menu
+30 210 9889421
ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 12ημ (P2)

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 12ημ (P2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 23/12

ΑΠΟ 2.250 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 23/12

Πανόραμα Κολομβίας
Μπογκοτά, Ζιπακίρα, Βίγια Ντε Λέιβα, Μεντεγίν, Γκουατάπε/Βράχος Πενιόν, Σάντα Μάρτα,Πάρκο Ταϊρόνα, Καρθαγένη
12 μέρες

1η μέρα: Αθήνα - Μπογκοτά

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Κολομβίας, την Μπογκοτά. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Μπογκοτά - Ζιπακίρα - Βίγια Ντε Λέιβα

Πρωινή αναχώρηση με κατεύθυνση βόρεια και προορισμό τη Ζιπακίρα. Μετά από περίπου μιάμιση ώρα θα φθάσουμε στον εντυπωσιακό υπόγειο Καθεδρικό ναό φτιαγμένο από αλάτι - ένα πραγματικό επίτευγμα μηχανικής. Το όνομα Ζιπακίρα αναφέρεται στον Ζίπα, τον αρχηγό της φυλής των Μουίσκα και των πλούσιων αυτών ορυχείων αλατιού. Η επίσκεψη στον πελώριο Καθεδρικό ναό ξεκινάει από τη σήραγγα με τους 14 Σταθμούς του Δρόμου του Σταυρού, που οδηγεί στον φωτισμένο θόλο. Θα δούμε επίσης τον τεράστιο σταυρό που είναι σκαλισμένος στον αλατούχο βράχο, καθώς και τα τρία κλίτη του Καθεδρικού, που αντιπροσωπεύουν τη γέννηση, τη ζωή και τον θάνατο του Ιησού. Στον κεντρικό ναό βρίσκεται ο κύριος βωμός, πάνω από τον οποίο έχει λαξευτεί ο μεγαλύτερος σταυρός από αλάτι στον κόσμο, ύψους 16 μέτρων και πλάτους 10 μέτρων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το αλατωρυχείο με το εξαιρετικό αμφιθέατρο των διακοσίων θέσεων, που φιλοξενεί προβολές ταινιών και διάφορες εκδηλώσεις (επιδείξεις μόδας κλπ.). Αναχώρηση για την γραφική κωμόπολη Βίγια Ντε Λέιβα, ένα μικρό αποικιακό διαμάντι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Βίγια Ντε Λέιβα - Μπογκοτά

Σήμερα το πρωί θα περπατήσουμε στο υπέροχο ιστορικό κέντρο της πόλης με τα ισπανικού τύπου σπιτάκια και τα πλακόστρωτα σοκάκια. Ακολουθεί επίσκεψη στο μουσείο απολιθωμάτων, που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη και αναχώρηση για Μπογκοτά. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Μπογκοτά, Ξενάγηση, Μουσείο Χρυσού - Μεντεγίν

Η σημερινή ξενάγησή μας στην πόλη ξεκινά από το ιστορικό της κέντρο, γνωστό ως La Candelaria. Αυτό το παλαιό προάστιο έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ιστορία της χώρας και αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα ισπανικής αποικιακής αρχιτεκτονικής. Στη συνέχεια θα δούμε την κεντρική Πλατεία Μπολιβάρ (Plaza de Bolívar), όπου βρίσκεται το άγαλμα του Σιμόν Μπολιβάρ, του ηγέτη για τον αγώνα ανεξαρτησίας των περιοχών που σήμερα αποτελούν την Κολομβία, τον Ισημερινό, το Περού, την Βολιβία, την Βενεζουέλα και τον Παναμά. Το αρχικό όνομα της πλατείας ήταν Πλάζα Μαγιόρ (Plaza Mayor). Χρησιμοποιήθηκε για πολιτικούς και στρατιωτικούς σκοπούς, υπήρξε τόπος εμπορίου και ταυρομαχιών, αλλά και τόπος εκτελέσεων. Ο Καθεδρικός ναός στην ανατολική πλευρά της πλατείας, βρίσκεται στο ίδιο σημείο στο οποίο είχε κατασκευαστεί η πρώτη εκκλησία της Μπογκοτά το 1539 και στεγάζει μια σημαντική συλλογή θρησκευτικών αντικειμένων. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται το Capilla del Sagrario, ένα στολίδι θρησκευτικής αρχιτεκτονικής, που επίσης στεγάζει πολύτιμα έργα αποικιακής θρησκευτικής τέχνης. Το Καπιτώλιο, που κατασκευάστηκε στο διάστημα 1847-1926 με εμφανείς αναγεννησιακές και νεοκλασικές επιρροές, είναι έδρα του Κογκρέσου και της Γερουσίας. Γύρω από την Plaza de Bolívar υπάρχουν πολλά σημαντικά κτίρια, όπως το Δικαστικό Μέγαρο, το Δημαρχείο, το παλαιότερο σχολείο San Bartolome, καθώς και το Casa de los Comuneros, που πήρε το όνομά του από τους ηγέτες που συμμετείχαν σε μερικά από τα πρώτα κινήματα ανεξαρτησίας από την ισπανική αποικιοκρατία στο τέλος του 17ου αιώνα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μουσείο Μποτέρο (Botero), ένα αποικιακό οίκημα στο οποίο εκτίθενται μερικά από τα έργα τέχνης του παγκοσμίως γνωστού Κολομβιανού καλλιτέχνη Φερνάντο Μποτέρο (Fernando Botero), καθώς και τμήμα της προσωπικής του συλλογής, με έργα του Πικάσο, του Ρενουάρ, του Νταλί, του Ματίς, του Μονέ και του Τζιακομέτι. Ακολουθεί η επίσκεψή μας στο περίφημο Μουσείο Χρυσού, το οποίο περιλαμβάνει μια μόνιμη συλλογή περίπου 32.000 χρυσών αντικειμένων, καθώς και πέτρινα και πήλινα αντικείμενα, αλλά και υφάσματα προκολομβιανών πολιτισμών, όπως των Τσιμπάγια, Καλίμα, Ταϊρόνα, Σινού, Μουίσκα, Τολίμα, Τουμάκο και Μαγκνταλένα. Το Μουσείο Χρυσού άνοιξε τις πύλες του το 1939 και θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία του είδους του διεθνώς. Η πλήρης ανακαίνισή του το 2007 προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να απολαύσουν μια διαδραστική εμπειρία. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Μεντεγίν, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας, που βρίσκεται φωλιασμένη σε μια κοιλάδα των Άνδεων. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Μεντεγίν - Γκουατάπε, Βράχος Πενιόν - Μεντεγίν

Πρωινή αναχώρηση για μία όμορφη διαδρομή διάρκειας περίπου δύο ωρών με προορισμό το Γκουατάπε (Guatapé). Εδώ έχει κατασκευαστεί ένα υδροηλεκτρικό φράγμα και μέσα στην τεχνητή λίμνη βρίσκεται ο γρανιτένιος βράχος Πενιόν (El Peñón de Guatapé), το ύψος του οποίου από τη βάση του φράγματος είναι 200 μέτρα. Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο μονόλιθος αυτός, λόγω του μεγέθους του, είναι μετεωρίτης. Βρισκόμενος στα σύνορα με την πόλη Ελ Πενιόλ (El Peñol), οι κάτοικοί της τον αποκαλούν "Βράχο της Πενιόλ" (La Piedra del Peñol), διεκδικώντας τον. Μπορείτε αν θέλετε (και αντέχετε) να ανεβείτε τα 654 σκαλοπάτια μέχρι την κορυφή του βράχου - η πανοραμική θέα της περιοχής πραγματικά θα σας αποζημιώσει. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στο γραφικό χωριό Γκουατάπε, όπου όλα τα σπίτια είναι βαμμένα σε χρώματα παστέλ. Επιστροφή οδικώς στο ξενοδοχείο μας στο Μεντεγίν. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Μεντεγίν, ειδική Ξενάγηση Κοινωνικού Μετασχηματισμού της πόλης - Σάντα Μάρτα

Η ξενάγησή μας στην πόλη θα επικεντρωθεί σε περιοχές που αντιπροσωπεύουν με τον καλύτερο τρόπο τον μετασχηματισμό της από την δεκαετία του 1980, όταν το Μεντεγίν ήταν μια από τις πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο, μέχρι το σήμερα, που χάρη σε πολλά έργα υποδομών και σε σημαντικές παρεμβάσεις στην εκπαίδευση, την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της, αποτελεί πλέον μια πόλη-υπόδειγμα. Στις αρχές της δεκαετίας του '90 το καρτέλ ναρκωτικών του Μεντεγίν, επικεφαλής του οποίου ήταν ο Πάμπλο Εσκομπάρ, βρισκόταν στο αποκορύφωμά του. Όταν η βασιλεία του "El Patrón" έφτασε στο τέλος της και μέχρι το τέλος της χιλιετίας, οι αγώνες για την διαδοχή του συνεχίστηκαν. Όμως, από το 2002 το Μεντεγίν άρχισε να αλλάζει. Σήμερα η "Πόλη της Αιώνιας Άνοιξης" είναι μια από τις πιο καινοτόμες μητροπόλεις του κόσμου τόσο σε κοινωνικά προγράμματα όσο και σε αστική ανάπτυξη.
Αρχικά θα επιβιβασθούμε στο τελεφερίκ-γόνδολα  (metrocable car), που θα μας μεταφέρει στο Barrio San Javier, το οποίο ήταν ένα από τα πιο κακόφημα προάστια του Μεντεγίν. Βρίσκεται περίπου 7 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και αποτελεί ένα σαφές παράδειγμα του κοινωνικού μετασχηματισμού των τελευταίων ετών - το καινοτόμο σύστημα μεταφορών στις φτωχότερες γειτονιές που βρίσκονται πάνω στους απότομους και απομονωμένους λόφους έχει βελτιώσει κατά πολύ τη ζωή των κατοίκων τους. Στην Κομούνα 13 (Comuna 13), μια άλλη κακόφημη κάποτε περιοχή της πόλης, θα δούμε τις ηλεκτρικές κυλιόμενες σκάλες που έχουν τοποθετηθεί πρόσφατα, θα ανακαλύψουμε το παρελθόν της επισκεπτόμενοι τις σημαντικότερες περιοχές της και θα δούμε πολλά γκράφιτι, που αποτελούν μια μορφή έκφρασης της κοινότητας. Τέλος, θα φθάσουμε στην Plazoleta στο κέντρο της πόλης, μια παρηκμασμένη περιοχή κατά τη δεκαετία του 1980, που όμως σήμερα φιλοξενεί 23 γλυπτά του Φερνάντο Μποτέρο, δωρεά του διάσημου αυτού Κολομβιανού καλλιτέχνη το έτος 2000.
Επιστροφή στο αεροδρόμιο του Μεντεγίν και επιβίβαση στην απογευματινή πτήση για την Σάντα Μάρτα, τον πρώτο Ισπανικό οικισμό στην Κολομβία, την παλαιότερη πόλη που υπάρχει μέχρι σήμερα και τον δεύτερο παλαιότερο οικισμό στη Νότια Αμερική. Κτισμένη στον ομώνυμο κόλπο, αποτελεί έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό στην περιοχή της Καραϊβικής. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Σάντα Μάρτα, Εθνικό πάρκο Ταϊρόνα

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Εθνικό Πάρκο Ταϊρόνα, που βρίσκεται στους πρόποδες της Σιέρα Νεβάδα της Σάντα Μάρτα (Sierra Nevada de Santa Marta) και καλύπτει μια έκταση 17.000 km2. Περιλαμβάνει ονειρικές λευκές αμμώδεις παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, κοραλλιογενείς υφάλους, τεράστιους ογκόλιθους, πλούσια τροπική και μακρόβια βλάστηση. Εδώ θα κάνουμε μια ελαφριά πεζοπορία μέσα στο δάσος. Εδώ τα πουλιά αφθονούν και είναι πιθανόν να δούμε σκίουρους και πιθήκους να παίζουν στα δέντρα. Μετά από περίπου 45 λεπτά φθάνουμε στο Αρεσίφες, μια από τις πιο γραφικές περιοχές του πάρκου, που θα σας καταπλήξει με την ομορφιά της. Περπατώντας κατά μήκος της ακτής θα φθάσουμε στην "Piscina", μια ήρεμη παραλία, ιδανική για κολύμβηση. Ένα θαυμάσιο μέρος για ξεκούραση, χαλάρωση και μπάνιο σε υπέροχα νερά. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο στη Σάντα Μάρτα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Σάντα Μάρτα, Επίσκεψη σε φυτεία καφέ - Καρθαγένη

Σήμερα θα επισκεφθούμε μια τυπική φάρμα καφέ και θα μάθουμε τη διαδικασία παραγωγής του από την περίοδο φυτέματος και βλάστησης μέχρι την συγκομιδή, την αποξήρανση (στον ήλιο ή σε ξηραντήρια, ανάλογα με το μέγεθος του αγροκτήματος), την διαλογή και τη συσκευασία. Θα δοκιμάσουμε  μια τοπική ποικιλία καφέ και στη συνέχεια αναχώρηση για την πανέμορφη Καρθαγένη (Καρταχένα Ντε Ίντιας, Cartagena de Indias), που θεωρείται ο πιο τουριστικός προορισμός της Κολομβίας και ένας από τους καλύτερους της Νότιας Αμερικής. Η Καρθαγένη συνδυάζει την γοητεία της αποικιακής αρχιτεκτονικής, τη ζωντάνια της νυχτερινής ζωής, την εξαιρετική κουζίνα, τα υπέροχα τοπία και τις θαυμάσιες παραλίες στα ζεστά νερά της Καραϊβικής. Αυτός ο υπέροχος προορισμός διατηρεί τα μυστικά της ιστορίας του μέσα στα τείχη και στα στενά πλακόστρωτα σοκάκια με τα πολύχρωμα σπίτια και τα μπαλκόνια με τις μπουκαμβίλιες, που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τον συγγραφέα Γκραμπριέλ Γκαρσία Μαρκές (Νόμπελ λογοτεχνίας 1982). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη με τη βοήθεια του αρχηγού μας. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: Καρθαγένη, Ξενάγηση

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα θαυμάσουμε αρχικά μια πανοραμική θέα στην πόλη, το λιμάνι και τη θάλασσα από το μοναστήρι de la Popa. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το φρούριο Σαν Φελίπε (San Felipe), που κτίστηκε τον 17ο αιώνα στον λόφο Σαν Λαζάρο (San Lázaro) για την υπεράσπιση της πόλης από πειρατικές επιδρομές. Θα περπατήσουμε γύρω από κάστρο, θα μάθουμε την τεχνική της κατασκευής του με τις σήραγγες, τις υπόγειες στοές και τους διαδρόμους. Σειρά έχει η Ciudad Vieja, η Παλιά Πόλη, η οποία κρατάει αναλλοίωτο το αποικιακό της χρώμα και έχει ενταχθεί στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Εδώ θα δούμε την εκκλησία του Σαν Πέντρο Kλαβέρ (San Pedro Claver, Καταλανός ιησουίτης ιερέας, προστάτης των καταπιεσμένων και των απελεύθερων σκλάβων, που το 1888 ο Πάπας Λέων 13ος τον ανακήρυξε άγιο), καθώς και το  Μποβέδας (Bovedas), μια κατασκευή από καμάρες ενσωματωμένες στο τείχος της πόλης που χρησιμοποιήθηκαν μέχρι το τέλος του 1700 για να στεγάσουν όπλα και πυρομαχικά και αργότερα, τον 19o αιώνα, ως φυλακή. Σήμερα είναι ένα κέντρο ντόπιων χειροτεχνών. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στο αποικιακό τμήμα της πόλης με το πάρκο Μπολιβάρ, που σκιάζεται από τεράστια δένδρα και με το άγαλμα του λιμπερταδόρ στο κέντρο του. Γύρω από την πλατεία βρίσκεται το Μέγαρο της Ιεράς Εξέτασης με την τεράστια μπαρόκ πύλη του. Οι ιεροεξεταστές πραγματοποιούσαν εδώ τις συναντήσεις τους, αλλά εντός του κτιρίου αυτού υπήρχαν επίσης αίθουσες φυλακών και βασανιστηρίων "αιρετικών", αντιπάλων της Καθολικής Εκκλησίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

10η μέρα: Καρθαγένη, Περίπατος στην εναλλακτική συνοικία Γκετσεμάνι

Στη συνέχεια θα φθάσουμε στην Γκετσεμάνι (Getsemani), μια εναλλακτική, πολιτιστική συνοικία, η οποία θα μας προσφέρει μια διαφορετική όψη της Καρθαγένης. Αυτή η γειτονιά ήταν κάποτε πολύ κακόφημη, αλλά σήμερα και έχει στραφεί στην τέχνη του δρόμου (street art) ως τρόπο έκφρασης της φωνής των κατοίκων και των καλλιτεχνών. Ta πολύχρωμα γκράφιτι μεταμόρφωσαν τη γειτονιά τα τελευταία χρόνια, μετά το πρώτο Φεστιβάλ Γκράφιτι που πραγματοποιήθηκε εκεί τον Δεκέμβριο του 2013. Οι δρόμοι της περιοχής περιστοιχίζονται από μπυραρίες, μπιστρό, πιτσαρίες και μπαρ, όπου η διασκέδαση συνεχίζεται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Στην οδό La Sierpe θα δούμε τα γκράφιτι, θα περπατήσουμε στον περίφημο δρόμο με τις ομπρέλες (Umbrellas Street) και θα καταλήξουμε στην ιστορική Πλατεία Τρινιδάδ (Trinidad Plaza). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

11η μέρα: Καρθαγένη - Πτήση για την Αθήνα

Πρωινό ελεύθερο για μια τελευταία βόλτα στην πόλη ή για τα ψώνια σας. Check out από το ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο, απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

12η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα

 

Τιμή κατ' άτομο

Δίκλινο

3ο άτομο
έως 12 ετών

Μονόκλινο

Αναχώρηση:
23 Δεκεμβρίου

2.250

2.100

2.950

+ Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά: 880€

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Δύο εσωτερικές πτήσεις: Μπογκοτά-Μεντεγίν, Μεντεγίν-Σάντα Μάρτα, αποφεύγοντας μεγάλες οδικές διαδρομές και πολλά χιλιόμετρα
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, 4* sup. και 5*  (Στη Βίγια Ντε Λέιβα 3*, το καλύτερο διαθέσιμο)
 • Ημιδιατροφή (Πρωινό και δείπνο στα ξενοδοχεία)
 • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, μεταφορές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Είσοδοι στα μουσεία και τους επισκεπτόμενους χώρους σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Έμπειροι τοπικοί ξεναγοί
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά: 880€


Σημειώσεις

 • Το διαβατήριό σας πρέπει να έχει ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες από την είσοδό σας στην Κολομβία
 • Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη έκβασή του
 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

 

Πτήσεις

23/12/21

KL 1572

ΑΘΗΝΑ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00-08:35

23/12/21

KL 749

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΜΠΟΚΟΤΑ

09:35-14:30

02/01/22

KL 741

ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

18:50-10:30+1

03/01/22

KL 1575

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΑΘΗΝΑ

12:25-16:35

.

