menu
+30 210 9889421
ΚΕΡΚΥΡΑ& Παξοί-Αντίπαξοι-Ερεικούσα  Οργανωμένο7ημ (Ρ32)

ΚΕΡΚΥΡΑ& Παξοί-Αντίπαξοι-Ερεικούσα Οργανωμένο7ημ (Ρ32)

Αναχωρήσεις: 19, 26 /06 & 03 , 10 ,17, 24, 31 /07 & 07, 14, 21, 28 /08 & 04, 11 , 18 /09/ ‘21-Αεροπορικώς

ΑΠΟ 785 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

Αναχωρήσεις: 19, 26 /06 & 03 , 10 ,17, 24, 31 /07 & 07, 14, 21, 28 /08 & 04, 11 , 18 /09/ ‘21-Αεροπορικώς

Με  διαμονή στο  εμβληματικό  ξενοδοχείο

Μayor Mon Repos PalaceArt hotel” 4 * Lux

Αναχωρήσεις: 19, 26 /06 & 03 , 10 ,17, 24, 31 /07 &

07, 14, 21, 28 /08 & 04, 11 , 18 /09/ ‘21

1η μέρα:ΑΘΗΝΑ  -  ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για  την κοσμοπολίτικη Κέρκυρα. Άφιξη, μεταφορά στο  ξενοδοχείο και  τακτοποίηση στα δωμάτια . Χρόνος  ελεύθερος  για μπάνιο ή  για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο.  Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Ιστορικό εργοστάσιο σαπωνοποιίας  -  ξενάγηση  πόλης - Μονή Παναγίας  Πλατυτέρας-  Κανόνι   - Παναγία  Βλαχερνών -  Ποντικονήσι

Μετά το πλούσιο πρωινό μας  θα  αναχωρήσουμε  για ένα φημισμένο ιστορικό  σαπωνοποιείο  το οποίο λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1891 διατηρώντας τον παραδοσιακό εξοπλισμό και  την τοπική παράδοση. Γι’ αυτό, τα τελευταία χρόνια ο χώρος αποτελεί αντικείμενο ακαδημαϊκής μελέτης ενώ προσελκύει επισκέπτες τόσο τουριστικού όσο και εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Το 2008 κηρύχθηκε διατηρητέο μνημείο βιομηχανικής κληρονομιάς από το Υπουργείο Πολιτισμού.To 2017 η παραδοσιακή λειτουργία της σαπωνοποιίας εντάχθηκε στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας και στους Καταλόγους που προβλέπονται στη σχετική σύμβαση της UNESCO.Αναχώρηση για  την παλιά πόλη της Κέρκυρας για να   επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, πολιούχου της πόλης, όπου εκεί φυλάσσονται σε ασημένια λάρνακα τα οστά του Αγίου. Θα  δούμε  επίσης το μοναδικό στην Ευρώπη Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, το οποίο στεγάζεται στα Παλαιά Ανάκτορα ,τη Δημοτική Πινακοθήκη, το Μνημείο της Ένωσης των Επτανήσων και το Πολυγωνικό Βενετσιάνικο πηγάδι. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στα γραφικά πλακόστρωτα καντούνια, με τα υπέροχα σπίτια επηρεασμένα από την ιταλική αρχιτεκτονική,και θα καταλήξουμε στο  Λιστόν (σημαίνει κεντρικός  χώρος  περιπάτου για  τους Βενετσιάνους) που κατασκευάστηκε  κατόπιν βούλησης των Γάλλων όπου η σχεδίαση και το μοτίβο  ακολουθεί αυτήν της οδού Ριβολί στο Παρίσι. Μπροστά μας  ξετυλίγεται η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, η Σπιανάδα και απέναντι δεσπόζει το Παλιό Φρούριο. Αμέσως  μετά θα  επισκεφτούμε την Ιερά Μονή της Παναγίας της Πλατυτέρας . Η θαυματουργή Ιερά  Εικόνα της  βρίσκεται στο  δεξιό προσκυνητάρι. Το κάλυμμα και το περίβλημα της  εικόνας είναι δωρεά του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια. Εκεί  βρίσκονται οι τάφοι του πατέρα και  του αδερφού  του  καθώς και  ο τάφος  του  ίδιου του Καποδίστρια. Επίσης στη Μονή  βρίσκονται οι τάφοι του ήρωα Φώτου Τζαβέλα και του Ανδρέα  Μουστοξύδη. Επόμενος σταθμός μας μια από τις πιο όμορφες συνοικίες του νησιού, το Κανόνι , που πήρε το όνομά του επί Γαλλικής Κυριαρχίας της Κέρκυρας, όταν οι στρατηγοί αποφάσισαν το 1798 να στήσουν εκεί τα σημαντικότερα οχυρωματικά έργα τους και την πυροβολαρχία. Το γαλλικό κανόνι βρίσκεται ακόμα στο σημείο και μπορεί κανείς να το περιεργαστεί από κοντά.Κάτω ακριβώς από το Κανόνιδεσπόζει η Λιμνοθάλασσα Χαλικιόπουλου, όπου θα απολαύσετε ένα από τα χαρακτηριστικότερα τοπία του νησιού: το Ποντικονήσι και την Παναγία Βλαχερνών. Το μικρό κεραμιδοσκέπαστο εκκλησάκι που ενώνεται με τη στεριά με μια στενή λωρίδα τσιμέντου, αλλά και το καταπράσινο εμβληματικό νησάκι στην είσοδο του κόλπου είναι από τα πιο φωτογραφημένα αξιοθέατα της Κέρκυρας και ο καλύτερος τρόπος για να τα απολαύσετε από ψηλά, είναι από το Κανόνι.Για όσους επιθυμούν κατάβαση στην Παναγία των Βλαχερνών και με βάρκα πέρασμα στο  ξακουστό Ποντικονήσι όπου βρίσκεται η εκκλησία του Παντοκράτορος  του 11ο αιώνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και μπάνιο. Δείπνο .Διανυκτέρευση .   3η μέρα:  ΑΧΙΛΕΙΟΝ  -  ΓΛΥΦΑΔΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για   το  Γαστούρι  όπου  θα  έχουμε  την δυνατότητα  να θαυμάσουμε μία από τις πιο γνωστές βασιλικές επαύλεις της Ευρώπης το Αχίλλειον  που έχτισε η  αυτοκράτειρα  Ελισάβετ της Αυστρίας, η οποία λόγω της ευαίσθητης υγείας της, ζήτησε την οικοδόμηση της. Την έπαυλη την αφιέρωσε στον Αχιλλέα, απ’ όπου και το όνομα της έπαυλης. Είναι ένας υπέροχος χώρος με αναγεννησιακές τοιχογραφίες και αγάλματα, με αυτό του Αχιλλέα να δεσπόζει, προτομές των εννέα μουσών αλλά και διασήμων φιλοσόφων, καθώς και έναν πανέμορφο κήπο. Χρόνος  ελεύθερος  για  φωτογραφίες  και αναχώρηση για  την Γλυφάδα για να απολαύσουμε  το  μπάνιο μας  στην οργανωμένη παραλία της.  Επιστροφή  στο  ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα:  Κρουαζιέρα  στους  ΠΑΞΟΥΣ &ΑΝΤΙΠΑΞΟΥΣ

Πρωινό  και  η ημέρα  μας  σήμερα  είναι  αφιερωμένη  στα πανέμορφα νησιά των Παξών και Αντίπαξων,  διάσημα για τις μαγευτικές παραλίες τους. Σε αυτήν την ολοήμερη κρουαζιέρα θα κάνετε μια στάση στο νησί των Αντίπαξων, το οποίο έχει μια από τις ομορφότερες παραλίες στη Μεσόγειο το Βουτούμι. Απολαύστε την ομορφιά των κρυστάλλινων γαλάζιων νερών με τη χρυσαφένια άμμο. Περπατήστε στο Γάιο, την πρωτεύουσα των Παξών και  εξερευνήστε τη γραφική πόλη. Επισκεφθείτε τα μικρά παραδοσιακά καταστήματα αναμνηστικών, επιλέξτε ένα εστιατόριο ή μια ταβέρνα για το μεσημεριανό σας γεύμα ή δροσιστείτε με ένα παγωτό. Επιστροφή στο   ξενοδοχείο  το απόγευμα . Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ  -ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ  - ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ-

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ

Πρωινό  στο  ξενοδοχείο και  επίσκεψη στο Μουσείο του  Καποδίστρια  αφιερωμένο στη ζωή, το έργο και την παρακαταθήκη του Ιωάννη Καποδίστρια, του μεγάλου Κερκυραίου διπλωμάτη και πολιτικού, του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας. Το Μουσείο προσφέρει στους επισκέπτες τη μοναδική ευκαιρία περιήγησης στην ιστορία της Κέρκυρας, της Ευρώπης του 19ου αιώνα και της νεότερης Ελλάδα. Θα  δούμε την εξοχική κατοικία της οικογένειας Καποδίστρια, προσωπικά αντικείμενα του καθώς βιβλία, και χάρτες,τιμητικά δώρα που έλαβε ο Κυβερνήτης, όπως μετάλλια, θρησκευτικές εικόνες, καθώς και αντικείμενα από τη σταδιοδρομία του στην Αυλή του Τσάρου Αλέξανδρου Α’. Επίσης  θα  δούμε έργα τέχνης, έπιπλα και οικοσκευές του Κυβερνήτη και της οικογένειάς του και  τέλος  πλούσιο ψηφιακό Αρχείο που συγκεντρώνει τεκμήρια για τη ζωή και το έργο του, με πρόσβαση σε ιστορικά τεκμήρια από όλη την Ευρώπη.Στη συνέχεια αναχώρηση για την Παλαιοκαστρίτσα ένα από τα πιο φημισμένα θέρετρα της Κέρκυραςγεμάτη από κολπίσκους και αμμώδεις παραλίες, ελαιώνες, κατάφυτους λόφους και βράχους μέσα στη θάλασσα καθώς και ονειρεμένους όρμουςπου συνθέτουν ένα μαγικό σκηνικό.Επόμενος σταθμός μας το μοναστήρι της Παναγίας, που αποτελούσε το μοναδικό οίκημα στην περιοχή για χρόνια, ιδρύθηκε το 1228 και διαθέτει τεράστια συλλογή Βυζαντινών κειμηλίων και εικόνων, και ένα σκελετό μαμούθ. Στην αυλή του υπάρχει και το μεγάλο πηγάδι όπου οι επισκέπτες πετούν νομίσματα και κάνουν ευχές. Ο χώρος του  μοναστηριού προσφέρει πανοραμική θέα στη Θάλασσα του Ιονίου.Τέλος αναχώρηση για  επίσκεψη του οινοποιείου  παραγωγής κούμ  κουάτ , τοπικού,  ποπ  προϊόντος, που  έφεραν  πρώτοι  οι  Άγγλοι το 1846  και καλλιεργείτε  στο  βόρειο κομμάτι   του  νησιού. Επιστροφή  στο  ξενοδοχείο μας. Δείπνο . Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Μονοήμερη απόδραση στην ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ

Πρωινό στο  ξενοδοχείο.Aναχώρηση  για τον Άγιο Στέφανο για να πάρουμε  το πλοιάριο  για  την μετάβασή μας  σε ένα πανέμορφο, διαφορετικό νησί, που στέκεται καταπράσινο στην είσοδο της Αδριατικής και φιλοξενεί στην μικρή του έκταση διάφορα ενδιαφέροντα είδη της άγριας ζωής του Ιονίου  την Ερείκουσα. Το όνομα της σχετίζεται άμεσα με την άγρια φύση της, καθώς προέρχεται από το ρείκι που φυτρώνει σχεδόν παντού στο νησί. Πρόκειται για το βορειότερο νησί του Ιονίου πελάγους που ανήκει, μαζί με το Μαθράκι και τους Οθωνούς, στο σύμπλεγμα των Διαπόντιων Νήσων που απλώνονται βόρεια της Κέρκυρας. Στο Πόρτο που είναι το μοναδικό λιμάνι του νησιού βρίσκεται οργανωμένη ατέλειωτη παραλία με ρηχά πεντακάθαρα νερά που θα  κάνετε  το μπάνιο σας.   Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα. Δείπνο.  Διανυκτέρευση.

7η μέρα:   ΚΕΡΚΥΡΑ –  ΑΘΗΝΑ

Πρωινό  στο  ξενοδοχείο   και χρόνος ελεύθερος ως την  ώρα που θα  μεταφερθούμε   στο αεροδρόμιο   για  την  πτήση επιστροφής μας  στην Αθήνα.

Για   τις  ημερομηνίες    19,26 Ιουνίου  &   03, 10, 17, 24 Ιουλίου  &  04, 11, 18 Σεπτεμβρίου

Τιμή  κατ’ άτομο σε  δίκλινο       785€
Τιμή  σε μονόκλινο                       1085  €

Για  τις  ημερομηνίες   31 Ιουλίου & 07, 14,21  Αυγούστου

Τιμή  κατ’ άτομο σε  δίκλινο     875  €
Τιμή  σε μονόκλινο                       1175€

Περιλαμβάνονται:

ü (6) διανυκτερεύσειςστοξενοδοχείοΜayorMonReposPalaceArthotel” 4 * Luxστην

πόλη της  Κέρκυρας .

ü Αεροπορικά  εισιτήρια  Αθήνα – Κέρκυρα – Αθήνα.

ü Πρωινό και ένα  δείπνο σε πλούσιους  μπουφέδεςκαθημερινά στο ξενοδοχείο.

ü Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.

ü Όλες οι περιηγήσεις πραγματοποιούνται με υπερσύγχρονο στόλο λεωφορείων EURO6, ο μοναδικός που διαθέτει ειδική κλιματιστική μονάδα με φυσικό ψυχικό αέρα και φίλτρα ενεργού άνθρακα εντός της καμπίνας, εξασφαλίζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και φυσικά, την ασφάλειά σας.

ü Μεταφορά με πλοιάριο  από τον Άγιο Στέφανο προς  την  Ερείκουσα  με επιστροφή.

ü Εισιτήριο  κρουαζιέρας  για  Παξούς  & Αντίπαξους.

ü Έμπειρος  αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.

ü Φόροι αεροδρομίων &δημοτικοί φόροι διανυκτερεύσεων.

ü Φ.Π.Α.

ü Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.

Σημείωση :

Διαφοροποίηση στη ροή - σειρά των επισκέψεων του  προγράμματος , ενδέχεται  να γίνει, χωρίς να παραλειφθεί καμία επίσκεψη

Contact Info

Palmos Travel In Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΆΛΙΜΟΣ

Tel.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

Fax: +30 210 9802033

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00 - 17:00

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

https://hotels.palmostravel.gr/#/welcome