menu
ΜΑΡΟΚΟ-ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΝΟΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 12ημ (P2)

ΜΑΡΟΚΟ-ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΝΟΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 12ημ (P2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 21/12

ΑΠΟ 1.245 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 21/12

Έρημος, Οάσεις, Κάσμπες, Οροσειρά Άτλαντα,

Αυτοκρατορικές και Θρυλικές πόλεις

Απ' ευθείας πτήσεις με Aegean Airlines

Καζαμπλάνκα, Ραμπάτ, Άσιλαχ, Ταγγέρη, Τετουάν, Σεφσαουέν, Μεκνές, Φεζ, Μιντέλντ, Ερασιντία, Ερφούντ, Μερζούγκα (Άνω, Μέσος, Κάτω Άτλαντας),

Τινερχίρ, Ουαρζαζάτ, Μαρρακές, Εσσαουίρα

¯   Επίσκεψη και Διανυκτέρευση στην Καζαμπλάνκα

¯   Επίσκεψη στην γραφική πόλη-θέρετρο Άσιλαχ

¯   Επίσκεψη και Διανυκτέρευση στην θρυλική Ταγγέρη

¯   Επίσκεψη στην "Λευκή κόρη της  Ανδαλουσίας", το μοναδικό Τετουάν

¯   Επίσκεψη στο "Μπλε Χωριό" Σεφσαουέν

¯   Εκδρομή στους αμμόλοφους της Σαχάρας/Μερζούγκα με jeep 4x4

¯   Δώρο: Φολκλορικό σόου "Fantasia"

¯   Δώρο: Εκδρομή στην παραθαλάσσια πόλη Εσσαουίρα

Στο σταυροδρόμι Ευρώπης-Αφρικής και Μεσογείου-Ατλαντικού, το Μαρόκο γνώρισε κατά τη διάρκεια της μακράς του ιστορίας πολλούς κατακτητές και εποίκους, καθένας από τους οποίους άφησε τα ίχνη του στον πολιτισμό και στις συνήθειες των κατοίκων του.

Έρημος, βουνά και οάσεις, πολύχρωμες αγορές, κάσμπες και μεντίνες, αυτοκρατορικές πόλεις, γραφικά χωριά και βεδουίνοι, ένα ταξίδι στα όρια Δύσης και Ανατολής, που θα σας συναρπάσει.

Η βασική πύλη εισόδου της χώρας με το εξωτικό όνομα και τους συνειρμούς που φέρνει στον νου, η Καζαμπλάνκα, το παλάτι και η κάσμπα της πρωτεύουσας Ραμπάτ, η γραφική πόλη-θέρετρο Άσιλαχ, τα παλιά "αμαρτωλά" καφενεία της θρυλικής Ταγγέρης, το εκπληκτικό Τετουάν, η χιονοσκεπής οροσειρά του Άτλαντα, το περίφημο "Μπλε Χωριό" Σεφσαουέν, η καυτή έρημος με τις καμήλες και οι κόκκινοι αμμόλοφοι της Μερζούγκα, τα στενά δαιδαλώδη σοκάκια με τις συντεχνίες στη μεντίνα της Φες, η παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα Μεκνές, ο "Δρόμος με τις Χίλιες Κάσμπες" μεταξύ Ερφούντ και Ουαρζαζάτ, η καστροπολιτεία Εσσαουίρα με το νησιώτικο χρώμα, τα σουκ και η μεγαλειώδης "Πλατεία των Θαυμάτων" στο απαράμιλλο Μαρρακές… το Μαρόκο είναι μια χώρα, όπου ο μυστικισμός και ο παράδεισος των αισθήσεων μαγνητίζει!

1η μέρα: Αθήνα - Μαρρακές - Καζαμπλάνκα

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μαρρακές. Φθάνοντας, θα αναχωρήσουμε για την οικονομική πρωτεύουσα του Μαρόκου, την Καζαμπλάνκα (Νταρ-Ελ-Μπεϊντά). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Καζαμπλάνκα

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε μεταξύ άλλων την πλατεία Μοχάμεντ Ε΄ - την μεγαλύτερη πλατεία της πόλης με την Γαλλική Πρεσβεία, το Δημαρχείο και την Υπερνομαρχία - την πλατεία των Ηνωμένων Εθνών, την κεντρική αγορά, την παραλιακή λεωφόρο Κορνίς, το τζαμί του βασιλιά Χασάν Β΄ (εξωτερικά) - ένα από τα μεγαλύτερα τεμένη του ισλαμικού κόσμου - και την πλούσια συνοικία Άνφα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Καζαμπλάνκα - Ραμπάτ - Άσιλαχ - Ταγγέρη

Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Μαρόκου, το Ραμπάτ. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε το παλάτι του βασιλιά Χασάν Β΄, το μαυσωλείο του Μοχάμεντ Ε΄, τον Πύργο του Χασάν και την Κάσμπα Ουντάια. Επόμενη στάση και επίσκεψή μας θα είναι στην γραφική Άσιλαχ, μια περιτειχισμένη πόλη στον Ατλαντικό, που σήμερα αποτελεί δημοφιλές τουριστικό θέρετρο. Συνεχίζουμε για την θρυλική και άκρως μυστηριακή Ταγγέρη, το "αραβικό γλαροπούλι της Μεσογείου", μια από τις σπουδαιότερες πόλεις και λιμάνια της χώρας. Βρίσκεται στις ακτές της Βόρειας Αφρικής, στα δυτικά του στενού του Γιβραλτάρ και κατοικήθηκε από Φοίνικες, Ρωμαίους, Άραβες, Πορτογάλους, Ισπανούς, Βρετανούς και Γάλλους. Άφιξη και πρώτη γνωριμία με την πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Ταγγέρη - Τετουάν - Ταγγέρη

Πρωινή ξενάγηση στο κάστρο και τα σουκς της Ταγγέρης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για μια ημερήσια εκδρομή στο Τετουάν, μια μυστικιστική, μαγική πόλη που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα ανατολικά της Ταγγέρης, απέναντι από το στενό του Γιβραλτάρ. Η παλιά πόλη/μεντίνα είναι διατηρημένη σε τέλεια κατάσταση και αντανακλά την αρχιτεκτονική επιρροή της Ανδαλουσίας στην περιοχή, εξ ου και το προσωνύμιο "η Λευκή κόρη της  Ανδαλουσίας". Εδώ γυρίσθηκαν σκηνές από την ταινία "Τσάι στη Σαχάρα". Από το 1997 ανήκει στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Επιστροφή στην Ταγγέρη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Ταγγέρη - Σεφσαουέν - Μεκνές - Φεζ

Σήμερα θα γνωρίσουμε το περίφημο Σεφσαουέν, το "Μπλε Χωριό" όπως επονομάζεται, λόγω του χρώματος των περισσότερων σπιτιών του. Οι "50 αποχρώσεις του …μπλε", η "μπλε πέρλα". Στις πλαγιές των βουνών Ριφ, σπίτια, τοίχοι, δρομάκια, παράθυρα, γλάστρες, σκάλες, ακόμα και τάφοι, όλα είναι βαμμένα με τη χρωματική παλέτα του indigo blue. Επόμενη στάση μας, η παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα Μεκνές. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε την ιστορική πλατεία Λα Χεντίμ, γνωστή και ως "πλατεία της καταστροφής", θα δούμε εξωτερικά το παλάτι του Μουλάι Ισμαήλ με την μεγαλόπρεπη πύλη Μπαμπ Ελ Μανσούρ και τα τείχη της πόλης. Αναχώρηση για την "αυτοκράτειρα των πόλεων", την αρχοντική Φεζ, που βρίσκεται στην καρδιά του Μαρόκου. Κέντρο θεολογικό, πολιτιστικό και καλλιτεχνικό. Πόλη ατμοσφαιρική, γεμάτη εργαστήρια (βυρσοδεψεία, ταπητουργία, ατελιέ κεραμικών, υφαντουργεία κ.ά.). Ο αραβικός μεσαίωνας …σήμερα. Ένα ταξίδι στον χωροχρόνο. Η Φεζ είναι η καλύτερη πρώτη επαφή ενός ταξιδιώτη με την Αφρική και πιθανότατα με την ψυχή του Ισλάμ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Φεζ

Πρωινή ξενάγηση στην κατ' εξοχήν ιερή πόλη της χώρας, την "Μέκκα του Μαρόκου", τη Φεζ, η οποία θεμελιώθηκε το 791 μ.Χ. από τον Μουλά Ιντρίς Α΄ - είναι δηλαδή η παλαιότερη από όλες τις αυτοκρατορικές πόλεις. Ξεκινάμε από το ανάκτορο των Μερινιδών - της δυναστείας που προσέδωσε αίγλη και κύρος στην πόλη. Είναι το παλαιότερο ανάκτορο της χώρας και καλύπτει μια επιφάνεια 800 εκταρίων (εξωτερικά). Συνεχίζουμε με την Εβραϊκή συνοικία Μελλάχ, μια από τις ωραιότερες και τις πλουσιότερες της χώρας και καταλήγουμε στην δαιδαλώδη Μεντίνα του 11ου αιώνα. Πρόκειται για έναν πραγματικό λαβύρινθο με 9.202 σοκάκια, μέσα στον οποίο θα δούμε το τζαμί Καραουίν (εξωτερικά), έδρα του μουσουλμανικού Πανεπιστημίου της Φεζ, που ιδρύθηκε τον 10ο αιώνα και είναι ίσως το παλαιότερο του κόσμου, το μαυσωλείο του Μουλά Ιντρίς  Β΄ (εξωτερικά) και την μεντρέσα Μπου Ινανία. Μέσα στην Μεντίνα θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να δούμε τα βυρσοδεψία, που λειτουργούν ακόμα με τον πατροπαράδοτο τρόπο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το λαογραφικό μουσείο Μπατάα. Ολοκληρώνουμε την ξενάγησή μας με τα ερείπια της νεκρόπολης των Μερινιδών. Απόγευμα ελεύθερο για περιπλάνηση στα εκπληκτικά παζάρια της πόλης. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Φεζ - Ιφράν - Μιντέλτ - Ερρασιντία - Ερφούντ, Εκδρομή στους αμμόλοφους Μερζούγκα με jeep 4x4

Αρχίζουμε σήμερα την ανάβασή μας στον Μέσο Άτλαντα για να καταλήξουμε το απόγευμα στην Ερφούντ μέσα από μια εναλλαγή τοπίων - στέπες, οάσεις, βουνά, τεχνητές λίμνες, έρημος. Στη διαδρομή μας θα έχουμε την ευκαιρία να σταματήσουμε σε ορεινά χωριά του Άτλαντα, όπως το Ιφράν, που θεμελιώθηκε από  τους Γάλλους το 1929 για να γίνει σταθμός αναψυχής για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, το Μιντέλτ, μεγάλο γεωργικό κέντρο και την Ερρασιντία, από όπου αρχίζουν οι μεγάλες οάσεις του μαροκινού νότου. Άφιξη στην Ερφούντ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια θα βιώσουμε μια μοναδική εμπειρία! Με ειδικά διαμορφωμένα jeep 4x4, θα αναχωρήσουμε για τους αμμόλοφους της Μερζούγκα, από όπου θα απολαύσουμε τη δύση του ηλίου. Το θέαμα κόβει πραγματικά την ανάσα, καθώς η κόκκινη άμμος της ερήμου μοιάζει …πυρπολημένη από τον ήλιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Ερφούντ - Τινεχρίρ - Ελ Κελάα - Νταντές/Ουαρζαζάτ

Η σημερινή μας διαδρομή περνά από εντυπωσιακές οάσεις, καθώς και από την πόλη Τινεχρίρ, που κατοικείται ως επί το πλείστον από Αμαζίν, δηλαδή αυτόχθονες Βερβέρους - είναι οι περίφημοι "μπλε άνθρωποι" της ερήμου, οι καμηλιέρηδες της ερήμου. Διασχίζουμε την λεγόμενη κοιλάδα με τις "Χίλιες Κάσμπες" και περνάμε από την Ελ Κελάα Μ'Γκούνα, την "Πόλη των Ρόδων", όπου βρίσκονται φυτείες με τριαντάφυλλα. Άφιξη στην Νταντές ή την Ουαρζαζάτ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: Νταντές/Ουαρζαζάτ, Ταουρίτ, Άιτ Μπεν Χαντού - Μαρρακές

