menu
+30 210 9889421
ΝΟΡΒΗΓΙΑ 8ημ.(P20)

ΝΟΡΒΗΓΙΑ 8ημ.(P20)

Αναχώρηση:25/08/21

ΑΠΟ 1.780 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

Αναχώρηση:25/08/21

Αν είστε περιπετειώδης ταξιδιώτης, ή ακόμη και οικογένεια με μεγαλύτερα παιδιά που αναζητά τις συγκινήσεις, η Νορβηγία είναι η χώρα σας. Ελάτε να γνωρίσετε το Sognefjord, το μακρύτερο και πιο βαθύ φιόρδ του κόσμου, το  Bergen, την πρωτεύουσα των φιόρδ.  Το Όσλο, την πιο "ψαγμένη" και διαφορετική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, την περίτεχνη αρχιτεκτονική του Άλεσουντ, το ‘Geiranger’ φιορδ το «σπίτι» των 7 αδελφών, τον φημισμένο και μοναδικό δρόμο του Ατλαντικού.

1η ημέρα - 25/08 ΑΘΗΝΑ - ΜΠΕΡΓΚΕΝ

Άφιξη στο αεροδρόμιο του Μπέργκεν, της πρωτεύουσα των φιόρδ. Μετάβαση στο ξενοδοχείο και χρόνος για μια πρώτη εξερεύνηση της μεγαλύτερης πόλης της Δυτικής Νορβηγίας και πατρίδας του εθνικού συνθέτη Edvard Grieg. Προτείνουμε μια επίσκεψη του λόφου Floyen που δεσπόζει της πόλης και έχει καταπληκτική θέα.  Διανυκτέρευση.

2η ημέρα - 26/08 ΜΠΕΡΓΚΕΝ - ΦΛΑΜ - ΣΟΓΚΕΝΦΙΟΡΔ - ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και είμαστε έτοιμοι για μια ολοήμερη εκδρομή στο Sognefjord. Αναχώρηση από το λιμάνι του Μπέργκεν και με το πλοίο θα διασχίσουμε το πιο μακρύ και βαθύ φιόρδ του κόσμου. Στην διαδρομή θα θαυμάσουμε  τους καταρράκτες και τις απόκρημνες πλαγιές των βουνών.

Άφιξη στο Flam και ήρθε η ώρα για μία μικρή βόλτα στο μικρό χωριό /σταθμό. Αναχώρηση μέσα από μια θαυμάσια διαδρομή, για το σταθμό του Myrdal με τον «οδοντωτό» σιδηρόδρομο. Η χαράδρα που θα διασχίσουμε είναι πραγματικά πανέμορφη και γεμάτη εκπλήξεις! Άφιξη και επιβίβαση στο τρένο για την επιστροφή μας στο Μπέργκεν μέσα από λίμνες, ποτάμια και χαράδρες. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα - 27/08 ΜΠΕΡΓΚΕΝ - ΑΛΕΣΟΥΝΤ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την περιπατητική γνωριμία της πόλης με επίσκεψη στα κυριότερα αξιοθέατά του Μπέρκεν. Από την αποβάθρα του παλιού τελωνείου μπορούμε να δούμε το μεγαλύτερο τμήμα της πόλης, όπως το παλάτι του βασιλιά Haakon, τον πύργο Rozengratz και τους λόφους του Μπέρκεν. Βόλτα ανάμεσα στα δρομάκια με τα παλιά ξύλινα σπίτια για να θαυμάσουμε  το Bryggen, το οποίο ήταν η έδρα των Γερμανών εμπόρων της Χανσεατικής  Ένωσης.

