ΑΝΑΧΩΡΗΣEIΣ: 18 ΙΟΥΛΙΟΥ & 01, 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ & 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2026 ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
ΞΑΝΘΗ - ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ - ΕΣΚΙ ΣΕΧΙΡ - ΓΟΡΔΙΟ - ΑΓΚΥΡΑ - ΑΒΑΝΟΣ - ΚΟΙΛΑΔΑ
ΚΟΡΑΜΑΤΟΣ - ΣΙΝΑΣΣΟ - ΜΑΛΑΚΟΠΗ - ΠΡΟΥΣΑ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ
ΑΝΑΧΩΡΗΣEIΣ: 18 ΙΟΥΛΙΟΥ & 01, 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ & 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2026
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ: 8 ΗΜΕΡΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΞΑΝΘΗ: Αναχώρηση στις 07:30 από ΑΘΗΝΑ, στάσεις στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ και της ΛΑΡΙΣΑΣ και συνεχίζουμε μέσω ΕΓΝΑΤΙΑΣ οδού, με την τελευταία μας στάση στην περιοχή της ΜΟΥΣΘΕΝΗΣ, για να καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας στην ΞΑΝΘΗ. Τακτοποίηση, χρόνος ελεύθερος, δείπνο προαιρετικά, διανυκτέρευση.
2Η ΗΜΕΡΑ: ΞΑΝΘΗ - EΣΚΙ ΣΕΧΙΡ: Πρωινό και αναχώρηση για ΕΣΚΙ ΣΕΧΙΡ. Η διαδρομή μας στο μεγαλύτερο μέρος της από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ, αφήνοντας δεξιά την όμορφη πόλη της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, μας οδηγεί στα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Mετά τον απαραίτητο έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων περνάμε τη γέφυρα του ΕΒΡΟΥ και τον έλεγχο των τούρκικων συνόρων, για να συνεχίσουμε τη διαδρομή μας μέσω ΚΕΣΑΝΗΣ και νέας γέφυρας Δαρδανελίων και ‘ απολαμβάνουμε ‘ μια μοναδική εικόνα από τα στενά των Δαρδανελίων και την ευρύτερη περιοχή. Τακτοποίηση νωρίς το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με την πολύ όμορφη πόλη του ποταμού Τέμβριου, 790 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας, στη Φρυγική πεδιάδα, διανυκτέρευση.
3Η ΗΜΕΡΑ: ΕΣΚΙ ΣΕΧΙΡ - ΓΟΡΔΙΟΣ - ΑΓΚΥΡΑ - ΑΒΑΝΟΣ: Αναχώρηση για ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ, με τη διαδρομή μας να περνάει από το ΓΟΡΔΙΟ, σημείο γνωστό σε όλους για τον γόρδιο δεσμό του Μ. Αλεξάνδρου, αλλά και από την πρωτεύουσα της Τουρκίας, την ΑΓΚΥΡΑ, όπου θα έχουμε σύντομη περιήγηση. Μια πόλη με δύο όψεις η μια σαφώς σύγχρονη, αποτέλεσμα της θέλησης ενός μόνο ανθρώπου, του Ατατούρκ για τη δημιουργία σπουδαίου ασιατικού κέντρου, η άλλη παλαιά, που μαρτυρεί το παρελθόν της Τούρκικης πρωτεύουσας. Επίσκεψη στο Μαυσωλείο του Ατατούρκ ένα πραγματικά μεγαλοπρεπές μνημείο και συνεχίζουμε για να τακτοποιηθούμε αργά το απόγευμα, στο ξενοδοχείο μας στην ΑΒΑΝΟ. Δείπνο και πρώτη γνωριμία με την πόλη που βρίσκεται στην καρδιά της Καππαδοκίας, στις όχθες του 'Αγη ποταμού, περιοχή φημισμένη για τις βιοτεχνίες υφαντών και κεραμικών. Διανυκτέρευση.
4Η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ (ΚΟΙΛΑΔΑ ΚΟΡΑΜΑΤΟΣ): Ξενάγηση - γνωριμία με την ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΚΟΡΑΜΑΤΟΣ, όπου χάρη στην ομορφιά της και τους βυζαντινούς θησαυρούς που διαθέτει, είναι ένα από τα θαύματα του σύγχρονου κόσμου, η συνάντηση της φωτιάς, του νερού και του αέρα. Το λεκανοπέδιο της Καππαδοκίας έχει σχηματιστεί από διάβρωση και ανήκει σε ένα αρχαίο οροπέδιο, το έδαφος του οποίου αποτελείται από ηφαιστειακό υλικό, πολύ μαλακό, από τη συσσώρευση λάβας και λάσπης που κύλησαν από τα βουνά. Από την διάβρωση το έδαφος σχίστηκε, δίνοντας στο τοπίο μια όψη σεληνιακή. Έτσι το οροπέδιο αλλοιώθηκε, παίρνοντας εκπληκτικά σχήματα. Συναντά κανείς λοιπόν στο βάθος της κοιλάδας, κώνους, κολόνες, πύργους, πυραμίδες ή βελόνες των οποίων το ύψος φτάνει μέχρι και τα τριάντα μέτρα. Υπάρχουν 360 εκκλησίες λαξεμένες μέσα στο μαλακό ηφαιστειακό υλικό. Θα επισκεφθούμε την ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ, πριν φθάσουμε στο χωριό ΖΕΛΒΕ, λαξευμένο μέσα στα βράχια, το Ουτζχισάρ και την 'Αβανο, χτισμένη στις όχθες του 'Αλη ποταμού, περιοχή φημισμένη για τις βιοτεχνίες υφαντών και κεραμικών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, για δείπνο και προαιρετική διασκέδαση με χορούς των Μεβλανιάνων (Δερβίσηδων) και διανυκτέρευση.
5Η ΗΜΕΡΑ:ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ( ΣΙΝΑΣΣΟ - ΜΑΛΑΚΟΠΗ ): Επίσκεψη στη ΣΙΝΑΣΣΟ και ξενάγησή στον ιερό Nαό του Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Ακολουθεί επίσκεψη - ξενάγηση στην υπόγεια πόλη της Μαλακοπής, σε βάθος 55μ. και έκταση 4,500 τ.μ.. Θα γνωρίσουμε την καλοδιατηρημένη εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, και θα θαυμάσουμε τον τρούλο που παραμένει σχεδόν άθικτος, για να συνεχίσουμε με την Καρβάλη για επίσκεψη στην εκκλησία του Αγ. Γρηγορίου του Ναζιανζηνού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.
6Η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΠΡΟΥΣΑ: Πρωϊνή αναχώρηση για ΠΡΟΥΣΑ, με τη διαδρομή μας να περνά από την Αλμυρή λίμνη. Με ενδιάμεσες στάσεις θα φθάσουμε νωρίς το βράδυ στην ΠΡΟΥΣΑ. Δείπνο και χρόνος ελεύθερος, για γνωριμία με την πόλη που φιλοξενεί μεταξύ άλλων, τον τάφο του Καραγκιόζη και το Ουλού Τζαμί με τους είκοσι τρούλους, διανυκτέρευση.
7Η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΟΥΣΑ - KOMOTHNH: Μετά το πρωινό, από τη γνωστή διαδρομή περνώντας και πάλι από τη νέα γέφυρα των Δαρδανελλίων, θα καταλήξουμε για διανυκτέρευση στην πόλη της ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.
8Η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΑΘΗΝΑ: Πρωϊνό και αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ. Με μικρές στάσεις καθοδόν φθάνουμε το βράδυ.
ΤΙΜΕΣ - ΠΑΡΟΧΕΣ (ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ)
|
σε δίκλινο |
Επιβάρυνση μονόκλινου |
|
595€ |
+ 215€ |
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Palmos Travel in Style
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE
Τηλ.: +30 210 9889421
info@palmostravel.gr
ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE