menu
ΒΑΡΣΟΒΙΑ   - ΚΡΑΚΟΒΙΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 7ημ (P26)

ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 7ημ (P26)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 26/11

ΑΠΟ 645 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 26/11

ΒΑΡΣΟΒΙΑ   - ΚΡΑΚΟΒΙΑ

ΑλατωρυχεΙα ΒιελΙτσκα - Αουσβιτς

7 ηµέρες από 26/11 έως2/12

1η ηµέρα, 26/11: Αθήνα - Βαρσοβία
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση µε απευθείας πτήση για την Βαρσοβία. Άφιξη και µεταφορά στο ξενοδοχείο µας. Ελεύθερος χρόνος για έναν περίπατο στα πεζοδροµηµένα τμήματα της παλιάς πόλης ή για µια επίσκεψη στο υπερσύγχρονο εµπορικό κέντρο Centrum, στην περιοχή Srodmiescie ή για καφέ στα ατμοσφαιρικά καφενεία της πόλης. Προαιρετικό δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ηµέρα, 27/11: Βαρσοβία
Πρωινό και ξεκινάµε ξενάγηση στην παλιά πόλη, η οποία ξανακτίστηκε όπως ακριβώς ήταν πριν την καταστροφή της στον πόλεµο. Συνεχίζουµε µε την κεντρική πλατεία µε τα γοτθικού ρυθµού κτίρια, την κοσµική οδό Nowy Swiat, το ιστορικό µνηµείο του «Γκέτο», το άγαλµα της Σειρήνας το οποίο αποτελεί σύµβολο της πόλης και το άγαλµα του Σοπέν που στολίζει τους κήπους στο παλιό ανάκτορο Λαζιένκι. Θα δούµε επίσης το περίφηµο παλάτι του πολιτισµού δώρο της Σοβιετικής ένωσης στην Πολωνία. Στην απέναντι όχθη του Βιστούλα θα επισκεφθούµε τη λαϊκή συνοικία Πράγα, γνωστή από την ταινία «Ο πιανίστας» και φυσικά θα δούµε το καινούριο υπερσύγχρονο γήπεδο που φιλοξένησε το  EURO 2012. Αργότερα θα έχουμε προαιρετικό δείπνο στο ξενοδοχείο µας, διανυκτέρευση.

3η ηµέρα, 28/11: Βαρσοβία - Βρότσλαβ
Έχοντας αξιοποιήσει την παραµονή µας στην Βαρσοβία, κατευθυνόµαστε σήµερα στη δυτική πλευρά της χώρας, στη περιοχή της Σιλεσίας και στην πρωτεύουσα της, το Βρότσλαβ. Από τον 1ο κιόλας αιώνα, το Βρότσλαβ ήταν η µεγάλη και ισχυρή πόλη της νότιας Σιλεσίας. Βοηµοί, Αψβούργοι και Πρώσοι άφησαν τα σηµάδια τους στη πόλη, που για πολλούς αιώνες ήταν γνωστή µε το γερµανικό της όνοµα Μπρεσλάου. Η «Βενετία της Πολωνίας» όπως το αποκαλούν, είναι κτισµένη σε 12 νησιά πάνω στον ποταµό Όντερ, εκεί που συναντιέται η πολωνική, η τσέχικη και η γερµανική αρχιτεκτονική. Πόλη έµπνευσης για τον Πικάσο, µε την υπέροχη πλατεία Ρίνεκ, µία από τις ωραιότερες πλατείες της Ευρώπης.

Ξεκινώντας την περιήγηση από το νησί Πιάσεκ στον ποταµό Όντερ, θα συνεχίσουµε στη µεγάλη κεντρική πλατεία Ρίνεκ µε τα κτίσµατα των συντεχνιών και το παλιό Δηµαρχείο, από τα ωραιότερα της Πολωνίας. Στη συνέχεια θα φωτογραφίσουµε το περίφηµο Hala Silesia έργο του διάσηµου αρχιτέκτονα Μαξ Μπέργκ και θα ολοκληρώσουµε µε το Ναό της Αγίας Ελισάβετ, του οποίου ο γοτθικός πύργος φθάνει τα 92µ. Προαιρετικό δείπνο στο ξενοδοχείο µας. Για το βράδυ προτείνουµε περίπατο στο κέντρο της πόλης µε την πανέµορφη πλατεία.

4η ηµέρα, 29/11: Άουσβιτς - Κρακοβία
Πρωινό στο ξενοδοχείο και συνεχίζουµε την εκδροµή µας προς την πανέµορφη Κρακοβία µε στάση στο Άουσβιτς. Εκεί θα δούµε από κοντά τα γερµανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης αιχµαλώτων στη διάρκεια του 2ου παγκοσµίου πολέµου, το στρατόπεδο εξόντωσης Birkenau καθώς και το µουσείο µε τα ντοκουµέντα. Άφιξη στην Κρακοβία, από τις πιο όµορφες αναγεννησιακές πόλεις που σώζονται µέχρι σήµερα. Μεταφορά στο κεντρικότατο ξενοδοχείο µας, τακτοποίηση στα δωµάτια. Προαιρετικό δείπνο στο ξενοδοχείο µας. Το βράδυ προτείνουµε έναν περίπατο για την πρώτη γνωριµία µε την παλιά πόλη.

5η ηµέρα, 30/11: Κρακοβία
Πρωινό. Σήµερα θα περιηγηθούµε την παλιά πόλη της Κρακοβίας, µνηµείο παγκόσµιας κληρονοµιάς από το 1979. Δεν βοµβαρδίστηκε ποτέ και εντυπωσιάζει µε την αναγεννησιακή της αρχιτεκτονική, τα µοναστήρια, τα κτίρια του πανεπιστηµίου και την µοναδική πλατεία της αγοράς µε διαστάσεις 200χ200 µέτρα! Μετά το παλάτι που δεσπόζει στο λόφο της Βάβελ και τον Καθεδρικό ναό µε τους τάφους των Πολωνών βασιλέων, θα επισκεφθούµε το ναό των Φραγκισκανών µε τα µοναδικά βιτρό του Στανισλάβ Βισπιάνσκι σε ρυθµό αρ-νουβό. Συνεχίζουµε για το πανεπιστήµιο Γιαγκελόνιαν και την κεντρική πλατεία µε τη παλιά αγορά των υφασµάτων. Κάνουµε στάση στην υπέροχη σοκολατερί Βέντελ και περπατάµε στον εµπορικό δρόµο Φλοριάνσκα, όπου και το ιστορικό καλλιτεχνικό στέκι καφέ Γιάµα Μιχαλίκα. Για το τέλος έµεινε η Όπερα και το κοµµάτι του παλιού τείχους µε την πύλη Φλοριάνσκα και τον οµώνυµο εµπορικό δρόµο. Ελεύθερο απόγευµα. Προαιρετικό δείπνο στο ξενοδοχείο µας. Για το βράδυ προτείνουµε διασκέδαση σε ένα από τα δεκάδες jazz µπαρ της ιστορικής πόλης.

6η ηµέρα, 1/12: Κρακοβία - Αλατωρυχεία Βιελίτσκα
Πρωινό και συνεχίζουµε για την πρωτεύουσα Βαρσοβία µε στάση στη   Βιελίτσκα µε τα αλατωρυχεία της, τα οποία λειτουργούν εδώ και 700 χρόνια (Unesco). Είναι τα µεγαλύτερα αλατωρυχεία της Ευρώπης που σήµερα λειτουργεί ως µουσείο και έχει περισσότερους από 1.100.000 επισκέπτες ετησίως. Θα συναντήσουµε εκκλησίες, εστιατόρια, λίµνες, έργα τέχνης, αγάλµατα, αίθουσες δεξιώσεων και συναυλιών, όλα λαξευµένα στο αλάτι! Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας, προαιρετικό δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ηµέρα, 2/12: Κρακοβία - Αθήνα
Πρωινό και αναχωρούµε για τη Τσεστοχόβα, τη 13η σε πληθυσµό πόλη της Πολωνίας, που αποτελεί τον σηµαντικότερο οικονοµικό, διοικητικό και πολιτιστικό κόµβο της Βόρειας Σιλεσίας. Θα επισκεφθούµε ένα από τα σηµαντικότερα προσκυνήµατα του Καθολικού κόσµου, µε εκατοµµύρια πιστών που επισκέπτονται την ιερή αυτή πόλη για να προσκυνήσουν τη θαυµατουργή εικόνα της “Μαύρης Παναγίας”. Συνεχίζουµε προς την Βαρσοβία για την πτήση της επιστροφής.


ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΑΣ:

Bαρσοβία: Novotel Warszawa Centrum 4*

Βρότσλαβ: Mercure Wroclaw Centrum 4*

Κρακοβία: Novotel Krakow Centrum 4*


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

✓ Αεροπορικά εισιτήρια οικονοµικής θέσεις
Αθήνα - Βαρσοβία - Αθήνα µε την AEGEAN AIRLINES
✓ Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδροµές σύµφωνα µε το πρόγραµµα
✓ Διαµονή σε ξενοδοχεία 4*
✓ Πρωινό καθηµερινά
✓ Αχθοφορικά στα ξενοδοχεία
✓ Εισόδους στο Auschwitz και τοπικός ξεναγός
✓ Έµπειρος συνοδός της εταιρείας µας µε εξειδίκευση στον προορισµό
✓ Ασφάλιση αστικής και επαγγελµατικής ευθύνης βάσει των διατάξεων της Ε.Ε.
✓ Φ.Π.Α.

Κόστος κατ’ άτοµο σε 2κλινο/3κλινο: 645 €
Eπιβάρυνση σε 1κλινο: 250 €
Φόροι αεροδροµίων:
150 €

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΠτΗση

ΩΡΑ ΑΝΑΧ/ΣΗΣ

ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ

26/11 Αθήνα - Bαρσοβία

Α3 872

15:20

16:55

2/12 Bαρσοβία - Αθήνα

Α3 873

17:40

21:10

info

ΑΟΥΣΒΙΤΣ
Σαν κινηµατογραφικό σκηνικό, µία διαφορετική “ξενάγηση” στα ζωντανά µνηµεία της ανθρώπινης θηριωδίας.

ΚΡΑΚΟΒΙΑ
Η κουλτούρα των καλλιτεχνών του δρόµου, του καφέ και της βότκας (δοκιµάστε αυτήν από γρασίδι), πρωταγωνιστεί στην πόλη µε τον έντονο αναγεννησιακό αέρα. Νοτιανατολικά της παλιάς πόλης επισκεφθείτε το Kazimierz, την εβραϊκή συνοικία -γνωστή από την ταινία «Η λίστα του Σίντλερ» του Σπίλµπεργκ. Σήµερα, είναι το πιο hot σηµείο συνάντησης µποέµ καλλιτεχνών, µε έντονη νυχτερινή ζωή πολλά εστιατόρια, µπαρ και clubs. Κάθε Σαββατοκύριακο στήνεται παζάρι στην κεντρική πλατεία.

ΒΑΡΣΟΒΙΑ
Διάσηµη το καλοκαίρι για τα µουσικά φεστιβάλ και τις υπαίθριες εκθέσεις αλλά και µε έντονη βραδινή ζωή και clubbing σε ζωντανές σκηνές. Αγοράστε βάφλες από τις καντίνες, γευτείτε τις υπέροχες σοκολάτες Wedel σε παλιοµοδίτικα µεταλλικά κουτιά και πιείτε πολωνικές µπύρες, όπως οι Zywiek και Warka (αλλά κι αυτές των µικρών παραγωγών είναι χάρµα...ουρανίσκου). Δοκιµάστε το παραδοσιακό πιάτο «bigos», σπεσιαλιτέ µε ψιλοκοµµένο κρέας µαγειρεµένο µε ξινολάχανο και σερβιρισµένο µέσα σ' ένα καρβέλι χωριάτικο ψωµί.

Contact Info

Palmos Travel In Style

ATHENS RIVIERA

Λ. ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ

ΚΤΙΡΙΟ AEGEAN OIL

Tel.: +30 210 9889421
Fax: +30 210 9802033
EMAIL: info@palmostravel.gr

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 09:00 - 19:00

ΣΑΒΒΑΤΟ: 10:00 - 15:00

1.Τραπεζικές καταθέσεις:

  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: PALMOS TRAVEL IN STYLE MON IKE
  • ΕΘΝΙΚΗ: 72944002590
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5180072170152
  • EUROBANK: 00260383190200397852

2. Χρεωστικές κάρτες VISA & MASTERCARD

Μετά την Προκαταβολή σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε με email για τα παρακάτω:

1) Καταθετήριο εμβάσματος

2) Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, Τ.Κ.
3) Σε ποια εκδρομή συμμετέχετε & ημερομηνία αναχώρησης
4) Ποσόν προκαταβολής ή εξόφλησης που καταθέσατε

Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.