menu
+30 210 9889421
ΠΕΡΟΥ ΝΟΤΙΟ-ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ-ΑΡΕΚΙΠΑ ΜΕ ΒΟΛΙΒΙΑ (Χιλή, Νησί Πάσχα) 17ημ (Ρ2)

ΠΕΡΟΥ ΝΟΤΙΟ-ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ-ΑΡΕΚΙΠΑ ΜΕ ΒΟΛΙΒΙΑ (Χιλή, Νησί Πάσχα) 17ημ (Ρ2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 25/10 & 16/11

ΑΠΟ 3.590 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 25/10 & 16/11

Περού: Ένας καλά κρυμμένος θησαυρός … Μια χώρα με προγονικούς μύθους, θρύλους και ιστορία χιλιάδων ετών, απολαμβάνει 11 ζώνες οικοσυστημάτων με τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό κλίματος. Από τις ερήμους και τις οάσεις στις ακτές του Ειρηνικού, μέχρι τα πυκνά δάση του Αμαζονίου κατά μήκος των τροπικών Άνδεων (της μακρύτερης οροσειράς του πλανήτη) και από τα βαθύτερα φαράγγια του κόσμου, μέχρι την υψηλότερη πλεύσιμη λίμνη, το Περού, με έκταση μικρότερη του 1% του πλανήτη, καταφέρνει να φιλοξενεί το ένα έκτο όλων των ειδών του φυτικού κόσμου. Σπάνιες μουσικές παρελάσεις, προαιώνια και ανόθευτα ήθη και έθιμα, μυστηριώδεις σχηματισμοί, ενεργειακά κέντρα, τόποι ιεροί, μοναδικά μνημεία που άλλα επέζησαν ανέπαφα από τους Ισπανούς αποικιστές και άλλα αποτέλεσαν θεμέλια δικών τους κτισμάτων, ένα πολιτισμικό κράμα αυτοχθόνων πολιτισμών και αποικιοκρατικών δομών, μοναδικές γεύσεις και απίθανοι χρωματικοί συνδυασμοί, όλα σε αυτήν την χώρα εκπλήσσουν ευχάριστα τους επισκέπτες!

17, 21, 25 μέρες Λίμα, Πουέρτο Μαλντονάδο, Ζούγκλα Αμαζονίου, Κούσκο, Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας, Πισάκ, Ογιανταϊτάμπο, Μάτσου Πίτσου, Ράκτσι, Ανταχουαγλίγιας, Σιλλουστάνι, Πούνο, Λίμνη Τιτικάκα/Νησιά Ούρος, Παράκας, Νησιά Μπαγιέστας και δύο διανυκτερεύσεις στην Αρεκίπα!!! Δυνατότητα πτήσης πάνω από τα γεωγλυφικά σχήματα της Νάσκα. Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* και lodge πολυτελείας στον Αμαζόνιο με ημιδιατροφή στο Περού και πλήρη διατροφή στην ζούγκλα του Αμαζονίου.

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ Αθήνα - Λίμα

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα του Περού, τη Λίμα. Την προκολομβιανή περίοδο η περιοχή που σήμερα βρίσκεται η πόλη κατοικούνταν από ιθαγενείς φυλές, που τον 15ο αιώνα ενσωματώθηκαν στην αυτοκρατορία των Ίνκας. Η Λίμα ιδρύθηκε στις 18 Ιανουαρίου του 1535 από τον Ισπανό κατακτητή (κονκισταδόρ) Φρανσίσκο Πισάρο, ο οποίος επέλεξε την κοιλάδα του ποταμού Ρίμακ για να ιδρύσει την πρωτεύουσά του με την ονομασία "Σιουδάδ ντε λος Ρέγιες", δηλαδή "Πόλη των Βασιλέων. Το 1543 ορίσθηκε πρωτεύουσα της Αντιβασιλείας του Περού και η πόλη άνθισε κατά την διάρκεια του επόμενου αιώνα, όντας το κέντρο ενός εκτεταμένου εμπορικού δικτύου που την ένωνε με την υπόλοιπη Αμερική, την Ευρώπη και την Άπω Ανατολή. Άφιξη, συνάντηση με τον τοπικό μας αντιπρόσωπο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2Ημερα Λίμα, Ξενάγηση

Ξεκινάμε σήμερα την ξενάγησή μας στην αποικιακή, αλλά και στην σύγχρονη πόλη της Λίμα. Θα περάσουμε από τις αριστοκρατικές συνοικίες Μιραφλόρες (Miraflores) και Αγίου Ισίδωρου (San Isidro) και θα φθάσουμε στην Πλατεία των Όπλων (Plaza de Armas), όπου θα υπάρχει χρόνος για φωτογραφίες με φόντο την εκπληκτική αποικιακή αρχιτεκτονική των γύρω κτιρίων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό μοναστήρι του Σάντο Ντομίνγκο. Έχοντας εξερευνήσει το ιστορικό κέντρο της πόλης, θα κατευθυνθούμε προς το μουσείο Λάρκο (Larco), στο οποίο στεγάζονται οι ασύγκριτες ιδιωτικές συλλογές θησαυρών του αρχαίου Περού. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ Λίμα - Πουέρτο Μαλντονάδο

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το πολύ γραφικό Πουέρτο Μαλντονάδο, που βρίσκεται στη συμβολή δύο παραποτάμων του Αμαζονίου, του Μάντρε ντε Ντίος και του Ταμποπάτα. Μετά την σύντομη περιήγηση στην πόλη ακολουθεί πλεύση στον ποταμό Μάντρε ντε Ντίος μέχρι το lodge. Άφιξη, τακτοποίηση στα δωμάτια και γεύμα. Στη συνέχεια, με τον εξειδικευμένο τοπικό ξεναγό της ζούγκλας, θα αναζητήσουμε κάιμαν στην ομώνυμη μικρή λίμνη (Caimán Cocha) και θα απολαύσουμε ένα εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα στον Αμαζόνιο - μια πραγματικά συγκλονιστική εμπειρία! Επιστροφή στο lodge. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ Πουέρτο Μαλντονάδο

Το πρωί θα εισχωρήσουμε στα βάθη του δάσους. Περπατώντας σε ειδικά μονοπάτια και περνώντας από γέφυρες για να διασχίσουμε φαράγγια και ποτάμια, θα φθάσουμε στην μαγευτική λίμνη Σάντοβαλ (Sandoval) με τα κρυστάλλινα νερά, που περιβάλλεται από έλη και γιγαντιαία δέντρα. Στη συνέχεια θα ανέβουμε στην Πλατφόρμα Παρατήρησης, από την οποία θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα στη λίμνη, βλέποντας παπαγάλους, μακάος, τουκάν, χελώνες, αλιγάτορες κλπ. Αν μάλιστα είμαστε τυχεροί, πιθανόν να συναντήσουμε και τις υπό εξαφάνιση γιγάντιες βίδρες. Επιστροφή στο lodge για γεύμα και ανάπαυση. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Νησί των Πιθήκων στην καρδιά του Μάντρε ντε Ντίος. Το εξαιρετικό τοπίο του νησιού με την πλούσια χλωρίδα "στεγάζει" πολλά είδη πιθήκων (πίθηκος-αράχνη, πίθηκος-σκίουρος, λευκός καπουτσίνος, καφέ καπουτσίνος κ.ά.) και άλλων ζώων. Αφού απολαύσουμε ένα ακόμα υπέροχο ηλιοβασίλεμα στη ζούγκλα, θα επιστρέψουμε στο lodge για δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ Πουέρτο Μαλντονάδο - Κούσκο

Σήμερα το πρωί θα μεταβούμε με πλοιάρια στο λιμάνι και από εκεί στο αεροδρόμιο για την πτήση μας στο γραφικό Κούσκο, την αρχαιότερη πρωτεύουσα της Αμερικής και θρησκευτικό κέντρο των Ίνκας (μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με φολκλορικό Show. Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ Κούσκο

Πρωινή ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την πλατεία των Όπλων με τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό από κόκκινο γρανίτη, καθώς και τον σημαντικότερο ναό των Ίνκας στο Κούσκο, τον ναό του Ήλιου (Κορικάντσα, Koricancha), πάνω στον οποίο οι Δομινικανοί έκτισαν τον ναό του Σάντο Ντομίνγκο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Κένκο (λαβύρινθο), το Ταμποματσάι, ένα μεγαλιθικό μνημείο με τις τρεις ιερές πηγές των Ίνκας, το κόκκινο φρούριο Πούκα Πουκάρα, καθώς και το φημισμένο φρούριο και θρησκευτικό χώρο του Σαξαϊουαμάν (Sacsayhuamán), διάσημο για την κοσμική του ενέργεια. Τέλος, θα επισκεφθούμε ένα τοπικό εργαστήριο τέχνης των Ίνκας, όπου θα πάρουμε μια ιδέα των διαφόρων χρήσεων των Περουβιανών φυσικών προϊόντων (φυτά, φρούτα, λαχανικά, μεταξύ άλλων) των θρεπτικών, θεραπευτικών και καλλυντικών ιδιοτήτων τους. Το βράδυ δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ Κούσκο - Ιερή Κοιλάδα - Πισάκ - Ογιανταϊτάμπο - Άγουας Καλιέντες

Πρωινή αναχώρηση για την Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας, περιοχή πλούσια σε νερό, καλλιέργειες και αλάτι. Στάση στην πολύχρωμη ινδιάνικη αγορά του Πισάκ (Pisac), που έλκει χιλιάδες επισκέπτες και έμπορους με πολύχρωμες παραδοσιακές φορεσιές. Συνεχίζουμε για την πολύ ενδιαφέρουσα αρχαιολογική περιοχή Ογιανταϊτάμπο (Ollantaytambo), όπου θα θαυμάσουμε τον ναό του Ήλιου στην υπέροχη ακρόπολή της. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ογιάντα (Ollanta) και θα επιβιβαστούμε στο τραίνο Voyager, που μέσα από την υπέροχη θέα των Περουβιανών Άνδεων και κατά μήκος του ποταμού Ουρουμπάμπα, θα μας οδηγήσει στο Άγουας Καλιέντες (την πόλη κάτω από το Μάτσου Πίτσου). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

8η ΜΕΡΑ Άγουας Καλιέντες - Μάτσου Πίτσου - Κούσκο

Σήμερα το πρωί θα περπατήσουμε μια μικρή απόσταση μέχρι τον σταθμό των λεωφορείων και θα επιβιβαστούμε στο πουλμανάκι που θα μας οδηγήσει στην "Χαμένη πόλη των Ίνκας", το μυστηριακό οχυρό του Mάτσου Πίτσου στις Περουβιανές Άνδεις. Συνάντηση με τον τοπικό συνοδό και ξενάγηση στην ακρόπολη (περίπου 2,5 ώρες). Το διασημότερο αξιοθέατο της Νοτίου Αμερικής αποτέλεσε χώρο λατρείας, αστρονομικό παρατηρητήριο και εξοχική κατοικία του μεγαλύτερου αυτοκράτορα των Ίνκας, του Πατσακούτι. Κτισμένη στη ράχη ενός βουνού και πέραν της υπέροχης θέας, η αρχαία ακρόπολη είναι γεμάτη πύργους, ιερά μνημεία, ναούς, σπίτια και ανάκτορα, τα οποία προσέφεραν πολύτιμες πληροφορίες για τη θρησκευτική και πολιτιστική ζωή των Ίνκας. Μετά το τέλος της ξενάγησης, θα επιστρέψουμε στο Άγουας Καλιέντες και θα επιβιβαστούμε στο τραίνο Voyager μέχρι το Ογιανταϊτάμπο, απ΄ όπου οδικώς θα φθάσουμε στο Κούσκο. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

9η ΜΕΡΑ Κούσκο - Ράκτσι - Ανταχουαγλίγιας - Πούνο

Μέσα από μια πολύωρη, όμορφη και εντυπωσιακή διαδρομή με φόντο τις χιονισμένες Άνδεις και με επιλεγμένες στάσεις και επισκέψεις, όπως στον ναό του θεού Βιρακόχα στο Ράκτσι (Racchi) και στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου στο Ανταχουαγλίγιας (Andahuaylillas), την επονομαζόμενη "Καπέλα Σιστίνα των Άνδεων", θα κατευθυνθούμε σήμερα προς το Πούνο (Puno), που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Tιτικάκα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

10η ΜΕΡΑ Πούνο - Κόπα Καμπάνα - Νησί Ήλιου - Λα Παζ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την Βολιβία, με πρώτη μας στάση στην Κόπα Καμπάνα. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε την περίφημη εκκλησία της Παναγίας. Στη συνέχεια, η κρουαζιέρα μας στη λίμνη Τιτικάκα θα μας φέρει στο Νησί του Ήλιου, το λίκνο της αυτοκρατορίας των Ίνκας, αφού στο σημείο αυτό ο γενάρχης τους Μάνκο Καπάκ αναδύθηκε από την Τιτικάκα με διαταγή του θεού-ήλιου να ιδρύσει την αυτοκρατορία των Ίνκας. Έχει προβλεφθεί lunch box (γεύμα σε κουτί) κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Συνεχίζουμε για την Λα Παζ, που είναι κτισμένη σε μέσο υψόμετρο 3.500 μέτρων (3.200-3.800 μέτρα). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

11η ΜΕΡΑ Λα Παζ, Ξενάγηση, Κοιλάδα της Σελήνης

Η Λα Παζ και η γύρω περιοχή θα μας μεταφέρουν σε ένα μυστηριακό παρελθόν. Κάθε γωνιά και κάθε δρόμος της πόλης κρύβει καλά κρυμμένους θησαυρούς. Κατά τη διάρκεια της σημερινής ξενάγησής μας θα γνωρίσουμε την προ-ισπανική, την παραδοσιακή, την αποικιακή και την μοντέρνα περιοχή της πόλης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την αγορά των ινδιάνων και των μαγισσών-θεραπευτριών, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Φραγκίσκου, καθώς και το Μουσείο Χρυσού. Θα συνεχίσουμε για το παράξενο γεωλογικό φαινόμενο της Κοιλάδας της Σελήνης, ενώ από το ύψωμα Κίλι Κίλι θα έχουμε μία εκπληκτική θέα της πόλης και της γύρω περιοχής. Τέλος, με το τελεφερίκ, θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα πάνω από την Λα Παζ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

12η ΜΕΡΑ  Λα Παζ - Τιαχουανάκο - Πούνο

Πρωινή αναχώρηση για τα ερείπια της αρχαίας πόλη Τιαχουανάκο, μία από τις σημαντικότερες πόλεις και πρωτεύουσες των Ίνκας, που άκμασε μεταξύ 400 και 900 μ.Χ. Βρίσκεται σε υψόμετρο 3.000 μέτρων και θεωρείται ο τόπος όπου ο δημιουργός των πάντων θεός Βιρακότσα δημιούργησε τον θεό Ήλιο. Εκεί θα θαυμάσουμε την πυραμίδα Ακαπάνα, την τοξωτή πύλη των Ίνκας, την "Πύλη του Ήλιου" με τρία μέτρα ύψος και τέσσερα πλάτος, που κατασκευάστηκε πριν από 1.500 χρόνια από τους κατοίκους του Τιαχουανάκο. Μετά το τέλος της ξενάγησης ακολουθεί γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Στη συνέχεια θα περάσουμε τα σύνορα για μια ακόμα φορά και θα φθάσουμε στο Πούνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

13η ΜΕΡΑ Πούνο, Νησιά Ούρος - Σιλλουστάνι - Αρεκίπα

Σήμερα το πρωί θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μία κρουαζιέρα στην πανέμορφη λίμνη Tιτικάκα, που βρίσκεται σε υψόμετρο 3.814 μέτρων. Το πλοιάριο θα μας φέρει στα περίφημα "χειροποίητα" πλωτά νησιά Oύρος (κατασκευασμένα από καλάμια Tοτόρα), που κατοικούνται από την ομώνυμη φυλή. Επιστρέφοντας, θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν και θα αναχωρήσουμε για το Σιλλουστάνι, την νεκρόπολη για τους ηγέτες και την ανώτατη τάξη του προ-Ίνκας πολιτισμού των Κόγιας, που βρίσκεται σε ένα οροπέδιο των Άνδεων, δίπλα στην όμορφη λίμνη Ουμάγιο (Umayo). Εκεί θα δούμε τους τεράστιους ταφικούς πύργους, που ονομάζονται τσούλπας (chullpas) - μερικοί εξ αυτών φτάνουν τα 12 μέτρα σε ύψος και έχουν διάμετρο 7,50 μέτρα - οι οποίοι χρονολογούνται από το 600 έως το 800 μ.Χ. Συνεχίζουμε για το αποικιακό διαμάντι της χώρας, την Αρεκίπα. Η "Λευκή πόλη", όπως επονομάζεται καθότι είναι κτισμένη από λευκή ηφαιστειακή πέτρα, βρίσκεται σε υψόμετρο 2.360 μέτρων και ατενίζει τα χιονοσκέπαστα γύρω ηφαίστεια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

14η ΜΕΡΑ Αρεκίπα

Η σημερινή πρωινή μας περιήγηση θα ξεκινήσει από τις περιοχές Carmen Alto και Yanahuara, απ΄ όπου θα θαυμάσουμε από ψηλά την Αρεκίπα, καθώς και τα ηφαίστεια Μίστι, Τσατσάνι και Πίτσου Πίτσου. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την κεντρική πλατεία (Πλάζα δε Άρμας), που περιβάλλεται από τα πιο αντιπροσωπευτικά κτίρια της πόλης. Συνεχίζουμε με το συγκρότημα του Μοναστηριού της Σάντα Καταλίνα (Santa Catalina), που ιδρύθηκε το 1580, με τα γραφικά σοκάκια και τις πλατείες της - ένα ολόκληρο χωριό αποκλεισμένο από την υπόλοιπη πόλη με μεγάλο τοίχος. Τέλος, θα επισκεφθούμε το μουσείο των Ιερών των Άνδεων (Museum Santuarios Andinos), στο οποίο φυλάσσεται η πιο καλοδιατηρημένη γυναικεία μούμια του κόσμου η "Χουανίτα", η "παρθένα των πάγων" - ένα κορίτσι 12-15 ετών, που θυσιάστηκε από τους Ίνκας ως προσφορά στους θεούς τους περί το 1450. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

15η ΜΕΡΑ  Αρεκίπα - Λίμα - Παράκας, Προαιρετική πτήση πάνω από τα αινιγματικά γεωγλυφικά σχήματα της Νάσκα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για Λίμα. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Παράκας - μια διαδρομή περίπου 4 ωρών προς τα νότια της χώρας, κατά μήκος του Ειρηνικού ωκεανού, με εναλλασσόμενες εικόνες ερημικών τοπίων, μικρών οάσεων και γραφικών χωριών. Άφιξη στο Παράκας και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση. Πτήση πάνω από τα αινιγματικά γεωγλυφικά σχήματα της Νάσκα (Προαιρετικά, κόστος 200€ κατ’ άτομο) Για όσους επιθυμούν κάτι πραγματικά μοναδικό, υπάρχει η δυνατότητα της πτήσης πάνω από τα οροπέδιο της Νάσκα με τα μοναδικά γεωγλυφικά σχήματα. Πριν φθάσουμε στο Παράκας, θα σταματήσουμε στο μικρό αεροδρόμιο του Πίσκο, απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε σε μικρά αεροπλάνα για μία πτήση διάρκειας δύο περίπου ωρών. Κάποιοι λένε ότι τα σχήματα τα έφτιαξαν εξωγήινοι, άλλοι ότι τα δημιούργησαν οι ντόπιοι ιθαγενείς, το μόνο σίγουρο είναι ότι το θέαμα από ψηλά είναι φανταστικό και δεν πρέπει να το χάσετε… Προσγείωση στο αεροδρόμιο του Πίσκο και συνεχίζουμε για το Παράκας, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

16η ΜΕΡΑ Παράκας - Νησιά Μπαγιέστας - Λίμα - Αθήνα

Πρωινή κρουαζιέρα γύρω από τα νησιά Μπαγιέστας. Πρόκειται για έναν σημαντικό υδροβιότοπο της χώρας - οι βραχονησίδες φιλοξενούν χιλιάδες πουλιά, όπως πιγκουίνους, γλάρους, πελεκάνους κλπ., αλλά και φώκιες και θαλάσσιους λέοντες. Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να φωτογραφήσουμε και το περίφημο "Κηροπήγιο", ένα γεωγλυφικό πάνω σε αμμόλοφο, παρόμοιο με τα αντίστοιχα της Νάσκα σε σχήμα κηροπηγίου (ή τρίαινας). Μετά το τέλος της κρουαζιέρας θα αναχωρήσουμε οδικώς για το αεροδρόμιο της Λίμα. Επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

17η ΜΕΡΑ  Άφιξη στην Αθήνα

Αθήνα

Αναχωρήσεις: 20/9, 25/10, 16/11

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο

Περού 17ημερες

Περού 21 ημέρες

Περού 25 ημ

Δίκλινο

3.590 €

4.370 €

6.650 €

3ο άτομο έως 12 ετ.

3.290 €

4.000 €

6.100 €

Μονόκλινο

4.500 €

5.370 €

7.950 €

Φόροι αεροδρομίου κατ’ άτομο  950 €

Περιλαμβάνονται

*Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω ενδιάμεσου σταθμού

*3 Εσωτερικές πτήσεις στο Περού

*Για την επέκταση στην Χιλή: Πτήση Λίμα-Σαντιάγκο και πτήση επιστροφής Σαντιάγκο-Αθήνα (αντί για Λίμα-Αθήνα)

*Για την επέκταση στο Νησί του Πάσχα: Πτήσεις από και προς Σαντιάγκο

*Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* (από 2 Διαν/σεις σε Λίμα, Πουέρτο Μαλντονάδο, Πούνο, Λα Παζ και Αρεκίπα, 3 Διαν/σεις στο Κούσκο, από 1 Διαν/ση στο Άγουας Καλιέντες και στο Παράκας)

*Η Επέκταση στην Χιλή έχει μια επιπλέον Διαν/ση στη Λίμα και 3 στο Σαντιάγκο

*Η Επέκταση στο Νησί του Πάσχα έχει μια επιπλέον Διαν/ση στο Σαντιάγκο και 3 Διαν/σεις στο Νησί του Πάσχα

*Διαμονή σε lodge πολυτελείας στον Αμαζόνιο

*Ημιδιατροφή καθημερινά στο Περού

*Πλήρης διατροφή στην ζούγκλα του Αμαζονίου

*Στο Σαντιάγκο μόνο πρωινό

*Στο Νησί του Πάσχα ημιδιατροφή

*Μεταφορές, ξεναγήσεις, επισκέψεις βάσει προγράμματος

*Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους

*Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός

*Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών

Δεν περιλαμβάνονται

*Φόροι αεροδρομίων: 950 €

*Πτήση πάνω από τα αινιγματικά γεωγλυφικά σχήματα της Νάσκα: +200 €

*Τοπικοί φόροι περίπου 30 δολάρια (πληρωτέοι εκεί)

*Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Χρήσιμες Πληροφορίες

*Η ροή του προγράμματος είναι ενδεικτική και η σειρά των επισκέψεων πιθανόν να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα

*Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

*Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Γενικους Όρους Συμμετοχής.

Τα Ξενοδοχεία μας
Inkaterra Hacienda Concepcion ή παρόμοιο, Puerto Maldonado
Palacio del Inka, a Luxury Collection 5*, Cusco
Inkaterra Machu Picchu Pueblo 5*, Aguas Calientes
Ghl Hotel Lago Titicaca 5*, Puno
Costa del Sol Hotel Wyndham 5*, Arequipa
ranwa Paracas Resort & Spa 5*, Paracas
Casa Andina Premium Miraflores 5*, Lima-Miraflores
Europa 5*, La Paz
Plaza San Francisco 5*, Santiago ή παρόμοιο

ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ

Επέκταση σε Χιλή

1η-15η μέρα: Όπως παραπάνω

16η μέρα: Παράκας - Νησιά Μπαγιέστας - Λίμα Πρωινή κρουαζιέρα γύρω από τα νησιά Μπαγιέστας. Πρόκειται για έναν σημαντικό υδροβιότοπο της χώρας - οι βραχονησίδες φιλοξενούν χιλιάδες πουλιά, όπως πιγκουίνους, γλάρους, πελεκάνους κλπ., αλλά και φώκιες και θαλάσσιους λέοντες. Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να φωτογραφήσουμε και το περίφημο "Κηροπήγιο", ένα γεωγλυφικό πάνω σε αμμόλοφο, παρόμοιο με τα αντίστοιχα της Νάσκα σε σχήμα κηροπηγίου (ή τρίαινας). Μετά το τέλος της κρουαζιέρας θα αναχωρήσουμε οδικώς για την Λίμα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

17η μέρα: Λίμα - Σαντιάγκο

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Χιλής, το Σαντιάγκο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

18η μέρα: Σαντιάγκο

Σήμερα θα γνωρίσουμε τα αξιοθέατα της ιστορικής και της μοντέρνας πόλης του Σαντιάγο. Η ξενάγησή μας θα ξεκινήσει από την κεντρική λεωφόρο Ο' Χίγκινς (Alameda Bernardo O'Higgins) και την επίσκεψή μας στο Προεδρικό Μέγαρο Λα Μονέδα (La Moneda), όπου θα μάθουμε στοιχεία σχετικά με την ιστορία και τον πολιτισμό της Χιλής, καθώς και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα εκεί σε σχετικά πρόσφατες εποχές. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε μια βόλτα στους πεζόδρομους Huérfanos και Ahumada, όπου συγκεντρώνεται η κύρια εμπορική δραστηριότητα της πόλης. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη κεντρική πλατεία της πόλης, την Πλατεία των Όπλων/Plaza de Armas, η οποία περιβάλλεται από τον Μητροπολιτικό Καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο, το Ιστορικό Μουσείο και άλλα σημαντικά κτίρια. Ακολουθεί η επίσκεψή μας στον λόφο Σάντα Λουτσία (Santa Lucia), την περιοχή στην οποία οι Ισπανοί ίδρυσαν την πόλη το 1541. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε τον ποταμό Μαπότσο (Mapocho) για να φθάσουμε στην Μπελαβίστα (Bellavista), την πολιτιστική και καλλιτεχνική γειτονιά του Σαντιάγο. Η Μπελαβίστα βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου του Αγίου Χριστόφορου (San Cristóbal), του ψηλότερου της πόλης, στο μέσον του Μητροπολιτικού Πάρκου. Θα ανεβούμε στον λόφο για να εξερευνήσουμε την γύρω περιοχή, απολαμβάνοντας την υπέροχη πανοραμική θέα της πόλης. Τέλος, θα επισκεφθούμε την Προβιντέσια (Providencia) με τα κορυφαία εστιατόρια, τα κομψά καταστήματα και τα μοντέρνα πολυώροφα κτίρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

19η μέρα: Σαντιάγκο, Κοιλάδες Καζαμπλάνκα και Κουρακάβι, Οινοποιείο, Βίνια Ντελ Μαρ, Βαλπαραΐσο

Πρωινή αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή μας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περάσουμε από τις σημαντικές γεωργικές κοιλάδες Καζαμπλάνκα και Κουρακάβι, που είναι γνωστές για τα φρούτα και τα λαχανικά τους, καθώς και για την ευρεία ποικιλία των εστιατορίων με τυπικά τρόφιμα της Χιλής, κυρίως όμως για τους αμπελώνες τους, όπου καλλιεργούνται σταφύλια για την παραγωγή του περίφημου και παγκοσμίως γνωστού λευκού κρασιού της Χιλής. Στάση και περιήγηση σε ένα από τα πολλά οινοποιεία, που αποτελούν μέρος αυτής της ακμάζουσας διαδρομής του κρασιού. Συνεχίζουμε για την  Βίνια Ντελ Μαρ (Viña del Mar), μια πόλη-θέρετρο που ιδρύθηκε το 1874, διάσημη για τους όμορφους κήπους της και το ρολόι των λουλουδιών. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην "Κοιλάδα του Παραδείσου", το Βαλπαραΐσο (Valparaíso), το παλαιότερο και σημαντικότερο λιμάνι της Χιλής. Μια πολύχρωμη πόλη κτισμένη αμφιθεατρικά στους γύρω λόφους, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περιπλανηθούμε στους ελικοειδείς της δρόμους και να απολαύσουμε αυτό που κάποτε ήταν ο πιο σημαντικός θαλάσσιος προορισμός των ακτών του Ειρηνικού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

20η μέρα: Σαντιάγκο - Πτήση για την Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού

21η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα

Επέκταση σε Νησί του Πάσχα

20η μέρα: Σαντιάγκο - Νησί του Πάσχα/Ράπα Νούι

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Νησί του Πάσχα. Άφιξη στη Χάνγκα Ρόα (Hanga Roa), την πρωτεύουσα του νησιού και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στον ελεύθερο χρόνο σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τον οικισμό και την κοντινή εκκλησία, δίπλα στην οποία βρίσκεται η τοπική αγορά και το μουσείο, πλούσιο σε αντικείμενα από το Ράπα Νούι, όπως ονομάζεται το νησί από τους ντόπιους. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

21η μέρα: Νησί του Πάσχα, Νότια ακτή, Μοάι

Σήμερα θα γνωρίσουμε την συναρπαστική ιστορία του Ράπα Νούι. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας προς το νότιο τμήμα του νησιού θα θαυμάσουμε την ακτή με τους μαύρους ηφαιστειακούς βράχους και την εκπληκτική θέα στον απέραντο Ειρηνικό ωκεανό. Η πρώτη στάση μας θα είναι σε ένα μέρος γνωστό ως Χάνγκα Τεέ (Hanga Te'e), όπου θα δούμε πολλά σπασμένα Μοάι του Άχου Βάιχου (Ahu Vaihu). Από εκεί θα συνεχίσουμε για το Ράνο Ραράκου (Rano Raraku). Αυτό το ηφαίστειο φιλοξενεί ένα αρχαίο λατομείο, που προμήθευε την πέτρα από την οποία είχε κατασκευαστεί το 95% περίπου των γλυπτών του νησιού. Εδώ θα απολαύσουμε το μεσημεριανό μας γεύμα (σε πακέτο) και θα εξερευνήσουμε την γύρω περιοχή. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το επόμενο αξιοθέατο, το Άχου Τονγκαρίκι (Ahu Tongariki) με τα 15 Mοάι. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ανακαινισμένο Άχου στο νησί. Κατευθυνόμενοι προς την ανατολική ακτή θα φθάσουμε στο Τε Πίτο ο Τε Χενούα (Te Pito o Te Henua). Αυτή η τοποθεσία με το κοντινό Άχου Τε Πίτο Κούρα (Ahu Te Pito Kura) θεωρείται ο "ομφαλός του κόσμου". Τελευταία μας στάση θα είναι στην παραλία της Ανακένα (Anakena), γνωστή για την όμορφη λευκή άμμο και τα φοινικόδεντρα. Αυτό είναι το μέρος στο οποίο θεωρείται ότι είχαν έρθει οι πρώτοι άποικοι του νησιού - ο Χότου Ματούα (Hotu Matua) και η οικογένειά του. Αφού επισκεφθούμε το κοντινό ανακαινισμένο Άχου Νάου Νάου (Ahu Nau Nau), θα έχουμε λίγο χρόνο για ξεκούραση και για μια δροσιστική βουτιά στον Ειρηνικό ωκεανό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

22η μέρα: Νησί του Πάσχα,

Πρωινή και απογευματινή περιήγηση στο νησί  Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το ανενεργό ηφαίστειο Ράνο Κάου (Rano Kau). Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα ολόκληρου του νησιού και θα σταματήσουμε σε ένα σημείο παρατήρησης, απ΄ όπου θα δούμε μια λίμνη μέσα σε κρατήρα. Από εκεί θα κατευθυνθούμε στο τελετουργικό χωριό Ορόνγκο (Orongo), όπου θα μάθουμε για τον πολιτισμό και την ιστορία της λατρείας του Birdman (Άνθρωπος-πουλί). Θα δούμε επίσης αρκετά αινιγματικά πετρογλυφικά και θα εντοπίσουμε τις τρεις νησίδες που βρίσκονται απέναντι από την ακτογραμμή - τα Μότου Ίτι, Μότου Νούι και Μότο Κάο - που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην λατρεία του πτηνόμορφου θεού Τανγκάτα. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το Άχου Βινάπου (Ahu Vinapu), ένα από τα σημαντικότερα του νησιού, με ενδιαφέρουσα τοιχοποιία, παρόμοια με εκείνην των Ίνκας στο Περού. Τελευταία στάση της πρωινής μας εξόρμησης θα είναι σε μια σπηλιά με ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες. Το απόγευμα θα μεταβούμε στο Άχου Ακίβι (Ahu Akivi), που βρίσκεται στο κέντρο του νησιού και διαθέτει επτά τεράστια Μοάι. Σύμφωνα με τον θρύλο, αυτά τα αγάλματα αντιπροσωπεύουν τους επτά εξερευνητές που στάλθηκαν στο Ράπα Νούι από τον αείμνηστο βασιλιά Χότου Ματούα. Από εκεί θα συνεχίσουμε για το Χάνγκα Πουκούρα (Hanga Poukura). Πρόκειται για ένα εξαιρετικό Άχου με πολλά αγάλματα Μοάι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το σημαντικό λατομείο του Πούνα Πάου (Puna Pau), που προμήθευε την μοναδική πηγή της κοκκινωπής πέτρας με την οποία οι κάτοικοι του νησιού έφτιαναν τα Πουκάο (Pukaos), τα λίθινα "καπέλα" των αγαλμάτων. Για την τελευταία επίσκεψη της ημέρας θα κατευθυνθούμε στον τελετουργικό χώρο του Ταχάι με τρεις ναούς, ερείπια λεμβοστασίων και μια κεκλιμένη ράμπα για κανό. Είναι μια μέρα γεμάτη ιστορία, πολιτισμό και συναρπαστικά αξιοθέατα! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

23η μέρα: Νησί του Πάσχα - Σαντιάγκο

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για το Σαντιάγκο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

24η μέρα: Σαντιάγκο

Πτήση για την Αθήνα Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού

25η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα

Contact Info

Palmos Travel In Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΆΛΙΜΟΣ

Tel.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

Fax: +30 210 9802033

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 17:00

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

https://hotels.palmostravel.gr/#/welcome