menu
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 6ημ (P16)

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 6ημ (P16)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 11/02

820 € ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 11/02

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 6 ΗΜΕΡΕΣ

11/2 – 16/2/2020

ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ – ΠΟΡΤΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Λισαβώνα.  Άφιξη και άμεση αναχώρηση για το Πόρτο. Πρωτη μας σταση η Ναζαρέ (στα πορτογαλικά Nazaré) , δημοφιλής τουριστική περιοχή και διαφημίζεται ως μια μικρή, γραφική, παραθαλάσσια πόλη. Βρέχεται από τα νερά του Ατλαντικού, έχει μεγάλες αμμώδεις παραλίες (που θεωρούνται από τις ωραιότερες στην Πορτογαλία) και πολλούς τουρίστες το καλοκαίρι. Η πόλη ήταν γνωστή για τις παραδοσιακές φορεσιές των ψαράδων και των συζύγων τους. Ακόμη και στις μέρες μας μπορεί κανείς να συναντήσει γυναίκες με την παραδοσιακή φορεσιά.

Στην συνέχεια επόμενο στολίδι είναι η πόλη το  Αβέιρο (Πορτογαλικά: Aveiro) . Τοποθετημένο στην ακτή του Ατλαντικού Ωκεανού, το Αβέιρο είναι βιομηχανική πόλη με έναν σημαντικό λιμένα. Η πόλη Αβέιρο είναι επίσης το κέντρο της περιοχής Αβέιρο. Το Αβέιρο είναι γνωστό στην Πορτογαλία για τα παραδοσιακά γλυκά του, τους "ovos-τυφλοπόντικες" και τα "trouxas de ovos", και τα δύο που γίνονται από τα αβγά. Καλείται μερικές φορές "πορτογαλική Βενετία", λόγω των καναλιών και των βαρκών του που υπενθυμίζουν την ιταλική πόλη της Βενετίας, δεδομένου ότι η πόλη αντιμετώπισε παρόμοια προβλήματα όταν προσπάθησε να κατακτήσει το νερό. Η πόλη χρονολογείται τουλάχιστον από τον 10ο αιώνα όταν ήταν γνωστή με το πρώτο λατινικό όνομα της Aviarium. Αναχώρηση για Πόρτο . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ: ΠΟΡΤΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε να γνωρίσουμε την πόλη, η οποία βρίσκεται κατά μήκος των εκβολών του ποταμού Douro, στα βόρεια της χώρας.  Είναι ένα από τα παλαιότερα ευρωπαϊκά κέντρα και έχει ενταχθεί στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο, το 1996. Θα ξεκινήσουμε από την περιοχή Ριμπέιρα, στις όχθες του ποταμού Douro, όπου βρίσκονται τα παλιά κτίσματα και οι αποβάθρες απ’ όπου φορτώνονταν στις χαρακτηριστικές βάρκες το κρασί. Συνεχίζουμε με την άνω πόλη, όπου θα περιηγηθούμε στην περιοχή του Καθεδρικού Ναού και στο παλιό κτίριο των σιδηροδρόμων.  Ακολουθεί ο χρυσοποίκιλτος ναός του Άγιου Φραγκίσκου και το Παλάτι Μπόλσα, όπου στεγάζεται το Εμπορικό Επιμελητήριο και παλαιότερα το χρηματιστήριο.  Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΡΤΟ – ΚΟΪΜΠΡΑ – ΦΑΤΙΜΑ – ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ

Πρωινό και αναχωρούμε με κατεύθυνση νότια. Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε την Κοϊμπρα, που είναι η πρώτη Πανεπιστημιούπολη της Πορτογαλίας και μια από τις πιο παλιές πόλεις του κόσμου. Θα δούμε την εκκλησία της Σάντα Κλάρα Νόβα, το χώρο του Πανεπιστημίου και θα περιηγηθούμε στους δρόμους της πόλης των ποιητών, με το πολυτραγουδισμένο της ποτάμι Μοντέγκο. Τελευταίος μας σταθμός το κέντρο του καθολικισμού, η Φάτιμα. Πήρε το όνομα της από την εμφάνιση της Παρθένου Μαρίας το 1917 σε τρία παιδιά αγροτών στην κοιλάδα “Cova Da Iria” και από τότε αναδείχθηκε ως η τοποθεσία με τη μεγαλύτερη προσέλευση προσκυνήματος παγκοσμίως.  Θα συνεχίσουμε για τη Λισσαβόνα, τη μνημειακή πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη, που το ιστορικό κέντρο της βρίσκεται κτισμένο επάνω σε επτά λόφους. Η δυτική πλευρά της  καταλαμβάνεται κυρίως από το δασικό πάρκο Monsanto, ένα από τα μεγαλύτερα αστικά πάρκα στην Ευρώπη, με έκταση κοντά στα 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα, με πολλές πλούσιες επαύλεις. Για το βράδυ σας προτείνουμε διασκέδαση σε κάποια παραδοσιακή ταβέρνα, με νοσταλγικά «Φάντος».  Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ

Πρωινό και ξεκινάμε την γνωριμία με την πόλη, η οποία είναι πλούσια σε γοτθική και μπαρόκ αρχιτεκτονική καθώς και σε μεταμοντέρνες κατασκευές. Θα περάσουμε από τις μεγάλες λεωφόρους και θα συνεχίσουμε με το πιο φημισμένο αξιοθέατο, το Εθνικό Μουσείο βασιλικών αμαξών, που περιέχει τη μεγαλύτερη συλλογή βασιλικών αμαξών στον κόσμο. Θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι των Ιερωνημιτών που χτίστηκε το 1502 προς τιμή του Βάσκο ντε Γκάμα, όταν ανακάλυψε τον δρόμο των Ινδιών και θα φωτογραφηθούμε μπροστά στο μνημείο των Πορτογάλων θαλασσοπόρων, τον Πύργο της Μπελέμ. Χτίστηκε το 1515 στις όχθες του ποταμού Τάγου και έχει χαρακτηριστεί από την Ουνέσκο ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΣΑΒΟΝΑ–ΣΙΝΤΡΑ–ΚΑΜΠΟ ΝΤΑ ΡΟΚΑ–ΚΑΣΚΑΙΣ–ΕΣΤΟΡΙΛ–ΛΙΣΑΒΟΝΑ  (110 χλμ.)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για την ολοήμερη εκδρομή μας στα προάστια της Λισσαβόνας. Πρώτος σταθμός το όμορφο βουνό της Σίντρα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Βασιλικό Παλάτι, το οποίο  στέγασε τις βασιλικές οικογένειες κατά τη διάρκεια  του 15ου/16ου και 17ου αιώνα. Στάση για μεσημεριανό γεύμα (προαιρετικά). Μετά  το γεύμα κατευθυνόμαστε προς την παραλία Guincho περνώντας από την περιοχή Cape Roca, το πιο δυτικό σημείο στην Ηπειρωτική Ευρώπη. Θα επισκεφθούμε επίσης το γραφικό ψαροχώρι Κασκαΐς, με το παραδοσιακό λιμάνι και τις πολύχρωμες βάρκες. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το κοσμοπολίτικο Εστορίλ με τις πολυτελείς επαύλεις και το διάσημο καζίνο. Επιστροφή στη Λισαβόνα το απογευματάκι.  Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος μέχρι τη μεταφορά στο αεροδρόμιο της πόλης, για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.


Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ/ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣτην τιμή περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ-ΑΘΗΝΑ με την AEGEAN AIRLINES.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
 • Δύο (2) διαν/σεις στο Πόρτο και τρείς (3) διαν/σεις στη Λισσαβόνα.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4 αστέρων σε δίκλινο δωμάτιο.
 • Ημιδιατροφή στο Πόρτο και πρωινό στην Λισσαβόνα
 • Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας (ελληνόφωνος).
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ο δημοτικός φόρος στα ξενοδοχεία (ένα ζητηθεί τον πληρώνετε απευθείας στα ξενοδοχεία).
 • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά στα δείπνα.
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
 • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

A3

720

ATH

LIS

11/02/2020

08:50

11:05

A3

721

LIS

ATH

16/02/2020

12:00

18:10

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΗΜ.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

EARLY BOOKING

ΔΙΚΛΙΝΟ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

 

11/2/2020

 

6

ΠΡΩΙΝΟ + 2 ΓΕΥΜΑΤΑ

 

4*

820 €*

 

850 €

 

1070 €

*συμπεριλαμβανομένων φόρων


ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

 

BETA PORTO HOTEL 4*

Το Belver Beta Porto Hotel βρίσκεται βόρεια του κέντρου της πόλης. Προσφέρει σαλόνι και βεράντα με δωρεάν Wi-Fi, εσωτερική πισίνα με υδρομασάζ και ξαπλώστρες.

Τα κλιματιζόμενα δωμάτια και οι σουίτες του ξενοδοχείου διαθέτουν καλωδιακή τηλεόραση επίπεδης οθόνης, μοντέρνο ιδιωτικό μπάνιο και μίνι μπαρ.

Το Belver Beta Porto Hotel περιλαμβάνει 24ωρη ρεσεψιόν, επιχειρηματικό κέντρο και κέντρο ευεξίας με εσωτερική πισίνα, σάουνα και γυμναστήριο.

Στη βεράντα του σύγχρονου εστιατορίου του Belver Beta μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακές πορτογαλικές σπεσιαλιτέ. Στο μπαρ σερβίρονται ποτά και σνακ. Παρέχεται επίσης υπηρεσία δωματίου.

Προσφέρεται δωρεάν χώρος στάθμευσης, βάσει διαθεσιμότητας. Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός São Bento είναι 3χλμ. μακριά.

Η περιοχή Paranhos είναι υπέροχη επιλογή για ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται για: μνημεία, αξιοθέατα και πεζοπορία σε ποταμό.

HOTEL FENIX URBAN 4*

Σε κεντρική τοποθεσία στη Λισαβόνα, το HF Fénix Urban για μη καπνίζοντες είναι ένα μοντέρνο ξενοδοχείο 4 αστέρων που προσφέρει δωρεάν Wi-Fi και σύγχρονα δωμάτια με τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης.

Το Parque Restaurant του HF Fénix Urban's σερβίρει μια μεγάλη ποικιλία από διεθνή κουζίνα και τοπικά πιάτα. Υπάρχει επίσης ένα μπαρ του ξενοδοχείου, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη χαλαρωτική ατμόσφαιρα πίνοντας ένα ποτό.

Τα φωτεινά, ευάερα δωμάτια διαθέτουν μίνι μπαρ με ποτά και αναψυκτικά. Το HF Fénix Urban προσφέρει πρωινό στο δωμάτιο για όσους επιθυμούν να μείνουν στην άνεση του δωματίου τους.

Το περίφημο Parque Eduardo VII της Λισαβόνας απέχει μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια από το HF Fénix Urban. Το ιστορικό κέντρο της πόλης και το Avenida de Liberdade βρίσκονται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο.

Η περιοχή Avenidas Novas είναι μια εξαιρετική επιλογή για ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται για: μνημεία, αξιοθέατα και ιστορία.

 

 

 

 

 

Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Contact Info

Palmos Travel In Style

Λ. ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ 17455

+30 210 9889421

ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ:

 • 216 800 45 27
 • 216 070 15 28
 • 213 088 63 36
 • 216 070 15 30
 • 216 070 15 29
 • 216 070 15 32
 • 216 800 45 25
 • 216 800 46 32

Fax: +30 210 9802033
EMAIL: info@palmostravel.gr

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 09:00 - 17:00

ΣΑΒΒΑΤΟ: 10:00 - 15:00

1.Τραπεζικές καταθέσεις:

 • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: PALMOS TRAVEL IN STYLE MON IKE
 • ΕΘΝΙΚΗ: 72944002590
 • ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5180072170152
 • EUROBANK: 00260383190200397852

2. Χρεωστικές κάρτες VISA & MASTERCARD

Μετά την Προκαταβολή σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε με email για τα παρακάτω:

1) Καταθετήριο εμβάσματος

2) Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, Τ.Κ.
3) Σε ποια εκδρομή συμμετέχετε & ημερομηνία αναχώρησης
4) Ποσόν προκαταβολής ή εξόφλησης που καταθέσατε

Κράτηση και Συμμετοχή στις εκδρομές ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ με προκαταβολή χρημάτων.

Με την κατάθεση της προκαταβολής σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας , στην μεταξύ μας ηλεκτρονική αληλογραφεία , στην μεταξύ μας σύμβαση και στη τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας.

Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.