menu
+30 210 9889421
ΑΛΣΑΤΙΑ -ΕΛΒΕΤΙΑ 7ημ. (P2)

ΑΛΣΑΤΙΑ -ΕΛΒΕΤΙΑ 7ημ. (P2)

Αναχωρήσεις:31/07 & 7, 14, 21, 28/08/21'

ΑΠΟ 995 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

Αναχωρήσεις:31/07 & 7, 14, 21, 28/08/21'

Στρασβούργο, Μπάντεν Μπάντεν, Εγκισέμ, Κολμάρ, Ρικβίρ,

Βασιλεία, Λωζάννη, Γενεύη, Βέρνη, Ιντερλάκεν, Ζυρίχη

Ταξιδεύουμε σε παραμυθένιες πόλεις όπως το Στρασβούργο, σε τοπία μαγευτικά όπως εκείνα του Αλσατικού Δρόμου του Κρασιού, σε γραφικές κωμοπόλεις όπως το Μπάντεν Μπάντεν, σε κουκλίστικα χωριά όπως το Εγκισέμ, το Κολμάρ, το Ρικβίρ και το Τρίμπεργκ και απολαμβάνουμε τις πανέμορφες Ελβετικές πόλεις Βασιλεία, Λωζάννη, Βέρνη, Ιντερλάκεν, Γενεύη

Ελάτε να ζήσουμε μαζί ένα παραμύθι στην καρδιά της Ευρώπης…

Ø Απ΄ ευθείας πτήσεις με AEGEAN AIRLINES - πρωινή αναχώρηση από Αθήνα για Ζυρίχη και απογευματινή από Γενεύη για Αθήνα  - ώστε να έχουμε περισσότερο χρόνο στο ταξίδι μας

Ø Περιήγηση στην μαγευτική πρωτεύουσα της Αλσατίας, το Στρασβούργο

Ø Διαδρομή στον περίφημο Αλσατικό Δρόμο του Κρασιού και επισκέψεις στο γοητευτικό Κολμάρ και στα πανέμορφα χωριά Ρικβίρ και Εγκισέμ, που θεωρούνται από τα ωραιότερα χωριά της Γαλλίας

Ø Επίσκεψη στην γραφική λουτρόπολη Μπάντεν Μπάντεν

Ø Περιήγηση στην μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας, την Ζυρίχη

Ø Περιήγηση στην ισχυρότερη οικονομικά πόλη της Ελβετίας, την Βασιλεία, όπου θα δούμε και το περίφημο "Γόνατο του Ρήνου"

Ø Επίσκεψη στο κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο Ιντερλάκεν

Ø Περιήγηση στην ρομαντική πρωτεύουσα της Ελβετίας, την Βέρνη, την "πόλη των κρηνών"

Ø Περιήγηση στην πόλη-ζωγραφιά, τη Λωζάννη

Ø Περιήγηση στην κοσμοπολίτικη Γενεύη

Ø Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά

Ø Εμπειρότατος Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

Αλσατία: μια ιδιαίτερη περιοχή της Ευρώπης με μακραίωνη ιστορία και πολιτισμό, με ποτάμια και κανάλια, με παραμυθένια χωριά και μεσαιωνικές πόλεις με λιθόστρωτα δρομάκια, μικρές πλατείες και πολύχρωμα σπιτάκια πνιγμένα στα λουλούδια, με απέραντους αμπελώνες, υπέροχες γεύσεις… και καλά κρασιά.

Για πολλούς αιώνες ήταν το "μήλον της έριδος" για τους Γάλλους και τους Γερμανούς. Από το 1870 έως το 1945 άλλαξε τέσσερις φορές εθνικότητα και επίσημη γλώσσα. Σήμερα ανήκει μεν στη Γαλλία, όμως διατηρεί την μεσαιωνική και αναγεννησιακή αρχιτεκτονική της Γερμανίας.

Το Στρασβούργο, η μαγευτική πρωτεύουσα της Αλσατίας και το "Σταυροδρόμι της Ευρώπης", είναι κτισμένο στη δυτική όχθη του Ρήνου.

Η χώρα των Άλπεων, της σοκολάτας, των ρολογιών, των σουγιάδων με ονομασία προέλευσης, των 1500 λιμνών και της αιώνιας ειρήνης είναι η αγαπημένη μας Ελβετία. Μία χώρα όμορφη και γαλήνια, με χιονισμένα βουνά που καθρεφτίζονται σε κρυστάλλινες λίμνες, πλούσια δάση, μικρά χωριά με ξύλινες σκεπές και ανθισμένα περβάζια, πεντακάθαρες πόλεις με γραφικές γειτονιές πλούσιες σε αξιοθέατα, με λιθόστρωτα δρομάκια, αρχοντικά κτίρια, προσεγμένα καφέ και εστιατόρια. Ο απόλυτος συνδυασμός του ανέγγιχτου φυσικού και αστικού τοπίου!

1η μέρα: Αθήνα - Ζυρίχη, Περιήγηση - Στρασβούργο

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για την μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας, την Ζυρίχη. Άφιξη και περιήγηση πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την περίφημη λεωφόρο Μπάνχοφστρασσε, θα περπατήσουμε στους κεντρικούς πεζοδρόμους της παλιάς πόλης, θα δούμε (εξωτερικά) την εκκλησία Φραουμύνστερ με τα εντυπωσιακά βιτρό του Σαγκάλ, τον Καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο, τον Πύργο του Ρολογιού, τον λόφο του Λίντερχοφ, τις γέφυρες του ποταμού Λίματ και άλλα αξιοθέατα. Συνεχίζουμε για το Στρασβούργο. Άφιξη και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο REGENT CONTADES 4* sup. (www.regent-contades.com). Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Στρασβούργο, Περιήγηση πόλης, Μπάντεν Μπάντεν

Πρωινή περιήγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το ιστορικό της κέντρο - μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO - με τους γραφικούς δρόμους, τα ξύλινα σπιτάκια, τις λιθόστρωτες πλατείες, αλλά και τον ύψους 149 μέτρων Καθεδρικό ναό της Notre Dame. Συνεχίζουμε με την κουκλίστικη "Petite France"/Μικρή Γαλλία, περνώντας πάνω από τις γέφυρες του ποταμού Ιλλ, στον οποίο μάλιστα η Αλσατία να οφείλει πιθανόν και το όνομά της, καθότι στα γερμανικά Elsass σημαίνει "περιοχή του Ιλλ". Το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για τη γραφική λουτρόπολη Μπάντεν Μπάντεν με ολάνθιστους κήπους και τον ποταμό Όος να την διαρρέει. Η πόλη είναι γνωστή για τις ιαματικές πηγές της από τα ρωμαϊκά χρόνια, αλλά και για το ιστορικό της Καζίνο, ένα κτίριο-κόσμημα. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Στρασβούργο, Αλσατικός Δρόμος του Κρασιού, Εγκισέμ, Κολμάρ, Ρικβίρ

Πρωινή αναχώρηση για το γραφικό χωριό Εγκισέμ (Eguisheim), γνωστό για τα πέτρινα σοκάκια του σε ομόκεντρους κύκλους και για το υπέροχο κρασί του, καθώς το ιδιαίτερο κλίμα της περιοχής ευνοεί την αμπελοκαλλιέργεια. Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας στην καρδιά της Αλσατίας, θα φθάσουμε στο γοητευτικό Κολμάρ (Colmar), την "πρωτεύουσα της αλσατικής οινοπαραγωγής", με την πλούσια μεσαιωνική και αναγεννησιακή του αρχιτεκτονική και θα καταλήξουμε στο "χωριό των αμπελουργών", το Ρικβίρ (Riquewihr), έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, φωλιασμένο πίσω από τα μεσαιωνικά του τείχη που μοιάζουν ανέπαφα στο πέρασμα των αιώνων. Το Ρικβίρ, όπως και το Εγκισέμ, θεωρούνται από τα ωραιότερα χωριά της Γαλλίας και περιλαμβάνονται στον κατάλογο "Les Plus Beaux Villages de France". Επιστροφή στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Στρασβούργο - Βασιλεία - Λωζάννη

Πρωινή αναχώρηση για τη Βασιλεία που βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα της Ελβετίας με τη Γερμανία και τη Γαλλία, στις όχθες του ποταμού Ρήνου, ο οποίος την χωρίζει σε δύο μέρη: την Grossbasel (Μεγάλη Βασιλεία) και την Kleinbasel (Μικρή Βασιλεία). Σήμερα είναι η ισχυρότερη οικονομικά πόλη της Ελβετίας και φιλοξενεί τα περισσότερα μουσεία πολιτισμού και έργων τέχνης της χώρας. Κατά την περιήγησή μας θα δούμε τον υπέροχο Καθεδρικό ναό Μύνστερ, την Markplatz, το Δημαρχείο και το περίφημο "Γόνατο του Ρήνου", καθώς εδώ ο ποταμός στρίβει προς τον βορρά. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την υπέροχη Λωζάννη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο DE LA PAIX 4* (www.hoteldelapaix.net). Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Λωζάννη, Περιήγηση πόλης

Πρωινή περιήγηση στην πόλη-ζωγραφιά, τη Λωζάννη, που είναι κτισμένη αμφιθεατρικά πάνω από τη λίμνη της, ατενίζοντας τις βουνοκορφές των Άλπεων. Πεζοί θα επισκεφθούμε το παλιό τμήμα της πόλης με τους φιδογυριστούς πεζοδρόμους και τις μικροσκοπικές πλατείες, μέχρι να φθάσουμε στον γοτθικό Καθεδρικό ναό του 12ου αιώνα και στο μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ουσί (εξωτερικά). Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Λωζάννη - Βέρνη - Ιντερλάκεν - Λωζάννη

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την ρομαντική πρωτεύουσα της Ελβετίας, τη Βέρνη, που είναι κτισμένη σε μια καμπή του ποταμού Άαρ με φόντο τις Άλπεις. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε το Κοινοβούλιο, τον Πύργο του ιστορικού Ρολογιού, τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό και θα περπατήσουμε στους πεζόδρομους με τα μεσαιωνικά κτίρια. Συνεχίζουμε για το δημοφιλές και κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο Ιντερλάκεν, που βρίσκεται ανάμεσα στις λίμνες Τουν και Μπριντς, σε απόσταση αναπνοής από τον εντυπωσιακό και πάντα χιονισμένο ορεινό όγκο του Γιουνγκφράου (Jungfrau). Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε την πόλη με τα ανθοστόλιστα πάρκα και επιστροφή στη Λωζάννη. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Λωζάννη - Γενεύη - Αθήνα

Πρωινή αναχώρηση για την κοσμοπολίτικη Γενεύη. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε κτίρια Διεθνών Οργανισμών, όπως του ΟΗΕ και του Ερυθρού Σταυρού, καθώς και το τεράστιο σιντριβάνι που αναβλύζει μέσα από τη λίμνη και αποτελεί, μαζί με το πολύχρωμο λουλουδιασμένο ρολόι, το σύμβολο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσετε στην παλιά πόλη με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τις κουκλίστικες αντικερί, τα μικροσκοπικά βιβλιοπωλεία, τα πολυάριθμα εστιατόρια και καφέ. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

Σημειώσεις: •Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα •Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)

Αναχωρήσεις

31 Ιουλίου,

7, 14, 21, 28  Αυγούστου

~  7 μέρες


Τιμή κατ΄ άτομο

Δίκλινο

995

3ο άτομο έως 12 ετών

895

Μονόκλινο

1345

***Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, φόροι πόλεων: + € 300

Περιλαμβάνονται:

v Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΖΥΡΙΧΗ - ΑΘΗΝΑ με AEGEAN

v Έξι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*

v Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά

v Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος

v Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

v Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών

v Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται: •Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα •Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα •Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Οι πτήσεις μας για όλες τις αναχωρήσεις

1η μέρα

Α3 850

ΑΘΗΝΑ - ΖΥΡΙΧΗ

08.30΄- 10.20΄

7η μέρα

Α3 857

ΓΕΝΕΥΗ - ΑΘΗΝΑ

17.00΄- 19.40΄

Contact Info

Palmos Travel In Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΆΛΙΜΟΣ

Tel.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

Fax: +30 210 9802033

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00 - 17:00

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

https://hotels.palmostravel.gr/#/welcome