Επίσκεψη στη γραφική ψαραγορά για να δοκιμάσουμε  λαχταριστές γαρίδες και τα κλασσικά σάντουιτς με θαλασσινά και να νοιώσουμε τον παλμό του κέντρου και την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση για το  Άλεσουντ. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα - 28/08 ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ GEIRANGER – ΑΛΕΣΟΥΝΤ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το  Geiranger. Το Geirangerfjord αποτελεί ένα από τους ομορφότερους προορισμούς παγκόσμιας φήμης με επίσημους «ύμνους» από διεθνείς φορείς, όπως το National Geographic και είναι στη λίστα της UNESCO, ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Στο Νορβηγικό Κέντρο Φιόρδ (Norwegian Fjord Centre) θα παρακολουθήσουμε μια ενημερωτική εισαγωγή με παρουσίαση multimedia υλικού (φωτογραφίες κλπ) που θα μας παρασύρει στις τέσσερις εποχές του Geiranger. Στη συνέχεια, ακολουθούμε  οδικώς τον «δρόμο του Αετού» (Ørneveien) και τη «στροφή του Αετού»  (Ørnesvingen) όπου θα μας συνεπάρει η καταπληκτική πανοραμική θέα του φιόρδ, τα μεγαλειώδη βουνά και οι καταρράχτες “De Syv Søstre” ( οι επτά αδελφές). Ευκαιρία για φωτογραφία, σαν από το National Geographic! Επιστροφή στο Ålesund. Το απόγευμα μπορείτε να απολαύσετε την θέα της πόλης από το ψηλότερο σημείο, τον λόφο Aksla. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα - 29/08 ΑΛΕΣΟΥΝΤ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για την  γνωριμία μας με την πόλη. Τo Ålesund αλλά και το Sunnmøre, αποτελούν, μεγάλο τμήμα της νορβηγικής αλιείας στα σύνορα του ανοικτού ωκεανού στην περιοχή των φιόρδ, καθώς και σε ποταμούς και λίμνες. Η αλιεία του βακαλάου στο Borgundfjord είναι μοναδική στη Νορβηγία.  Η πόλη  διακρίνεται για τους πύργους, και της πολύτεχνη διακόσμηση και χαίρει διεθνούς φήμης για την ιδιαιτερότητα της αρχιτεκτονικής του. Αυτό οφείλεται κυρίως λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς του 1904, μετά την οποία ολόκληρη η πόλη ξαναχτίσθηκε ακολουθώντας την τάση και τον παλμό της εποχής, δηλαδή το στιλ της Art Nouveau.

Ακολουθούμε  μια πορεία μέσα από μια ευχάριστη διαδρομή από τους δρόμους της γοητευτικής αυτής πόλης, κατά την οποία θα  περάσουμε  από το γραφικό ψαρολίμανο του Brosundet, την πλατεία Apotekertorget, και τον όμορφα διακοσμημένο κεντρικό δρόμο.

Στον ελεύθερο χρόνο σας  προτείνουμε να επισκεφθείτε το Jugendstilsenteret, που είναι το Εθνικό Κέντρο της Art Nouveau. Το μουσείο προσφέρει εκθέματα από σύγχρονες multimedia παρουσιάσεις μέχρι αυθεντικά εσωτερικά παραρτήματα και μια ματιά στην ιστορία της Art Nouveau αρχιτεκτονικής.

6η ημέρα - 30/08 ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ - ΜΟΛΝΤΕ - ΚΡΙΣΤΙΑΝΣΟΥΝΤ - ΟΣΛΟ

Πρωινό, check-out και αφήνουμε το Άλεσουντ με κατεύθυνση βόρεια. Προορισμός μας σήμερα, μεταξύ άλλων, η "μεθυσμένη γέφυρα".
Ο Δρόμος του Ατλαντικού Ωκεανού είναι ένα τμήμα 8 χλμ ενός αυτοκινητόδρομου  που συνδέει τις πόλεις Kristiansund και Molde. Ο δρόμος διασχίζει το αρχιπέλαγος της Νορβηγικής θάλασσας με μια σειρά από 12 γέφυρες που στηρίζονται σε διαδοχικές νησίδες. Είναι ένας δρόμος στον ωκεανό, όπως λένε οι ντόπιοι, και χαρίζει αξέχαστες εμπειρίες.
Πολλοί είναι αυτοί που διασχίζουν το δρόμο για τη μοναδική αίσθηση που προσφέρει. Η διαδρομή περιλαμβάνει επτά γέφυρες και τέσσερα σημεία για να απολαμβάνουν οι οδηγοί τη θέα. Μια από τις γέφυρες έχει σχεδιαστεί με τρόπο που προβλέπει τη χρήση της από ψαράδες, αφού η περιοχή είναι δημοφιλής για το άφθονο ψάρεμα. Υπάρχουν καλές πιθανότητες να παρατηρήσει κάποιος φάλαινες ή φώκιες καθώς διασχίζει το δρόμο. Λάτρεις του αυτοκινήτου έχουν αναδείξει τη συγκεκριμένη διαδρομή ως μία από τις καλύτερες του πλανήτη. Στάση για προαιρετικό γεύμα.  
Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο του Κρίστιανσουντ και πτήση για το Όσλο. Μεταφορά στο κεντρικό μας ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα - 31/08 ΟΣΛΟ

Πλούσιο σκανδιναβικό πρωινό και ημέρα σχεδιασμένη για να απολαύσουμε  το Όσλο.
Ξενάγηση στην  πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Όσλο, μοναδικό σε φυσική ομορφιά, βρίσκεται στο ομώνυμο φιόρδ εντός του όρμου Skagerrak, περικυκλωμένο από πλήθος λιμνών αλλά και μικρών νησιών. Το πανέμορφο τοπίο συμπληρώνεται από καταπράσινους λόφους και δασικές περιοχές που αγκαλιάζουν το Όσλο και συνθέτουν μία πόλη ιδανική για εξερεύνηση με τα πόδια, καθώς το επιτρέπει η έκταση της.

