menu
+30 210 9889421
ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ 8ημ (P19)

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ 8ημ (P19)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 04/12

ΑΠΟ 1.190 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 04/12

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ
8 ΗΜΕΡΕΣ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ‘21
Ταξιδεύοντας με ασφάλεια & διπλανή θέση στο πούλμαν κενή

Ημέρα 1η : Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Μπέλφαστ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για το Δουβλίνο, την πρωτεύουσα της Ιρλανδίας. Η Ιρλανδία είναι μια χώρα - νησί που επάξια κατέχει μια θέση στις πιο προηγμένες και αναπτυσσόμενες της Ευρώπης. Οι δε Ιρλανδοί είναι ένας λαός ανεξάρτητος, δυναμικός και καλόκαρδος που ξεχώρισε και οδήγησε τη πατρίδα του στο σύγχρονο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι με ένα πρόσωπο προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού ανήκει στην Ιρλανδική Δημοκρατία, ενώ το βορειοανατολικό μέρος του ονομάζεται Βόρεια Ιρλανδία. Το οδοιπορικό του ταξιδιού μας ξεκινά από το Μπέλφαστ όπου θα φθάσουμε οδικώς νωρίς το απόγευμα. Μια πρώτη βόλτα στην πόλη με στην συνοδεία πάντα του έμπεριου αρχηγού που σας συνοδεύει θα αποτελέσει την καλύτερη εισαγωγή για την αυριανή μας ξενάγηση.

Ημέρα 2η : Μπέλφαστ (Ακτή Γιγάντων «Giants Causeway – Ντέρυ) Ντονεγκαλ/Σλάιγκο

Πρωινή ξενάγηση στην ιστορική πόλη και πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας που κατάφερε μετά από 30 χρόνια αναταραχών να μεταμορφωθεί σε πραγματική πόλη-έκπληξη. Θα δούμε τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης, όπως ο Πύργος του Ρολογιού – μια άλλη εκδοχή του πύργου της… Πίζας! – η όπερα, το δημαρχείο, το εκπληκτικό κτίριο της κεντρικής τράπεζας της Β. Ιρλανδίας και, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε, την παμπ Κράουν Μπαρ, που χρονολογείται από το 1885. Συνεχίζουμε για την Ακτή των Γιγάντων «Giants Causeway», μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Περιήγηση στον χώρο, που αποτελεί ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο, που διαμορφώθηκε πριν από 60 εκατ. χρόνια και που σήμερα αποτελείται από 40.000 πολυγωνικές κολώνες από βασάλτη. Στο κέντρο επισκεπτών της περιοχής προβάλλεται ένα φιλμ που περιγράφει τον τρόπο δημιουργίας, τις γεωλογικές ιδιαιτερότητες, αλλά και τους ποικίλους μύθους που συνδέονται με την περιοχή. Επόμενος μας σταθμός με πανοραμική ξενάγηση, το μεσαιωνικό Ντέρυ ή Λόντονντέρυ, όπως το αποκαλούν οι Ιρλανδοί, με κορυφαίο αξιοθέατο τις θαυμάσιες τοιχογραφίες – γκράφιτι που κρατούν ζωντανές τις μνήμες από τις θρησκευτικές ταραχές που στιγμάτισαν για δεκαετίες ολόκληρο το νησί. Η πόλη διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο κατά την διάρκεια των συγκρούσεων ανάμεσα στις δύο κοινότητες των ιρλανδών καθολικών και ιρλανδών προτεσταντών τις ταραγμένες δεκαετίες του ’70 και ’80. Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας, στην ευρύτερη περιοχή του Σλάιγκο/ Ντόνεγκαλ.

Ημέρα 3η : Σλάιγκο/Ντόνεγκαλ (Κονεμάρα/Αβαείο Κίλμορ, Καροουμόρ) - περιοχή Γκώλγουει

Σήμερα θα κατευθυνθούμε νοτιότερα διασχίζοντας την κομητεία Γέιτς, με την πλούσια καλλιτεχνική και λογοτεχνική της παράδοση αλλά και τα προϊστορικά αξιοθέατα. Συνεχίζοντας θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε καθοδόν το νεκροταφείο Καροουμόρ, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Σλάϊγκο. Πρόκειται για το αρχαιότερο μεγαλιθικό κοιμητήριο της Ιρλανδίας, όπου λέγεται ότι υπήρξαν πάνω από 100 τάφοι εκ των οποίων οι 60 σώζονται ακόμα και σήμερα. Ένα μεγαλιθικό κοιμητήριο όπου βρίσκεται μία συστάδα από 60 πέτρες και δημιουργούν έναν μυστηριώδη κύκλο καθώς και πολλοί θαλαμωτοί τάφοι καθιστώντας το ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της Λίθινης Εποχής στην Ευρώπη. Κάθε τάφος φέρει έναν χαρακτηριστικό αριθμό και ο κεντρικός τάφος έχει αποκατασταθεί ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση στο εσωτερικό. Στάση στο πανέμορφο αβαείο Κίλμορ και συνέχεια για το Γκώλγουει, την πρωτεύουσα της ομώνυμης κομητείας, αρχοντική πόλη με Βικτωριανά μνημεία και ιστορικές συνοικίες με τις περίφημες ιρλανδέζικες παμπ. Διανυκτέρευση στην περιοχή.

Ημέρα 4η : Γκώλγουει - Κέρρυ (Κάστρο Μπανράτυ, Βράχοι Μόχερ)

Πρωινή αναχώρηση μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής, στην περιοχή του Μπέρρεν. Η πρώτη μας στάση θα είναι το μεσαιωνικό κάστρο Μπανράτυ, με κατεύθυνση προς το δυτικό άκρο της χώρας δίπλα στον Ατλαντικό Ωκεανό. Το κάστρο Μπανράτυ είναι ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα και αυθεντικά μεσαιωνικά κάστρα της Ιρλανδίας. Χτίστηκε το 1425 και αναστυλώθηκε το 1954 αποκτώντας και πάλι τη μεσαιωνική του λάμψη με αυθεντικά έπιπλα και εξοπλισμό που αντικατοπτρίζουν την ατμόσφαιρα και το στυλ εκείνης της εποχής. Γύρω από το Κάστρο βρίσκεται το θεματικό του πάρκο όπου αναπαρίσταται η καθημερινή ζωή της αγροτικής Ιρλανδίας τον 19ο αιώνα. Στο πάρκο μπορούμε να δούμε φάρμες, αγροικίες και μαγαζιά επιπλωμένα με αυθεντικά κομμάτια που αναδύουν την αίσθηση της εποχής, ένα ζωντανό μουσείο. Θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε ένα αυθεντικό ιρλανδικό αγρόκτημα, να παρακολουθήσουμε τον πεταλωτή την ώρα της δουλειάς, να δούμε πώς υφαίνεται το μαλλί καθώς και να απολαύσουμε φρεσκοψημένα ψωμάκια με τσάι στο τεϊοποτείο του θεματικού χωριού. Η κορυφαία στιγμή της ημέρας είναι φυσικά οι Περίφημοι Βράχοι Μόχερ, οι συγκλονιστικοί βραχώδεις σχηματισμοί, που έχουν μήκος 8 περίπου χλμ. και 230 μέτρα ύψος πάνω από τον Ατλαντικό. Ένα θέαμα που κόβει την ανάσα, ένα επιβλητικό τοπίο που εκστασιάζει τον κάθε επισκέπτη στην άκρη του Ατλαντικού ωκεανού. Με λίγη τύχη και αν η μέρα είναι καθαρή θα μπορέσουμε να δούμε τα νησιά Άραν καθώς και να διακρίνουμε τις πεδιάδες και τους λόφους της περιοχής Κονεμάρα. Διανυκτέρευση στην περιοχή Κέρρυ.

Ημέρα 5η : Κέρρυ (ολοήμερη εκδρομή στον δακτύλιο)

Η σημερινή ολοήμερη εκδρομή μας είναι αφιερωμένη στο πιο διάσημο τοπίο της Ιρλανδίας. Ο περίφημος δακτύλιος του Κέρρυ προσελκύει, όχι άδικα, χιλιάδες επισκέπτες το χρόνο. Η πλέον κατάλληλη εποχή για να επισκεφθείτε την Ιρλανδία είναι το καλοκαίρι που ζωντανεύει η φύση και η ομορφιά του ορεινού τοπίου με τις λίμνες και τα μισογκρεμισμένα κάστρα των πρωτοχριστιανικών αιώνων δικαιολογεί απόλυτα την προτίμηση του ταξιδιωτικού μας κοινού. Η θεαματική ομορφιά είναι αναμφισβήτητη, αφού η περιοχή παρέχει μια καταπληκτική εικόνα της αρχαίας κληρονομιάς της Ιρλανδίας. Θα περάσουμε από γραφικά χωριά, όπως το Κιλόργκλιν, το Καχιρσαιβίν, γενέτειρα του εθνικού ήρωα Ντάνιελ Ο' Κόνελ και το Σνημ και θα συνεχίσουμε μέχρι το φαράγγι στην τοποθεσία Μολ και μέχρι το Λέιντις Βιου, απ' όπου θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα του εθνικού δρυμού του Κιλλάρνευ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα.

Ημέρα 6η : Κέρρυ ( Κόρκ, κάστρο Κιλκένι, Βράχος του Κάσελ) - Δουβλίνο

Πρωινή αναχώρηση για το Κόρκ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη μετά το Δουβλίνο στη χώρα και τρίτη σε όλο το νησί, μετά το Δουβλίνο και το Μπέλφαστ. Αποτελεί την πρωτεύουσα και το διοικητικό κέντρο της Κομητείας του Κορκ και την μεγαλύτερη πόλη στην επαρχία του Μύνστερ. Ο ποταμός Λη χωρίζει την πόλη σε δύο τμήματα τα οποία ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες. Το λιμάνι της πόλης είναι το δεύτερο μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι του κόσμου μετά από αυτό του Σίδνευ στην Αυστραλία. Οι κάτοικοι του Κορκ χρησιμοποιούν μια ιδιάζουσα τοπική διάλεκτο, της οποίας λέξεις διαφέρουν από την επίσημη αγγλική γλώσσα, ενώ ο τόνος της ομιλίας τους ποικίλει και είναι πιο λεπτός. Η πόλη σφύζει από ζωή και ο ταξιδιώτης θα το ανακαλύψει περπατώντας στα στενοσόκακα του 17ου αιώνα με τα εστιατόρια και τις παμπ. Στην περιήγησή μας θα περπατήσουμε στην περίφημη Λεωφόρο του Αγίου Πατρικίου και θα θαυμάσουμε και τους δύο θαυμάσιους Γοτθικούς Καθεδρικούς του Ναούς. Στην πόλη παρασκευάζονται πολλές μπύρες σε ζυθοποιεία, η πιο γνωστή από τις οποίες είναι η Murphy's Irish Stout. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με επόμενο σταθμό το θαυμάσιο κάστρο Κιλκένι, ένα από τα πιο δημοφιλή κάστρα της Ιρλανδίας. Ανακαινισμένο σε μεγάλο βαθμό αναδεικνύει πλήρως τη ζωή στην ιρλανδική επαρχία μερικούς αιώνες πριν. Το κάστρο αυτό χτίστηκε το 1195 από τον Ουίλιαμ Μάρσαλ προκειμένου να ελέγχει ένα σημείο διάβασης του ποταμού Nore και τη διασταύρωση διάφορων μονοπατιών. Ήταν ένα σύμβολο νορμανδικής κατοχής και στην αρχική του κατάσταση, τον 13ο αιώνα, είχε σχηματιστεί ένα σημαντικό στοιχείο του για τις άμυνες της πόλης με τέσσερις μεγάλους κυκλικούς γωνιακούς πύργους και μια τεράστια τάφρο, μέρος της οποίας μπορεί ακόμα να φαίνεται σήμερα στην παρέλαση. Το ακίνητο μεταβιβάστηκε στον λαό της πόλης το 1967 για £50. Οι κήποι και τα πάρκα που γειτνιάζουν με το κάστρο είναι ανοιχτοί για το κοινό. Συνεχίζουμε για το μεσαιωνικό κάστρο που ονομάζεται Βράχος του Κάσελ λόγω της τοπογραφίας της περιοχής. Βρίσκεται τοποθετημένο σε μια χρυσή κοιλάδα με τις μεσαιωνικές κατοικίες χτισμένες στις κορυφές των λόφων. Η λιτή κέλτικη αρχιτεκτονική σε συνδυασμό με τον περιβάλλοντα χώρο θα μας εντυπωσιάσουν. Άφιξη στο πανέμορφο Δουβλίνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η : Δουβλίνο

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη γνωριμία μας με την πόλη του Δουβλίνου, την πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας. Το όνομα της πόλης προέρχεται από τις ιρλανδικές λέξεις "Dubh linn" και σημαίνουν μαύρος βάλτος ή μαύρη λίμνη. Αντίθετα, το ιρλανδικό όνομα (ιρλ. Baile Átha Cliath) σημαίνει "τόπος" ή "χωριό" δίπλα στο "πέρασμα στις καλαμιές". Η πρώτη γραπτή αναφορά για την πόλη προέρχεται από τον Έλληνα αστρονόμο και χαρτογράφο Κλαύδιο Πτολεμαίο, το έτος 140 π.Χ., στα γραπτά του οποίου αναφέρεται ως Eblana Civitas. Ωστόσο θεωρείται ότι η πόλη ιδρύθηκε με το τωρινό της όνομα το έτος 988 μ.Χ. Το 1988 γιόρτασε το Δουβλίνο επίσημα τα χίλια χρόνια από την ίδρυσή του. Η ιρλανδική πρωτεύουσα, πόλη με μεγάλη πολιτιστική παράδοση, είναι τόπος καταγωγής μεγάλων λογοτεχνικών μορφών του 19ου και του 20ού αιώνα. Πόλη κοσμοπολίτικη και σπουδαίο πολιτιστικό κέντρο που προσφέρει αμέτρητες επιλογές από μουσεία, γκαλερί και θέατρα. Η ξενάγησή μας στην πόλη θα μας δώσει την ευκαιρία να θαυμάσουμε την αρχιτεκτονική της, από μεσαιωνική και γεωργιανή ως τα πιο σύγχρονα κτίρια, το περίφημο κτίριο του Τελωνείου, το Ταχυδρομείο και το δρόμο Ο' Κόνελ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου και δεν θα παραλείψουμε το κολέγιο Τρίνιτυ, το παλαιότερο Πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας, όπου στη διάσημη βιβλιοθήκη του φιλοξενείται το βιβλίο των Κελτών.
Στο ελεύθερο απόγευμα θα συναντήσετε στους δρόμους του Δουβλίνου πολλά και διαφορετικά αρχιτεκτονικά στυλ. Η μεσαιωνική αρχιτεκτονική είναι εμφανής στο Κάστρο και στον καθεδρικό του Αγίου Πατρικίου. Τα κτίρια που συνδυάζουν την αγγλική και την ολλανδική αρχιτεκτονική του 17ου είναι το Βασιλικό Νοσοκομείο, που σήμερα στεγάζει το Irish Museum of Modern Art. Την γεωργιανή αρχιτεκτονική θα την ανακαλύψετε στις αριστοκρατικές κατοικίες με τις χαρακτηριστικές καμάρες στις πολύ συχνά χρωματιστές εξώπορτες της οδού Merrion στην καρδιά της πόλης. Για το βράδυ προτείνουμε μια βόλτα με τον συνοδό σας στη φημισμένη περιοχή Temple Bar που σφύζει από ζωή, για να γευθείτε την μπύρα Γκίνες σε μια από τις γραφικές παμπ της πόλης. Η περιοχή αποτελεί επίκεντρο της νυχτερινής ζωής στο Δουβλίνο, στην νότια πλευρά της όχθης του ποταμού Λίφεϋ. Είναι μια περιοχή του Δουβλίνου που διατηρεί ζωντανό τον μεσαιωνικό χαρακτήρα της πόλης, με στενά σοκάκια και μεσαιωνικά κτίρια, ενώ υπάρχει μεγάλος αριθμός μικρών μουσικών σκηνών. Είναι σήμερα η τουριστική Μέκκα της ιρλανδικής πρωτεύουσας, με τα λιθόστρωτα σοκάκια της να πλημμυρίζουν κάθε βράδυ με μεγάλες παρέες από ντόπιους και τουρίστες που λένε τα νέα της ημέρας και τραγουδούν ακούγοντας ιρλανδικά μουσικά σχήματα. Εδώ θα βρείτε ορισμένες από τις καλύτερες και πιο ιστορικές παμπ.

Ημέρα 8η : Δουβλίνο - Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Μεταφορά νωρίς τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου για την επιστροφή μας στην Ελλάδα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

Αναχώρηση

Ξενοδοχεία
Διατροφή

2κλ

1κλ

Φόροι

Παρατηρήσεις

13/11
4/12

4* & 3*sup
Ημιδιατροφή

1.190

+350

+250

Περιλαμβάνονται τοπικοί φόροι ξενοδοχείων

Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες = -100€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά Εισιτήρια Αθήνα Δουβλίνο Αθήνα
 • Ξενοδοχεία 4*, 3*sup (ορισμένα μόνο στην επαρχία) ως ακολούθως ή παρόμοια

Δουβλίνο                Staycity city centre hotel (καινούριο)
Κέρρυ                     The Rose hotel
Γκωλγουέι               Nox hotel  / Clybaun hotel
Ντονεγκαλ              Abbey hotel
Μπέλφαστ               Europa hotel / Holiday Inn hotel

 • Ημιδιατροφή καθημερινά (6 δείπνα συνολικά)
 • Μεταφορές, εκδρομές και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Ξεναγήσεις από έμπειρους διπλωματούχους ξεναγούς στο Δουβλίνο και Μπέλφαστ
 • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό
 • Φιλοδωρήματα
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Τέλη εισόδων σε μουσεία/αξιοθέατα εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά στα προσφερόμενα
 • Ό,τι δεν αναφέρεται στα προσφερόμενα ή αναγράφεται προαιρετικό/προτεινόμενο


ΠΤΗΣΕΙΣ:

AER LINGUS

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ
ΑΦΙΞΗΣ

23/10

Αθήνα – Δουβλίνο

13.00

15.25

30/10

Δουβλίνο – Αθήνα

06.00

12.10

LUFTHANSA

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ
ΑΦΙΞΗΣ

1η μέρα

Αθήνα – Μόναχο
Μόναχο - Δουβλίνο

06.10
08.30

07.45
10.00

8η μέρα

Δουβλίνο – Φρανκφούρτη
Φρανκφούρτη - Αθήνα

08.35
12.30

11.35
16.15

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 • Απαραίτητο διαβατήριο για την είσοδό σας στην Βόρειο Ιρλανδία.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Η χώρα των θρύλων, το σμαραγδένιο νησί του βορρά, είναι το καλοφυλαγμένο μυστικό της Ευρώπης. Πατρίδα των Κελτών, αποτελεί τη χώρα του αδέσμευτου πνεύματος, του νόστου, αλλά και της ανθρώπινης θέλησης που αποδεικνύεται πιο ισχυρή από την τραχιά φύση. Οι Ιρλανδοί είναι ένας λαός ανεξάρτητος, καλόκαρδος και συνάμα δυναμικός που κατάφερε να ξεχωρίσει όχι μόνο στην πατρίδα του αλλά και εκτός συνόρων!

 

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

εξαιρετικά οργανωμένο οδοιπορικό στην χώρα των Κελτών

 • Πτήσεις Αθήνα Δουβλίνο Αθήνα με Aer Lingus ή Lufthansa
 • Ξενοδοχεία 4*, 3*sup  με ημιδιατροφή ( 6 δείπνα συνολικά )
 • Επίσκεψη στο κάστρο του Κιλκένι, χτισμένο τον 12ο αιώνα και σύμβολο της Νορμανδικής κατάκτησης
 • Ξενάγηση στο Δουβλίνο με το κολλέγιο Τρίνιτυ και επίσκεψη στον καθεδρικό Ναό
 • Διασχίζουμε τον περίφημο «Δακτύλιο του Κέρρυ» που είναι μια από τις ομορφότερες διαδρομές του νησιού
 • Περιήγηση στο γοητευτικό Κορκ
 • Επίσκεψη στο μεσαιωνικό κάστρο Μπανράτυ
 • Επίσκεψη στο αβαείο Κίλμορ και στο μεγαλιθικό νεκροταφείο Καροουμόρ
 • Σημαντικός μας σταθμός, η Ακτή των Γιγάντων “Giants Causeway, στο βορειότερο σημείο του νησιού και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco
 • Πανοραμική ξενάγηση της πόλης του Μπέλφαστ

…εσείς το ξέρατε;

Οι μαγικοί μύθοι των Κελτών

Στον κελτικό κόσμο (Ιρλανδία, σκοτία, Ουαλία, γαλλική Βρετάνη), οι άνθρωποι που είναι ειδικοί στην παρατήρηση των ξωτικών και στην εξάσκηση των μυστικών που μαθαίνουν γι’ αυτά και από αυτά, ως τηρητές και γνώστες της παράδοσης, ονομάζονται Fairy – Doctors… Η κέλτικη μαγική παράδοση είναι γεμάτη από γοητευτικές λέξεις και φράσεις, που το νόημά τους έχει ξεχαστεί και μόνο λίγοι το θυμούνται. Να, λοιπόν, μερικές από αυτές:

Aes Dana (Αές Ντάνα): Οι «Χαρισματικοί Άνθρωποι». Έτσι ονόμαζαν τους ιερείς, τους Βάρδους, αλλά και τους πολύ έμπειρους τεχνίτες. (Για τους Κέλτες, ένας καλός τεχνίτης δεν διαφέρει από έναν Μάγο. Είναι ο μάγος της τέχνης του…).

Asrai (Ασράη): Μια ψαρόμορφη ημιανθρώπινη φυλή, που σύμφωνα με τους θρύλους, ζει στα βράχια των ερημικών ακτών και σε φωλιές στο βυθό της θάλασσας. Ο ψαράς, για να έχει καλή ψαριά, πρέπει πριν ρίξει τα δίχτυα του ή την πετονιά του να πει φωναχτά: «Αρσάη του νερού, πάρτε νερό κι αέρα και μια καλή καρδιά και στείλτε μου τα ανίψια σας να έρθουνε μαζί μου…». …Αλλά πρέπει να προσέξει να μην το πει σε τρικυμία, γιατί οι Ασράη θα τον πάρουν μαζί τους στον βυθό…

Korrigan (Κόρριγκαν): Μια νύμφη που τριγυρνά εκεί που υπάρχει φωτιά. Στις εξοχές της Ιρλανδίας, όταν οι άνθρωποι πηγαίνουν κάποια εκδρομή, μόλις βραδιάσει ανάβουν μια φωτιά, και προσπαθούν όλοι να δουν το πρόσωπο της «Κόρριγκαν μέσα στις φλόγες», αυτός που θα τη δει δεν πρέπει να τρομάξει, αλλά πρέπει να αρχίσει να γελάει, για να χαρεί η Κόρριγκαν και να του δώσει «καλή τύχη»…

Manteis (Μάντης): Είναι ο κέλτης μάντης και ο ιερέας με προφητικό χάρισμα. Η λέξη είναι ολόιδια με την αντίστοιχη ελληνική, φανερώνοντας για πολλοστή φορά την περίεργη σύνδεση των δύο μακρινών μεταξύ τους πολιτισμών.

Rhynnon Fliath (Ρήννον Φλίαθ): Ένα μαγικό φίλτρο, που όποιος το έπινε γινόταν πολύ δυνατός και γενναίος στη μάχη (αυτή είναι η καταγωγή του «μαγικού φίλτρου» που έπινε ο Αστερίξ των κόμιξ…). Στην Ιστορία του Μαμπινόγκιον, αναφέρεται ότι γινόταν σε μικρό τσουκάλι, πάνω από σιγανή φωτιά, μέσα στο οποίο έριχναν άγρια καρότα, τη γλώσσα ενός βοδιού, φύλλα αγριομηλιάς, μούστο σταφυλιών, μια νεροτσουκνίδα που λέγεται Ballota (σκουλόχορτο), φύλλα κισσού και το αίμα του πιο γενναίου νεκρού πολεμιστή (αν και υπάρχει μια παραλλαγή που λέει, αντίθετα, ότι χρειάζονται λίγες σταγόνες από το αίμα αυτού που θα πιει το φίλτρο). Ο πολεμιστής που θα το έπινε, δεν έπρεπε να φάει τίποτα για δυο μέρες, έπρεπε να μην έχει μίσος στην καρδιά του και συνήθως βουτούσε και το όπλο του μέσα στο φίλτρο. Υπάρχει η άποψη ότι αυτό το φίλτρο έπιναν και οι θρυλικοί Μπερσεκέροι, που πολεμούσαν μανιασμένοι σαν δαίμονες…

Contact Info

Palmos Travel In Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΆΛΙΜΟΣ

Tel.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

Fax: +30 210 9802033

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 17:00

ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΛΕΙΣΤΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