Οι καλύτερες στιγμές μας:

 • Δύο διανυκτερεύσεις και ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, την Μπογκοτά
 • Επίσκεψη στο Μουσείο Χρυσού και στο Μουσείο Μποτέρο στην Μπογκοτά
 • Επίσκεψη στον εντυπωσιακό υπόγειο Καθεδρικό ναό φτιαγμένο από αλάτι στην Ζιπακίρα
 • Επίσκεψη και διανυκτέρευση στην γραφική κωμόπολη  Βίγια Ντε Λέιβα
 • Δύο διανυκτερεύσεις στο Μεντεγίν και Ειδική Ξενάγηση Κοινωνικού Μετασχηματισμού της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Κολομβίας
 • Επίσκεψη στον γρανιτένιο βράχο Πενιόν (El Peñón de Guatapé) και στο γραφικό χωριό Γκουατάπε με τα παστέλ χρώματος σπίτια του
 • Δύο διανυκτερεύσεις στην Σάντα Μάρτα, τον πρώτο Ισπανικό οικισμό στην Κολομβία και έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό στην περιοχή της Καραϊβικής
 • Επίσκεψη στο Εθνικό πάρκο Ταϊρόνα με τις λευκές αμμώδεις παραλίες, τα γαλαζοπράσινα νερά, τους κοραλλιογενείς υφάλους και την πλούσια βλάστηση
 • Ολοήμερη εκδρομή σε φυτεία καφέ
 • Τρεις διανυκτερεύσεις και ξενάγηση στην πανέμορφη Καρθαγένη, η παλιά πόλη της οποίας βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO
 • Δύο εσωτερικές πτήσεις: Μποκοτά-Μεντεγίν, Μεντεγίν-Σάντα Μάρτα, αποφεύγοντας μεγάλες οδικές διαδρομές και πολλά χιλιόμετρα
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, 4* sup. και 5* (στην Βίγια Ντε Λέιβα ξενοδοχείο 3*, το καλύτερο διαθέσιμο)
 • Ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο στα ξενοδοχεία)
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός

 

Η Κολομβία, η χώρα που πήρε το όνομά της από τον εξερευνητή του Νέου Κόσμου Χριστόφορο Κολόμβο, είναι ένας τόπος αντιθέσεων με εναλλαγές βουνών, κοιλάδων και παραλιών με δύο θαλάσσια μέτωπα: το ένα στην Καραϊβική θάλασσα και το άλλο στον Ειρηνικό ωκεανό.

Το El Dorado, η πατρίδα του χρυσού των Ισπανών κονκισταδόρων, η χώρα με τα ομορφότερα σμαράγδια του κόσμου και του γευστικότατου καφέ, η γενέτειρα του Γκραμπριέλ Γκαρσία Μαρκές και του Φερνάντο Μποτέρο, εκπλήσσει ευχάριστα κάθε επισκέπτη: οι προκολομβιανοί πολιτισμοί, η αποικιακή ιστορία και ο σύγχρονος κόσμος δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα εντυπώσεων, που μας προ(σ)καλεί για συνεχείς εξερευνήσεις.

Ξεκινώντας από την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα Μπογκοτά με το εκπληκτικό Μουσείο Χρυσού και την κοντινή της Ζιπακίρα με τον εντυπωσιακό υπόγειο Καθεδρικό ναό φτιαγμένο από αλάτι, φθάνουμε στην γραφική αποικιακή κωμόπολη Βίγια Ντε Λέιβα, επισκεπτόμαστε το αναγεννημένο Μεντεγίν, το πανέμορφο χωριό Γκουατάπε με τον γρανιτένιο βράχο Πενιόν, τον πρώτο Ισπανικό οικισμό στην Κολομβία, την υπέροχη Σάντα Μάρτα, το εκπληκτικής ομορφιάς παράκτιο Εθνικό Πάρκο Ταϊρόνα με τις ονειρικές αμμουδιές, τα γαλαζοπράσινα νερά, τους κοραλλιογενείς υφάλους και την πλούσια βλάστηση και καταλήγουμε στην εξωτική Καρθαγένη, με την γοητεία της αποικιακής της αρχιτεκτονικής, τη ζωντάνια της νυχτερινής της ζωής, την εξαιρετική της κουζίνα και τις θαυμάσιες παραλίες στα ζεστά νερά της Καραϊβικής.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Για το διάστημα 28/02/2021-28/02/2022, με το ασφαλιστήριο Ταξιδιωτικής ασφάλισης της ERGO & INTERAMERICAN, ισχύουν τα εξής:

ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ

1. Απώλεια Ζωής από ατύχημα έως 40.000€

2. Μόνιμη ολική ανικανότητα από ατύχημα έως 10.000€ & Μόνιμη μερική ανικανότητα από ατύχημα % X έως 10.000€.

3. Ιατροφαρμακευτικές εξωνοσοκομειακές δαπάνες από ατύχημα ή οξεία ασθένεια έως 8.000€.

4. Νοσοκομειακά έξοδα από ατύχημα ή οξεία ασθένεια έως 14.000€.

5α. Έξοδα αποστολής φαρμάκων έως 500€ σε περίπτωση που δεν μπορεί να τα προμηθευτεί τοπικά.

5β. Βοήθημα σε περίπτωση απώλειας διαβατηρίου ή ταυτότητας στο εξωτερικό έως 600€.

6. Έξοδα επαναπατρισμού συνεπεία τραυματισμού, οξείας ασθένειας, έως 10.000€. Καλύπτονται και τα έξοδα έως Β΄ βαθμού συγγένειας (έως ένα άτομο) αν απαιτηθεί.

7. Επιστροφή προκαταβολής σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής στην οργανωμένη εκδρομή με Group, λόγω τραυματισμού, οξείας ασθένειας, νόσηση από COVID, θανάτου του ταξιδιώτη ή ατόμου έως Β΄ βαθμού συγγένειας, εφόσον υπάρχει εισαγωγή σε ιδιωτική Κλινική ή Δημόσιο Νοσοκομείο έως 1500€ (Εξαιρούνται αποζημιώσεις με βεβαιώσεις από ιδιώτες Γιατρούς).

8. Έξοδα επίσπευσης ταξιδιού ή ακύρωσης έως 5.000€ στην περίπτωση που κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προκύψει σοβαρό πρόβλημα υγείας ή θανάτου σε μέλη οικογένειας (τέκνα, γονείς, σύζυγοι, αδέλφια) στην Ελλάδα ή πυρκαγιάς σε κατοικία ή επαγγελματική στέγη.

9. Ημερήσιο νοσοκομειακό επίδομα από οξεία ασθένεια ή ατύχημα (έως 30 ημέρες) κατ’ άτομο 100€.

10. Έξοδα Α΄ ανάγκης διατροφής-διαμονής-μεταφοράς λόγω καθυστέρησης άφιξης των αποσκευών άνω των 4 ωρών έως 500€.

11. Απώλεια Αποσκευών από δημόσιο μεταφορικό μέσο.

Α. Ανά αποσκευή / ταξιδιώτη έως 700€.

Β. Ανά οικογένεια έως 1.000€.

12. Έξοδα ξενοδοχείου λόγω καραντίνας έως 1500€.

13. Έξοδα για νομική υποστήριξη έως 3.000€.

14. Έξοδα λόγω καθυστέρησης της πτήσης (πάνω από 4 ώρες έως 100€ / πάνω από 24 ώρες έως 450€).

15. Μεταφορά σωρού ανά ταξιδιώτη έως 8.500€.

16. Προσωπική Αστική Ευθύνη Ταξιδιώτη Σωματικές Βλάβες / Υλικές Ζημίες / Ομαδικό Ατύχημα έως 10.000€ / 10.000€ / 10.000€.

** Για ταξίδια αξίας 1501 € και άνω καθώς και τα ατομικά ταξίδια υπάρχει ειδικός τιμοκατάλογος, με τις χρεώσεις και αναλυτικά τις παροχές.

2. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

1α. Καλύπτονται άτομα που δεν έχουν υπερβεί το 75ο έτος της ηλικίας.

1β. Για ηλικίες άνω των 75 ετών ισχύουν τα εξής:

- Έξοδα επαναπατρισμού μόνον από ατύχημα ή θάνατο.

- Απώλεια αποσκευών.

- Προσωπική Αστική Ευθύνη ταξιδιώτη.

