210 9889421
ΚΑΪΡΟ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 5ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P4)

ΚΑΪΡΟ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 5ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P4)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 09, 16, 23/08 & 06, 13, 20/09 & 11, 18, 25/10

ΑΠΟ 660 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 09, 16, 23/08 & 06, 13, 20/09 & 11, 18, 25/10

Κάιρο – Αλεξάνδρεια

Διάρκεια: 5 ημέρες – 4 νύχτες
Αναχωρήσεις:
10, 17/07  - 09, 16, 23/08 – 06,13,20/09 – 11, 18,25/10

Το ταξίδι στην Αίγυπτο σας μεταφέρει σε μια χώρα που είναι η ζωντανή απόδειξη ότι το νερό έχει τη δύναμη να μετατρέψει ακόμη και την πιο άγονη έρημο σε παγκόσμιο θαύμα. Κάποτε γνωστή ως «Μαύρη Γη», η χώρα εκτείνεται σε ένα αμμώδες έδαφος ενός εκατομμυρίου τετραγωνικών χιλιομέτρων, το οποίο τροφοδοτείται από τη διάσημη υδάτινη πηγή ζωής που εμπλούτισε τη γη και επέτρεψε στους Φαραώ του παρελθόντος να χτίσουν μια τρομερή αυτοκρατορία, τα απομεινάρια της οποίας εξακολουθούν να αντανακλούν το ένδοξο παρελθόν της Αιγύπτου. Ο ποταμός Νείλος, ο μεγαλύτερος σε μήκος στον κόσμο, ρέει βόρεια περνώντας από πολλές αξιοσημείωτες πόλεις και ναούς, αν και η πιο γνωστή και προβεβλημένη είναι η σπουδαία πρωτεύουσα του Καΐρου.

Η Αλεξάνδρεια, η πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος δεν γινόταν να περνάει απαρατήρητη. Μια πόλη σταυροδρόμι πολιτισμών, που χαρακτηρίστηκε ως ο φάρος της διανόησης για την Μέση Ανατολή και γενέτειρα της Χριστιανικής Θεολογίας. Ένα μέρος με αστείρευτη ομορφιά, έντονο παραδοσιακό στοιχείο και μια ιστορία ανά τους αιώνες βαθιά ριζωμένη μέσα της.

Αυτό το ταξίδι στη χώρα των Φαραώ είναι μια γοητευτική περιδιάβαση μέσα στη μυθολογία, την ιστορία, την αρχαιολογία, την πλούσια φύση και τη σύγχρονη ζωή.

μέρα: Αθήνα – Κάιρο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για την πρωτεύουσα της Αιγύπτου το Κάιρο. Η γη των Φαραώ και του Νείλου αναμφίβολα κατατάσσεται σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς του πλανήτη και το Κάιρο έχει πάνω από 20 εκατομμύρια κατοίκους. Άφιξη και μετά τις τελωνειακές διατυπώσεις μεταφορά στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ μπορείτε προαιρετικά να έχετε δείπνο σε πλωτό εστιατόριο πάνω στον Νείλο, σε συνδυασμό με παραδοσιακό μουσικό θέαμα. Διανυκτέρευση στο Κάιρο.

2η μέρα: Κάιρο, Πυραμίδες, Εθνικό αρχαιολογικό μουσείο,

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξενάγηση στην πόλη με τους χίλιους μιναρέδες, το πολύβουο Κάιρο. Θα μεταβούμε στην περιοχή της Γκίζας όπου απλώνεται ένας κόσμος  γοητευτικός, μυστηριώδης, συναρπαστικός, που κατόρθωσε να περάσει στην αιωνιότητα. Πρώτος μας σταθμός Οι Πυραμίδες της Γκίζας, το παλαιότερο από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, και επίσης το μόνο που υφίσταται μέχρι σήμερα. Θα δούμε τις επιβλητικές πυραμίδες του Χέοπα, του Χεφρίνου και του Μυκερίνου καθώς και την αινιγματική Σφίγγα με κεφάλι ανθρώπου και σώμα λιονταριού που παριστάνει τον Φαραώ Χεφρίνο. Θα δούμε από κοντά τον τρόπο κατασκευής του πάπυρου αλλά και των αρωμάτων της αρχαίας Αιγύπτου.

Στο μουσείο Αιγυπτιακών αρχαιοτήτων θα δούμε μούμιες αλλά και αμύθητης αξίας ευρήματα που σχετίζονται με τον τάφο του Τουταγχαμών. Ένας φαραώ με χρυσή μάσκα κοιμάται χιλιάδες χρόνια μέσα στο σκοτάδι ενός ασύλητου τάφου στην καρδιά της Κοιλάδας των Βασιλέων, τόπου παράξενου και υποβλητικού, όπου η ζωή είναι άρρηκτα δεμένη με τον θάνατο.

Μετάβαση στην διάσημη παραδοσιακή αγορά του Χαν Ελ Χαλίλι που είναι η πιο θεαματική και πιο ποικιλόμορφη στον κόσμο.

Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο, επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

μέρα: Κάιρο – Αλεξάνδρεια

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η Αλεξάνδρεια είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου, και  είναι γενέτειρα δεκάδων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Ιδρύθηκε το 331 π.Χ. από τον Μέγα Αλέξανδρο και χάρη στο λιμάνι της εξελίχθηκε γρήγορα σε μία από τις επιφανέστερες εστίες πολιτισμού. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε την Ελληνική παροικία, η οποία βρίσκεται γύρω το παλαίφατο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, που ιδρύθηκε από τον Ευαγγελιστή Μάρκο. Θα δούμε τον Ι.Ν. του Αγίου Μάρκου καθώς και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που βρίσκονται μέσα στο Πατριαρχείο. Εδώ αναπτύχθηκε η ελληνιστική φιλοσοφία, εδώ μεταφράστηκε η Παλαιά Διαθήκη στην ελληνική γλώσσα, διαμορφώθηκε η χριστιανική θεολογία και ξέσπασαν οι αιματηρές θεολογικές διαμάχες, που προκάλεσαν τα πρώτα σχίσματα. Οι Αιγύπτιοι έβλεπαν την ελληνόφωνη πρωτεύουσα ως ξένο σώμα. Εδώ όμως γεννήθηκε η κοπτική εκκλησία και το –ελληνικής προέλευσης– αλφάβητο της κοπτικής γλώσσας, εδώ αποκρυσταλλώθηκε η ταυτότητα των χριστιανών της Αιγύπτου. Εδώ έζησε ο Κωνσταντίνος Καβάφης. Το έργο του έκτισε τον μύθο της σύγχρονης Αλεξάνδρειας, που διαμορφώθηκε στην Μπελ Επόκ και έσβησε, σαν πυροτέχνημα, τη δεκαετία του 1950. Στους δρόμους της Αλεξάνδρειας, άλλοι ψάχνουν τα χνάρια υπαρκτών προσώπων, του Καβάφη και του Τσίρκα και άλλοι τα στέκια λογοτεχνικών ηρώων. Εμείς θα δούμε το καφέ που σύχναζε ο Καβάφης σε καθημερινή βάση και το σπίτι στο οποίο πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Στην ίδια γειτονιά, στον Ι. Ν. του Αγίου Σάββα θα δούμε τη στήλη στην οποία μαρτύρησε η Αγία Αικατερίνη από τους Ρωμαίους. Το φρούριο του Μαμελούκου Σουλτάνου Καγίτ Μπέη στην προκυμαία φτιάχτηκε από τα ερείπια του φάρου. Κατασκευάστηκε προκείμενου να καθοδηγεί τα πλοία με ασφάλεια στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας αντανακλούσε τη λάμψη μιας μεγάλης φωτιάς ενώ την ημέρα ύψωνε στον ουρανό μια μεγάλη στήλη καπνού. Αυτός ήταν ο πρώτος φάρος στον κόσμο και παρέμεινε στη θέση του για 1500 χρόνια. Η περιήγησή μας θα συμπεριλάβει επίσκεψη στην καινούρια Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, ένα εκπληκτικό σύγχρονο αρχιτεκτονικό επίτευγμα. Στο Ελληνικά νεκροταφεία θα σταθούμε για να δούμε τους τάφους των επιφανών Ελλήνων της Αλεξάνδρειας, όπως του Κ. Καβάφη, της οικογένειας Αβέρωφ, Ράλλη και άλλων. Γεύμα σε εστιατόριο της Αλεξάνδρειας και στη συνέχεια αναχώρηση για το Κάιρο.

4η μέρα: Κάιρο, Ακρόπολη, Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού – Χριστιανικό Κάιρο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια αναχώρηση για την Ακρόπολη.  To φρούριο του Σαλαντίν αποτέλεσε ένα πολύ δυνατό οχυρωματικό έργο ενάντια στους Σταυροφόρους. Πολύ γνωστό είναι το πηγάδι του Ιωσήφ που σε συνδυασμό με ένα σύμπλεγμα υδραγωγείων κατασκευάστηκε από τον Σαλαντίν ώστε να τροφοδοτείται με νερό η Ακρόπολη. Κατά τη διάρκεια των επόμενων αιώνων στο εσωτερικό της Ακρόπολης ανεγέρθηκαν και άλλα οικοδομήματα από τους εκάστοτε ηγεμόνες. Μερικά από αυτά ήταν το Τέμενος του Νάσερ (1318), το τέμενος του Μοχάμεντ Αλί (1828-1848) και το παλάτι Αλ-Γκαουχάρα (1814). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το τέμενος του Μοχάμεντ Άλι, που βασίστηκε στα αρχιτεκτονικά σχέδια της Αγίας Σοφίας και θα έχουμε την ευκαιρία να το δούμε εσωτερικά.

Συνεχίζουμε προς το Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού, στο οποίο μεταφέρθηκαν 22 βασιλικές μούμιες από τη 17η ως την 20η δυναστεία των Φαραώ και άνοιξε τις πύλες του πρόσφατα.

Κατευθυνόμαστε προς το Χριστιανικό Κάιρο, όπου θα δούμε τον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου, που στέκεται στην κορυφή ενός Βαβυλωνιακού φρουρίου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το εσωτερικό του αποτελώντας ένα ζωντανό χριστιανικό και εκκλησιαστικό μουσείο, καθώς και οι κατακόμβες και το νειλόμετρο στο υπόγειό του. Θα δούμε επίσης την κοπτική εκκλησία στο σημείο που κατέφυγε η Αγία Οικογένεια καθώς και τα χριστιανικά κοιμητήρια. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο, επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: Κάιρο – Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια μεταφορά στην αγορά του Αλ Χαλίλι. Ελεύθερος χρόνος, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

17/07 SOLD OUT
09/08 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 2 ΘΕΣΕΙΣ

Τιμή συμμετοχής κατ΄ άτομο σε 4* (Triumph Plaza ή παρόμοιο)

Σε δίκλινο

745 €

3ο άτομο έως 12 ετών

695 €

Σε μονόκλινο

1.090 €

 

Τιμή συμμετοχής κατ΄ άτομο σε 5* (Grand Nile Tower ή παρόμοιο)

Σε δίκλινο

660 €

3ο άτομο έως 12 ετών

610 €

Σε μονόκλινο

890 €

+ Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, ταξιδιωτική ασφάλεια για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 240 €.

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Egypt air.
 • Παραδοτέα αποσκευή 23 κιλών και χειραποσκευή 8 κιλών
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* ή 5* στο Κάιρο με πρωινό (Grand Nile Tower – όλα τα δωμάτια με θέα Νείλου ή παρόμοιο)
 • 3 γεύματα σε τοπικά παραδοσιακά εστιατόρια στο Κάιρο
 • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο του εξωτερικού
 • Ξεναγήσεις, εκδρομές βάσει προγράμματος.
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Τοπικός έμπειρος ξεναγός και υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, ταξιδιωτική ασφάλεια για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 240 €.
 • Βίζα Αιγύπτου αξίας 25 €, Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά: +25 € (πληρώνονται τοπικά κατά την άφιξη στο Κάιρο).
 • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Σημειώσεις:

 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα.
 • Δυνατότητα πτήσεων και από άλλες πόλεις της Ελλάδας με επιβάρυνση.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Ενδεικτικές πτήσεις με Egyptair

ΑΘΗΝΑ

ΚΑΪΡΟ

13:10 – 15:05

ΑΘΗΝΑ

ΚΑΙΡΟ

16:35 – 18:35

.Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

palmostravel_official

PALMOS TRAVEL

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE