menu
+30 210 9889421
ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΚΑΪΡΟ - ΑΜΠΟΥ ΣΙΜΠΕΛ 8ημ ΜΕ 5ημ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ (P19)

ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΚΑΪΡΟ - ΑΜΠΟΥ ΣΙΜΠΕΛ 8ημ ΜΕ 5ημ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ (P19)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:10/12

ΑΠΟ 835 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:10/12

ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ
ΚΑΪΡΟ - ΑΜΠΟΥ ΣΙΜΠΕΛ
5ήμερη
ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ
Ταξίδι στη Χώρα των Φαραώ
8 ΗΜΕΡΕΣ
Το μόνο 8ημερο πρόγραμμα με Αμπού Σιμπέλ!

Ημέρα 1η: Αθήνα – Κάιρο

Πτήση για το Κάιρο, την πρωτεύουσα της Αιγύπτου. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 2η: Κάιρο ξενάγηση – Λούξορ (επιβίβαση στο κρουαζιερόπλοιο)

Ολοήμερη ξενάγηση στο Κάιρο όπου θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο με θαυμάσια ευρήματα από τις ανασκαφές της Αιγύπτου, τη μεσαιωνική ακρόπολη του Σαλαντίν (Σιταντέλα), με το αλαβάστρινο τζαμί και φυσικά την περιοχή της Γκίζας με τις Πυραμίδες και την περίφημη Σφίγγα. Η εκδρομή μας περιλαμβάνει γεύμα. Στη συνέχεια πετάμε για το Λούξορ. Άφιξη και μεταφορά στο κρουαζιερόπλοιό μας στις όχθες του Νείλου όπου θα μας φιλοξενήσει για τις υπόλοιπες μέρες και θα μας ταξιδέψει όχι μόνο στα νερά του ζωοδότη ποταμού αλλά και στην μακραίωνη ιστορία της χώρας.

Ημέρα 3η: Κρουαζιέρα

Το πρωί θα απολαύσουμε την ξενάγησή μας στην Δυτική Όχθη του Nείλου όπου βρίσκεται η κοιλάδα των Βασιλέων. Μοναδικά ταφικά μνημεία, περίτεχνα στολισμένα για μια ζωή αιώνια και αντάξια της μεγαλοπρέπειας των Φαραώ! Το απόγευμα ξενάγηση στην Ανατολική Όχθη, στον ναό του Λούξορ και στον ναό Kαρνάκ. Πρόκειται για δύο μοναδικά αρχιτεκτονικά μνημεία που σίγουρα όμοιά τους δεν υπάρχουν σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το «δάσος από κολόνες» στον κυρίως ναό του Καρνάκ αλλά και το μοναδικό θέαμα του ναού του Λούξορ με τα αγάλματα και την ευφυή αρχιτεκτονική σύλληψη θα κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο τη μέρα μας. Πλεύση για Εντφού διασχίζοντας το πέρασμα Έντνα.

Ημέρα 4η: Κρουαζιέρα

Στο εντυπωσιακό Εντφού θα επισκεφθούμε τον ομώνυμο ναό και μετά θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το ναό του θεού Horus και το ναό του Kομ Όμπο. Γεμάτοι εικόνες από τα αρχιτεκτονικά θαύματα της ημέρας θα διατρέξουμε το τελευταίο κομμάτι της υδάτινης διαδρομής μας μέχρι το εξωτικό Ασουάν.

Ημέρα 5η: Κρουαζιέρα & Αμπού Σίμπελ

Το πρωινό μάς βρίσκει στο Ασουάν. Πολύ νωρίς το πρωί αναχώρηση οδικώς για το Αμπού Σίμπελ και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο που σώθηκε χάρις στην επέμβαση της UNESCO. Ο μεγαλόπρεπος Ναός του Ραμσή ΙΙ και ο μικρότερος της θεότητας Χάθορ χτισμένος προς τιμήν της Βασίλισσας Νεφερτίτης είναι σκαλισμένοι στη Δυτική όχθη του Νείλου και χρονολογούνται από το 13ο αιώνα π.Χ. Θα απολαύσουμε το Mεγάλο Φράγμα του Aσουάν και τον Nαό της νήσου των Φιλέων. Απογευματινή βόλτα με τις γραφικές φελούκες στο Νείλο όπου θα περιπλεύσουμε τη Nήσο Eλεφαντίνη και θα δούμε από μακριά το μαυσωλείο του Aγά Xαν να δεσπόζει στον απέναντι λόφο. Στο Ασουάν, τελευταία μας διανυκτέρευση στην Άνω Αίγυπτο!

Ημέρα 6η: Κρουαζιέρα (αποβίβαση) – Κάιρο

Αναχωρούμε αεροπορικώς για την γνώριμη πρωτεύουσα της χώρας, το Κάιρο.

Ημέρα 7η: Κάιρο (Αλεξάνδρεια)

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για μια ολοήμερη εκδρομή στην πιο «ελληνική» πόλη της Αιγύπτου την Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος. Ολόκληρη η μέρα είναι αφιερωμένη στην ξενάγηση της πόλης όπου θα δούμε το Eλληνορθόδοξο Πατριαρχείο, το σπίτι/μουσείο του Έλληνα ποιητή Kωνσταντίνου Kαβάφη, τα κτίρια της ελληνικής κοινότητας, τους βασιλικούς κήπους της Mοντάζα και φυσικά την Nέα Bιβλιοθήκη Aλεξανδρείας. Η εκδρομή περιλαμβάνει γεύμα. Επιστροφή στο Κάιρο.

Ημέρα 8η: Κάιρο – Αθήνα

Μετά το πρωινό χορτασμένοι από ένα πλούσιο οδοιπορικό σε μια από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου επιστρέφουμε αεροπορικώς στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 10/12

Τιμές BONUS PRICE

Ταξίδι

Διατροφή

Διαμ/νή

2κλινο

1κλινο

Φόροι
Είσοδοι

Αίγυπτος
5ήμερη Κρουαζιέρα στο Νείλο, Αμπού Σίμπελ
8 ημέρες

Ημιδ/φή & Πλήρης διατροφή στη κρουαζιέρα

5*

835

+300

+295

(*) BONUS PRICE έγκαιρης εγγραφής για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο η τιμή εμφανίζεται στην ιστοσελίδα μας – ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Egypt Air & δύο εσωτερικές πτήσεις
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 5* και κρουαζιερόπλοιο 5*
 • Ημιδιατροφή καθημερινά εκτός της 1ης μέρας και πλήρη διατροφή στην κρουαζιέρα
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τέλη εισόδων (π.χ. σε μουσεία)
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
 • Έμπειρο ελληνόφωνο αρχηγό/συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Έξοδα βίζας 25 €, Φιλοδωρήματα 25 € - όλα πληρωτέα επί τόπου
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

ΠΤΗΣΕΙΣ:

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

Αθήνα – Κάιρο

13.15

14.05

Κάιρο – Αθήνα

09.15

12.15

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Τα κρουαζιερόπλοια στο Νείλο (ακόμα και αυτά των 5* που χρησιμοποιούμε) είναι γενικά μικρά – στενά πλοία, με απλές ανέσεις και συντήρηση και καθαριότητα ανάλογη της χώρας! Δεν έχουν καμία σχέση με τα πολυτελή κρουαζιερόπλοια ανοιχτής θάλασσας με τους τεράστιους χώρους και τις πολλαπλές δυνατότητες διασκέδασης.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Ελάτε μαζί μας σε ένα κορυφαίο ταξίδι στη Χώρα των Φαραώ, στην Αίγυπτο. Ένα ταξίδι γεμάτο εμπειρία με πλούσιες ξεναγήσεις που ξεφεύγει από τα τουριστικά προγράμματα και αναδεικνύει όλο τον πολιτιστικό πλούτο μιας περιοχής που κυριαρχεί στη Μεσόγειο για πάνω από 5 χιλιετίες. Πενθήμερη κρουαζιέρα για να απολαύσετε τους θησαυρούς του Νείλου, επίσκεψη στον περίφημο Ναό του Αμπού Σίμπελ, εξαιρετική ξενάγηση στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια. Αυτό το ταξίδι στην Αίγυπτο είναι αποκάλυψη! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ

 

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Ένα πραγματικά κορυφαίο πρόγραμμα, καλοσχεδιασμένο και πλούσιο!

Το μόνο 8ημερο πρόγραμμα με Αμπού Σιμπέλ !

Μην συμβιβαστείτε με τίποτα λιγότερο

 • 5ήμερη κρουαζιέρα στον Νείλο (με 4 διανυκτερεύσεις)
 • Πλήρης διατροφή στην Κρουαζιέρα
 • Πολυτελές κρουαζιερόπλοιο
 • Ξενάγηση στο Μοναδικό Αμπού Σιμπέλ
 • 5* ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ στο Κάιρο (SHERATON / HILTON/ CONRAD)
 • Εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις
 • Ημιδιατροφή καθημερινά στο Κάιρο εκτός της 1ης μέρας
 • Έλληνας αρχηγός με πολλά χρόνια εμπειρίας στον Αιγυπτιακό Πολιτισμό.
 • Πλήρες πρόγραμμα χωρίς τίποτα προαιρετικό

…εσείς το ξέρατε;

Το φράγμα του Ασουάν και ο ναός του Αμπού Σίμπελ

Νότια της Αλεξάνδρειας βρίσκεται ο ναός του Αμπού Σίμπελ, από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της Αιγύπτου. Χτίστηκε από τον Ραμσή Β’ στις όχθες του Νείλου, για να θυμάται ο λαός τη νίκη του εναντίον του στρατού των Χετταίων στη μάχη του Καντές, στη σημερινή Συρία. Ήταν αφιερωμένος στον θεό Άμμωνα. Η πρόσοψή του κοσμείται από τέσσερα τεράστια αγάλματα, στα οποία απεικονίζεται ο Ραμσής Β’ σε καθιστή θέση. Τα αγάλματα έχουν 20 μέτρα ύψος ενώ το βάθος του ναού φτάνει τα 55 μέτρα. Στη βόρεια πλευρά του βράχου υπάρχει ένας μικρότερος ναός, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στη θεά της Αγάπης, Αθώρ και στη γυναίκα του Φαραώ, Νεφερτάρι, που κοσμείται από αγάλματα ύψους δέκα μέτρων. Ο ναός ανακαλύφτηκε το 1813 από Ελβετό περιηγητή και τα επόμενα χρόνια τον εξερεύνησαν Ιταλοί, Βρετανοί και Γάλλοι αρχαιολόγοι. Υπολογίζεται ότι χτίστηκε σε διάστημα 20 ετών και χρονολογείται το 1.224 π.Χ. Ο ναός ωστόσο δεν βρισκόταν πάντα στο ίδιο σημείο. Τη δεκαετία του 1960 αποσυναρμολογήθηκε και μεταφέρθηκε 60 μέτρα ψηλότερα, λόγω της κατασκευής του τεράστιου φράγματος στον Νείλο από την κυβέρνηση της Αιγύπτου, με σκοπό  τον έλεγχο της ροής του του ποταμού.

Μέσα σε τέσσερα χρόνια οι εργάτες απομάκρυναν τους γύρω βράχους, έκοψαν τους δύο ναούς σε περισσότερους από 120.000 ογκόλιθους, καθένας εκ των οποίων ζύγιζε 30 τόνους και μετέφεραν τον ναό κομμάτι-κομμάτι σε ψηλότερο σημείο. Το φράγμα ολοκληρώθηκε το 1971, έχει μήκος 3,26 χιλιόμετρα και ύψος 111 μ. πάνω από την επιφάνεια του Νείλου. Η λίμνη Νάσερ αποθηκεύει 157 δισ. κυβικά μέτρα νερού. Συνολικά μεταφέρθηκαν 21 μνημεία και οι εργασίες κόστισαν 40 εκατομμύρια δολάρια. Σε διαφορετική περίπτωση, με την άνοδο της στάθμης του νερού, τα αρχαία μνημεία θα βυθίζονταν μέσα στη λίμνη. Το φράγμα του Ασουάν, όπως ονομάστηκε, σχεδιάστηκε από Γερμανούς μηχανικούς το 1953 και χρηματοδοτήθηκε από τη Σοβιετική Ένωση. Από τη δημιουργία του η Αίγυπτος κέρδισε μεγάλες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης και τον σχηματισμό της λίμνης Νάσερ, της δεύτερης μεγαλύτερης τεχνητής λίμνης στον κόσμο....

Contact Info

Palmos Travel In Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΆΛΙΜΟΣ

Tel.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

Fax: +30 210 9802033

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 17:00

ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΛΕΙΣΤΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