menu
+30 210 9889421
ΓΕΩΡΓΙΑ & Χιόνι στον ΚΑΥΚΑΣΟ 6ημ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ (P2)

ΓΕΩΡΓΙΑ & Χιόνι στον ΚΑΥΚΑΣΟ 6ημ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ (P2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 22/12

ΑΠΟ 695 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 22/12

Γιορτές και χιόνι στον Καύκασο

1η/2η μέρα: Αθήνα - Τιφλίδα – Gudauri

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και απ΄ ευθείας πτήση για την Τιφλίδα, την πρωτεύουσα της Γεωργίας. Άφιξη τα ξημερώματα (01.45΄) και αναχώρηση για το Gudauri το οποίο είναι ο μεγαλύτερος ορεινός τουριστικός προορισμός της Γεωργίας και βρίσκεται στον Καύκασο. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Στην συνέχεια θα έχουμε χρόνο για να δούμε το χιονοδρομικό κέντρο και να εξερευνήσουμε την φύση της περιοχής.

3η μέρα: Καζμπέγκι (Stepantsminda) - Gergeti Trinity Church

Σήμερα μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την εκδρομή μας σε δύο από τα πιο εμβληματικά μέρη της Γεωργίας, το Καζμπέγκι (Stepantsminda) και την Gergeti Trinity Church. Θα διασχίσουμε τον Γεωργιανό Στρατιωτικό Δρόμο ο οποίος είναι μία από τις πιο γραφικές διαδρομές στον Καύκασο και θα φτάσουμε στο Stepantsminda (γνωστό και ως Kazbegi) όπου είναι μια ορεινή κωμόπολη στη βόρεια Γεωργία, στους πρόποδες του εντυπωσιακού Όρους Kazbek. Θα περπατήσουμε στην πόλη και θα απολαύσουμε την παραδοσιακή γεωργιανή ατμόσφαιρα, τα μικρά ξύλινα σπίτια και τα παραδοσιακά εστιατόρια. Αφού θα έχουμε ελεύθερο χρόνο θα αναχωρήσουμε για την Gergeti Trinity Church, ένα μοναστήρι του 14ου αιώνα που βρίσκεται πάνω από το Stepantsminda, σε ύψος περίπου 2.170 μέτρων. Είναι ένα από τα πιο φωτογραφημένα και συμβολικά σημεία της Γεωργίας, με φόντο το επιβλητικό Όρος Kazbek, δημιουργεί εικόνες που μοιάζουν βγαλμένες από παραμύθι. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Gudauri και το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Τιφλίδα, Ξενάγηση

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Τιφλίδα. Άφιξη και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε πλέον την πρώτη μας γνωριμία με την Τιφλίδα… εκεί που ο μύθος και ο πολιτισμός συναντούν την ιστορία, τις παραδόσεις, την ποικιλομορφία και τους φιλόξενους ανθρώπους. Ο Πούσκιν περιέγραψε την Τιφλίδα ως "τον υπέροχο τόπο". Απρόσμενα κομψή και ρομαντική, γεμάτη κρυφές χάρες και δίχως περιττά στολίδια, θα μας καθηλώσει με την απλότητά της και θα κερδίσει αμέσως μια θέση στην καρδιά μας. Παλιές γειτονιές με ξύλινα σπίτια, πάρκα, άνετοι δρόμοι με πυκνοφυτεμένες δεντροστοιχίες, μεσαιωνικές εκκλησίες κτισμένες με πέτρα, κάστρα,  μοντέρνες γέφυρες, παρόχθια καφέ και μπαρ. Η όμορφη πρωτεύουσα της Γεωργίας παρουσιάζει μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, που έχει επηρεαστεί από τους Βυζαντινούς, τους Πέρσες, τους Οθωμανούς και τους Ρώσους. Στο παλιό τμήμα της πόλης ξεχωρίζουν τα πρωτότυπα και παραδοσιακά σπίτια με τα ξύλινα μπαλκόνια. Κατά μήκος του ποταμού Μκτβάρι (Mtkvari) μας περιμένουν εντυπωσιακά κτίρια, θέατρα και μουσεία. Ενώ η πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας, στο κέντρο της πόλης υπάρχουν τζαμιά, συναγωγές, καθολικές και αρμένικες εκκλησίες. Το γεγονός αυτό μαρτυρά τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της Τιφλίδας και την ανεκτικότητα των ντόπιων απέναντι στις διάφορες θρησκείες. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα δούμε την εκκλησία Μετέχι με το έφιππο άγαλμα του βασιλιά Βαχτάνγκ Γκοργκασάλι δίπλα της. Επόμενη στάση μας το Αμπανοτουμπάνι (Abanotubani) - η παλιά συνοικία της πόλης, γνωστή για τα ιαματικά λουτρά που προσελκύουν πολλούς ντόπιους και ξένους επισκέπτες - εξ άλλου η Τιφλίδα στα γεωργιανά ονομάζεται Τμπιλίσι, που σημαίνει "ζεστή πηγή". Συνεχίζουμε με το κάστρο Ναρικάλα του 4ου μ.Χ. αιώνα, που δεσπόζει στην πόλη. Είναι κτισμένο σε στρατηγική θέση και προσφέρει εξαιρετική θέα στη γύρω περιοχή. Στην είσοδο του κάστρου βρίσκεται το ύψους 20 μέτρων άγαλμα της "Μητέρας Γεωργίας", που κρατάει σπαθί στο ένα χέρι (για να διώχνει τους εχθρούς) και ένα ποτήρι κρασί στο άλλο (για να καλωσορίζει τους φίλους). Η οδός Sharden, γνωστή για τα πολλά καφέ και μαγαζάκια της, η πεζογέφυρα της Ειρήνης με καταπληκτική θέα, σχεδιασμένη από Ιταλούς αρχιτέκτονες το 2010 και η γραφική υπαίθρια αγορά με τις πολύχρωμες πραμάτειες της και τους πίνακες τοπικών ζωγράφων, θα συμπληρώσουν την πλούσια σε επισκέψεις πρώτη γνωριμία μας με την Τιφλίδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Εκδρομή σε Γκόρι, Ουπλιστίκε, Μτσχέτα

Πρωινή αναχώρηση για το Γκόρι, την γενέτειρα του Σοβιετικού ηγέτη Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Τζουκασβίλι, γνωστού με το όνομα Στάλιν. Εδώ, θα επισκεφθούμε το μουσείο του Στάλιν με τα προσωπικά του αντικείμενα και θα γνωρίσουμε άγνωστες πτυχές της ζωής του. Συνεχίζουμε για την περίφημη "λαξεμένη πόλη" Ουπλιστίκε και την πόλη-μουσείο Μτσχέτα (Mtskheta), πρωτεύουσα της Ιβηρίας (δηλαδή της αρχαίας και μεσαιωνικής κεντρικής Γεωργίας), γνωστή για τις παλιές εκκλησίες της Σβετστικοβέλι ("παλιά ρίζα") και Τζβάρι ("Τίμιος Σταυρός"), οι οποίες αποτελούν μνημεία  παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Δείπνο σε παραδοσιακό, τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στην Τιφλίδα. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Τιφλίδα, Spa

Σήμερα η μέρα μας είναι ελεύθερη για να εξερευνήσουμε την όμορφη Τιφλίδα, τις παλιές γειτονιές, τις όμορφες και γραφικές λεωφόρους της, τα εμπορικά της κέντρα και τα κομψά καφέ της. Το μεσημέρι έχουμε οργανώσει ως δώρο από το γραφείο μας επίσκεψη σε Spa.

6η προς 7η μέρα: Τιφλίδα - Αθήνα

Μεταφορά  πολύ νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο και απ’ ευθείας πτήση της Sky Express για την Αθήνα.

Σημειώσεις:
•Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά ή και αντίστροφα, χωρίς να παραλειφθεί κάτι 
•Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ :  22 Δεκεμβρίου  ~ 6 μέρες

Τιμή κατάτομο

Για κρατήσεις

Έως 15/11

Για κρατήσεις

Από 16/11

Δίκλινο

695

795

3ο άτομο έως 12 ετών

595

695

Μονόκλινο

995

1095

 

+ Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 350 €

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΤΙΦΛΙΔΑ - ΑΘΗΝΑ με SKY EXPRESS
  • Μια αποσκευή έως 20 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά ή ένα προσωπικό αντικείμενο
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
  • Late checkout την τελευταία μέρα στην Τιφλίδα
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Ένα δείπνο σε επιλεγμένο παραδοσιακό εστιατόριο
  • Spa στην Τιφλιδα
  • Ελληνόφωνος ξεναγός καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 350 €
  • Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη και από άλλες πόλεις : 120 € με την SKY EXPRESS (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)
  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

ΠΤΗΣΕΙΣ SKY EXPRESS

GQ

ΑΘΗΝΑ

ΤΙΦΛΙΔΑ

GQ 784 21:00 - 01:45

ΤΙΦΛΙΔΑ

ΑΘΗΝΑ

GQ 785 02:45 - 03:45

.


Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

palmostravel_official

PALMOS TRAVEL

@palmostravel

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE