ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 24, 29/12 & 07/01 ΑΠΟ/ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δύο πόλεις ένα ταξίδι
Πράγα & Βιέννη
Καστρούπολη (Hradčany) • Γέφυρα του Καρόλου • Αστρονομικό Ρολόι • Μάλα Στράνα & Καθεδρικός του Αγίου Στεφάνου • Ανάκτορα Schönbrunn και Belvedere
Διάρκεια: 5 ημέρες
Αναχωρήσεις: 24,29/12 & 07/01
1η ημέρα: Μπρατισλάβα – Πράγα | Η πόλη των εκατό πύργων
Αναχώρηση από το αεροδρόμιο "Μακεδονία" και πτήση για Μπρατισλάβα.
Μετά την άφιξη, κατευθυνόμαστε προς την Πράγα – την πόλη των «εκατό πύργων». Με τα καμπαναριά, τα λιθόστρωτα σοκάκια και τη μεσαιωνική της αύρα, μάς υποδέχεται φωτισμένη και γιορτινή.
Κατά την πρώτη μας γνωριμία βλέπουμε τα σημαντικότερα μνημεία: το Κάστρο της Πράγας, τη Γέφυρα του Καρόλου, το Αστρονομικό Ρολόι και την Πλατεία της Παλιάς Πόλης.
Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση.
Όταν πέφτει το βράδυ, η Πράγα φωτίζεται σαν σκηνικό από παραμύθι. Τα φώτα καθρεφτίζονται στα νερά του Μολδάβα, τα κάστρα λάμπουν, και οι γέφυρες μοιάζουν να αιωρούνται στο φως. Σας προτείνουμε να επιβιβαστείτε σε ένα πολυτελές ποταμόπλοιο και απολαύστε μια δίωρη κρουαζιέρα κάτω από τη Γέφυρα του Καρόλου και τα ιστορικά κτίρια της παλιάς πόλης.
Η θέα αλλάζει κάθε λεπτό — ο Καθεδρικός του Αγίου Βίτου, το Κάστρο της Πράγας, τα φωτισμένα παλάτια και οι γοτθικοί πύργοι καθρεφτίζονται στο νερό σαν πίνακας ζωγραφικής.
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, θα απολαύσετε πλούσιο μπουφέ με τοπικές και διεθνείς γεύσεις, υπό τους ήχους μουσικής.
Η ατμόσφαιρα είναι ζεστή, ρομαντική και ανεπιτήδευτα αριστοκρατική — ένα από τα πιο όμορφα βράδια της Πράγας.
2η ημέρα: Πράγα | Η Ακρόπολη του Βορρά
Πρωινό και αναχώρηση για ξενάγηση στην Πράγα.
Επισκεπτόμαστε το Μοναστήρι του Στράχοβ και το Λορέτο – σύμβολα πίστης και τέχνης. Ακολουθεί ξενάγηση στην Καστρούπολη (Hradčany), την "Ακρόπολη" της Πράγας, με τον γοτθικό Καθεδρικό του Αγίου Βίτου, το Προεδρικό Μέγαρο και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.
Στη Μάλα Στράνα, βλέπουμε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και περπατάμε στη θρυλική Γέφυρα του Καρόλου.
Το βράδυ, προτείνουμε παράσταση στο Μαύρο Θέατρο της Πράγας, μοναδικό στο είδος του.
3η ημέρα: Πράγα – Βιέννη | Από τη μεσαιωνική στην αυτοκρατορική
Πρωινό και αναχώρηση για τη Βιέννη – την πόλη της μουσικής και των αυτοκρατόρων.
Κατά την άφιξη, ξεκινά η περιήγηση στη διάσημη Ringstrasse, τον "δακτύλιο" των μεγάλων μνημείων: Κρατική Όπερα, Κοινοβούλιο, Δημαρχείο, δίδυμα Μουσεία, Χόφμπουργκ, Καθεδρικός του Αγίου Στεφάνου.
Η περιήγηση ολοκληρώνεται στην εορταστική αγορά της Rathausplatz, όπου φώτα, αρώματα και μουσικές δημιουργούν μια μαγική ατμόσφαιρα.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος.
4η ημέρα: Βιέννη | Μέσα σε πίνακες ζωγραφικής και αυτοκρατορικούς κήπους
Το πρωινό στη Βιέννη έχει άρωμα καφέ, ήχο βαλς και χρώμα χρυσού.
Ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πόλη που ενέπνευσε τον Μότσαρτ, τον Μπετόβεν και τον Στράους. Η ξενάγηση περιλαμβάνει το ιστορικό κέντρο, τη λεωφόρο Ρίνγκστρασε, το Δημαρχείο, το Κοινοβούλιο και την περίφημη Κρατική Όπερα.
Στη συνέχεια, γνωρίζουμε την Ελληνική συνοικία, την καρδιά του Ελληνισμού της Βιέννης. Επισκεπτόμαστε τη Μητρόπολη του Αγίου Γεωργίου και τον ναό της Αγίας Τριάδος — δύο ζωντανά μνημεία της κοινότητας που άφησε ανεξίτηλο στίγμα στην πόλη.
-Για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τη Βιέννη πέρα από τα επιφανειακά της όρια, προσφέρουμε μια εμπλουτισμένη εμπειρία πολιτισμού και ιστορίας: Επίσκεψη στα Ανάκτορα Schönbrunn και Belvedere – δύο από τα λαμπρότερα μνημεία της ευρωπαϊκής αυτοκρατορικής κληρονομιάς.
Στο Schönbrunn, την εμβληματική θερινή κατοικία των Αψβούργων, θα περιηγηθούμε στις πολυτελείς αίθουσες και στους επιβλητικούς κήπους που θυμίζουν σκηνικό εποχής.
Στο Belvedere, θα θαυμάσουμε από κοντά αριστουργήματα της αυστριακής τέχνης, με κορυφαίο το εμβληματικό «Φιλί» του Γκούσταβ Κλιμτ. Η ξενάγηση πραγματοποιείται αποκλειστικά από το γραφείο μας, με ελληνόφωνο Συνοδό-Αρχηγό/Tour Director & διπλωματούχο ξεναγό.
Κόστος συμμετοχής: Ενήλικες 50€ / Παιδιά 40€.
Μια εμπειρία που συμπληρώνει με τον πιο αυθεντικό και αριστοκρατικό τρόπο τη γνωριμία σας με τη Βιέννη.
Το απόγευμα, ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο για βόλτα, ψώνια ή ένα διάλειμμα σε καφέ με Sachertorte.
Το βράδυ, σας προτείνουμε να ζήσετε μία αυθεντική βιεννέζικη μουσική εμπειρία: ένα κονσέρτο με έργα Μότσαρτ και Στράους, που αναβιώνει τη λαμπρή εποχή της αυτοκρατορικής Βιέννης. Το κονσέρτο φιλοξενείται στην κομψή αίθουσα Börse Palais, με την Vienna Residence Orchestra. Μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε – γιατί στη Βιέννη, η μουσική δεν ακούγεται· βιώνεται. Τιμή ανά κατηγορίες θέσεων: CAT B: 55€ | CAT A: 65€ | VIP: 75€
5η ημέρα: Βιέννη | Ο αποχαιρετισμός
Πρωινό και λίγος ελεύθερος χρόνος για μία τελευταία βόλτα στη Βιέννη.
Προτείνουμε επίσκεψη στην Όπερα, σε κάποιο μουσείο ή έναν αποχαιρετιστήριο καφέ στο Café Central.
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για τη Θεσσαλονίκη.
Το ταξίδι ολοκληρώνεται, μα η μαγεία των γιορτών στην Κεντρική Ευρώπη μένει ζωντανή στις αναμνήσεις.
|
Ξενοδοχεία Βιέννη & Πράγα |
Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: 24/12/25 - 28/12/25 |
|||
|
Τιμή κατ’ άτομο σε Δίκλινο ή Τρίκλινο |
Τιμή Παιδιού από 2 έως 12 ετών |
Τιμή Μονόκλινου |
||
|
Austria Trend Hotel Ananas Wien 4* |
625 € |
480 € |
785 € |
|
|
Simm's Hotel 4* |
635 € |
570 € |
790 € |
|
|
Austria Trend Hotel Ananas Wien 4* |
665 € |
490 € |
850 € |
|
|
Simm's Hotel 4* |
670 € |
580 € |
850 € |
|
|
+ Φόροι αεροδρομίου: 44,30€ |
||||
|
Αεροπορική εταιρεία |
Αναχώρηση |
Άφιξη |
||
| Enter Air
|
Θεσ/νίκη 06:00 |
Μπρατισλάβα 07:00 |
||
|
Μπρατισλάβα 13:00 |
Θεσ/νίκη 16:00 |
|||
&
|
Ξενοδοχεία Βιέννη & Πράγα |
Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: 29/12/25 - 02/01/26 |
||||
|
Τιμή κατ’ άτομο σε Δίκλινο ή Τρίκλινο |
Τιμή Παιδιού από 2 έως 12 ετών |
Τιμή Μονόκλινου |
|||
|
Austria Trend Hotel Ananas Wien 4* |
750 € |
525 € |
1040 € |
||
|
+ Φόροι αεροδρομίου: 44,30€ |
|||||
|
Αεροπορική εταιρεία |
Αναχώρηση |
Άφιξη |
|||
| Enter Air
|
Θεσ/νίκη 15:00 |
Μπρατισλάβα 16:00 |
|||
|
Μπρατισλάβα 14:00 |
Θεσ/νίκη 17:00 |
||||
&
|
Ξενοδοχεία Βιέννη & Πράγα |
Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: 07/01/26 - 11/01/26 |
||||
|
Τιμή κατ’ άτομο σε Δίκλινο ή Τρίκλινο |
Τιμή Παιδιού από 2 έως 12 ετών |
Τιμή Μονόκλινου |
|||
|
Austria Trend Hotel Ananas Wien 4* & Vienna House by Wyndham Diplomat Prague 4* |
585 € |
435 € |
720 € |
||
|
Simm's Hotel 4* & Vienna House by Wyndham Diplomat Prague 4* |
590 € |
545 € |
725 € |
||
|
Austria Trend Hotel Ananas Wien 4* & Occidental Praha 4* |
595 € |
440 € |
740 € |
||
|
Simm's Hotel 4* & Occidental Praha 4* |
600 € |
555 € |
745 € |
||
|
+ Φόροι αεροδρομίου: 44,30€ |
|||||
|
Αεροπορική εταιρεία |
Αναχώρηση |
Άφιξη |
|||
|
Enter Air |
Θεσ/νίκη 06:00 |
Μπρατισλάβα 07:00 |
|||
|
Austrian
|
Μπρατισλάβα 12:30 |
Θεσ/νίκη 15:15 |
|||
Περιλαμβάνονται :
Δεν περιλαμβάνονται:
* Στα ταξίδια μας, πληρώνετε μόνο τους πραγματικούς φόρους αεροδρομίου, όπως αυτοί καθορίζονται από τα αντίστοιχα αεροδρόμια και τις αρμόδιες αρχές — χωρίς καμία υπερχρέωση ή επιπλέον επιβάρυνση από εμάς. Πιστεύουμε στη διαφάνεια και τον σεβασμό προς τον ταξιδιώτη
Προαιρετικές εκδρομές & ‘’εμπειρίες’’:
*Για κάθε υπηρεσία ή δραστηριότητα που προσφέρεται προαιρετικά από τον Συνοδό / Αρχηγό (Tour Director) της εκδρομής, η εταιρεία μας μεριμνά ώστε να λαμβάνετε νόμιμο φορολογικό παραστατικό για τη συναλλαγή σας. Παράλληλα, σας προσφέρουμε τη δυνατότητα άμεσης πληρωμής με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, για τη δική σας ευκολία και ασφάλεια.
Σημειώσεις:
Στις 24 και 31 Δεκεμβρίου δεν πραγματοποιούνται κονσέρτα σε καμία αίθουσα.

Palmos Travel in Style
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE
Τηλ.: +30 210 9889421
info@palmostravel.gr
ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE