menu
+30 210 9889421
ΒΕΝΕΤΙΑ-ΜΑΓΙΚΗ ΚΡΟΑΤΙΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ & ΑΥΣΤΡΙΑΚΑ ΤΟΠΙΑ 11ημ. (Ρ32)

ΒΕΝΕΤΙΑ-ΜΑΓΙΚΗ ΚΡΟΑΤΙΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ & ΑΥΣΤΡΙΑΚΑ ΤΟΠΙΑ 11ημ. (Ρ32)

Αναχωρήσεις:31/07 & 07, 14, 21 /08/ ’21

ΑΠΟ 875 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

Αναχωρήσεις:31/07 & 07, 14, 21 /08/ ’21

Πάντοβα, Κόπερ, Πόρτο Ροζ, Ριέκα, Οπατία, Ροβίνι, Πόρετς, Λουμπλιάνα,

Λίμνη Μπλέντ, Βίλαχ, Κλάγκενφουρτ, Χάλλστατ,                                                 Σαλτσκάμεργκουτ, Σάλτσμπουργκ, Ίνσμπρουκ, Μπολτσάνο, Ροβερέτο

Αναχωρήσεις:31/07 &  07, 14, 21 /08/ ’21

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ) – ΕΝ ΠΛΩ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας/Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα: ΑΝΚΟΝΑ – ΠΑΝΤΟΒΑ (περιήγηση)

Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και αναχώρηση για την Πάντοβα μια από τις ομορφότερες,  μεγαλύτερες αλλά πιθανόν και από τις  αρχαιότερες πόλεις της βόρειας Ιταλίας, αν πιστέψει κανείς τους ισχυρισμούς για την ίδρυσή της τον 12ο αιώνα π.Χ. από τους Τρώες. Φυσικά, η πόλη έχει να επιδείξει μεγάλη ιστορία, όπως αποκαλύπτει το φημισμένο πανεπιστήμιό της (ένα από τα αρχαιότερα της Ευρώπης, από το 1222), η βασιλική του Σαιντ Αντόνιο του 13ου αιώνα (τόπος αναπαύσεως του Αγίου Αντωνίου) και το παρεκκλήσι Σκροβένι, με τις φημισμένες νωπογραφίες του Τζιότο του 14ου αιώνα. Η μεγαλοπρεπής Πράτο Ντέλα Βάλε, μια ελλειπτική πλατεία 88.000 τετραγωνικών μέτρων, θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη της Ευρώπης. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΠΑΝΤΟΒΑ - ΒΕΝΕΤΙΑ (ξενάγηση)  - ΤΕΡΓΕΣΤΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την πιο ρομαντική πόλη του κόσμου, χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά, που ενώνονται με 410 περίπου γέφυρες, και έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO την γαληνότατη Βενετία. Από το Τρονκέτο, θα πάρουμε το βαπορέτο και θα καταλήξουμε στην περιοχή Καστέλλο, όπου βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων και το Βυζαντινό Ινστιτούτο. Περνώντας από γραφικές γέφυρες και στενά σοκάκια, θα δούμε το επιβλητικό Παλάτσο των Δόγηδων, μια φαντασμαγορία από ροζ και λευκό μάρμαρο σε βενετσιάνικο-γοτθικό στιλ, και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, «το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης», όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο περίφημος Καθεδρικός του Αγίου Μάρκου, αριστούργημα βυζαντινής αρχιτεκτονικής, με εντυπωσιακά ψηφιδωτά, το καμπαναριό του (Καμπανίλε), ο Πύργος του Ρολογιού, η Μαρκιανή Βιβλιοθήκη και το περίφημο Μουσείο Καρέρ. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την Τεργέστη ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Αδριατικής, στα σύνορα με την Σλοβενία. Τακτοποίηση στο  ξενοδοχείο  μας . Χρόνος  ελεύθερος για μια  πρώτη γνωριμία  με την αρχόντισσα  της  Αδριατικής.  Διανυκτέρευση.

4η μέρα:  ΤΕΡΓΕΣΤΗ - ΚΟΠΕΡ - ΠΟΡΤΟΡΟΖ

Πρωινό στο  ξενοδοχείο.  Στην πανοραμική περιήγηση της πόλης  θα δούμε, την Πλατεία της Ένωσης της Ιταλίας, μία από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες πλατείες της Ευρώπης με θέα προς τη θάλασσα, την ελληνική εκκλησία του Αγίου Νικολάου  και  της Αγίας Τριάδας, όπου οι Αυστριακοί συνέλαβαν τον Ρήγα Φεραίο και τους συντρόφους του και τον παρέδωσαν στους Τούρκους του Βελιγραδίου την 1η Δεκεμβρίου 1797,και  το Λυρικό Θέατρο Τζουζέπε Βέρντι. Η πλατεία  της ένωσης  από τη μία πλευρά ανοίγεται προς τον κόλπο της Τεργέστης και περιβάλλεται από πολυάριθμα κτίρια όπως το Παλάτσο των Αυστριακών υπολοχαγών, το Παλάτσο Στράττι, το Παλάτσο Μοντέλο, το Παλάτσο Πιττέρι, το Παλάτσο Βανόλι, το Παλάτσο Λόυντ και το δημαρχείο στην κορυφή του οποίου, υπάρχει πύργος , πάνω στον οποίο βρίσκεται μία καμπάνα με δύο ανθρώπινα ομοιώματα που την χτυπούν και σηματοδοτούν την ώρα, και ονομάζονται Μικέτσε και Γιακέτσε (από το σλοβένικο Mihec και Jakec). Χρόνος  ελεύθερος  και νωρίς  το απόγευμα  θα  αναχωρήσουμε για  το  Κόπερ, μία από τις παλαιότερες πόλεις στη Σλοβενία. Οι Βενετοί μετάλλαξαν το όνομα αυτό στην ιταλική μορφή, Καποδίστρια. Το σλοβένικο ισοδύναμο του ονόματος είναι το Κόπερ. Σήμερα, το Κόπερ είναι μια εμπορική, πανεπιστημιακή και τουριστική πόλη, με υπέροχα παραθαλάσσια θέρετρα. Επόμενη  επίσκεψη  το Πόρτοροζ ένα  παραθαλάσσιο θέρετρο, φημισμένο για τα ιαματικά του λουτρά που βρίσκεται στην περιοχή της  Αδριατικής Σλοβενίας. Χρόνος  ελεύθερος  και  επιστροφή στο ξενοδοχείο  μας  στην Τεργέστη. Διανυκτέρευση.

5η μέρα:  ΤΕΡΓΕΣΤΗ (ΡΙΕΚΑ - ΟΠΑΤΙΑ - ΡΟΒΙΝΙ - ΠΟΡΕΤΣ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα  θα γνωρίσουμε  τη Ριέκα, πόλη που βρίσκεται στην «αγκαλιά του κόλπου» Κβάρνερ. Στην πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε τον Πύργο της πόλης, την Εκκλησία των Καπουτσίνων, τα ερείπια του Ρωμαϊκού τείχους, το παλαιό Δημαρχείο και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βίτου. Στη συνέχεια της  διαδρομής μας η  Οπάτια (Αμπάτσια στην Ιταλική). Η πόλη είναι κτισμένη μέσα σε κήπους, όπου αφθονούν οι ροδοδάφνες, και οι μπουκαμβίλιες. Τα στενά δρομάκια, τα παλιά σπίτια με τις καμινάδες δίνουν στην πόλη μια ιδιαίτερη ομορφιά. Η συνέχεια θα μας φέρει στα εκπληκτικά σε ομορφιά τουριστικά θέρετρα Ροβίνι και  Πόρετς  με  χρόνο ελεύθερο. Επιστροφή αργά το απόγευμα   στο ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση.

6η μέρα:  ΤΕΡΓΕΣΤΗ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΛΙΜΝΗ ΜΠΛΕΝΤ - ΒΙΛΑΧ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη Λουμπλιάνα, χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονα στοιχεία από την Αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική σε αρκετά κτίρια. Θα περπατήσουμε  στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τα στενά δρομάκια και τα όμορφα κτίρια, με τις χρωματιστές ξύλινες προσόψεις, και θα καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία Πρεσερνόβ με τον Καθεδρικό Ναό γοτθικού ρυθμού.  Ξεχωρίζουν οι περίτεχνες γέφυρες του ποταμού φιλοτεχνημένες οι περισσότερες από τον αρχιτέκτονα Τζόζε Πλέτσνικ, τον «Γκαουντί της Βαλκανικής». Θα δούμε το γοτθικού ρυθμού Δημαρχείο, την τριπλή γραφική γέφυρα Τρομοστόβγιε και τη γέφυρα του Δράκου που είναι το εθνικό σύμβολο της χώρας.

Μέσα από μια υπέροχη διαδρομή θα  βρεθούμε στη περιοχή της  λίμνης  Μπλέντ που βρίσκεται στους πρόποδες των Ιουλιανών Άλπεων και είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη της περιοχής. Θα επισκεφθούμε το φημισμένο κάστρο του Μπλεντ όπου από ψηλά θα έχουμε μια πανοραμική και εντυπωσιακή εικόνα της λίμνης. Μπορούμε  επίσης προαιρετικά να κάνουμε  βαρκάδα με το πλοιάριο   μέσα στην καταπράσινη λίμνη και να επισκεφθούμε  την παλιά μπαρόκ εκκλησία που βρίσκεται στο νησάκι. Χρόνος  ελεύθερος  και αναχώρηση  για  το Βίλαχ που  αποτελεί  σημαντικό σταυροδρόμι για  τις  Άλπεις .  Μεταφορά και  τακτοποίηση  στο  ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα  :  ΒΙΛΑΧ - ΚΛΑΓΚΕΝΦΟΥΡΤ

Πρωινό στο ξενοδοχείο  και αναχώρηση για ένα από τα στολίδια της Αυστρίας το πανέμορφο Κλάγκενφουρτ. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό του κέντρο με το Δημαρχείο, την πλατεία με το άγαλμα της Θηρεσίας και το εντυπωσιακό σιντριβάνι του Δράκου. Μπορείτε να απολαύσετε  τις  βόλτες σας  στην Άλτερ πλάτς και να αγοράσετε αντίκες στην υπαίθρια αγορά με τα θαυμάσια ξυλόγλυπτα   με τις παραδοσιακές τεχνικές. Χρόνος  ελεύθερος  για  αγορές και  φαγητό.  Επιστροφή  στο ξενοδοχείο μας . Διανυκτέρευση.

8η ημέρα:   ΒΙΛΑΧ  – ΧΑΛΛΣΤΑΤ  - ΛΙΜΝΕΣ  ΣΑΛΤΣΚΑΜΕΡΓΚΟΥΤ  - ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

Πρωινό  και αναχώρηση   για την περιοχή των Λιμνών, οι οποίες προήλθαν από το λιώσιμο των πάγων των Άλπεων. Θα θαυμάσουμε ένα μοναδικό σκηνικό με τις πανέμορφες λίμνες περιτριγυρισμένες από τα πανύψηλα βουνά των Άλπεων και τα υπέροχα παραδοσιακά χωριουδάκια να συνθέτουν ένα τοπίο που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν είναι πραγματικά ή είναι η πινελιά ενός έξοχου ζωγράφου. Ακολούθως θα επισκεφθούμε το πανέμορφο Χάλλστατ, χτισμένο στις όχθες της ομώνυμης λίμνης και από τα ωραιότερα χωριά της Αυστρίας.  Το Χάλλστατ μαζί με τα αξιοθέατα του Νταχστάιν συνθέτουν το πολιτιστικό τοπίο Χάλλστατ-Νταχτστάιν του Σαλτσκάμεργκουτ, το οποίο αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Τo Χάλλστατ είναι πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός λόγω της μοναδικότητας του και είναι επίσης γνωστό ως «το μαργαριτάρι της Αυστρίας», λόγω του εντυπωσιακού τοπίου του είναι σίγουρα ένα από τα ομορφότερα τοπία σε ολόκληρο τον κόσμο! Ο οικισμός είναι χτισμένος στις όχθες της γραφικής λίμνης και περιτριγυρίζεται από τα επιβλητικά βουνά των Άλπεων τα οποία προκαλούν δέος... Παραδοσιακά ξύλινα σπίτια, στενά σοκάκια και φιλόξενοι άνθρωποι συνθέτουν τον οικισμό που χωρίς υπερβολή κάθε γωνιά του αποτελεί ένα καρτ ποστάλ. Στη κεντρική πλατεία  του  χωριού  θα  βρείτε  πολλά  καφέ  και εστιατόρια   για  να γευτείτε  μια  ζεστή σοκολάτα , τοπικές λιχουδιές   ή  να πιείτε  ένα ποτήρι κόκκινο  κρασί. Τελευταίος μας  προορισμός  για σήμερα το αυτοκρατορικό Σάλτσμπουργκ. Ακολουθώντας   μία θαυμάσια διαδρομή, θα φτάσουμε στη γενέτειρα του Μότσαρτ. Θα περάσουμε από τους κήπους του ανακτόρου Mίραμπελ και τον ποταμό Σάλτσαχ. Διασχίζοντας τα ατμοσφαιρικά σοκάκια της πόλης θα δούμε το σπίτι του Μότσαρτ, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης και το Αβαείο του Aγ. Πέτρου. Μεταφορά  στο  ξενοδοχείο μας . Τακτοποίηση στα  δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος  στη  διάθεσή σας για καφέ , φαγητό  και βόλτα στα γραφικά δρομάκια του ιστορικού κέντρου με τις μεσαιωνικές καμάρες και τις περίτεχνες προσόψεις. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα:  ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ – ΜΠΟΛΤΣΑΝΟ – ΡΟΒΕΡΕΤΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Ίνσμπρουκ που είναι χτισμένο δίπλα στις όχθες του ποταμού Ιν. Ακολουθεί η περιήγησή μας στο ιστορικό κέντρο του. Η Αψίδα του Θριάμβου, η Στήλη της Αγίας Άννας, το Δημαρχείο, η Χρυσή Στέγη – έμβλημα της πόλης, το παλάτι Χόφμπουργκ θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας. Η βόλτα στους πλακόστρωτους δρόμους της παλιάς πόλης μοιάζει με ένα μικρό ταξίδι στην εποχή Αψβούργων. Αναχώρηση για το Μπολτσάνο ένα σημαντικό οικονομικό διοικητικό, πολιτιστικό  κέντρο της Ιταλίας.  Στο παλαιό και όμορφο μεσαιωνικό κέντρο του θα  δούμε  τον  Γοτθικό καθεδρικό ναό και  τα  πανέμορφα  σπίτια  αρχιτεκτονικής της  περιοχής  του  Τυρόλου της  Αυστρίας. Στην πόλη υπάρχει το παγκοσμίως διάσημο μουσείο αρχαιολογίας. Το Μπολτσάνο είναι μια από τις πλουσιότερες πόλεις στην Ιταλία και έχει δηλωθεί ως η ιταλική πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, επειδή κάθε χρόνο γίνεται Χριστουγεννιάτικο παζάρι, θεσμός γνωστός και από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Τελευταίος μας  σταθμός  το Ροβερέτο  μια μικρή πόλη που υπήρξε επίκεντρο άγριων μαχών κατά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το  βενετσιάνικο κάστρο που δεσπόζει στην περιοχή από το 1416 μ.Χ. έχει μετατραπεί  σε ιστορικό Μουσείο Πολέμου. Μεταφορά  και  τακτοποίηση στο  ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

10η μέρα:   ΡΟΒΕΡΕΤΟ - ΑΝΚΟΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της επιστροφής για την Ελλάδα. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

11η μέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας/Πάτρας. Αποβίβαση και μεταφορά στον τελικό προορισμό σας. ‘Άφιξη αργά το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη/Αθήνα.

Αναχωρήσεις:31/07 &  07, 14, 21 /08/ ’21

Δίκλινο

875 €

Μονόκλινο

1.125 €

Παιδί έως 12 ετών (στο δωμάτιο των γονέων)

675

Περιλαμβάνονται:

 • Ναυτιλιακά εισιτήρια Πάτρα-Ανκόνα-Πάτρα σε δίκλινες εσωτερικές ΑΒ2 καμπίνες με w/c douche (για τις οικογένειες σε τετράκλινες εσωτερικές  ΑΒ4 καμπίνες).
 • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας (Euro 6 BRAND NEW 2021) για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
 • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά (εκτός πλοίου).
 • Έμπειρος  αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε μουσεία,  σε αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 • Δημοτικοί φόροι κατ’ άτομο τη βραδιά (Πάντοβα 3€,  Τεργέστη 2,2€,  Βίλαχ 1,7€)
 • Check point  (25€).

Σημείωση: Ξεναγήσεις και  εκδρομές ενδέχεται να  αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

Contact Info

Palmos Travel In Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΆΛΙΜΟΣ

Tel.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

Fax: +30 210 9802033

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00 - 17:00

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

https://hotels.palmostravel.gr/#/welcome