menu
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 6ημ (P2)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 6ημ (P2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 21, 22/12

ΑΠΟ 655 € ΜΕ AEGEAN

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 21, 22/12

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 6ημ

Ντίσελντορφ, Βόννη, Κολωνία, Βούπερταλ, Ζόλινγκεν, Μύνστερ, Βρέμη, Κόμπλεντς, Παραρήνιος Διαδρομή

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 21, 22 Δεκεμβρίου  6 μέρες

1η μέρα: Αθήνα - Ντίσελντορφ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για την γερμανική πρωτεύουσα της μόδας, το Ντίσελντορφ. Η Ευρωπαϊκή αυτή μητρόπολη είναι ένα από τα σημαντικότερα βιομηχανικά και πολιτιστικά κέντρα της κοιλάδας του Ρήνου. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε την Παλιά Πόλη του Ντίσελντορφ (Altstadt), που περιγράφεται ως "το μεγαλύτερο μπαρ του κόσμου" (Längste Theke der Welt), διότι εδώ βρίσκονται στη σειρά πάνω από 300 μπαρ και μπυραρίες, τα οποία δεν συναντά κανείς σε καμία άλλη πόλη του κόσμου. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε το υστερο-γοτθικής περιόδου Δημαρχείο, το έφιππο άγαλμα του δούκα Γιαν Βέλεμ, που έζησε εδώ στο διάστημα 1690-1716 και στον οποίο η πόλη χρωστάει πολλά, την Κένιγκσαλεε, τη "Λεωφόρο των Βασιλέων", που συχνά αναφέρεται ως Kö, η οποία βρίσκεται στη θέση των παλιών τειχών και της τάφρου της πόλης και είναι ένας από τους πιο κομψούς εμπορικούς δρόμους της Ευρώπης, γεμάτη ακριβά καταστήματα, την Κορνέλιουσπλατς με την κρήνη του Τρίτωνα, το όμορφο πάρκο Χόφγκάρτεν, τον Πύργο του Ρήνου με την υπέροχη θέα, τα φουτουριστικά κτίρια του λιμανιού κ.ά. Μεταφορά και τακτοποίηση σε ένα από τα επιλεγμένα ξενοδοχεία COURTYARD by MARRIOTT SEESTERN 4* (www.courtyard.com) ή HOLIDAY INN CITY 4* (www.holidayinn.com). Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Ντίσελντορφ - Βόννη - Κολωνία - Ντίσελντορφ

Πρωινή αναχώρηση για να γνωρίσουμε δύο πολύ σημαντικές πόλεις της Γερμανίας, που σπάνια περιλαμβάνονται σε ταξιδιωτικά προγράμματα. Πρώτος μας σταθμός, η γενέτειρα του Μπετόβεν, η πανέμορφη Βόννη. Κτισμένη στις όχθες του Ρήνου, η ιστορική πανεπιστημιούπολη αποτέλεσε την πρωτεύουσα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας από το 1949 έως το 1991, όταν το Κοινοβούλιο αποφάσισε να ανακηρύξει πρωτεύουσα της ενοποιημένης πλέον Γερμανίας το Βερολίνο. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την κεντρική τριγωνική Πλατεία της Αγοράς (Markt) στην καρδιά της Παλιάς Πόλης, με το μπαρόκ Δημαρχείο και το σιντριβάνι σε σχήμα οβελίσκου, την Φραγκισκανική γοτθική εκκλησία Ρεμίγκιουσκιρχε και την Ιησουίτικη μπαρόκ εκκλησία Νάμεν-Τζέσου-Κίρχε, τον ρομανικό Καθεδρικό ναό (Μύνστερ), το σπίτι-μουσείο του Μπετόβεν, την Όπερα, τη λεωφόρο Poppelsdorfer Allee με τα υπέροχα art nouveau κτίρια κ.ά. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για μια από τις παλαιότερες πόλεις της Γερμανίας, την αριστοκρατική Κολωνία, που είναι επίσης κτισμένη στις όχθες του Ρήνου. Η Κολωνία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας μετά το Βερολίνο, το Αμβούργο και το Μόναχο. Στις αρχές του 18ου αιώνα παρασκευάστηκε εκεί για πρώτη φορά το διάσημο άρωμα "Eau de Cologne" ("Νερό της Κολωνίας"), από τον Ιταλό Γιόχαν Μαρία Φαρίνα. Λίγα χρόνια αργότερα, ο εγγονός του Βίλχελμ Μύλενς, ο Φερδινάνδος Μύλενς, ιδιοκτήτης του εργοστασίου που παρήγαγε το "Eau de Cologne", αποφάσισε την παραγωγή ενός προϊόντος με το όνομα "4711" (από τον αύξοντα αριθμό της κατοικίας του). Σήμερα κυκλοφορούν και το "Eau de Cologne" και το "4711". Κατά την περιήγησή μας στην πόλη θα δούμε τον μεγαλειώδη Καθεδρικό της Κολωνίας, που είναι το πιο διάσημο γοτθικό κτίριο της Γερμανίας, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στους πεζόδρομους της Παλιάς Πόλης με τις πλατείες, τα παραδοσιακά χρωματιστά σπίτια και τις 12 ρομανικές εκκλησίες. Στον ελεύθερο χρόνο σας επισκεφθείτε το μουσείο σοκολάτας (Schokoladenmuseum). Πλήρεις εντυπώσεων, θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας στο Ντίσελντορφ. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Ντίσελντορφ - Μύνστερ - Βρέμη - Ντίσελντορφ

Πρωινή αναχώρηση για το Μύνστερ, την "πόλη της ειρήνης και των ποδηλάτων", μια από τις δύο πόλεις της Βεστφαλίας όπου υπεγράφη το 1648 η περίφημη "Συνθήκη Ειρήνης της Βεστφαλίας", τερματίζοντας τον Τριακονταετή Πόλεμο (1618-1648) - έναν από τους πιο μακροχρόνιους και καταστρεπτικούς πολέμους της Ευρωπαϊκής ιστορίας. Το Μύνστερ είναι επίσης μια από τις παλαιότερες πανεπιστημιουπόλεις της Γερμανίας - το Πανεπιστήμιό της ιδρύθηκε το 1773 και είναι το τρίτο μεγαλύτερο της Γερμανίας. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το επιβλητικό Δημαρχείο, τον τεράστιο Καθεδρικό ναό, το πανέμορφο μέγαρο Έρμπντρστενχοφ και την Λάμπερτικιρχε (εκκλησία Αγίου Λαμβέρτου) με τους κλωβούς που κρέμονται στον πύργο, όπου βρίσκονταν τα πτώματα τριών Αναβαπτιστών (πίστευαν ότι το βάφτισμα προοριζόταν μόνο για ενηλίκους και όχι για παιδιά), που είχαν βασανιστεί και εκτελεστεί δημοσίως, μετά τη συντριβή της κοινότητάς τους το 1536. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με προορισμό μια ιστορική πόλη του γερμανικού Βορρά, την πανέμορφη Βρέμη, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Βέζερ, περίπου 60 χιλιόμετρα από τις εκβολές του στη Βόρεια Θάλασσα. Είναι μια σύγχρονη, ζωντανή πόλη με πλούσιο ναυτικό παρελθόν - η ακμή της ανάγεται στο 1284, όταν προσχώρησε στη Χανσεατική Ένωση - υπήρξε ένα από τα τρία πρώτα μέλη της Χάνσα, μαζί με τη Λυβέκη και το Αμβούργο. Άφιξη και περιήγηση στην Παλιά Πόλη (Altstadt), όπου θα δούμε την Μάρκτπλατς, την κύρια πλατεία της μεσαιωνικής Βρέμης με τον Καθεδρικό ναό και το μεγαλοπρεπές Δημαρχείο - έμβλημα της πόλης. Μπροστά από το Δημαρχείο βρίσκεται το άγαλμα του Ρολάνδου με το σπαθί της Δικαιοσύνης, καθώς και το άγαλμα που αναπαριστά τους υπαίθριους μουσικούς της Βρέμης (έναν γάιδαρο, έναν σκύλο, μία γάτα και έναν πετεινό), από τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ. Θα περπατήσουμε επίσης στο στενό δρομάκι Μπέτχερ, την άλλοτε οδό των βιοτεχνών, που σήμερα αποτελεί καλλιτεχνικό και πολιτισμικό κέντρο. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε (προαιρετικά) το περίφημο μουσείο Ύμπερζεε, αφιερωμένο στον πολιτισμό μη Ευρωπαϊκών κρατών (εκθέματα από πολιτισμούς του Ειρηνικού κλπ.). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Ντίσελντορφ. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Ντίσελντορφ - Βούπερταλ - Ζόλινγκεν - Ντίσελντορφ

Σήμερα μας περιμένει ακόμα μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή, που θα μας οδηγήσει αρχικά στο Βούπερταλ, σημαντικό βιομηχανικό κέντρο της χώρας - ένα από τα διασημότερα παυσίπονα του κόσμου, η ασπιρίνη, εφευρέθηκε στο Βούπερταλ/Μπάρμεν το 1863. Η πόλη σχηματίστηκε το 1929 με την ένωση των πόλεων Barmen, Elberfeld, Vohwinkel, Ronsdorf, Cronenberg, Langerfeld και Beyenburg. Το όνομα της νεοσύστατης πόλης ήταν αρχικά Barmen-Elberfeld και μετά το 1930 πήρε το σημερινό της όνομα Βούπερταλ (Wuppertal, που σημαίνει η κοιλάδα του ποταμού Βούπερ). Στην πόλη έχει ιδρυθεί το μουσικοχορευτικό θέατρο της Πίνα Μπάους, ενώ η γειτονιά Briller Viertel είναι μια από τις μεγαλύτερες με νεοκλασικές βίλες στην Ευρώπη. Το πιο γνωστό πάντως αξιοθέατο και σύμβολο της πόλης είναι το Σβέμπεμπαν (Schwebebahn), ένα από τα ελάχιστα εναέρια τραίνα του κόσμου, στο οποίο θα επιβιβαστούμε και εμείς για να δούμε την πόλη "αφ΄ υψηλού", καθώς τα βαγόνια του κρέμονται από μία σιδηροτροχιά που στηρίζεται σε ψηλές κολώνες. Συνεχίζουμε για το Ζόλινγκεν (ή Σόλινγκεν, Solingen), την "πόλη των λεπίδων", όπως είναι παγκοσμίως γνωστό, καθώς ήδη από την εποχή του μεσαίωνα έφτιαχναν εδώ περίφημα σπαθιά και μέχρι σήμερα στις πολυάριθμες βιομηχανίες του κατασκευάζονται υψηλής ποιότητας ψαλίδια, ξυράφια και μαχαίρια. Το Ζόλινγκεν χωρίζεται σε 5 δημοτικά διαμερίσματα (Ohligs, Burg, Mitte, Gräfrath, Wald). Μία από τις περιοχές που διασώθηκε από τους βομβαρδισμούς του Β΄ παγκοσμίου πολέμου είναι η Παλιά Πόλη του Gräfrath, με τους δρόμους γύρω από την Πλατεία της Αγοράς να πλαισιώνονται από τα χαρακτηριστικά διώροφα και τριώροφα κτίρια 16ου-18ου αιώνα, ενώ η εκκλησία του μοναστηριού St. Maria Himmelfahrt, στο ψηλότερο σημείο της πόλης, χρονολογείται από το 1195. Επιστροφή στο Ντίσελντορφ και χρόνος ελεύθερος για να περιπλανηθείτε στην πόλη και στην υπέροχη Χριστουγεννιάτικη αγορά της.

5η μέρα: Ντίσελντορφ - Κόμπλεντς - Παραρήνιος Διαδρομή - Ντίσελντορφ

Η σημερινή μας διαδρομή προς το νότο θα μας οδηγήσει στην υπέροχη Κόμπλεντς, που είναι κτισμένη σε μια προνομιούχο θέση στη συμβολή του Ρήνου με τον Μοζέλα. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την Γερμανική Γωνιά (Ντόυτσες Εκ) με το έφιππο άγαλμα του αυτοκράτορα Γουλιέλμου Α΄ της Γερμανίας στη γιγαντιαία βάση του, θα θαυμάσουμε την εκπληκτική θέα της συμβολής των ποταμών, θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τα στενά δρομάκια, θα δούμε την ρομανική Κάστορκιρχε, την πλατεία του Δημαρχείου με το σιντριβάνι Σένγκελμπρυνεν, που περικλείεται από μπαρόκ κτίρια του συγκροτήματος των Ιησουϊτών κ.ά. Στη συνέχεια μας περιμένει μια εκπληκτική διαδρομή κατά μήκος του Ρήνου με τον μεγάλο αριθμό κάστρων και φρουρίων δίπλα στα χωριά που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής και στους πλούσιους αμπελώνες της κοιλάδας. Θρύλοι με την όμορφη γοργόνα που καθόταν πάνω στον βράχο Λορελάι ή τον θησαυρό των Νιμπελούνγκεν θα συντροφεύουν τις μαγευτικές εικόνες του παραμυθένιου παρόχθιου τοπίου, που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Ντίσελντορφ. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Ντίσελντορφ - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση μας για την Αθήνα.

Σημειώσεις:

 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.
 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

21 Δεκ. 22 Δεκ.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ

COURTYARD

21/12

HOLIDAY INN

22/12

ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

655€

695€

3ο ΑΤΟΜΟ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ

495€

545€

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

835€

835€

Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων: € 155

Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN
 • Πέντε διανυκτερεύσεις στο Ντίσελντορφ
 • Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
 • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
 • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
 • είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
 • ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

ΠΤΗΣΕΙΣ

21/12/18

A3 840

ΑΘΗΝΑ - ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ

09.45 - 12.00

26/12/18

A3 841

ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ - ΑΘΗΝΑ

12.50 - 16.50

 

22/12/18

A3 840

ΑΘΗΝΑ - ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ

09.45 - 12.00

27/12/18

A3 841

ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ - ΑΘΗΝΑ

12.50 - 16.50

Contact Info

Palmos Travel In Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ

ΚΤΙΡΙΟ AEGEAN OIL
Tel.: +30 210 9889421
Fax: +30 210 9802033
EMAIL: info@palmostravel.gr

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 09:00 - 19:00
ΣΑΒΒΑΤΟ: 10:00 - 15:00

PARKING  ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ 2109889421

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
1.Τραπεζικές καταθέσεις:

ΕΘΝΙΚΗ: 72944002590
ΙΒΑΝ: GR3501107290000072944002590 /

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5180072170152
ΙΒΑΝ: GR2901721800005180072170152  /

EUROBANK: 00260383190200397852
IBAN: GR1202603830000190200397852

ATTICA BANK: 85041380
ΙΒΑΝ:GR3101601680000000085041380

2 Πιστωτικές κάρτες VISA & MASTERCARD

 • Πληρώστε έως και με 04 άτοκες δόσεις.
 • Σας παρέχουμε σε όλα τα ταξίδια μας άνω των 500€, το μοναδικό προνόμιο της εξόφλησης του ταξιδιού σας με άτοκες δόσεις!!
 • Αναλυτικότερα:
 • Για ταξίδια με συνολική τιμή από 500€ /άτομο - και άνω, θα πληρώσετε προκαταβολή 50% και το υπόλοιπο έως σε 4 άτοκες δόσεις


3. Χρεωστικές κάρτες VISA & MASTERCARD

Μετά την κατάθεσή σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε με email για τα παρακάτω:
1) Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, Τ.Κ.
2) Σε ποια εκδρομή συμμετέχετε
3) Ποσόν προκαταβολής ή εξόφλησης που καταθέσατε

ΓΕΜΗ:131075201000

Αριθμός Άδειας ΕΟΤ 0261Ε60000430401