menu
+30 210 9889421
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ 4ημ ΦΩΤΑ (P2)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ 4ημ ΦΩΤΑ (P2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : 3/01 ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

ΑΠΟ 361 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : 3/01 ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

Γιορτινή Θεσσαλονίκη - Σαντάνσκι - Μελένικο

Λιτόχωρο - Έδεσσα -  Παλαιός Άγιος Αθανάσιος

 

1η μέρα: Αθήνα - Λιτόχωρο - Θεσσαλονίκη

Αναχώρηση από την Αθήνα στις 07:30 και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στο γραφικό Λιτόχωρο, στους πρόποδες του Ολύμπου. Χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) στα παραδοσιακά εστιατόρια γύρω από την γεμάτη ευωδιές πλακόστρωτη πλατεία. Συνεχίζουμε για τη «νύφη του Θερμαϊκού», την πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Άφιξη και εγκατάσταση στα ξενοδοχεία μας Grand Hotel Palace 5* ή The Met 5*.Ξεκουραστείτε και απολαύστε τις ανέσεις τους! Το βράδυ δείπνο.

2η μέρα: Έδεσσα – Παλαιός Άγιος Αθανάσιος

Πλούσιο πρόγευμα μπουφέ και επίσκεψη στο πάρκο με τους περίφημους καταρράκτες της Έδεσσας, «εκεί όπου το πάρκο των καταρρακτών συναντά την άκρη του βράχου, το φρύδι της πόλης βρίσκεται το σκαλοπάτι όπου πατά ο Θεός για να ανέβει στον ουρανό» ανέφερε ο συγγραφέας Μενέλαος Λουντέμης για την Έδεσσα, την «πόλη των νερών». Βόλτα στο   καταπράσινο πάρκο γνωρίζοντας τα μυστικά του νερού και την παραδοσιακή συνοικία της Έδεσσας, το Βαρόσι. Συνεχίζουμε τη θαυμάσια διαδρομή μέχρι τον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Αγίου Αθανασίου, το πιο κοσμικό ορεινό χωριό και top χειμερινό θέρετρο της Μακεδονίας, ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί από το Υπ. Πολιτισμού ως διατηρητέος. Ο μέχρι πρόσφατα εγκαταλελειμμένος Παλιός Αγ. Αθανάσιος έχει μετατραπεί σ’ ένα από τα πιο κοσμικά ορεινά χωριά με έντονο παραδοσιακό χρώμα, όμορφους ξενώνες, στιλάτα μπαράκια, ταβέρνες που απογειώνουν τη γεύση, εξοχικές βίλλες κ.α. Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα, ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

 

3η μέρα: Σαντάνσκι - Μελένικο

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για τα σύνορα μας στον Προμαχώνα. Αφού εισέλθουμε στην Βουλγαρία, σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το Σαντάνσκι. Γνωστή λουτρόπολη με ιαματικές πηγές και εμπορικό κέντρο γνωστό και ως “ο παράδεισος του shopping”. Ο ποταμός Σαντάνσκα Μπίστριτσα, παραπόταμος του Στρυμόνα, χωρίζει την πόλη στα δύο και στις όχθες του εκτείνεται το καταπράσινο πάρκο «Σβέτι Βράτς». Δύο κρεμαστές γέφυρες, σαν από παραμύθι, ενώνουν τις δύο όχθες του ποταμού και η τεχνητή λίμνη με τις πάπιες και τους κύκνους να αποτελεί αγαπημένο σημείο ντόπιων και επισκεπτών που διασκεδάζουν με πολύχρωμα «ποδήλατα» μέσα στα νερά της. Χρόνος για περίπατο και αγορές στον πεζόδρομο της πόλης. Συνεχίζουμε για το Μέλνικ (Μελένικο), η μικρότερη πόλη της Βουλγαρίας με βυζαντινό αέρα. Εδώ ο χρόνος λες και έχει σταματήσει, με τα πετρόχτιστα αρχοντικά να στέκονται αγέρωχα στην απόμακρη βαθύσκιωτη χαράδρα και στις αργιλώδεις πυραμίδες – βράχοι που κάνει το τοπίο να μοιάζει ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Ολόκληρο το Μελένικο είναι ένα ανοιχτό μουσείο, περπατώντας στα  πέτρινα καλντερίμια, θα έχετε την αίσθηση πως ταξιδεύετε πίσω στο χρόνο. Εδώ μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το φημισμένο κόκκινο κρασί της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση και  το βράδυ δείπνο.

 

4η μέρα: Λαμπερή Θεσσαλονίκη - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ημέρα είναι  αφιερωμένη στη Νύμφη του Θερμαϊκού, Θεσσαλονίκη, στους υπέροχα στολισμένους δρόμους της και στα πιο σημαντικά σημεία της μνημεία. Ξεκινάμε την περιήγηση μας με το σύμβολο της πόλης που δεν είναι άλλο από τον Λευκό Πύργο. Λίγα μέτρα παρακάτω το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και οι ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, το εικαστικό έργο που τείνει να γίνει το νέο σημείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης. Συνεχίζουμε με προσκύνημα στον μεγαλοπρεπή ναό του Αγίου Δημητρίου θαυμάζοντας στην διαδρομή μας την Ροτόντα, την Καμάρα και τα μοναδικά βυζαντινά και οθωμανικά μνημεία που βρίσκονται στην Εγνατία Οδό. Ανεβαίνουμε στην Άνω Πόλη, οπού εκεί ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει και αυτό το μαρτυρούν η βυζαντινή οχύρωση και τα παραδοσιακά σπίτια. Αφού θαυμάσουμε την θέα από ψηλά επιστρέφουμε στο κέντρο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος  στην πλατεία Αριστοτέλους, στην νέα Αγορά Μοδιάνο αλλά και στα διάσημα και πάντα κεφάτα Λαδάδικα. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν

ΤΗΕ ΜΕΤ 5*

ΘΕΟΦΑΝΙΑ

3-6/1

Δίκλινο

361

3ο άτοµο

241

3ο άτομο έως 4,99 ετών

181

3ο άτομο 5 έως 11,99 ετών

211

Μονόκλινο

511

 

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν

GRAND HOTEL 5*

ΘΕΟΦΑΝΙΑ

3-6/1

Δίκλινο Classic

376

3ο άτοµο σε Classic

226

3ο άτομο έως 4.99 ετών *

181

Μονόκλινο Classic

526

* Στο κρεβάτι των γονιών του

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο GRAND HOTEL 5* ή στο THE MET 5* • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση),  θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων

 

Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

palmostravel_official

PALMOS TRAVEL

@palmostravel

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE