menu
+30 210 9889421
ΙΣΛΑΝΔΙΑ 7ημ (P20).

ΙΣΛΑΝΔΙΑ 7ημ (P20).

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: ΠΑΣΧΑ 28/04/2022

ΑΠΟ 1580€

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: ΠΑΣΧΑ 28/04/2022

ΙΣΛΑΝΔΙΑ
Πάσχα 2022 στην Ισλανδία (Αναχώρηση: 28/04/2022)

Ημέρα 1η: Ρέικιαβικ

Αναχώρηση για το Ρέικιαβικ μέσω ενδιάμεσου σταθμού.  Άφιξη στο αεροδρόμιο Keflavik και μεταφορά στο Ρέικιαβικ.
Μετά την τακτοποίηση στα δωμάτια χρόνος για μια πρώτη εξερεύνηση της πόλης. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Ρέικιαβικ – Προαιρετικό φωτογραφικό σαφάρι φαλαινών - Περιήγηση της πόλης - Blue Lagoon

Για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας σας προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή για  «κυνήγι φαλαινών». Επιβίβαση στο «φαλαινοθηρικό» και απόπλους για τον Ατλαντικό για να παρακολουθήσετε το «χορό»  των μπλε φαλαινών, των μεγαλύτερων θηλαστικών του κόσμου με μήκος έως και 27 μέτρα.
Τα τελευταία χρόνια, οι επισκέπτες μπόρεσαν να παρακολουθήσουν  τις μπλε φάλαινες σε ένα μεγάλο ποσοστό.
Διάρκεια εκδρομής: περίπου 3 ώρες.
Το μεσημέρι ο πεπειραμένος αρχηγός θα σας γνωρίσει την πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ, που πολλοί αποκαλούν τη μεγαλύτερη μικρή πόλη του κόσμου. Σήμερα θα μάθετε γιατί η συγκεκριμένη πόλη είναι τόσο περιζήτητος προορισμός. Επίσκεψη στα σημαντικότερα αξιοθέατα, το Κοινοβούλιο, τον Καθεδρικό Ναό, την εκκλησία Hallgrνmskirkja, στο κέντρο της πόλης. Βόλτα στη λεωφόρο Skolavöraustígur με τις μπουτίκ, τα καταστήματα και τις γκαλερί τέχνης και το άγαλμα του  Ingolfur Arnarson του πρώτου άποικου της περιοχής που έχτισε το αγρόκτημά του στη χερσόνησο, που βρίσκεται σήμερα το Ρέικιαβικ. Η πόλη πήρε το παρατσούκλι "Smokey Bay" από τις στήλες ατμού που έβγαιναν από τις ιαματικές πηγές της περιοχής, κυρίως γιατί το θέαμα έκανε βαθιά εντύπωση στους πρώτους αποίκους που δεν είχαν δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Η ξενάγηση τελειώνει στο λιμάνι και το πολιτιστικό Χάρπα.
Αμέσως μετά μεταφορά στην Blue Lagoon  για  την επίσκεψη στην διάσημη ηφαιστειακή γαλάζια λίμνη.
Είσοδος σε ένα μαγευτικό ηφαιστειακό τοπίο και  θα απολαύσετε το μπάνιο σας στα ζεστά κατάλευκα νερά. Το φαινόμενο της λιμνοθάλασσας δημιουργήθηκε το 1976 κατά λάθος, όταν κατά την διάρκεια της λειτουργίας του κοντινού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, άρχισε να αδειάζει νερό πλούσιο σε αλάτι, φύκια και διοξείδιο του πυριτίου στο σημείο αυτό.
Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι άνθρωποι άρχισαν να κάνουν μπάνιο στο μοναδικό νερό και να εφαρμόζουν την λάσπη πυριτίου στο δέρμα τους. Εκείνοι που είχαν δερματικές παθήσεις παρατήρησαν μια απίστευτη βελτίωση στην κατάσταση τους. Εδώ λοιπόν μπορείτε να απολαύσετε το «καλύτερο» και πιο «υγιεινό» κολύμπι της ζωής σας. Περιλαμβάνονται μεταφορές, είσοδος  και μια πετσέτα.
Αναχώρηση για το Γκρίνταβικ, ένα ψαροχώρι στη νότια χερσόνησο στα νοτιοδυτικά παράλια της Ισλανδίας  για να γευτούμε το πιο  φρέσκο ψάρι της Ισλανδίας.
Μετά το δείπνο μας επιστροφή στο Ρέικιαβικ. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: Χρυσός Κύκλος – Keirid – Gulfoss - Πίδακας Geyser - Pingvellir - Fontana - Reykjavik

Σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη σε κλασικές αξίες, καθώς ταξιδεύουμε στα αξιοθέατα του Χρυσού Κύκλου.
Θα γνωρίσουμε την  «εξοχή της Ισλανδίας» με το Pingvellir, μια αξιοσημείωτη γεωλογική περιοχή -  εθνικό πάρκο, που βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Pingvallavatn, τη μεγαλύτερη του νησιού και το πιο ιστορικό σημείο καθώς εδώ επίσης βρίσκεται το παλαιότερο Δυτικοευρωπαϊκό δημοκρατικό Κοινοβούλιο που ιδρύθηκε το 930.
Το πανέμορφο φαράγγι που διασχίζει το πάρκο είναι στην πραγματικότητα το σημείο συνάντησης δύο τεκτονικών πλακών της Γης. Ο συνδυασμός φυσικών φαινομένων και η ιστορική σημασία του Pingvellir, το κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ισλανδικής ζωής.
Στάση για γεύμα και συνεχίζουμε για το Gulfoss, τον χρυσό Καταρράκτη, έναν από τους εντυπωσιακότερους της Ευρώπης, χιλιάδες τόνοι παγωμένου νερού πέφτουν με παράλληλη φορά και δημιουργούν ένα βαθύ φαράγγι.
Λίγο πιο κάτω βρίσκεται ο Μεγάλος Πίδακας (Geyser) που έδωσε το όνομά του σε όλες τις θερμές πηγές του κόσμου. Θα δούμε  έναν από τους πιο ενεργούς πίδακες της περιοχής, το Strokkur, που φτάνει σε ύψος τα 30 μέτρα. Συνεχίζουμε με προαιρετική επίσκεψη του κρατήρα Keirid.
Επιστροφή και διανυκτέρευση στο Ρέικιαβικ.

Ημέρα 4η: Νότια Ισλανδία - Hekla – Seljalandsfoss – Reynisfjara – Skogafoss - Vik

Πρωινό στο ξενοδοχείο και σήμερα θα γνωρίσουμε τη Νότια Ισλανδία.
Στο δρόμο μας θα συναντήσουμε το ηφαίστειο Hekla, ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ισλανδίας, με πάνω από 20 εκρήξεις να έχουν συμβεί από το 874. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, οι Ευρωπαίοι ονόμαζαν το ηφαίστειο, «Πύλη για την κόλαση».
Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στην  μοναδική φύση Της Ισλανδίας  και των καταρρακτών. Θα ξεκινήσουμε με στάση στο στενό Seljalandsfoss όπου βρίσκεται ο ομώνυμος καταρράκτης, με μονοπάτι που οδηγεί πίσω από το νερό, προσέξτε, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να βραχείτε! Στην συνέχεια θα ψάξουμε να βρούμε την είσοδο του κρυφού καταρράκτη που βρίσκεται μέσα σε μια σπηλιά. Στο βάθος του ορίζοντα φαίνονται τα νησιά Γουέστμαν, που η έκρηξη του ηφαιστείου το 1973 θεωρείται η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στην πρόσφατη ιστορία της Ισλανδίας. Η έκρηξη ξεκίνησε στις 23 Ιανουαρίου στο νησί του Heimaey, το μόνο κατοικημένο νησί του αρχιπελάγους Vestmannaeyjar και οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε άλλες περιοχές για πέντε μήνες. 
Συνεχίζουμε για την περίφημη μαύρη «γοτθική» παραλία Reynisfjara που έχει χαρακτηρισθεί ως μια από τις δέκα πιο όμορφες στον κόσμο. Εδώ στην σπηλιά της έχει γυριστεί η ταινία «Νώε», αποτέλεσε επίσης σκηνικό πολλών άλλων κινηματογραφικών ταινιών. Θαυμάσετε τα ισχυρά κύματα του Ατλαντικού και τα καταπληκτικά σκαλισμένα από τη δύναμη της θάλασσας βράχια Στα ανατολικά είναι οι μεγάλες κολώνες από λάβα που ξεπροβάλλουν από την  επιφάνεια και από την άλλη το «τέως» νησί με την τρύπα, Dyrhólaey. Στάση στο Βίκ.
Συνεχίζουμε προς τον καταρράκτη Skógafoss, ετοιμάστε τις φωτογραφικές σας μηχανές και κρατήστε δυνάμεις να ανεβείτε τα «ατέλειωτα» σκαλιά μέχρι το σημείο πτώσης του νερού και την κοιλάδα του!  Είναι ο πιο ψηλός καταρράκτης της Ισλανδίας.
Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το λαογραφικό μουσείο αφιερωμένο στα κτίρια και την καθημερινή ζωή των Ισλανδών στους προηγούμενους αιώνες, σίγουρα αξίζει μια ματιά στα παλιά. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Ρέικιαβικ και διανυκτέρευση .

Ημέρα 5η: Δυτική Ισλανδία - Snæfellsness

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο αναχωρούμε για να γνωρίσουμε μια από τις πιο γνωστές γωνιές της Ισλανδίας που συνδέεται με πολλούς μύθους, την χερσόνησο Snæfellsness. Από αυτήν την χερσόνησο και ένα σβησμένο ηφαίστειο ο καθηγητής ορυκτολογίας Όττο Λίντενμπροκ με τους συντρόφους του ξεκίνησε για το «Ταξίδι στο Κέντρο της Γης» στο  ομότιτλο βιβλίο   του Ιουλίου Βέρν.
Εδώ βρίσκεται το πασίγνωστο βουνό Kirkjufell με τον ομώνυμο καταρράκτη. Θα δούμε από κοντά τον επόμενο παγετώνα που σε λίγο καιρό  δεν θα μπορεί να έχει αυτόν τον χαρακτηρισμό. Στάση για το γεύμα μας σε τοπικό εστιατόριο
Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 6η: Ρέικιαβικ - Προαιρετική εκδρομή στον παγετώνα Langjokull και την ηφαιστειακή Σήραγγα Vidgelmir

Πρωινό και διαλέξτε κάποιες από τις προαιρετικές δραστηριότητες που σας προτείνουμε.
Απολαύστε την ημέρα στο Ρέικιαβικ η κάντε κάτι μοναδικό, μια πραγματικά μοναδική εμπειρία. Περπατήστε επάνω και στο εσωτερικό του δεύτερου μεγαλύτερου παγετώνα της Ισλανδίας τον Langjokull! Πριν δημιουργηθούν οι σήραγγες στον παγετώνα Langjokull κανείς δεν είχε τη δυνατότητα να δει το όμορφο μπλε του πάγου στην καρδιά ενός παγετώνα. Θα επιβιβαστούμε  σε ένα ειδικά τροποποιημένο όχημα για να εξερευνήσουμε το περιβάλλον, να απολαύσουμε τη θέα και να καταλήξουμε μέσα στον παγετώνα για να βιώσουμε την ομορφιά του  από τα βάθη του! Μαζί με τον έμπειρο οδηγό μας, θα απολαύσουμε την εμπειρία στο έπακρο.
Στην συνέχεια θα κάνουμε μια βόλτα στην εντυπωσιακή σωλήνα λάβας Víðgelmir με τη βοήθεια των νέων διαδρόμων πρόσβασης που έχουν δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό, καθώς και με την καθοδήγηση ειδικού συστήματος φωτισμού. Θεωρείτε ότι τα σπήλαια είναι συχνά σκοτεινά, αποπνικτικά και άχαροι χώροι; Όχι σε αυτή την εκδρομή!
Στάση για προαιρετικό γεύμα και συνεχίζοντας στην εξερεύνηση της Δυτικής Ισλανδίας περνάμε σε ένα από τα πιο ζεστά σημεία της Ισλανδίας, το Deildartunguhver. Η τελευταία στάση της ημέρας θα είναι ο πιο όμορφος και μοναδικός καταρράκτης  Hraunfossar με τα «μικρά αδέλφια» του.
Επιστροφή αργά το βράδυ στο ξενοδοχείο Διανυκτέρευση

Ημέρα 7η: Ρέικιαβικ - Αθήνα

Πρωινό, check out  και μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: ΠΑΣΧΑ 28/04/2022

Δίκλινο

1.580 €

Μονόκλινο

1.950 €

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων κατ'άτομο 350€

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

CENTER HOTEL PLAZA

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Περιλαμβάνονται :

• Έξι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3 ή 4 αστέρων
• Πρωινό μπουφέ καθημερινά
• Τρία γεύματα
• Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο στο Ρέικιαβικ
• Αεροπορικό εισιτήριο μέσω ευρωπαϊκού σταθμού
• Περιπατητική ξενάγηση στο Ρέικιαβικ
• Επίσκεψη και είσοδος στο Blue lagoon (περιλαμβάνει μεταφορές, χρήση χώρου, πετσέτα  και εισιτήριο εισόδου)
• Ολοήμερη εκδρομή στον Χρυσό Κύκλο
• Εκδρομή στην Νότια Ισλανδία
• Εκδρομή στην Δυτική Ισλανδία και την χερσόνησο Snæfellsness
• Μια χειραποσκευή και 1 αποσκευή έως 20 κιλά
• Συνοδό αρχηγό από/έως Αθήνα
• Ενημερωτικά έντυπα
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• ΦΠΑ


Σημείωση: Λόγω των καιρικών συνθηκών της περιοχής, η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρέτηση του γκρουπ.

Δεν περιλαμβάνονται :

• Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων κατ' άτομο 350€
• Είσοδοι σε μουσεία
• Φιλοδωρήματα
• Αχθοφορικά
• Όσα δεν αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα και στα περιλαμβανόμενα


Προαιρετικές εκδρομές:


• Σαφάρι φαλαινών (από ISK 10990)
• Ημερήσια εκδρομή στον παγετώνα Langjökull (από ISK 29990)
• Ημερήσια εκδρομή στον παγετώνα Langjökull  σε συνδυασμό με επίσκεψη στην σπηλιά λάβας Surtshellir Lava Cave (από ISK 39990)

Σημείωση: Συνιστούμε να έχετε μαζί σας την Ευρωπαική κάρτα ασφάλισης – ασθένειας

ΠΤΗΣΕΙΣ

Kωδικός Πτήσης

Ημερομηνία

Δρομολόγιο

Ώρα αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

 

Α3 600

28/04/2022

ATH - LHR

09.15

11.15

Αθήνα – Ηνωμένο Βασίλειο

FI 451

28/04/2022

LHR – KEF

13.10

15.20

Ηνωμένο Βασίλειο - Κεφλάβικ

FI 500

04/05/2022

KEF - AMS

07.40

12.55

Κεφλάβικ - Άμστερνταμ

A3 627

04/05/2022

AMS – ATH

16.40

20.55

Άμστερνταμ - Αθήνα

Contact Info

Palmos Travel In Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΆΛΙΜΟΣ

Tel.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

Fax: +30 210 9802033

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 17:00

ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΛΕΙΣΤΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