menu
+30 210 9889421
ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ 6ημ.(P32)

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ 6ημ.(P32)

Αναχωρήσεις : 06 /08/21’

ΑΠΟ 795 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

Αναχωρήσεις : 06 /08/21’

Λισσαβόνα, Σίντρα, Κασκάις, Εστορίλ, Κάβο Ντα Ρόκα, Όμπιτους,

Γκιμαράες, Φάτιμα, Κοίμπρα, Αβέιρο, Κόστα Νόβα, Πόρτο.

Αναχωρήσεις : 06 /08/21’

1η μέρα:    ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, τη γραφική και φιλόξενη Λισσαβώνα.  Άφιξη και  μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα :  ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ (ξενάγηση)

Πρωινό μπουφέ στο  ξενοδοχείο. Η σημερινή μας ξενάγηση είναι αφιερωμένη στην γραφική και φιλόξενη πόλη, που  διατηρεί έως και σήμερα το λατινικό ένδοξο χαρακτήρα της. Ένα από τα πιο φημισμένα αξιοθέατα της πόλης και ίσως το πιο όμορφο και περίτεχνο παγκοσμίως είναι το Μουσείο με τις Βασιλικές Άμαξες, όπου θα θαυμάσουμε μια μοναδική σε πολυτέλεια και πλούτο συλλογή που χρονολογείται ανάμεσα στον 17ο και 19ο αιώνα. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι των Ιερωνυμιτών, το πιο εντυπωσιακό σύμβολο της πορτογαλικής δύναμης και πλούτου, που χτίστηκε το 1502 κατόπιν εντολής του βασιλιά Μανουέλ του 1ου  για να τιμήσει τη μνήμη του Βάσκο Ντα Γκάμα, για την επιτυχή επιστροφή του από την Ινδία. Τέλος θα επισκεφθούμε το μνημείο των Ανακαλύψεων καθώς και τον χαρακτηριστικό Πύργο του Μπελέμ, απ’ όπου ξεκίνησαν οι Πορτογάλοι θαλασσοπόροι για τα πέρατα της γης. Αυτός ο περίφημος πύργος που φαντάζει περισσότερο σαν ένα μικροσκοπικό κάστρο, χτίστηκε το 1515 κοντά στις όχθες του ποταμού Τέγο  για να προστατεύσει τις εκβολές του ποταμού και έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Θα τελειώσουμε την σημερινή ξενάγησή μας  στο Πάρκο των Εθνών που κατασκευάστηκε για την Διεθνή Έκθεση EXPO 1998 απ’ όπου θα μπορούμε να θαυμάσουμε μεταξύ άλλων και την γέφυρα Βάσκο Ντα Γκάμα  , και το ενυδρείο της Λισσαβόνας . To βράδυ σας προτείνουμε να απολαύσετε τα παραδοσιακά πορτογαλικά τραγούδια fado, που έγιναν γνωστά σε όλο τον κόσμο από την φημισμένη τραγουδίστρια Αmalia Rodrigues. Διανυκτέρευση.

3η μέρα : ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ - ΣΙΝΤΡΑ - ΚΑΣΚΑΙΣ - ΕΣΤΟΡΙΛ - ΚΑΒΟ ΝΤΑ ΡΟΚΑ

Πρωινό μπουφέ στο  ξενοδοχείο. Αναχώρηση για μία  ολοήμερη ευχάριστη εκδρομή στα περίχωρα της Λισσαβώνας. Πρώτη μας στάση η Σίντρα, θερινή κατοικία των βασιλέων, μια πόλη που αφθονεί σε φυσική ομορφιά και χαρακτηρίζεται από την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της. Το Παλάθιο Πένια, δεσπόζει στην κορυφή ενός καταπράσινου βουνού. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το Κασκάις, ένα παλιό παραδοσιακό ψαροχώρι που έχει αναπτυχθεί ραγδαία  δίπλα στην πρωτεύουσα και το Εστορίλ, το θέρετρο όλων των εποχών, το οποίο θεωρείται από τα πιο σημαντικά τουριστικά σημεία παγκοσμίως και παρέχει ποικίλες δραστηριότητες όπως γήπεδο γκόλφ, αγωνιστική πίστα καθώς και ένα από τα μεγαλύτερα καζίνο της Ευρώπης. Τελευταία μας επίσκεψη το δυτικότερο σημείο της Ευρώπης, το ακρωτήρι  Cabo da Roca. Επιστροφή  το  απόγευμα  στη Λισσαβώνα.  Διανυκτέρευση.

4η μέρα :  ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ - ΚΟΙΜΠΡΑ - ΑΒΕΙΡΟ - ΚΟΣΤΑ ΝΟΒΑ - ΠΟΡΤΟ

Πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο και αναχώρηση  για  περιήγηση  στην πρώτη Πανεπιστημιούπολη της Πορτογαλίας και μια από τις  πιο παλιές του κόσμου την Κόιμπρα. Θα περιηγηθούμε στο χώρο του Πανεπιστημίου και θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο της πόλης.  Αμέσως μετά αναχώρηση για το Αβέιρο, τη Βενετία της Πορτογαλίας όπως την αποκαλούν οι Πορτογάλοι, με τα κανάλια, τις γέφυρες, και τις  «γόνδολες», και  παραδοσιακές ξύλινες μακρόστενες βάρκες με πολύχρωμες παραστάσεις στην πλώρη. Πριν αναχωρήσουμε για το Πόρτο θα  μεταφερθούμε στην παραλία της Κόστα Νόβα με τις αμμώδεις παραλίες και  τους αμμόλοφους, που είναι γνωστή για τα πολύχρωμα ριγέ υπερυψωμένα σπίτια των ψαράδων. Αργά το απόγευμα άφιξη  στο μεσαιωνικό Πόρτο τη  δεύτερη πιο σημαντική πόλη της Πορτογαλίας με τα ξακουστά κρασιά του,  χτισμένη στις όχθες του ποταμού Douro. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

5η μέρα :  ΠΟΡΤΟ

Πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο. Στην πρωινή  ξενάγηση  θα επισκεφθούμε την  περιοχή Ριμπέϊρα,  που εκτίνεται κατά μήκος του ποταμού, με  πολλά παραδοσιακά καταστήματα και με μία ανοιχτή αγορά.  Στην άνω πόλη θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό  και το υπέροχο κτίριο που στεγάζεται ο σιδηροδρομικός σταθμός.  Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το  ναό του Άγιου Φραγκίσκου και το Παλάτι Μπόλσα, που σήμερα  στεγάζεται το Εμπορικό Επιμελητήριο και παλαιότερα το χρηματιστήριο. Τέλος θα επισκεφθούμε κάποιο παλιό οινοποιείο της πόλης, όπου για πολλά χρόνια ωριμάζει το περίφημο κρασί “ΠΟΡΤΟ” και θα έχουμε τη χαρά να γευθούμε σε ειδικά κατασκευασμένο ποτήρι “calice” την υπέροχη γεύση του και το πλούσιο άρωμα του. Επιστροφή  το μεσημέρι στο ξενοδοχείο  και απόγευμα  ελεύθερο.  Διανυκτέρευση.

6η μέρα :   ΠΟΡΤΟ - ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ - ΦΑΤΙΜΑ – ΟΜΠΙΤΟΥΣ - ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο. Πρώτη μας  επίσκεψη το Γκιμαράες το λίκνο του Πορτογαλικού  έθνους, και η πρώτη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Είναι η γενέτειρα πόλη της Πορτογαλικής εθνικότητας καθώς και η πόλη στην οποία γεννήθηκε ο πρώτος βασιλιάς της Πορτογαλίας ο « Αλφόνσο Α». Θα δούμε το κάστρο της περιοχής και το ιστορικό κέντρο , τα οποία αποτελούν μνημεία  ιστορικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Επόμενη επίσκεψη η Φατίμα, διάσημη για τα θρησκευτικά οράματα  που λέγεται ότι εθεάθησαν εκεί το 1917. Είναι  η  θρησκευτική πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και μία από τις σημαντικότερες θρησκευτικές  πόλεις των καθολικών. Στη Φάτιμα θα δούμε την εκκλησία της Αγίας Τριάδας που φιλοτεχνήθηκε  από τον έλληνα αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Τομπάζη. Τελευταίος μας  προορισμός το πανέμορφο μεσαιωνικό χωριό των καλλιτεχνών, το Όμπιτους όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περιπλανηθούμε  στα γραφικά στενά σοκάκια της πόλης, ανάμεσα σε λευκά σπίτια  στολισμένα με πολύχρωμα λουλούδια. Χρόνος ελεύθερος  ως  την ώρα που θα  μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της  Λισσαβόνας  για  την πτήση επιστροφής  μας  στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις : 06 /08/21’

Τιμή κατ΄ άτομο σε δίκλινο

Δίκλινο

795  €

Παιδί έως 12 ετών (στο δωμάτιο των γονέων)

615 €

Μονόκλινο

980

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, φόροι πόλεων : + € 175

Σημείωση :

Για τους επιβάτες που ταξιδεύουν που επιθυμούν να ταξιδέψουν με εσωτερικές πτήσεις το επιπλέον κόστος είναι: Από/προς Θεσσαλονίκη  από 70 € έως 90€, & Από/προς υπόλοιπα αεροδρόμια από 120 € έως  140 €.

Περιλαμβάνονται :

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα –Λισσαβόνα – Αθήνα με Aegean Airlines.

•Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για τις μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

•Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο εξωτερικού.

•Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*(Ηotel Marques de Pombal στη Λισσαβόνα &

Bessa Hotel Boavista στο Πόρτο).

•Πρωινό μπουφέ καθημερινά.

•Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

•Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.

•Ασφαλιστική κάλυψη αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.

•Φ.Π.Α.

•Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά

•Μια βαλίτσα μέχρι 23 κιλά

Δεν περιλαμβάνονται :

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων (175 €)

•Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και γενικά όπου απαιτείται.

•Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

• Δημοτικοί φόροι  ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά (2 €)

Οι πτήσεις σας :

06.08  Αναχώρηση :   Α3 722        Αθήνα – Λισσαβόνα                  21.20  -  23.45

12.08  Επιστροφή   :   Α3 723       Λισσαβόνα  – Αθήνα                  00.35  -  06.30 (ξημερώματα 7ης μέρας)

Contact Info

Palmos Travel In Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΆΛΙΜΟΣ

Tel.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

Fax: +30 210 9802033

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00 - 17:00

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

https://hotels.palmostravel.gr/#/welcome