menu
+30 210 9889421
ΒΙΕΤΝΑΜ 11ημ (Ρ2)

ΒΙΕΤΝΑΜ 11ημ (Ρ2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 17/11

ΑΠΟ 899 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 17/11

Ανόι, Ταμ Κοκ, Μι Σον, Χόι Αν, Σαϊγκόν, Δέλτα Μεκόνγκ

Το μόνο πρόγραμμα με 2ήμερη κρουαζιέρα στον Κόλπο Χαλόνγκ

Το Βιετνάμ το επισκέπτεσαι όχι μόνο για να βιώσεις τις δυο πόλεις-θρύλους, το Ανόι και το Χο Τσι Μιν (Σαϊγκόν), αλλά και το Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ, κάνοντας βαρκάδα σε καταπράσινα κανάλια με σκηνές της καθημερινής ζωής των ντόπιων να εξελίσσονται μπροστά στα μάτια σου, καθώς και στο πανέμορφο Ταμ Κοκ με τα εντυπωσιακά ασβεστολιθικά βράχια.

Και πάνω από όλα, για να απολαύσεις την υπέροχη διήμερη κρουαζιέρα-εμπειρία ζωής στα σμαραγδένια νερά του περίφημου Kόλπου Χαλόνγκ, με τα καταπράσινα βράχια και τα εντυπωσιακά σπήλαια, όχι για λίγες μόνον ώρες, αλλά όλες τις ώρες της ημέρας, του δειλινού και της νύχτας!!!

Οι καλύτερες στιγμές μας:

v Ξενάγηση στο Ανόι

v Παράσταση με Μαριονέτες στο Νερό

v Βόλτα με ποδηλατάμαξες (cyclo) στους περίφημους "36 Δρόμους" του Ανόι

v Βαρκάδα στο πανέμορφο Ταμ Κοκ με τα εντυπωσιακά ασβεστολιθικά βράχια και τους καταπράσινους ορυζώνες

v Επίσκεψη στην αρχαία πρωτεύουσα Χόα Λου

v Διήμερη Κρουαζιέρα στον εκπληκτικής ομορφιάς Kόλπο Χαλόνγκ με τους καταπράσινους βράχους διαφόρων σχημάτων και μορφών να ξεπηδούν μέσα από την σμαραγδένια θάλασσα και όχι κουραστική ημερήσια εκδρομή από Ανόι για μείωση κόστους

v  Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Μι Σον,  ένα από τα πέντε μνημεία του Βιετνάμ που έχουν ενταχθεί στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO

v Δύο διανυκτερεύσεις στην απαράμιλλης ομορφιάς πόλη Χόι Αν

v Ξενάγηση στην πόλη Χο Τσι Μιν/Σαϊγκόν

v Κρουαζιέρα με δείπνο στον ποταμό Σαϊγκόν

v Βαρκάδα στο Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ

v 3 διανυκτερεύσεις στο Ανόι σε ξενοδοχεία 4* S

v 1 διανυκτέρευση σε κρουαζιερόπλοιο στον κόλπο Χαλόνγκ

v 2 διανυκτερεύσεις στο Χόι Αν σε ξενοδοχείο 4* S

v 2 διανυκτερεύσεις στην Σαϊγκόν σε ξενοδοχείο 4* S

v Ημιδιατροφή καθημερινά

v Πλήρης διατροφή στην κρουαζιέρα

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα: Αθήνα - Ανόι

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, το Ανόι.

2η μέρα: Ανόι

Άφιξη στο Ανόι. Καλώς ήρθατε στην γοητευτική πόλη με τα παραδοσιακά κτίσματα και την Γαλλική αρχιτεκτονική, ένα μοναδικό συνονθύλευμα Ανατολής και Δύσης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και λίγος χρόνος ελεύθερος, μέχρι να μεταβούμε σε επιλεγμένο εστιατόριο για το δείπνο καλωσορίσματος.

3η μέρα: Ανόι, Ξενάγηση, Παράσταση με Μαριονέτες στο Νερό, Βόλτα με ποδηλατάμαξες

Η σημερινή ξενάγησή μας στην πόλη θα ξεκινήσει από την πλατεία Μπα Ντιν (Ba Dinh), στην οποία πραγματοποιούνται οι επίσημες τελετές της χώρας. Επίσκεψη στο επιβλητικό Μαυσωλείο του Χο Τσι Μιν (εάν είναι ανοιχτό), τον τελευταίο χώρο ανάπαυσης του εθνικού ήρωα και προέδρου της χώρας (1890-1969). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Μονόστηλη Παγόδα με την μοναδική της αρχιτεκτονική, που κατασκευάστηκε το 1049 από τον βασιλιά Ly Thai Tong. Ακολουθεί επίσκεψη στο σπίτι του Χο Τσι Μιν, στο οποίο επέλεξε να ζήσει από το 1958 έως το 1969. Είναι ένα λιτό ξύλινο οίκημα σε πασσάλους, παρόμοιο με εκείνα των εθνικών μειονοτήτων του Βιετνάμ, που περιβάλλεται από μια λιμνούλα με ψάρια και υπέροχους κήπους με λουλούδια και οπωροφόρα δέντρα.

Συνεχίζουμε με τον εντυπωσιακό Ναό της Λογοτεχνίας, που αποτέλεσε το πρώτο Πανεπιστήμιο του Βιετνάμ. Κατασκευάστηκε τον 11ο αιώνα και είναι αφιερωμένος στον Κομφούκιο. Χρόνος για το μεσημεριανό μας γεύμα και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μουσείο Ιστορίας, όπου η χρονολογική σειρά των εκθεμάτων θα μας δώσει την δυνατότητα να γνωρίσουμε την ιστορία του Βιετνάμ από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι την ημέρα κατά την οποία ο πρόεδρος Χο Τσι Μιν διάβασε την διακήρυξη της ανεξαρτησίας που σήμανε την δημιουργία του σημερινού κράτους. Ακολουθεί βόλτα με ποδηλατάμαξες (cyclo) στα γραφικά σοκάκια της πόλης, τους περίφημους "36 Δρόμους", κάθε ένας εκ των οποίων πήρε το όνομά του από τα εμπορεύματα που παραδοσιακά πωλούνται εκεί (υφάσματα, χειροτεχνίες, φάρμακα, καλάθια κλπ.). Θα περάσουμε επίσης από τον ναό Νγκοκ Σον (Ngoc Son) που βρίσκεται σε νησάκι της πανέμορφης λίμνης Χόαν Κίεμ (Hoan Kiem) και προσεγγίζεται μέσω μιας κόκκινης ξύλινης γέφυρας. Στο τέλος της ημέρας θα απολαύσουμε μια συναρπαστική παράσταση με μαριονέτες στο νερό (Water Puppetry), μια παραδοσιακή μορφή τέχνης του Βόρειου Βιετνάμ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Ανόι, Νιν Μπιν, Ταμ Κοκ (βόλτα με βάρκες), Χόα Λου

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Νιν Μπιν (Ninh Binh) μέσα από μια μαγευτική διαδρομή. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από πανέμορφα τοπία, τα οποία περιλαμβάνουν τα σπήλαια του Ταμ Κοκ (Tam Coc) και την αρχαία πρωτεύουσα Χόα Λου (Hoa Lu), που βρίσκεται στην άκρη του Δέλτα του Κόκκινου ποταμού, με τους παλιούς ναούς αφιερωμένους στους βασιλείς Dinh και Le του 10ου αιώνα. Η επίσκεψη στο Νιν Μπιν ξεκινά με βαρκάδα στο Ταμ Κοκ, όπου τα εντυπωσιακά ασβεστολιθικά βράχια λίγο έξω από τους καταπράσινους ορυζώνες θυμίζουν το Γκουιλίν στην Κίνα και τον κόλπο Χαλόνγκ στο Βιετνάμ - εξ ου και το προσωνύμιο "Ηπειρωτικός κόλπος του Χαλόνγκ" ("Halong-bay-on-land"). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον ναό Thai Vi και την παγόδα Bich Dong. Επιστροφή στο Ανόι αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Ανόι - Κρουαζιέρα στον Kόλπο Χαλόνγκ (Διανυκτέρευση εντός του πλοίου)

Πρωινή αναχώρηση για το θεαματικότερο φυσικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, τον περίφημο κόλπο του Χαλόνγκ, που θα μας προσφέρει συναρπαστικές εικόνες και ανεξίτηλες αναμνήσεις. Φθάνοντας θα ξεκινήσουμε την διήμερη κρουαζιέρα μας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ανακαλύψουμε την υπέροχη ομορφιά του κόλπου με τους παράξενου σχήματος καταπράσινους ασβεστολιθικούς βράχους να ξεπηδούν μέσα από την σμαραγδένια θάλασσα. Ακολουθεί γεύμα στο πλοίο και στη συνέχεια μπορούμε να επισκεφθούμε τα εντυπωσιακά σπήλαια, να σταματήσουμε για κολύμπι ή καγιάκ και να προσεγγίσουμε τα νησάκια για να απολαύσουμε από κοντά την ομορφιά τους. Επιστροφή στο πλοίο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Χαλόνγκ, Κρουαζιέρα - Ανόι - Ντα Νανγκ - Χόι Αν

Προσπαθήστε να ξυπνήσετε νωρίς το πρωί για να θαυμάσετε την ανατολή του ήλιου με φόντο τα νησάκια του κόλπου. Η κρουαζιέρα μας θα συνεχιστεί σήμερα σε θαυμάσιες περιοχές, όπου σχεδόν κάθε νησί και κάθε βράχος έχει το δικό του όνομα ανάλογα με το σχήμα του, όπως Butterfly rock, Sail Island, Fisherman's head rock, Turtle islet κλπ. Απολαμβάνουμε γεύμα (τύπου μπραντς) καθώς το πλοίο επιστρέφει στην προβλήτα. Αποβίβαση και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση προς Ντα Νανγκ. Άφιξη, συνάντηση με τον τοπικό ξεναγό και μετάβαση στην αρχαία πόλη Χόι Αν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο σε επιλεγμένο τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα Χόι Αν - Μι Σον - Χόι Αν

Πρωινή αναχώρηση για το Μι Σον, όπου  θα ανακαλύψουμε  τον κρυμμένο θησαυρό του πολιτισμού των Τσαμς, που αναπτύχθηκε στην περιοχή του σημερινού Κεντρικού Βιετνάμ από τον 4ο έως τον 14ο αιώνα. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα μερικώς κατεστραμμένων ινδουιστικών ναών, το οποίο βρίσκεται σε μια καταπράσινη κοιλάδα που περιβάλλεται από βουνά. Ο αρχαιολογικός χώρος του Μι Σον έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως ένα από τα πέντε μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς του Βιετνάμ. Μην χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την παράσταση χορού των Αψάρας κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στον χώρο. Επιστροφή στο Χόι Αν για γεύμα. Στα παραδοσιακά ξύλινα διώροφα σπίτια της γραφικής αυτής πόλης είχαν την έδρα τους Κινέζοι, Ιάπωνες και Πορτογάλοι έμποροι από τον 17ο μέχρι τον 19ο αιώνα. Το απόγευμα θα κάνουμε έναν περίπατο στην περίφημη ιαπωνική γέφυρα με την κεραμοσκεπή, θα δούμε τις παλιές κατοικίες, καθώς και την αγορά που βρίσκεται δίπλα στον ποταμό Του Μπον (Thu Bon), έναν μαγικό παλιό κόσμο ανατολίτικης αίσθησης και πηγή έμπνευσης. Στην πόλη αυτή μπορείτε επίσης να ψωνίσετε φανάρια, μετάξι ή και να σας ετοιμάσουν ρούχα στα μέτρα σας μέσα σε μία μέρα. Χρόνος ελεύθερος για να θαυμάσετε την πόλη που φωτίζεται από χιλιάδες πολύχρωμα φαναράκια, καθώς και την νυχτερινή αγορά δίπλα στον ποταμό. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Χόι Αν - Ντανάνγκ - Χο Τσι Μιν/Σαϊγκόν

Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Ντανάνγκ και πτήση για την πόλη Χο Τσι Μιν, παλαιότερα γνωστή ως Σαϊγκόν. Είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Βιετνάμ και η δεύτερη σημαντικότερη της χώρας, μετά το Ανόι. Άφιξη, μετάβαση σε επιλεγμένο εστιατόριο για το γεύμα μας και στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο. Απογευματινή ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Μέγαρο της Επανένωσης ή Μέγαρο της Ανεξαρτησίας. Το μεγάλο αυτό κτίριο είναι σήμερα μουσείο και αίθουσα επίσημων δεξιώσεων. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ο γαλλικός Καθεδρικός Ναός της Παναγίας των Παρισίων, κτισμένος μεταξύ 1877 και 1883 και το Κεντρικό Ταχυδρομείο του Άιφελ, ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Θα περπατήσουμε στην οδό Nguyen Hue, περνώντας από την Γαλλική Όπερα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την αγορά Μπεν Ταν (Ben Thanh) με τα μικρομάγαζα, ορόσημο της πόλης. Δείπνο κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας μας στον ποταμό Σαϊγκόν, απολαμβάνοντας παραδοσιακή λαϊκή μουσική πάνω στο σκάφος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: Χο Τσι Μιν/Σαϊγκόν, Δέλτα Μεκόνγκ

Πρωινή αναχώρηση για το Μι Το (My Tho). Φθάνοντας, θα επιβιβαστούμε σε σκάφος που θα μας ταξιδέψει στον πανέμορφο ποταμό Μεκόνγκ, βλέποντας τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες των ντόπιων που ζουν στις όχθες του. Θα επισκεφθούμε ένα νησί της περιοχής και θα απολαύσουμε φρέσκα τροπικά φρούτα στην καρδιά του καταπράσινου κήπου, υπό τους ήχους παραδοσιακής νοτιοβιετναμέζικης λαϊκής μουσικής. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε άλλες μικρές βάρκες και μέσα από μικρά κανάλια που σκιάζονται από κοκοφοίνικες θα επισκεφθούμε τα τοπικά εργοστάσια επεξεργασίας καρύδας κλπ. Εκεί μπορείτε να δοκιμάσετε τσάι μελιού και να δείτε τους ντόπιους εν ώρα εργασίας ή να κάνετε βόλτα στον κήπο. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο δίπλα στο ποτάμι. Το απόγευμα θα δούμε την περίφημη παγόδα α Βιν Τρανγκ (Vinh Trang), στην οποία συνδυάζονται κινέζικα, καμποτζιανά και γαλλικά αρχιτεκτονικά στοιχεία. Επιστροφή στη Σαϊγκόν αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

10η μέρα: Χο Τσι Μιν/Σαϊγκόν* - Πτήση για την Αθήνα (Π)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

11η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα

* Σημείωση

Σε περίπτωση που η πτήση επιστροφής είναι απογευματινή, σας προτείνουμε να λάβετε μέρος μια προαιρετική εκδρομή στο Κου Τσι, όπου θα επισκεφθούμε τα περίφημα δαιδαλώδη υπόγεια τούνελ - ένα δίκτυο άνω των 200 χιλιομέτρων, τα οποία κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ αποτελούσαν κρησφύγετο, αλλά και ορμητήριο των Βιετκόνγκ ενάντια στους Αμερικανούς. Μέσα σε αυτές τις υπόγειες σήραγγες υπήρχαν χώροι διαβίωσης, κουζίνες, αποθήκες, εργοστάσια όπλων, νοσοκομεία κλπ.

*Το πρόγραμμα εκτελείται με την αντίθετη φορά

**Για την ειδική τιμή στις 17/11 απαιτείται κράτηση έως 31/07 και κατόπιν διαθεσιμότητας

Τιμή κατ' άτομο*

11 μέρες

Δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου

Αναχωρήσεις: *02/09

1,090 €

+420 €

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ **

Αναχώρηση: 17/11

899 €

+ 420 €

Φόροι αεροδρομίων

+ 940


Περιλαμβάνονται

v Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω ενδιάμεσου σταθμού

v 3 διανυκτερεύσεις στο Ανόι σε ξενοδοχεία 4* S

v 1 διανυκτέρευση σε κρουαζιερόπλοιο στον κόλπο Χαλόνγκ

v 2 διανυκτερεύσεις στο Χόι Αν σε ξενοδοχείο 4* S

v 2 διανυκτερεύσεις στην Σαϊγκόν σε ξενοδοχείο 4* S

v Ημιδιατροφή καθημερινά

v Πλήρης διατροφή στην κρουαζιέρα

v Brunch στο κρουαζιερόπλοιο στον Κόλπο του Χαλόνγκ

v Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους

v Μεταφορές, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα

v Εκδρομή σε Ταμ Κοκ και Χόα Λου

v Εκδρομή και βαρκάδα στο Δέλτα του Μεκόνγκ

v Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών

Δεν Περιλαμβάνονται

v Φόροι αεροδρομίων: 940 €

v Βίζα πληρωτέα στο αεροδρόμιο του Ανόι (κόστος 25 USD). Για την έκδοση της βίζας θα πρέπει να έχετε μαζί σας 2 έγχρωμες φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου

 


Contact Info

Palmos Travel In Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΆΛΙΜΟΣ

Tel.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

Fax: +30 210 9802033

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 17:00

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

https://hotels.palmostravel.gr/#/welcome