menu
+30 210 9889421
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ με προαιρετική εκδρομή στην Ιθάκη 5ημ (Ρ2)

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ με προαιρετική εκδρομή στην Ιθάκη 5ημ (Ρ2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ:3/7, 10/7, 17/7, 4/9, 11/9 & 18/9 & 24/7, 31/7, 7/8, 14/8, 21/8 & 28/8

ΑΠΟ 275 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ:3/7, 10/7, 17/7, 4/9, 11/9 & 18/9 & 24/7, 31/7, 7/8, 14/8, 21/8 & 28/8

Δυο φορές Επτάνησα!

5 ημέρες

Εκδρομή οδικώς με πούλμαν

Αργοστόλι – Δρογκαράτη – Σάμη – Μελισσάνη – Αγία Ευφημία – Φισκάρδο – Άγιος Γεώργιος – Μονή Αγίου Γερασίμου – Κουρκουμελάτα – Σκάλα – Λάσση

Το πιο πληθωρικό νησί στα Επτάνησα είναι στην ουσία διπλό νησί! Έτσι τουλάχιστον λένε οι ίδιοι οι Κεφαλονίτες, που πειράζουν ασταμάτητα ο ένας τον άλλο: «πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς είναι το Αργοστόλι, πρωτεύουσα του Αργοστολίου είναι το Ληξούρι!» λένε, και δεν βγάζει κανείς άκρη! Το κελαρυστό χιούμορ τους ντύνει καταπληκτικά αυτό το νησί με τα άπειρα φυσικά θαύματα, όπως το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης και τις Καταβόθρες, με τις μαγικές παραλίες, από το «κόκκινο» Ξι μέχρι τις αχανείς αμμουδιές της Σκάλας, και τα συγκλονιστικά αξιοθέατα όπως το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου και το προσκύνημα του Αγίου Γερασίμου. Η Κεφαλονιά είναι νησί συγκλονιστικό που χαρίζει αναμνήσεις που θα μας μείνουν για πάντα, ενώ η προαιρετική εκδρομή στην Ιθάκη μάς αφήνει με την απορία: «γιατί στο καλό έκανε δέκα χρόνια ο Οδυσσέας να γυρίσει σ’ αυτόν τον παράδεισο;»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ημέρα: Αθήνα – Κυλλήνη – Κεφαλονιά – Αργοστόλι

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο κέντρο της Αθήνας και αναχώρηση οδικώς για το λιμάνι της Κυλλήνης, στην Πελοπόννησο, με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις. Στην Κυλλήνη επιβιβαζόμαστε στο πλοίο που θα μας μεταφέρει στο γραφικό λιμανάκι του Πόρου. Τελικός μας προορισμός είναι η πρωτεύουσα Αργοστόλι. Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, θα έχουμε χρόνο για μια πρώτη βόλτα στην πόλη και το γραφικό Λιθόστρωτο (ή Λιθόστρατο), το κεντρικό καλντερίμι της πόλης με την αγορά και γενικά τα πιο ενδιαφέροντα σημεία αναφοράς. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Γύρος του Νησιού: Σπήλαιο Δρογκαράτης – Σάμη – Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης – Αγία Ευφημία – Φισκάρδο

Πρωινή αναχώρηση για τον γύρο του νησιού, ή καλύτερα, για να γνωρίσουμε τα φυσικά θαύματα της Κεφαλονιάς. Το πρώτο από αυτά είναι το Σπήλαιο της Δρογκαράτης, κοντά στο χωριό Χαλιωτάτα. Η κεντρική του αίθουσα είναι έργο τέχνης της φύσης, με απίθανο σταλακτιτικό διάκοσμο, αλλά και τόσο μεγάλη που κάνει το σπήλαιο το μοναδικό στην Ελλάδα που φιλοξενεί κατά καιρούς συναυλιακά δρώμενα! Συγκρατήστε πως η Δρογκαράτη είναι ένα σπήλαιο ζωντανό, που συνεχίζει δηλαδή να αναπτύσσεται, χρειάζεται λοιπόν πολύ μεγάλη προσοχή κατά την παρουσία μας εδώ ώστε να μην διαταράξουμε στο ελάχιστο την εξελικτική του πορεία.

Το λιμάνι της Σάμης, όπου ερχόμαστε στη συνέχεια, είναι «σφιχταγκαλιασμένο» από πυκνή βλάστηση, ένα καλοκαιρινό θέρετρο με χολιγουντιανό αέρα (εδώ γυρίστηκε μεγάλο μέρος της ταινίας «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι»). Η Ακρόπολη της αρχαίας πόλης, στον λόφο πάνω από το λιμάνι, είναι ιδιαίτερα σημαντική, όμως η Σάμη είναι παγκοσμίως διάσημη για κάτι άλλο, το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης, μάλλον το κορυφαίο αξιοθέατο της Κεφαλονιάς. Η Μελισσάνη είναι ένα σπήλαιο μαγικό: όταν κατέρρευσε η οροφή του (πριν πολλά πολλά χρόνια), αποκαλύφθηκε μία μεγάλη λίμνη, μεγαλύτερη από όσο φαίνεται στις φωτογραφίες, που από μόνη της θα ήταν ένας σπουδαίος λόγος να έρθει κανείς μέχρι εδώ. Όμως δεν είναι μόνο αυτό: το φως του ήλιου φωτίζει κάθε δευτερόλεπτο διαφορετικά τα απίστευτης διαύγειας νερά της λίμνης, σχηματίζοντας απίθανους ιριδισμούς και σκιάσεις που εναλλάσσονται διαρκώς. Ένα αέναο παιχνίδι φωτός και γης που καμία κάμερα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποτυπώσει στο όλο της το μεγαλείο.

Μετά από τη μοναδική αυτή εμπειρία, σειρά έχει η Αγία Ευφημία, η Αγιά-Θυμιά όπως θα ακούσουμε να την λένε εδώ, ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό σε έναν (ακόμη) καταπράσινο κολπίσκο, που συγκεντρώνει πολλά ιστιοπλοϊκά σκάφη. Στο χωριό έχει βρεθεί αρχαία ρωμαϊκή έπαυλη με ψηφιδωτά για την οποία γίνονται προσπάθειες ανάδειξης και προβολής.

Στο Φισκάρδο, πάντως, όπου ερχόμαστε ακολουθώντας μία γοητευτική διαδρομή μέχρι το βόρειο άκρο της Κεφαλονιάς, η προβολή ήρθε πριν κάποια χρόνια, με την ανάδειξή τους ως γαστρονομικός παράδεισος. Έκτοτε το όμορφο ψαροχώρι έγινε ένας κοσμοπολίτικος προορισμός που εκτός από τα κρυστάλλινα τυρκουάζ νερά του απολαμβάνει και ωραία θέα στη γειτονική Ιθάκη.

Παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής, βλέπουμε την ιστορική χερσόνησο της Άσου, με το βενετσιάνικο κάστρο της, ενώ θα κάνουμε και μία στάση για να θαυμάσουμε την πανοραμική θέα στην παραλία του Μύρτου, μία από τις διαχρονικά καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη!

Το βράδυ προαιρετική επίσκεψη στην πρωτεύουσα του νησιού το πανέμορφο Αργοστόλι για βόλτα και φαγητό.

3η ημέρα: Κάστρο Αγίου Γεωργίου – Μονή Αγίου Γερασίμου – Οινογνωσία – Σκάλα

Μέχρι τα 1757 η μοναδική πολυπληθής πόλη της Κεφαλονιάς ήταν η Citta di Cefalonia, η Πόλη της Κεφαλονιάς. Όχι όμως κάποια από τις σημερινές πόλεις και κωμοπόλεις, αλλά το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, που θα επισκεφθούμε σήμερα. Το Κάστρο συγκέντρωνε μέχρι τότε το σύνολο σχεδόν της δραστηριότητας στο νησί, από τον 12ο αι. όταν και το πρωτοέχτισαν οι Ενετοί, μέχρι και πέντε αιώνες αργότερα. Σήμερα η παλιά αίγλη έχει περάσει, όμως το κάστρο στέκει αγέρωχο και επιβλητικό, επιβλέποντας σχεδόν όλο το νησί σαν ακοίμητος φρουρός.

Φρουρός και προστάτης της Κεφαλονιάς είναι φυσικά και ο Άγιος Γεράσιμος, έτσι κι εμείς ερχόμαστε στο μοναστήρι του για να επισκεφθούμε το μεγαλύτερο προσκύνημα στο νησί. Ιδρύθηκε από τον ίδιο τον Άγιο το 1560, ως γυναικεία κοινοβιακή μονή, και σήμερα σώζεται εδώ το ασκηταριό του καθώς και το Ιερό Λείψανο του Αγίου, ακόμα και τα τρία μεγάλα πλατάνια που φύτεψε ο ίδιος και σήμερα συντροφεύουν με τη σκιά τους τους προσκυνητές.

Η σημερινή μας περιήγηση ολοκληρώνεται στην παραθαλάσσια Σκάλα, από τα πιο σημαντικά τουριστικά θέρετρα στο νησί. Η αχανής αμμουδιά της Σκάλας είναι πραγματικά τόσο μεγάλη που όλοι απολαμβάνουν το μπάνιο τους χωρίς κανέναν περιορισμό χώρου. Θα έχουμε φυσικά χρόνο για μπάνιο (γεύμα προαιρετικό).

Το απόγευμα επίσκεψη στην πρωτεύουσα του νησιού, το πανέμορφο Αργοστόλι για βόλτα και φαγητό. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Προαιρετική εκδρομή στην Ιθάκη

Ημέρα αφιερωμένη στην πατρίδα του Οδυσσέα, την γειτονική μας Ιθάκη. Αναχώρηση από τη Σάμη για το λιμάνι του Πισαετού (Πίσω Αετός) και ξεκινάμε τη γνωριμία μας με το νησί από  το Βαθύ, την όμορφη πρωτεύουσα. Ο Σταυρός, όπου ερχόμαστε στη συνέχεια, μας αποκαλύπτει την παλαιότερη προτομή του Οδυσσέα, ενώ αξίζει να παρατηρήσουμε και την εκκλησία του Σωτήρος όπου φυλάσσεται το σκήνωμα του Οσίου Ιωακείμ. Περνώντας από τον παραθαλάσσιο οικισμό Φρίκες, καταλήγουμε στο παραδοσιακό Κιόνι, για πολλούς το πιο όμορφο χωριό της Ιθάκης, στον μυχό ενός υπέροχου κολπίσκου με γαλαζοπράσινα νερά. Εδώ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο (φαγητό προαιρετικό), πριν επιστρέψουμε στο λιμάνι του Πισαετού και από εκεί στη Σάμη και την Κεφαλονιά. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Κουρκουμελάτα – Καλλιγάτα – Λάσση – Καταβόθρες – Πόρος – Αθήνα

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε από το ξενοδοχείο μας, και ερχόμαστε στην περιοχή της Λειβαθούς, στη νότια πλευρά της Κεφαλονιάς. Περνάμε από τον τουριστικό οικισμό Καλλιγάτα αλλά και ένα χωριό παμπάλαιο και ταυτόχρονα ολοκαίνουριο. Πρόκειται για τα Κουρκουμελάτα ένα χωριό που καταστράφηκε εκ θεμελίων από τον σεισμό του 1953. Αντί ωστόσο να εγκαταλειφθεί, ακολούθησε άλλη μοίρα: μία οικογένεια ντόπιων εφοπλιστών ανέλαβε να ανοικοδομήσει πλήρως το χωριό, με συγκεκριμένους κανόνες ρυμοτομίας και αισθητικής, και στη συνέχεια αναδιένειμε τις ολοκαίνουριες κατοικίες στους ιδιοκτήτες τους, δημιουργώντας έναν οικισμό-πρότυπο άνευ προηγουμένου!

Συνεχίζουμε για την περιοχή της Λάσσης, με τις ωραίες αμμουδιές στο Πλατύ και τον Μακρύ Γιαλό, και φτάνουμε στην άκρη της χεροσνήσου του Αργοστολίου για να δούμε ακόμη ένα γεωλογικό φαινόμενο της Κεφαλονιάς. Είναι οι περίφημες Καταβόθρες, ένα σπάνιο φαινόμενο κατά το οποίο τα νερά της θάλασσας χάνονται μέσα στις ρωγμές του εδάφους, ακολουθούν μία μεγάλη διαδρομή διασχίζοντας υπόγεια όλη την Κεφαλονιά, ώσπου (αποδεδειγμένα) να ξαναβγούν στην θαλασσινή επιφάνεια στην άλλη άκρη του νησιού, στη λίμνη Άβυθο, κοντά στον Πόρο!

Ακολουθώντας κι εμείς την ίδια διαδρομή (επίγεια ασφαλώς!) φτάνουμε στο λιμάνι του Πόρου από όπου αποχαιρετούμε την Κεφαλονιά σαλπάροντας για την Κυλλήνη, και από εκεί οδικώς επιστρέφουμε στην Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις.

APOLLON PALACE HOTEL KEFALONIA 3***

Μεταξάτα-Αργοστόλι

Ένα άνετο, φιλόξενο οικογενειακό και πεντακάθαρο ξενοδοχείο 20 δωματίων στα Μεταξάτα το οποίο θα φιλοξενεί αποκλειστικά επισκέπτες των δικών μας εκδρομών. Δεδομένη η φιλική εξυπηρέτηση, τα δωμάτια διαθέτουν τηλέφωνο, μπαλκόνι, ψυγείο, τηλεόραση, σεσουάρ για τα μαλλιά, ενώ η πισίνα με υδρομασάζ παρέχει τις στιγμές χαλάρωσης που όλοι έχουμε ανάγκη.

Τιµή κατ’ άτοµο µε πούλµαν µε πρωϊνό

5 µέρες

3/7, 10/7, 17/7, 4/9, 11/9 & 18/9

5 µέρες

24/7, 31/7, 7/8, 14/8, 21/8 & 28/8

APOLLON PALACE HOTEL KEFALONIA

Δίκλινο

275

295

3o άτοµο

221

235

3ο άτ. έως 10 ετών

191

210

Μονόκλινο

347

380

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Μεταφορές από και προς Αθήνα σε πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς Κεφαλονιά, με επιστροφή.
 • Διαμονή:  4 διανυκτερεύσεις σε κλιματιζόμενα δωμάτια σε ξενοδοχείο
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Ξεναγήσεις - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Κεφαλλονίτης Αρχηγός – Ξεναγός
 • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Προαιρετική εκδρομή στην Ιθάκη 35ευρώ το άτομο/ παιδικό 25 ευρώ.
 • Είσοδοι μουσείων, σπηλαίων,  πάρκων & αρχαιολογικών χώρων.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά φιλοδωρήματα
 • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.
Contact Info

Palmos Travel In Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΆΛΙΜΟΣ

Tel.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

Fax: +30 210 9802033

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00 - 17:00

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

https://hotels.palmostravel.gr/#/welcome