ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 24/12 ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ
Γιορτές στα στολίδια της Μακεδονίας
ΒΕΡΟΙΑ
Δίον – Βεργίνα – Παναγιά Σουμελά - Έδεσσα – Λουτρά Πόζαρ
1η μέρα (27/12/2025) : Αθήνα - Δίον - Βέροια
Αναχώρηση από την Αθήνα ώρα 06:30 και έχοντας κατεύθυνση βόρεια φθάνουμε στο Δίον, σε έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Μακεδονίας. Επίσκεψη στο μουσείο του Δίον (έξοδα ατομικά) θαυμάζοντας τα μοναδικά ευρήματα του ιερού χώρου των Μακεδόνων. Στις συλλογές του περιλαμβάνει αντικείμενα και αγάλματα που ανακαλύφθηκαν κατά τις ανασκαφές στην περιοχή, όπως η περίφημη ύδραυλις: το αερόφωνο όργανο από τον 1ο π.Χ. αιώνα, το οποίο αποτελεί το αρχαιότερο που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στο είδος του. Χρόνος για ξεκούραση και γεύμα (έξοδα ατομικά). Αργά το απόγευμα, άφιξη στο αγαπημένο ξενοδοχείο Αιγές Μέλαθρον 4* στην είσοδο της πόλης της Βέροιας, που μας υποδέχεται με ζεστασιά. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.
2η μέρα (28/12/2025): Βεργίνα (Αναστηλωμένο ανάκτορο Φιλίππου Β’ – Μουσείο ) – Παναγιά Σουμελά
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της Μακεδονίας, την θαυμαστή Βεργίνα(έξοδα ατομικά). Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το αναστηλωμένο ανάκτορο του Φιλίππου Β’ στις Αιγές που άνοιξε τις πύλες του μετά από 16 χρόνια συντήρησης, στερέωσης, αποκατάσταση και αναστήλωσης. Πρόκειται για το μεγαλύτερο οικοδόμημα που έχει δει η κλασική αρχαιότητα, χαρακτηρισμένο ως ο «Παρθενώνας της Μακεδονίας» και στο οποίο μέσα, χωράει τρεις φορές ο Παρθενώνας. Το μνημείο, που χρονολογείται από τον 4ο αιώνα πΧ, έχει έκταση περίπου 15.000 τετραγωνικά μέτρα. Στο μεγάλο περιστύλιο του ανακτόρου ανακηρύχθηκε βασιλιάς των Μακεδόνων ο Μέγας Αλέξανδρος. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το Μουσείο της Βεργίνας, χτισμένο εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι βασιλικοί τάφοι, δηλαδή κάτω από τον μεγάλο τύμβο. Έτσι, ο επισκέπτης έχει τη μοναδική ευκαιρία να μπει μέσα στον τύμβο και να δει όχι μόνο τους βασιλικούς τάφους, αλλά και πολλά ευρήματα ανεκτίμητης αξίας και μοναδικής τέχνης. Εντυπωσιάζει η διάσημη χρυσή λάρνακα του Φιλίππου με το άστρο της Βεργίνας φτιαγμένη ολόκληρη από παχιά ελάσματα χρυσού 24 καρατίων που το συνολικό τους βάρος φτάνει σχεδόν τα 8 κιλά. Ανηφορίζουμε (καιρού επιτρέποντος) στις πλαγιές του Βερμίου για προσκύνημα στη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά που κατά την παράδοση φιλοτέχνησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς και φυλάσσεται στην ομώνυμη Μονή που χτίστηκε το 1951 από πρόσφυγες του Πόντου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.
3η μέρα (29/12/2025): Έδεσσα - Λουτρά Πόζαρ
Πλούσιο πρόγευμα μπουφέ και επίσκεψη στους περίφημους καταρράκτες της Έδεσσας. «Το σκαλοπάτι όπου πατά ο Θεός για να ανέβει στον ουρανό» ανέφερε ο συγγραφέας Μενέλαος Λουντέμης για την Έδεσσα, την «πόλη των νερών». Βόλτα στο καταπράσινο πάρκο με τους παλιούς μύλους που έχουν διαμορφωθεί σε μικρούς εκθεσιακούς χώρους και μουσεία, αλλά και στην παραδοσιακή συνοικία της Έδεσσας, το Βαρόσι με τα όμορφα κτίρια και εκκλησίες που μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν της περιοχής. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε το ρόφημα σας δίπλα στους καταρράκτες (έξοδα ατομικά) αλλά και να φωτογραφίσετε τον μεγάλο καταρράκτη ‘Κάρανο’ ύψους 70 μέτρων. Συνεχίζουμε για τα πιο διάσημα ιαματικά νερά της Βόρειας Ελλάδας, τα Λουτρά Πόζαρ (Λουτρακίου) στην επαρχία Αλμωπίας, λίγα χιλιόμετρα από την Αριδαία. Χαλαρώστε και απολαύστε τις ευεργετικές ιδιότητες των θερμών πηγών σε μία από τις εξωτερικές πισίνες που είναι σε λειτουργία (έξοδα ατομικά). Εναλλακτικά, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μία από τις κλειστές πισίνες που λειτουργούν (απαιτείται ραντεβού νωρίτερα). Μην παραλείψετε να αγοράσετε παραδοσιακά προιόντα από τα μαγαζιά που υπάρχουν στα λουτρά. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και βόλτα απολαμβάνοντας την ξεχωριστή φύση που υπάρχει στην περιοχή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.
4η μέρα: (30/12/2025):Βέροια (παλιές συνοικίες, Χριστιανικά και Οθωμανικά μνημεία) - Βήμα Απ. Παύλου - Αθήνα
Πλούσιο πρόγευμα και πεζή ξενάγηση της “άγνωστης” Βέροιας. Θα ξεκινήσουμε την πεζή περιήγηση μας από το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, το σημείο στο οποίο δύο φορές κήρυξε το 54 μ.Χ., τη νέα χριστιανική πίστη ο Απόστολος των εθνών. Θα προχωρήσουμε προς τα Δίδυμα Λουτρά (Χαμάμ) και την Εβραϊκή συνοικία Μπαρμπούτα με τα λιθόστρωτα σοκάκια και τα επιβλητικά αρχοντικά και θα περάσουμε από την Παλιά Μητρόπολη (11ος αι.). Βλέποντας την ελληνιστική συνοικία “Κυριώτισσα” με τις παλιές πέτρινες κατοικίες, κτισμένες η μια πλάι στην άλλη, που μαρτυρούν μια σπάνια αρχιτεκτονική ομορφιά, θα βρεθούμε στην Εκκλησία του Χριστού (14 αι.) το γνωστότερο βυζαντινό μνημείο της πόλης. Χρόνος για περίπατο, σουβενίρ (μην παραλείψετε το περίφημο ρεβανί), γεύμα (έξοδα ατομικά) και επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.
Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν, 4 μέρες |
|
|
27-30/12 |
Δίκλινο |
343 |
3ο άτομο |
265 |
Μονόκλινο |
436 |
Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο Αιγες Μελαθρον 4* • Μπουφέ πρωινό και μπουφέ καθημερινά (ημιδιατροφή) • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών • Αρχηγός / Συνοδός • Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται: : O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση), θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων
Palmos Travel in Style
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE
Τηλ.: +30 210 9889421
info@palmostravel.gr
ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE