menu
+30 210 9889421
ΚΑΪΡΟ & ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΣΙΝΑ (ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ) 5ημ (P4)

ΚΑΪΡΟ & ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΣΙΝΑ (ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ) 5ημ (P4)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 06/09

ΑΠΟ 550 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 06/09

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
Κάιρο & Αγία Αικατερίνη του Σινά

Διάρκεια: 5 ημέρες – 4 νύχτες
Αναχώρηση:
06 Σεπτεμβρίου 2024

Το ταξίδι στην Αίγυπτο σας μεταφέρει σε μια χώρα που είναι η ζωντανή απόδειξη ότι το νερό έχει τη δύναμη να μετατρέψει ακόμη και την πιο άγονη έρημο σε παγκόσμιο θαύμα. Κάποτε γνωστή ως «Μαύρη Γη», η χώρα εκτείνεται σε ένα αμμώδες έδαφος ενός εκατομμυρίου τετραγωνικών χιλιομέτρων, το οποίο τροφοδοτείται από τη διάσημη υδάτινη πηγή ζωής που εμπλούτισε τη γη και επέτρεψε στους Φαραώ του παρελθόντος να χτίσουν μια τρομερή αυτοκρατορία, τα απομεινάρια της οποίας εξακολουθούν να αντανακλούν το ένδοξο παρελθόν της Αιγύπτου. Ο ποταμός Νείλος, ο μεγαλύτερος σε μήκος στον κόσμο, ρέει βόρεια περνώντας από πολλές αξιοσημείωτες πόλεις και ναούς, αν και η πιο γνωστή και προβεβλημένη είναι η σπουδαία πρωτεύουσα το Κάιρο.

Η Ιερά Μονή Σινά αποτελεί το παλαιότερο χριστιανικό μοναστήρι στον κόσμο, που προστάτευσε ακόμα και ο Μωάμεθ. Εκεί σώζεται η παλαιότερη απεικόνιση του Χριστού...

Στον ευλογημένο αυτό τόπο αποκάλυψε ο Θεός τον Εαυτό του, μ’ ένα πολύ ξεχωριστό τρόπο, στον Προφήτη Μωυσή, πρώτα στην Καιγόμενη Βάτο και μετά στην κορυφή του Σινά, όπου και του παρέδωσε τις πλάκες με τις Δέκα Εντολές. Και πάλι, σε τούτο τον τόπο ο Θεός είπε στο Μωυσή, «ο γαρ τόπος, εν ω σύ έστηκας, γη αγία εστί» (Έξοδος 3:5)

μέρα: Αθήνα – Κάιρο (06/09/24)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για την πρωτεύουσα της Αιγύπτου το Κάιρο. Η γη των Φαραώ και του Νείλου αναμφίβολα κατατάσσεται σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς του πλανήτη και το Κάιρο έχει πάνω από 20 εκατομμύρια κατοίκους. Άφιξη και τελωνειακές διατυπώσεις. Αμέσως θα μεταβούμε στην περιοχή της Γκίζας όπου απλώνεται ένας κόσμος  γοητευτικός, μυστηριώδης, συναρπαστικός, που κατόρθωσε να περάσει στην αιωνιότητα. Πρώτος μας σταθμός Οι Πυραμίδες της Γκίζας, το παλαιότερο από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, και επίσης το μόνο που υφίσταται μέχρι σήμερα. Θα δούμε τις επιβλητικές πυραμίδες του Χέοπα, του Χεφρίνου και του Μυκερίνου καθώς και την αινιγματική Σφίγγα με κεφάλι ανθρώπου και σώμα λιονταριού που παριστάνει τον Φαραώ Χεφρίνο. Θα δούμε από κοντά τον τρόπο κατασκευής του πάπυρου αλλά και των αρωμάτων της αρχαίας Αιγύπτου. Μετάβαση στο μουσείο Αιγυπτιακών αρχαιοτήτων, όπου θα δούμε μούμιες αλλά και αμύθητης αξίας ευρήματα που σχετίζονται με τον τάφο του Τουταγχαμών. Ένας φαραώ με χρυσή μάσκα κοιμάται χιλιάδες χρόνια μέσα στο σκοτάδι ενός ασύλητου τάφου στην καρδιά της Κοιλάδας των Βασιλέων, τόπου παράξενου και υποβλητικού, όπου η ζωή είναι άρρηκτα δεμένη με τον θάνατο. Στον ίδιο χώρο θα δούμε και τη στήλη της ροζέτας, η οποία βοήθησε τους αρχαιολόγους στην αποκρυπτογράφηση των ιερογλυφικών. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση στο Κάιρο.

2η μέρα: Κάιρο, Ιερά Μονή Μωυσέως όαση Φαράν, Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά (07/09/24)

Πρωινό και αναχώρηση για τη Χερσόνησο του Σινά μέσω της διώρυγας του Σουέζ. Πρώτη μας στάση η Ιερά Μονή του Προφήτη Μωυσέως στη Όαση της Φαράν. Πρόκειται για γυναικεία Μονή η οποία λειτουργεί από τον 4ο αιώνα και βρίσκεται γύρω από τον Ναό του Μωυσέως. Γεύμα καθ’ οδόν σε τοπικό εστιατόριο.

Άφιξη στο Θεοβάδιστο όρος Σινά εκεί όπου βρίσκεται η ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης, η οποία είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.570 μέτρα από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό. Τακτοποίηση στους ξενώνες της Ιεράς Μονής, συμμετοχή στον Εσπερινό, Δείπνο και Διανυκτέρευση.

Όσοι επιθυμείτε, μπορείτε να συμμετέχετε σε ανάβαση στην Αγία Κορυφή (2.280μ.), όπου ο Μωυσής έλαβε τις δέκα εντολές και να δείτε την ανατολή του ήλιου από την πλευρά της Ερυθράς Θάλασσας. Η ανάβαση αρχίζει στις 23:30 και η επιστροφή στο Μοναστήρι γίνεται νωρίς το πρωί.

3η ημέρα:  Αγία Αικατερίνη (08/09/24)

Νωρίς το πρωί θα παρακολουθήσουμε τη Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Μονής. Στη συνέχεια θα έχουμε πρωινό και ξενάγηση από τους Πατέρες στον χώρο της «φλεγόμενης Βάτου», στη βιβλιοθήκη με τα ανεκτίμητης αξίας κειμήλια, όπου θα δούμε την αρχαιότερη εικόνα του Χριστού Παντοκράτορος καθώς και την εικόνα της Αγίας Αικατερίνης. Πρόκειται για ανεκτίμητης αξίας εικόνες εγκαυστικής τεχνοτροπίας και ανάμεσα σε άλλα θα δούμε ιερά δισκοπότηρα, ιερά άμφια, ιερά χειρόγραφα και αχτιναμέδες – συνθήκες που καθορίζουν την προστασία του μοναστηριού ανά τους αιώνες.

Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να μεταβείτε στο όρος της Αγίας Επιστήμης όπου ασκήτευε ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης για 2 χρόνια τη δεκαετία του 60. Εκεί κατά τη διάρκεια των διωγμών από τον αυτοκράτορα  Δέκιο ασκήτευσαν και μαρτύρησαν οι Άγιοι Γαλακτίων και Επιστήμη. Εσπερινός στην Ιερά Μονή, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Αγία Αικατερίνη – Κάιρο (09/09/24)

Νωρίς το πρωί θα παρακολουθήσουμε τη Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Μονής. Στη συνέχεια θα έχουμε πρωινό και αναχώρηση για την επιστροφή μας στο Κάιρο. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο καθ’ οδόν. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Κάιρο – Αθήνα (10/09/24)

Πρωινό στο ξενοδοχείο.
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής προς Αθήνα.

Τιμή συμμετοχής κατ΄ άτομο

Σε δίκλινο ή τρίκλινο

€ 550

3ο άτομο έως 12 ετών

€ 530

Σε μονόκλινο

€ 680

+ Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, ταξιδιωτική ασφάλεια για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 240 €.

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Aegean airlines.
 • Παραδοτέα αποσκευή 23 κιλών και χειραποσκευή 8 κιλών
 • Δύο νύχτες διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στο Κάιρο με πρωινό
 • Δύο νύχτες διαμονή στην Αγία Αικατερίνη του Σινά
 • Ημιδιατροφή
 • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο του εξωτερικού
 • Ξεναγήσεις, εκδρομές βάσει προγράμματος.
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Τοπικός έμπειρος ξεναγός και υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων.
 • Συνοδός του γραφείου μας από την Ελλάδα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, ταξιδιωτική ασφάλεια για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 240 €.
 • Βίζα Αιγύπτου 25 € (πληρώνονται τοπικά κατά την άφιξη στο Κάιρο).
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά: +25 € (πληρώνονται τοπικά κατά την άφιξη στο Κάιρο).
 • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Σημειώσεις:

 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα.
 • Δυνατότητα πτήσεων και από άλλες πόλεις της Ελλάδας με επιβάρυνση.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Πτήσεις με Aegean airlines

06/09/24 ΑΘΗΝΑ

ΚΑΪΡΟ

07:10 – 09:05

10/06/24 ΚΑΪΡΟ

ΑΘΗΝΑ

10:00 – 12:05

.


Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

palmostravel_official

PALMOS TRAVEL

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE