menu
ΛΙΒΑΝΟΣ 6,7ημ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ - ΦΩΤΑ (P2)

ΛΙΒΑΝΟΣ 6,7ημ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ - ΦΩΤΑ (P2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 21, 24, 27, 28, 29/12 & 02/01

ΑΠΟ 760 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 21, 24, 27, 28, 29/12 & 02/01

Λίβανος

Η Γη των Φοινίκων

6, 7 μέρες

Βηρυτός, Μπααλμπέκ, Κοιλάδα Μπεκάα, Ααντζάρ, Οινοποιείο Ξαρά, Σιδώνα, Τύρος, Σπήλαια Τζέιτα, Βύβλος, Τρίπολη, Κέδροι του Λιβάνου, Ντέιρ Ελ Καμάρ, Παλάτι Μπεϊτεντίν, Κάστρο Μούσα

ΤΟ ΠΙΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!!!

Η διαμονή μας γίνεται όλες τις ημέρες στη Βηρυτό, που αποτελεί τη βάση μας για τις ημερήσιες εκδρομές και όχι σε επαρχιακές πόλεις για μείωση κόστους. Με τον τρόπο αυτό έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε ενδελεχώς την πολύπλευρη όψη της πρωτεύουσας, των αγορών και της νυχτερινής της ζωής.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει ημιδιατροφή και επισκέψεις σε όλα τα ενδιαφέροντα σημεία της χώρας με πλούσιες ξεναγήσεις και με όλες τις εισόδους εντός της τιμής.

Η αξιοποίηση του χρόνου με τον καλύτερο τρόπο, η ευελιξία και η πολύχρονη εμπειρία μας, αποτελούν εγγύηση για ένα καθ΄ όλα επιτυχημένο ταξίδι σε αυτή την χώρα με τον αρχαίο πολιτισμό και την σύγχρονη ιστορία, που δεν αφήνει κανέναν επισκέπτη της ασυγκίνητο!

Με το πρόγραμμα αυτό επισκεπτόμαστε:

v  Την κοσμοπολίτικη Βηρυτό και το εξαίρετο Αρχαιολογικό της Μουσείο με τις εντυπωσιακές του συλλογές

v  Τη Σιδώνα με το θαλάσσιο κάστρο των Σταυροφόρων και τα γραφικά της σουκς

v  Την Τύρο, τη θρυλική γενέτειρα της Ευρώπης και της Διδούς, που ίδρυσε την Καρχηδόνα - τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

v  Το Μπααλμπέκ, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου και τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO

v  Την κτισμένη σε Ρωμαϊκά πολεοδομικά πρότυπα πόλη των Ομεϊαδών, την Ααντζάρ, που βρίσκεται στην Κοιλάδα Μπεκάα - τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς UNESCO.

v  Το οινοποιείο Ξαρά, όπου θα μάθουμε την ιστορία των περίφημων κρασιών του Λιβάνου και θα δοκιμάσουμε κάποια εξ αυτών

v  Το περίφημο Δάσος Κέδρων του Μπαρούκ

v  Την Τρίπολη, την "πρωτεύουσα των γλυκών", με το μεγαλύτερο κάστρο Σταυροφόρων του Λιβάνου

v  Τα σπήλαια Τζέιτα, που θεωρούνται τα ωραιότερα της Μέσης Ανατολής

v  Το υπέροχο άγαλμα της Παναγίας του Λιβάνου στον Λόφο Χαρίσσα

v  Την Βύβλο, μία από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου και σημαντικό λιμάνι των Φοινίκων, τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO

v  Το γραφικό χωριό Ντέιρ Ελ Καμάρ

v  Το πανέμορφο παλάτι του Μπεϊτεντίν, με την καταπληκτική συλλογή βυζαντινών ψηφιδωτών

v  Το περίφημο Κάστρο Μούσα, ένα από τα καλύτερα μνημεία του Λιβάνου με τις εκπληκτικές του συλλογές, που σπάνια περιλαμβάνεται στα προγράμματα

 

1η μέρα: Αθήνα - Βηρυτός, Αρχαιολογικό Μουσείο, Ξενάγηση πόλης

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βηρυτό. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Η Βηρυτός είναι μια πόλη-μωσαϊκό πολιτισμών, που μέχρι τον εμφύλιο του 1975 ήταν γνωστή ως το "Παρίσι της Μέσης Ανατολής". Τα τελευταία χρόνια η πρωτεύουσα του Λιβάνου έχει καταφέρει να ξαναβρεί τον ρυθμό της και να γίνει μια κοσμοπολίτικη μητρόπολη του 21ου αιώνα. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα επισκεφθούμε το εκπληκτικό αρχαιολογικό μουσείο της Βηρυτού και στη συνέχεια θα δούμε την περίφημη και αναβαθμισμένη παραλιακή λεωφόρο Κορνίς με τους Βράχους των Περιστεριών, τα σουκς της παλιάς πόλης, την πεζοδρομημένη περιοχή του κέντρου με τα αναπαλαιωμένα κτίρια κ.ά. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Βηρυτός - Μπααλμπέκ - Ααντζάρ - Κοιλάδα Μπεκάα - Οινοποιείο Ξαρά - Βηρυτός

Η σημερινή μας εκδρομή στην ενδοχώρα του Λιβάνου ξεκινάει από το Μπααλμπέκ, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου και τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Το όνομά του σημαίνει "πόλη του Μπαάλ" (Βαάλ), ενός τοπικού θεού του ήλιου, τον οποίο οι αρχαίοι Έλληνες ταύτιζαν με τον δικό τους θεό Ήλιο, γι΄ αυτό και την αποκαλούσαν "Ηλιούπολη". Θα δούμε τους ναούς του Δία, του Βάκχου και της Αφροδίτης και θα συνεχίσουμε για την κτισμένη σε ρωμαϊκά πολεοδομικά πρότυπα πόλη των Ομεϊαδών, την Ααντζάρ (Aanjar, 8ος αιώνας), που βρίσκεται στην Κοιλάδα Μπεκάα και υπήρξε στρατηγικής σημασίας εμπορικός κόμβος μεταξύ Συρίας και Μεσογείου. Ο αρχαιολογικός της χώρος έχει επίσης ανακηρυχθεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Τέλος, θα επισκεφθούμε το οινοποιείο Ξαρά (Château Ksara), όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα περίφημα κρασιά του, τα οποία εξάγονται σε περισσότερες από 40 χώρες του κόσμου (premium wine tasting - προσφορά του Γραφείου μας). Επιστροφή στη Βηρυτό. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Βηρυτός - Σιδώνα - Τύρος - Βηρυτός

Πρωινή αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή μας στο νότιο τμήμα του Λιβάνου. Πρώτος μας σταθμός η Σιδώνα, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Λιβάνου, που βρίσκεται στην πεδιάδα ανάμεσα στο Όρος Λίβανος και τη Μεσόγειο. Στους αρχαίους χρόνους ήταν μια από τις πιο γνωστές πόλεις της Φοινίκης, περίφημη για το κρασί και την πορφύρα της. Αφού δούμε το θαλάσσιο κάστρο των Σταυροφόρων και τα παλιά σουκ της ιστορικής αυτής πόλης, θα συνεχίσουμε για την Τύρο, σημαντικό λιμάνι των Φοινίκων και τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Η Τύρος απαρτιζόταν από δύο πόλεις: την Παλαιά, κτισμένη στα παράλια της Φοινίκης και τη Νέα, στην απέναντι νησίδα. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της πόλης και βόλτα στην θαυμάσια παραλία της. Επιστροφή στη Βηρυτό. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

μέρα: Βηρυτός - Ντέιρ Ελ Καμάρ - Κάστρο Μούσα - Παλάτι Μπεϊτεντίν - Δάσος Κέδρων Μπαρούκ - Βηρυτός Πρωινή αναχώρηση για το γραφικό χωριό Ντέιρ Ελ Καμάρ, το όνομα του οποίου σημαίνει "Μοναστήρι της Σελήνης" και υπήρξε έδρα των κυβερνητών της χώρας από τον 16ο έως τον 18ο αιώνα. Θα δούμε την εκκλησία Notre Dame και το τζαμί Fakhreddine και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το περίφημο Κάστρο Μούσα, που χρειάστηκε 60 χρόνια σκληρής δουλειάς για να κτιστεί από έναν άνθρωπο και σήμερα θεωρείται ένα από τα καλύτερα μνημεία του Λιβάνου! Συνεχίζουμε για το πανέμορφο παλάτι του Μπεϊτεντίν, στο μουσείο του οποίου εκτίθεται και μια καταπληκτική συλλογή βυζαντινών ψηφιδωτών. Θα συνεχίσουμε για να επισκεφθούμε το Δάσος Κέδρων του Μπαρούκ (αντί του Μπσαρί, το οποίο λόγω υψόμετρου, χιονοπτώσεων και ολισθηρού οδοστρώματος, δεν είναι επισκέψιμο κατά την χειμερινή περίοδο). Επιστροφή στη Βηρυτό. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Βηρυτός - Τρίπολη - Βύβλος - Χαρίσσα - Βηρυτός

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για την Τρίπολη (Trablous), την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και "πρωτεύουσα των γλυκών", όπου θα δούμε το μεγαλύτερο κάστρο του Λιβάνου και θα περπατήσουμε στα σουκς της πόλης. Επόμενος σταθμός μας η παραθαλάσσια πόλη Βύβλος, η βιβλική Gebal, που κατοικείται εδώ και 7.000 χρόνια και υπήρξε σημαντικό λιμάνι των Φοινίκων. Είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Τέλος, θα θαυμάσουμε τη θέα του κόλπου Τζούνιε από το υπέροχο άγαλμα της Παναγίας του Λιβάνου στον λόφο Χαρίσσα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Βηρυτός - Σπήλαια Τζέιτα - Αθήνα

Χρόνος ελεύθερος για βόλτες στην πόλη και την πλούσια αγορά της. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τα σπήλαια Τζέιτα, που θεωρούνται τα ωραιότερα της Μέσης Ανατολής. Μετά την επίσκεψή μας θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Η ροή του προγράμματος - σειρά των εκδρομών κλπ., μπορεί να αλλάξει εάν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του.

Τιμή κατ’ άτομο

6 μέρες με Middle East

21-26/12

24-29/12

27/12-1/1

2-7/1

27/2-3/3,
20-25/3
,
28/4-3/5
, 4-9/6

Δίκλινο

Μονόκλινο

Δίκλινο

Μονόκλινο

Δίκλινο

Μονόκλινο

Δίκλινο

Μονόκλινο

Δίκλινο

Μονόκλινο

Ξενοδοχείο Gems 4*

785

+200

785

+200

-

-

785

+200

685

+200

Ξενοδοχείο Cavalier 4*

-

-

-

-

825

+230

-

-

-

-

Τιμή κατ’ άτομο

7 μέρες με Aegean

21-27/12

28/12-3/1

29/12-4/1

Δίκλινο

Μονόκλινο

Δίκλινο

Μονόκλινο

Δίκλινο

Μονόκλινο

Ξενοδοχείο Gems 4*

760

+200

-

-

-

-

 

 

 

 

Ξενοδοχείο Cavalier 4*

-

-

799

+230

799

+230

 

 

 

 

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων: + € 190 με ME και + € 220 με Aegean


Σημειώσεις

•  Απαραίτητη ελάχιστη συμμετοχή 20 ατόμων

•  Επιβάρυνση για 10-14 άτομα: + € 50

•  3ο άτομο (άνω των 12 ετών) στο Ξενοδοχείο Cavalier 4*: έκπτωση € 50 (για όλη τη διάρκεια του ταξιδιού)

•  Στις πτήσεις της Aegean έχει προβλεφθεί day use στο ξενοδοχείο την τελευταία μέρα

•  Σε περίπτωση που ο αριθμός συμμετοχών υπερβεί τα 12 άτομα πιθανόν να υπάρξει αύξηση στον ναύλο του αεροπορικού εισιτηρίου της Middle East (μέσο κόστος επιβάρυνσης: + € 70)

 

Περιλαμβάνονται

•  Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης

•  Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* (Gems 4* or similar)

•  Ημιδιατροφή καθημερινά (5 πρωινά και 5 γεύματα ή δείπνα)

•  Μεταφορές και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα

•  Εμπειρότατος ελληνόφωνος αρχηγός/τοπικός ξεναγός

•  Είσοδοι σε μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους

•  Φ.Π.Α

•  Ασφάλεια αστικής ευθύνης

•  Φάκελος με χρήσιμες πληροφορίες

 

Δεν Περιλαμβάνονται

• Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων: + € 190 με ME και + € 220 με Aegean

• Τοπικοί φόροι, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά: + € 50 (καταβάλλονται πριν την είσοδο στην χώρα)

• Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

•  Απαιτείται διαβατήριο με 6μηνη ισχύ και χωρίς σφραγίδα Ισραήλ

 

 

 

 

 

Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

ΠΤΗΣΕΙΣ

ME252 21DEC ATHBEY 1115-1300

ME251 26DEC BEYATH 0815-1015

Contact Info

Palmos Travel In Style

ATHENS RIVIERA

Λ. ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ

ΚΤΙΡΙΟ AEGEAN OIL

Tel.: +30 210 9889421
Fax: +30 210 9802033
EMAIL: info@palmostravel.gr

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 09:00 - 19:00

ΣΑΒΒΑΤΟ: 10:00 - 15:00

1.Τραπεζικές καταθέσεις:

  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: PALMOS TRAVEL IN STYLE MON IKE
  • ΕΘΝΙΚΗ: 72944002590
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5180072170152
  • EUROBANK: 00260383190200397852

2. Χρεωστικές κάρτες VISA & MASTERCARD

Μετά την Προκαταβολή σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε με email για τα παρακάτω:

1) Καταθετήριο εμβάσματος

2) Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, Τ.Κ.
3) Σε ποια εκδρομή συμμετέχετε & ημερομηνία αναχώρησης
4) Ποσόν προκαταβολής ή εξόφλησης που καταθέσατε

Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.