- Έξοδα Α΄ ανάγκης λόγω καθυστέρησης άφιξης των αποσκευών άνω των 4 ωρών.

- Έξοδα επίσπευσης ταξιδιού ή ακύρωση αν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προκύψει σοβαρό πρόβλημα υγείας σε μέλη της οικογένειάς του στην Ελλάδα.

- Επιστροφή προκαταβολής (ακυρωτικές δαπάνες) σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής στην εκδρομή λόγω θανάτου ή σοβαρού συμβάντος σε Β΄ βαθμού συγγένεια. Η εξαίρεση θα υφίσταται για οποιοδήποτε συμβάν αφορά τον ίδιο.

- Θάνατος από ατύχημα.

- Μόνιμη Ολική ανικανότητα από ατύχημα.

- Μόνιμη μερική ανικανότητα από ατύχημα % επί του ασφαλισμένου κεφαλαίου ανά άτομο.

2. Οξεία ασθένεια θεωρείται κάθε αρρώστια ή πάθηση που δεν οφείλεται σε ατύχημα και που δεν προϋπήρχε και εμφανίστηκε στη διάρκεια του ταξιδιού.

3. Η παροχή επιστροφής της προκαταβολής δίδεται ή με την προσκόμιση νοσοκομειακών παραστατικών ή, εφόσον δεν υπάρχει νοσοκομειακή περίθαλψη, βεβαίωση από τον ιατρό της εταιρίας.

4. Για τις παροχές εξωνοσοκομειακών & νοσοκομειακών δαπανών καθώς και των εξόδων επαναπατρισμού απαιτούνται πρωτότυπα παραστατικά.

5. Καλύπτονται κατ’ εξαίρεση απαιτήσεις από Τρομοκρατικές ενέργειες μόνο για τα νοσοκομειακά-εξωνοσοκομειακά έξοδα και επαναπατρισμό.

6. Ως προϋποθέσεις για την αποζημίωση από αίτια σοβαρού τραυματισμού ή ασθένειας, ορίζονται οι κάτωθι εναλλακτικά περιπτώσεις:

- Νοσηλεία σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Νοσοκομείο κατ’ ελάχιστο για μία διανυκτέρευση.

- One Day Clinic-One Day Surgery - Αυθημερόν νοσηλεία για επεμβάσεις-αποθεραπεία σε ιδιωτική κλινική & κρατικό νοσοκομείο.

- Παροχή πρώτων βοηθειών για κατάγματα και σοβαρούς τραυματισμούς σε εξωτερικά ιατρεία ιδιωτικής κλινικής ή κρατικού νοσοκομείου.

- Η Νοσηλεία ή One Day Clinic θεραπεία, ή παροχή πρώτων βοηθειών θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί από την 30η μέρα της προγραμματισμένης αναχώρησης έως την ημέρα αναχώρησης.

- Εξαιρούνται της δυνατότητας αποζημιώσεως, απαιτήσεις με γνωματεύσεις-βεβαιώσεις από ιδιώτη ιατρό.

7. Για την αντιμετώπιση περίπτωσης ασθένειας κατά τη διάρκεια ταξιδιού εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνιστούμε στους ταξιδιώτες να έρθουν σε επαφή με τον ασφαλιστικό τους φορέα για την έκδοση της "Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας", η οποία ωστόσο είναι προαιρετική.

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα στους ταξιδιώτες μια προαιρετική ασφάλιση με τις καλύψεις και τα ποσά που επιθυμούν, για ασφάλιση ζωής, ατυχημάτων, αποσκευών κτλ., δεδομένου ότι οι διεθνείς συμβάσεις περιορίζουν τις ευθύνες των μεταφορέων, την οποία μπορούν να αγοράσουν και από τα γραφεία μας με κόστος ειδικά διαμορφωμένο για αυτού

Contact Info

Palmos Travel In Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΆΛΙΜΟΣ

Tel.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

Fax: +30 210 9802033

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 17:00

ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΛΕΙΣΤΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