menu
+30 210 9889421
ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΒΙΤΣΕ 6ημ (Ρ32)

ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΒΙΤΣΕ 6ημ (Ρ32)

Αναχωρήσεις:20 , 27/07 & 03, 10, 17, 24/08

ΑΠΟ 495€

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

Αναχωρήσεις:20 , 27/07 & 03, 10, 17, 24/08

Ντουμπρόβνικ -  λίμνες Πλίτβιτσε 6ημ.

Αναχωρήσεις: 20 , 27  Ιουλίου ’21

03, 10, 17, 24  Αυγούστου ’21

Κότορ, Μπούτβα, Σπλιτ, Τρογκίρ, Ζαντάρ

1η μέρα:  ΑΘΗΝΑ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το μαργαριτάρι της Αδριατικής, το Ντουμπρόβνικ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ξενάγηση)

Πρωινό  στο ξενοδοχείο  και αμέσως  μετά  αρχίζει η γνωριμίας μας με το πανέμορφο Ντουμπρόβνικ, που σύμφωνα με μια θεωρία ιδρύθηκε από Έλληνες ναυτικούς. Η πόλη, που στα μεσαιωνικά χρόνια ονομαζόταν «Ραγούζα», μετά από μια περίοδο ενετοκρατίας, έφτασε στη μεγαλύτερη ακμή της τον 15ο και 16ο αιώνα, όταν η θαλασσοκρατορία της ανταγωνιζόταν εκείνη της Δημοκρατίας της Βενετίας και άλλων ιταλικών ναυτικών δημοκρατιών. Στην ξενάγησή μας, θα δούμε τα επιβλητικά και καλοδιατηρημένα τείχη που προστάτευαν την πόλη, την Κρήνη του Ονόφριο, την εκκλησία του Σωτήρος, το Φραγκισκανικό Μοναστήρι, το παλαιό φαρμακείο της πόλης που λειτουργεί από τον 13ο αι., το Μέγαρο Σπόνζα, που στεγάζει τα κρατικά αρχεία και τη συγκινητική Αίθουσα Μνήμης για τους νεκρούς του πολέμου της Κροατίας (1995-1999), τη μαρμάρινη στήλη με το ανάγλυφο του ιππότη Ορλάντο, τον Ναό του Αγίου Βλασίου –προστάτη της πόλης, τον πύργο του Ρολογιού, το Παλάτι του Ρέκτορα (διοικητή), στο οποίο στεγάζεται το Μουσείο της Πόλης, και τον Καθεδρικό Ναό, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Παναγίας.  Σας προτείνουμε μια προαιρετική κρουαζιέρα (καιρού επιτρέποντος) στα νησιά Ελαφίτη (νησιά Kolocep - Lopud - Sipan) όπου πήρε το όνομα της από την ελληνική λέξη «ελάφι». Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε πανέμορφες παραλίες όπου τα νερά της Αδριατικής χαϊδεύουν κάποια από τα σαγηνευτικά ακρογιάλια. Δαντελωτές και ξελογιάστρες ακτές αποτελούν ένα από τα δώρα που γενναιόδωρα χάρισε η καταπράσινη φύση όπου κυριαρχεί σε αυτά τα νησιά. Επιπλέον μπορείτε να θαυμάσετε τις πανάκριβες επιβλητικές βίλλες που κοσμούν τα νησιά. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΚΟΤΟΡ - ΜΠΟΥΤΒΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα κατευθυνθούμε προς τις εκπληκτικές ακτές του Μοντενέγκρο. Πρώτος σταθμός, η παραθαλάσσια μεσαιωνική πόλη Κότορ (ελ. Ασκρήβιον), μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η πόλη βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο του ομώνυμου κόλπου, ο οποίος θεωρείται το μεγαλύτερο, το νοτιότερο και ομορφότερο φιόρδ της Αδριατικής αλλά και της Νότιας Ευρώπης. Η πόλη περιβάλλεται από βενετσιάνικο τείχος μήκους 4,5 χλμ. που ακολουθεί τη γραμμή της απότομης πλαγιάς της οροσειράς του Αγίου Ιωάννη και φτάνει ως τη θάλασσα. Η βόλτα στα στενά, δαιδαλώδη δρομάκια του Κότορ θα μας φέρει ως τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τρύφωνα, στην ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Λουκά, στο αξιόλογο Μουσείο Ναυτικής Ιστορίας του Μοντενέγκρο και στο επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα Πέτροβιτς, το οποίο χρησιμοποίησε και ο Ναπολέων Βοναπάρτης ως θερινή κατοικία. Στη συνέχεια, αναχώρηση για την Μπούτβα, την αρχαία ελληνική αποικία Βουδούα, που αναφέρεται και στις τραγωδίες του μεγάλου Έλληνα δραματικού ποιητή Σοφοκλή. Σύντομη περιήγηση και ελεύθερος χρόνος, για να απολαύσουμε το γραφικό τοπίο, κάνοντας βόλτες και αγορές. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ  -  ΤΡΟΓΚΙΡ -  ΣΠΛΙΤ

Πρωινό στο ξενοδοχείο  και αναχώρηση για το  Τρογκίρ , ιστορική πόλη και λιμάνι των Δαλματικών Ακτών της Κροατίας. Η πόλη αυτή έχει μια συνεχή ιστορία 2.300 ετών, η οποία επηρεάστηκε πολιτισμικά από τους αρχαίους Έλληνες, τους Ρωμαίους και τους Βενετούς. Η πόλη περιλαμβάνει πολλά ανάκτορα, ναούς και πύργους, όπως και ένα οχυρό σε ένα μικρό νησί. Η ρυμοτομία του νησιώτικου οικισμού χρονολογείται από την Ελληνιστική περίοδο, ενώ οι ρωμανικές εκκλησίες συνυπάρχουν με εξαίρετα κτήρια αναγεννησιακής και μπαρόκ αρχιτεκτονικής από τη βενετική περίοδο. Το Τρογκίρ αποτελεί το καλύτερο σωζόμενο Ρωμανό – γοτθικό συγκρότημα στην Αδριατική και σε ολόκληρη την Κεντρική Ευρώπη. Τελευταίος μας προορισμός για σήμερα  το Σπλιτ. Εδώ θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε την πόλη που ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήμα Ρωμαϊκού Κάστρου. εύκολα θα διαπιστώσουμε ότι συγκεντρώνει στοιχεία πολλών διαφορετικών πολιτισμών.  Χρόνος  ελεύθερος και  αμέσως μετά μεταφορά στο ξενοδοχείο μας  και  τακτοποίηση στα  δωμάτια. Διανυκτέρευση.

5η μέρα:   ΣΠΛΙΤ - ΖΑΝΤΑΡ - ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε  για τη παραλιακή Πόλη της Κροατίας, την πόλη Ζαντάρ. Είναι μια τουριστική πόλη και τα σημαντικά της αξιοθέατα είναι ο οκτάγωνος πυργωτός ναός του Αγίου Δονάτου (9ος αι.) με το εντυπωσιακό καμπαναριό του, ο καθεδρικός ναός της Αγίας Αναστασίας (9ος-12ος αι.) σε ρυθμό τρίκλιτης βασιλικής με δύο τεράστια κυκλικά βιτρό, καθώς και η Ρωμαϊκή αγορά που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, στη πλακόστρωτη πλατεία Ζελένι. Δεν θα παραλείψουμε να δούμε το πρώτο πανεπιστήμιο του Ζαντάρ που ιδρύθηκε το1396, σαν μέρος μοναστηριού Βενεδικτίνων μοναχών . Στη συνέχεια  της διαδρομής θα επισκεφτούμε τις Λίμνες Πλίτβιτσε που είναι στην κυριολεξία ένα θαύμα της φύσης, απερίγραπτης ομορφιάς. Ανακηρύχθηκε το 1979 από την Ουνέσκο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Ο δρυμός των λιμνών Πλίτβιτσε είναι ιδιαίτερα γνωστός για τους πάμπολλους μικρούς και μεγάλους υδάτινους εντυπωσιακούς καταρράχτες, που δημιουργούν πέφτοντας 16 μεγάλες και πολλές μικρότερες, γαλαζοπράσινες πεντακάθαρες λίμνες μέσα στις οποίες κολυμπούν ψάρια και φυτρώνουν νούφαρα και ορχιδέες. Χρόνος ελεύθερος για να αποθανατίσετε το πανέμορφο τοπίο. Επιστροφή στο  ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η μέρα:  ΣΠΛΙΤ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και  χρόνος ελεύθερος ως την ώρα που θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο του Ντουμπρόβνικ  για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις: 20 , 27/07 & 03, 10, 17, 24 /08/’21

ΗΟΤΕL VILLAS  PLAT 3*  &  HOTEL SPLIT INN 4*

Early booking

Normal Price

Τιμή δικλίνου

495 €

545 €

Τιμή μονόκλινου

645 €

695

Παιδί έως 12 ετ. Σε τρίκλινο

395 €

445 €

Φόροι αεροδρομίων επίναυλος καυσίμων & check points  & δημοτικοί φόροι ξεν/χείων   195€

&

Αναχωρήσεις: 20 , 27/07 & 03, 10, 17, 24 /08/’21

ΗΟΤΕL LERO 4* & HOTEL SPLIT INN 4*

Early booking

Normal Price

Τιμή δικλίνου

595 €

645

Τιμή μονόκλινου

835 €

885

Παιδί έως 12 ετ. Σε τρίκλινο

495 €

545 €

Φόροι αεροδρομίων επίναυλος καυσίμων & check points  & δημοτικοί φόροι ξεν/χείων   195€

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα - Ντουμπρόβνικ - Αθήνα με την Αir Croatia .
 • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν  για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
 • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
 • Διαμονή σε  επιλεγμένα  ξενοδοχεία επιλογής  σας (LERO Hotel 4* στο Ντουμπρόβνικ  ή  Hotel Viilas Plat  3* στην περιοχή Μιλνί του  Ντουμπρόβνικ &  Ηotel Split inn by Panorama 4* στο Σπλιτ .
 • Πρωινό  σε μπουφέ  καθημερινά.
 • Ένα δείπνο καθημερινά  στο  ξενοδοχείο.
 • Ελληνόφωνος τοπικός  ξεναγός  για την ξενάγηση στο  Ντουμπρόβνικ .
 • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
 • Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά
 • Μια βαλίτσα μέχρι 23 κιλά

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, δημοτικοί φόροι ξενοδοχείου, checkpoint (195€).
 • Είσοδοι σε μουσεία,  σε αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ό, τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Πτήσεις

Αναχώρηση :    Αθήνα –   Ντουμπρόβνικ    19.05 -19.50

Επιστροφή   :    Ντουμπρόβνικ  – Αθήνα    16.20 –19.00

Contact Info

Palmos Travel In Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΆΛΙΜΟΣ

Tel.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

Fax: +30 210 9802033

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00 - 17:00

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

https://hotels.palmostravel.gr/#/welcome