Πρωινή ξενάγηση στην Ουαρζαζάτ, την "Πύλη της Ερήμου", η οποία υπήρξε οχυρό των Γάλλων Λεγεωνάριων. Θα επισκεφθούμε την πανέμορφη κάσμπα (οχυρωμένο παλάτι-κάστρο) Ταουρίτ, τόπο κατοικίας του πασά Γκλάουι, ο οποίος απέκτησε μεγάλο πλούτο συνεργαζόμενος με τους Γάλλους. Το ksar/οχυρωμένο χωριό Άιτ Μπεν Χαντού που επίσης θα επισκεφθούμε, απέχει 30 χιλιόμετρα από την Ουαρζαζάτ και είναι πραγματικά μοναδικό. Εδώ σταματούσαν για να ξαποστάσουν τα καραβάνια που μετέφεραν χρυσό, αλάτι και άλλα πολύτιμα φορτία, όντας ασφαλή και προστατευμένα από επιδρομές κλεφτών. Αποτελεί, όπως και η κάσμπα Ταουρίτ, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και λόγω της θέσης του και της γραφικότητάς του, έχει συχνά χρησιμοποιηθεί ως σκηνικό κινηματογραφικών ταινιών. Συνεχίζουμε μέσω του Μεγάλου Άτλαντα για την "Κόκκινη Πόλη", το κοσμοπολίτικο Μαρρακές. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

10η μέρα: Μαρρακές, Ξενάγηση πόλης, ΔΩΡΟ: Φολκλορικό Show με ποτό στο παγκοσμίως γνωστό Chez Ali!

Πρωινή ξενάγηση στο Μαρακές. Θα ξεκινήσουμε από το Τζαμί Κουτούμπια, το οποίο βλέπουμε εξωτερικά, καθώς δεν επιτρέπεται η επίσκεψη σε μη μουσουλμάνους. Ο μιναρές του τζαμιού αυτού αποτελεί το σύμβολο της πόλης. Θα συνεχίσουμε με το παλάτι Μπαχία, δηλαδή το παλάτι της ευνοούμενης παλλακίδας που έχει κτιστεί στα τέλη του 19ου αιώνα, καθώς και το Μουσείο Νταρ Σι Σαΐντ, ένα πανέμορφο ανάκτορο που φιλοξενεί μια πλούσια συλλογή από ξύλινα διακοσμητικά και όχι μόνο. Συνεχίζουμε με την φημισμένη πλατεία Τζεμαά Ελ Φνα ή αλλιώς "Πλατεία των Θαυμάτων". Σύμφωνα με την UNESCO, η πλατεία αυτή αποτελεί αριστούργημα προφορικής και ανέπαφης παγκόσμιας κληρονομιάς. Εκεί, επί καθημερινής βάσης εκτυλίσσεται ένα μαγευτικό θέαμα, που το συνθέτουν οι υπαίθριοι αυτοσχέδιοι πάγκοι-εστιατόρια, γητευτές φιδιών, παραμυθάδες και μάγισσες, σε συνδυασμό με τα εκατοντάδες μαγαζιά που ξετρυπώνουν από τις πιο απίθανες γωνίες των σουκς. Θα επισκεφθούμε επίσης τους πανέμορφους κήπους Μαζορέλ, ένα είδος παράδεισου σε μινιατούρα, που αποτελούν ιδιοκτησία του Υves Saint Laurent. Ο couturier αγόρασε τους κήπους από τον γάλλο ζωγράφο Majorelle και τους για να τους σώσει από τον οικοδομικό οργασμό. Οι κήποι περιτριγύριζαν την έπαυλη "OASIS" του YSL - σήμερα η βίλλα αποτελεί ιδιωτικό μουσειακό χώρο, ενώ οι κήποι είναι ανοιχτοί στο κοινό και μαζί με το "Μusée YSL" αποτελούν το διαμαντάκι του Ιδρύματος του μεγάλου Μόδιστρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο. Το βράδυ θα απολαύσουμε το φολκλορικό σόου "FANTASIA" στο διάσημο Chez Ali. Διανυκτέρευση.

11η μέρα: Μαρρακές, ΔΩΡΟ: Ολοήμερη εκδρομή στην Εσσαουίρα

Πρωινή αναχώρηση για την Εσσαουίρα (παλιότερη ονομασία: Μογκαντόρ), μια πόλη στις ακτές του Ατλαντικού, ντυμένη στα λευκά και τα μπλε, που σήμερα αποτελεί σημαντικό κέντρο της μαροκινής καλλιτεχνικής δημιουργίας. Ανεβείτε στο κάστρο και απολαύστε την μαγευτική θέα, περπατήστε κατά μήκος του ωκεανού και ακούστε το τιτίβισμα των γλάρων... Η Εσσαουίρα σίγουρα θα σας αφήσει όμορφες εικόνες. Εδώ λαμβάνει χώρα το παγκόσμιο ετήσιο Μουσικό Φεστιβάλ Gnaoua - το "Αφρικανικό Γούντστοκ". Αγαπημένος προορισμός του Jimmy Hnedrix, αλλά και του σκηνοθέτη-ηθοποιού Orson Welles, ο οποίος γύρισε αρκετές σκηνές της ταινίας "Οθέλλος" στους προμαχώνες. Στην περιοχή της Εσσαουίρα και του Μαρρακές φυτρώνουν οι αργκανιές από τις οποίες  βγαίνει το πανάκριβο έλαιο αργκάν (argan, αργανέλαιο). Τα κλαδιά των δένδρων αργκάν φέρουν άγρια αγκάθια, που αποδεικνύονται αποτελεσματικό αποτρεπτικό μέτρο για όσους επιθυμούν να συλλέξουν τους καρπούς τους - για όλους, εκτός από τις απτόητες κατσίκες, που σκαρφαλώνουν πάνω στα δέντρα αυτά! Επιστροφή στο Μαρρακές. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

12η μέρα: Μαρρακές - Αθήνα

Χρόνος ελεύθερος το πρωί μέχρι την ώρα της μετάβασης στο αεροδρόμιο για την πτήση μας στην Αθήνα.

Σημειώσεις: • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 21/12

Τιμή κατ’ ατομο σε δίκλινο

1.245 €

Τιμή παιδική έως 12 ετών

1.195 €

Τιμή μονόκλινου

1.645 €

Φόροι αεροδρομίου κατ’ άτομο

+300  €

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΜΑΡΡΑΚΕΣ-ΑΘΗΝΑ με απ΄ ευθείας πτήσεις της AEGEAN
 • Έντεκα Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*,5*: Καζαμπλάνκα (2), Ταγγέρη (2), Φεζ (2), Ερφούντ (1), Κοιλάδα Νταντές/Ουαρζαζάτ (1), Μαρρακές (2)
 • Πρωινό και ένα δείπνο καθημερνά
 • Μεταφορές από/προς τα αεροδρόμια εξωτερικού
 • Ξεναγήσεις, εκδρομές βάσει προγράμματος
 • Είσοδοι στα μουσεία, μνημεία και αξιοθέατα που αναγράφονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
 • · New Year Gala στις 31/12
 • Έμπειρος επίσημος ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός
 • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
 • Ενημερωτικά έντυπα

Δεν Περιλαμβάνονται: Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

ΠΤΗΣΕΙΣ

 

Πτήσεις :

A3

21 DEC

ATH

RAK

A3 738 09:15 - 12:45

01 JAN

RAK

ATH

A3 739 13:35 - 18:55

Contact Info

Palmos Travel In Style

ATHENS RIVIERA

Λ. ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ

ΚΤΙΡΙΟ AEGEAN OIL

Tel.: +30 210 9889421
Fax: +30 210 9802033
EMAIL: info@palmostravel.gr

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 09:00 - 19:00

ΣΑΒΒΑΤΟ: 10:00 - 15:00

1.Τραπεζικές καταθέσεις:

 • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: PALMOS TRAVEL IN STYLE MON IKE
 • ΕΘΝΙΚΗ: 72944002590
 • ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5180072170152
 • EUROBANK: 00260383190200397852

2. Χρεωστικές κάρτες VISA & MASTERCARD

Μετά την Προκαταβολή σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε με email για τα παρακάτω:

1) Καταθετήριο εμβάσματος

2) Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, Τ.Κ.
3) Σε ποια εκδρομή συμμετέχετε & ημερομηνία αναχώρησης
4) Ποσόν προκαταβολής ή εξόφλησης που καταθέσατε

Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.