Διεθνούς φήμης μουσεία, ζωντανή νυχτερινή ζωή και πανέμορφα τοπία. Στα μουσεία του βρίσκονται εκθέματα για κάθε διάθεση, όπως η ανατριχιαστική «Κραυγή» του Edvard Munch’s στην Εθνική Πινακοθήκη, μουσείο Σκι, ή το ανοιχτό παράθυρο στην Ιστορία του αξέχαστου πλοίου Viking. Το Όσλο, η πιο κοσμοπολίτικη Σκανδιναβική πρωτεύουσα είναι και μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με έκταση 450 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αλλά με μικρό - συγκριτικά - πληθυσμό.

Η καταπληκτική τοποθεσία της στην κορυφή ενός φιόρδ (fjord) 110χλμ.,ναυτική και καταπράσινη, ιστορικά ελκυστική, είναι και η παλαιότερη Σκανδιναβική πρωτεύουσα (ιδρύθηκε περίπου στα 1050). Μεσαιωνικά κτήρια όπως το Akershus Slott, το Δημαρχείο σε στυλ 1930 (Rådhus) ανάμεσα στις ατραξιόν το Βασιλικό Παλάτι «Slott». Η ανάπτυξη των νεώτερων χρόνων λόγω των κοιτασμάτων πετρελαίου στην Βόρεια Θάλασσα, (1960) έχει μεταμορφώσει αρχιτεκτονικά την πρωτεύουσα με κινητικά εμπορικά λιμάνια και μίξη παλιού και νέου αρχιτεκτονικού στιλ.
Με μισό εκατομμύριο πληθυσμό, μαγαζιά που μένουν ανοιχτά μέχρι αργά και κοσμοβριθείς δρόμους, καφέ και εστιατόρια, σίγουρα αφήνει σε όλους μια κοσμοπολίτικη γεύση. Στην ξενάγηση μας μεταξύ άλλων θα δούµε τη Βουλή, τα Ανάκτορα, το ∆ηµαρχείο, καµάρι των Νορβηγών, το πάρκο Φρόγκνερ µε τα µνηµειώδη γλυπτά του Βίγκελαντ, και άλλα αξιοθέατα. Διανυκτέρευση

8η ημέρα - 1/09 ΟΣΛΟ - ΑΘΗΝΑ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και μετάβαση στο αεροδρόμιο για τις  πτήσεις της επιστροφής.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ

Τιμή κατ’  άτομο σε δίκλινο 1.780€

Τιμή μονόκλινου 2.090€

*Φόροι αεροδρομίων κατ’άτομο 290€

Περιλαμβάνονται :

• Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Μπέργκεν - Άλεσουντ - Κρίστιανσουντ - Όσλο - Αθήνα

• Επτά  διανυκτερεύσεις σε 4* κεντρικά ξενοδοχεία

• Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά

• Δύο δείπνα

• Ημερησία εκδρομή από το Μπέργκεν στο Sognefjord που περιλαμβάνει:

• Εισιτήρια καταμαράν Bergen – Flam,

• Εισιτήρια οδοντωτού τραίνου Flamsbana,

• Εισιτήρια τραίνου Myrdal - Bergen

• Ημερήσια εκδρομή στο Geiranger Fjord

• Ημερήσια εκδρομή στον Δρόμο του Ατλαντικού

• Ελληνόφωνη περιπατητική γνωριμία του Μπέργκεν

• Ελληνόφωνη περιπατητική γνωριμία του Άλεσουντ

• Ελληνόφωνη ξενάγηση στο Όσλο

• Όλες οι μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

• Ελληνόφωνος αρχηγός / συνοδός σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού

Δεν περιλαμβάνονται :

• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα

• Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων €290

• Τυχόν είσοδοι σε μουσεία, γεύματα και φιλοδωρήματα

** HOTELS OR SIMILAR

Όσλο: Clarion Collection Folketeateret

Μπέργκεν: First Hotel Marin

Άλεσουντ: First Hotel Atlantica

Contact Info

Palmos Travel In Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΆΛΙΜΟΣ

Tel.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

Fax: +30 210 9802033