menu
+30 210 9889421
ΚΑΣΤΡΑ ΛΙΓΗΡΑ-ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ-ΠΑΡΙΣΙ 7ημ (Ρ2)

ΚΑΣΤΡΑ ΛΙΓΗΡΑ-ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ-ΠΑΡΙΣΙ 7ημ (Ρ2)

Αναχωρήσεις :7, 14 /08 /21’

ΑΠΟ 1.245 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

Αναχωρήσεις :7, 14 /08 /21’

Ορλεάνη, Τουρ, Κάστρα Λίγηρα/Σαμπόρ, Σενονσώ, Σαιν Μαλό, Μον Σαιν Μισέλ, Καέν/Καν, Μπαγιέ, Παραλίες Απόβασης, Ντωβίλ, Τρουβίλ, Ονφλέρ, Ρουέν, Παρίσι

 • Απ΄ ευθείας πτήσεις με AEGEAN AIRLINES - πρωινή αναχώρηση από Αθήνα και απογευματινή από Παρίσι  - ώστε να έχουμε περισσότερο χρόνο στο ταξίδι μας
 • Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της Ορλεάνης
 • Περιήγηση στον "Κήπο της Γαλλίας", την Τουρ
 • Επίσκεψη στα δύο ομορφότερα κάστρα της Κοιλάδας του Λίγηρα: κάστρο του Σενονσώ ή "κάστρο των Κυριών", ένα αναγεννησιακό αριστούργημα με καταπληκτικούς κήπους και στο επίσης αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής κάστρο του Σαμπόρ, το μεγαλύτερο όλων
 • Περιήγηση στο πανέμορφο Σαιν Μαλό της Βρετάνης
 • Επίσκεψη σε ένα από τα θαύματα του δυτικού κόσμου, το οχυρωμένο νησί-χωριουδάκι Μον Σαιν Μισέλ, που κουρνιάζει σε έναν γρανιτένιο λόφο, περιτριγυρισμένο από τα νερά της Μάγχης
 • Περιήγηση στην γραφική πρωτεύουσα του νομού Καλβαντός της Νορμανδίας, την Καέν
 • Επίσκεψη στην πανέμορφη  Μπαγιέ με το καλοδιατηρημένο ιστορικό της κέντρο
 • Περιήγηση στις παραλίες της απόβασης στην Νορμανδία την 6η Ιουνίου 1944
 • Επίσκεψη στην αριστοκρατική, κοσμική λουτρόπολη Ντωβίλ και στην γειτονική Τρουβίλ, που αποτελούν το καμάρι της κοσμοπολίτικης ακτής
 • Επίσκεψη στην μοναδική Ονφλέρ
 • Περιήγηση στην ιστορική Ρουέν, μια από τις ακμάζουσες πόλεις των μεσαιωνικών χρόνων
 • Λεπτομερής ξενάγηση στο Παρίσι
 • Επίσκεψη στο μουσείο-εργαστήριο αρωμάτων Φραγκονάρ -  μύηση στα μυστικά της αρωματοποιίας
 • Εμπειρότατος Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

1η μέρα: Αθήνα - Παρίσι - Ορλεάνη - Τουρ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για το Παρίσι. Φθάνοντας, θα αναχωρήσουμε για την περιοχή του Λίγηρα (Loire), με πρώτο μας σταθμό την Ορλεάνη. Αφού περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό, την κεντρική πλατεία με το άγαλμα της Ζαν Ντ’ Αρκ, το επιβλητικό αναγεννησιακό κτίριο του Δημαρχείου κλπ., θα συνεχίσουμε για τον "Κήπο της Γαλλίας", την Τουρ, που δεσπόζει στην καταπράσινη κοιλάδα του Λίγηρα. Άφιξη, τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4* και περιπατητική γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Τουρ - Κάστρα του Λίγηρα/Σαμπόρ, Σενονσώ - Τουρ

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα επισκεφθούμε δύο από τα πιο φημισμένα και ομορφότερα κάστρα του Λίγηρα: το αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής κάστρο του Σαμπόρ (Chambord) με τα 440 δωμάτια και τα 365 τζάκια - το μεγαλύτερο στην Κοιλάδα του Λίγηρα - καθώς και το κάστρο του Σενονσώ (Chenonceau), γνωστό και ως "κάστρο των Κυριών", ένα ακόμα αναγεννησιακό αριστούργημα με καταπληκτικούς κήπους. Επιστροφή στην Τουρ και χρόνος ελεύθερος για να περιηγηθείτε στο εντυπωσιακό ιστορικό κέντρο της πόλης. Το βράδυ σας προτείνουμε να δειπνήσετε σε παραδοσιακή μπρασερί, δοκιμάζοντας αυθεντική Γαλλική κουζίνα. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Τουρ - Σαιν Μαλό - Μον Σαιν Μισέλ - Καέν/Καν

Πρωινή αναχώρηση για την Βρετάνη, με πρώτο μας σταθμό το πανέμορφο Σαιν Μαλό, ένα σημαντικό εμπορικό και τουριστικό κέντρο του σήμερα και κέντρο πειρατείας του χθες, με το ιστορικό του λιμάνι, τα παράξενα γρανιτένια δρομάκια του, τα χαρακτηριστικά πέτρινα σπίτια του κλπ. Αφού περιηγηθούμε πεζοί στα σημαντικότερα αξιοθέατά του, θα συνεχίσουμε για ένα από τα θαύματα του δυτικού κόσμου, το οχυρωμένο νησί-χωριουδάκι Μον Σαιν Μισέλ, το πιο  πολυφωτογραφημένο αξιοθέατο της Γαλλίας, που βρίσκεται κουρνιασμένο σε έναν γρανιτένιο λόφο, περιτριγυρισμένο από τα νερά της Μάγχης και με έντονο το φαινόμενο της παλίρροιας. Επίσκεψη στο εσωτερικό του οχυρού και συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα του νομού Καλβαντός (Calvados) της Νορμανδίας, την Καέν (ή ορθότερα Καν). Άφιξη και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4*. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Καέν - Μπαγιέ - Παραλίες Απόβασης - Καέν

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα επισκεφθούμε αρχικά την ιστορική πόλη του Καλβαντός, τη Μπαγιέ (Bayeux), που διαρρέεται από τον ποταμό Ορ (Aure). Έχοντας υποστεί τις μικρότερες καταστροφές από οποιαδήποτε άλλη πόλη της Νορμανδίας κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, το ιστορικό της κέντρο έχει διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση. Σημαντικό αξιοθέατο αποτελεί ο Καθεδρικός ναός με τα βιτρώ που απεικονίζουν τις ηρωικές πράξεις του Γουλιέλμου του Κατακτητή. Το κυριότερο όμως αξιοθέατο της πόλης είναι η περίφημη και μοναδική στο είδος της μεσαιωνική ταπισερί (διαστάσεων 70,4x0,5 μέτρων), στην οποία απεικονίζονται 72 διαφορετικές εικόνες και 1512 μορφές ανθρώπων και ζώων (ακόμα και μύθοι του Αισώπου). Συνεχίζουμε για τις παραλίες της απόβασης στη Νορμανδία την 6η Ιουνίου 1944: είναι η περίφημη D-Day, που αποτελεί την εκκίνηση της προσπάθειας των Συμμάχων να απελευθερώσουν την ηπειρωτική Ευρώπη από την γερμανική κατοχή κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο (ρίψη αλεξιπτωτιστών και απόβαση περίπου 160.000 στρατιωτών από τη θάλασσα, μόνο εκείνη την ημέρα). Οι πέντε παραλίες έχουν τα κωδικά ονόματα Σουόρντ (Sword: Άγγλοι, Γάλλοι), Τζούνο (Juno: Καναδοί), Γκολντ (Gοld: Άγγλοι), Ομάχα, Γιούτα (Omaha, Utah: Αμερικάνοι). Ξεκινάμε από την Αρομάνς (Arromanches) στην ακτή της απόβασης Γκολντ, όπου θα παρακολουθήσουμε μία 40λεπτη προβολή. Συνεχίζουμε με το Point du Hoc, όπου θα δούμε γερμανικά πυροβολεία, την Κολεβίλ Συρ Μερ (Coleville Sur Mer) με το αμερικανικό νεκροταφείο, καθώς και το γραφικό χωριουδάκι Σαιντ-Μερ-Εγκλίζ (Sainte-Mere-Eglise) στην χερσόνησο Κοτεντέν, όπου προσγειώθηκαν οι Αμερικάνοι αλεξιπτωτιστές το βράδυ 5-6 Ιουνίου 1944 - μπροστά στο Δημαρχείο υπάρχει ένα κυκλικό κολωνάκι που σημαδεύει την έναρξη του "Δρόμου της Ελευθερίας" (Voie de la Liberté) με την ένδειξη "km 0" (Χιλιόμετρο Μηδέν). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Καέν - Ντωβίλ - Τρουβίλ - Ονφλέρ - Ρουέν - Παρίσι

Σήμερα θα επισκεφθούμε την αριστοκρατική, κοσμική λουτρόπολη Ντωβίλ με την αρχοντική Κορνίς, που μαζί με την γειτονική δίδυμή της πόλη Τρουβίλ, αποτελούν το καμάρι της κοσμοπολίτικης ακτής, καθώς και την μοναδική Ονφλέρ, με τον μικρό μεσαιωνικό πύργο και το γραφικό της λιμανάκι. Επόμενος σταθμός μας, η ιστορική Ρουέν, μια από τις ακμάζουσες πόλεις των μεσαιωνικών χρόνων, όπου θα δούμε την παλαιά αγορά, την εκκλησία-μνημείο της Ζαν Ντ’ Αρκ, το αστρονομικό ρολόι κ.ά. Συνεχίζουμε για το Παρίσι. Άφιξη και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4*. Για το βράδυ σας προτείνουμε να κάνετε μια βόλτα στην ίσως πιο αριστοκρατική γειτονιά της πόλης, το Μαρέ, όπου βρίσκεται η πλατεία των Βοσγίων, κτισμένη σε απόλυτη συμμετρία και διάσημη για το σπίτι του Βίκτωρος Ουγκώ. Εκεί μπορείτε να γευθείτε εκλεκτά εδέσματα σε μοντέρνα εστιατόρια, όπως το "Les Bougresses", που βρίσκεται στην πλατεία της αγοράς της Αγίας Αικατερίνης. Μπορείτε επίσης να περπατήσετε στις καλλιτεχνικές γειτονιές γύρω από το Σαιν-Ζερμαίν-ντε-Πρε με την ομώνυμη εκκλησία και τα αριστοκρατικά καφέ, όπως το "Le Deux Magots" και το "De Flore" και να πιείτε το ποτό σας στο μπαρ "Alcazar". Τέλος, μπορείτε αν θέλετε να διασκεδάσετε σε ένα από τα φημισμένα παριζιάνικα καμπαρέ (Μουλέν Ρουζ, Λίντο, Παραντίς, Λάτιν κ.ά.).

6η μέρα: Παρίσι ~ Ξενάγηση πόλης, Μουσείο αρωμάτων Φραγκονάρ

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Τροκαντερό (στάση 15-20΄), τον Πύργο του Άιφελ, τη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, την Αψίδα του Θριάμβου, το Γκραν και Πτι Παλαί, το Ινβαλίντ, τον Τάφο του Ναπολέοντα, το υπουργείο Εξωτερικών (Εθνοσυνέλευση), την Γέφυρα ντε λα Κονκόρτ, την Πλας ντε λα Κονκόρτ (Ομονοίας), τους κήπους του Κεραμεικού, το Ορσέ, την Orangerie, την Ποντ Νεφ, το Ιλ ντε Λα Σιτέ, το Καρτιέ Λατέν, το Σαιν Ζερμαίν, τη Σορβόννη, το Πάνθεον, τους κήπους του Λουξεμβούργου, τον Άγιο Σουλπίκιο, την παμπάλαια εκκλησία Σαιν-Ζερμαίν-ντε-Πρε (Saint-Germain-des-Prés), το διάσημο καφέ "Le Deux Magots", την Όπερα Garnier κ.ά. Για το βράδυ σας προτείνουμε να ακολουθείστε (προαιρετικά) μια κρουαζιέρα με τα περίφημα μπατώ μους (bateaux mouches), που κυλούν απαλά στα νερά του Σηκουάνα, δίνοντάς σας την ευκαιρία να δείτε το Παρίσι φωταγωγημένο και ανεβείτε μαζί μας στον λόφο της Μονμάρτρης (Montmartre) με την απίστευτη θέα, την μοναδική Σακρ Κερ (Sacre Cœur), το σπίτι του Σαλβαντόρ Νταλί και την πλατεία με τους υπαίθριους ζωγράφους.

7η μέρα: Παρίσι - Αθήνα

Ελεύθερος χρόνος το πρωί για βόλτες, επισκέψεις σε μουσεία και αγορές - επισκεφθείτε τα πασίγνωστα πολυκαταστήματα "Galleries Lafayette" και "Printemps". Απολαύστε τον περίπατό σας στα πάρκα της πόλης, ανεβείτε στον Πύργο του Άιφελ, περιπλανηθείτε στην μποέμ συνοικία της Μονμάρτρης με τα γραφικά δρομάκια, απολαύστε έναν γαλλικό καφέ στο "Avenue" ή στο περίφημο Cafe de la Paix, που λάτρευε ο Σαρτρ. Μεταφορά στο αεροδρόμιο αργά το απόγευμα και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

Σημειώσεις: •Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι •Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Αναχωρήσεις :7, 14 /08 /21’

Τιμή κατ΄ άτομο

Δίκλινο

1245

3ο άτομο έως 12 ετών

1095

Μονόκλινο

1695

**Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check point, parking, φόροι πόλεων: + € 250

Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)

Περιλαμβάνονται:

v Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΠΑΡΙΣΙ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES

v Έξι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*

v Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά

v Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος

v Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

v Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών

v Φ.Π.Α

Δεν Περιλαμβάνονται: •Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα •Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά •Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Οι πτήσεις μας για όλες τις αναχωρήσεις

1η μέρα

Α3 610

ΑΘΗΝΑ - ΠΑΡΙΣΙ

08.20΄ - 10.55΄

7η μέρα

Α3 615

ΠΑΡΙΣΙ - ΑΘΗΝΑ

20.30΄ - 00.40΄

Contact Info

Palmos Travel In Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΆΛΙΜΟΣ

Tel.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

Fax: +30 210 9802033

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00 - 17:00

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

https://hotels.palmostravel.gr/#/welcome