menu
+30 210 9889421
ΑΡΜΕΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 6ημ (P2)

ΑΡΜΕΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 6ημ (P2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 22/12

ΑΠΟ 690 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 22/12

Αρμενία
Χριστούγεννα στο Ερεβάν με φόντο το χιονισμένο όρος Αραράτ
6 μέρες

Η Αρμενία έχει πλούσια ιστορία, πλούσια γλώσσα και χιλιετή κουλτούρα.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στην χώρα θα πάρουμε μια γεύση από την θρυλική φιλοξενία των Αρμενίων και θα ζήσουμε στιγμές της καθημερινής τους ζωής.
Επίσης θα έχουμε μια πρώτη επαφή με την τοπική γαστρονομία: θα δοκιμάσουμε διαφορετικές εθνικές και τοπικές σπεσιαλιτέ συνοδευόμενες από υπέροχα κρασιά, αλλά και το παγκοσμίου φήμης κονιάκ της Αρμενίας "ΑΡΑΡΑΤ".
Συνδυάζοντας την πνευματικότητα και την αρχιτεκτονική, την παράδοση και τον εκσυγχρονισμό, σας προτείνουμε ένα πλήρες ταξίδι για να ανακαλύψετε την ιστορία, τον πολιτισμό, τα πνευματικά κέντρα, τους κατοίκους, αλλά και τα υπέροχα τοπία της χώρας.
Από τις 20 Δεκεμβρίου έως τις 13 Ιανουαρίου κάθε έτους, κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, δημιουργείται μια ατμόσφαιρα μαγευτική: όλες οι πόλεις στολίζονται με φώτα και σε κάθε γωνιά της χώρας απολαμβάνει κανείς τις εορταστικές παραδόσεις, τα χριστουγεννιάτικα χρώματα, τα ιδιαίτερα φαγητά, τα μεθυστικά αρώματα και τις χριστουγεννιάτικες αγορές με τις τοπικές χειροτεχνίες.

 

1η μέρα: Αθήνα - Ερεβάν (ή Γερεβάν)

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και βραδινή απ΄ ευθείας πτήση με Aegean για την πρωτεύουσα της Αρμενίας, το Ερεβάν, μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου - το 2021 η πόλη  θα γιορτάσει την 2803η επέτειό της! Βρίσκεται σε μια κοιλάδα που περιβάλλεται στις τρεις πλευρές από λόφους, ενώ στα νοτιοδυτικά αντικρίζει το όρος Αραράτ με τις χιονισμένες κορυφές του. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Ερεβάν, Ξενάγηση

Η σημερινή ξενάγηση στην "Ροζ πόλη", όπως επονομάζεται το Ερεβάν λόγω του χρώματος των  κτιρίων του, ξεκινάει από το κέντρο της πόλης και την πλατεία της Δημοκρατίας. Θα δούμε το μεγαλοπρεπές κτίριο της Όπερας, το πάρκο της Νίκης και το υπαίθριο μουσείο "Cascade" - μια γιγαντιαία σκάλα από ασβεστόλιθο, που ενώνει το κέντρο με το μνημείο των 50 χρόνων της Σοβιετικής Αρμενίας. Θα φωτογραφηθούμε στο άγαλμα της μητέρας Πατρίδος, θα δούμε τον ναό του Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστή, τα ερείπια του αρχαίου κάστρου Ερεμπούνι και θα φθάσουμε στο επιβλητικό μνημείο της αρμενικής γενοκτονίας (1915), όπου θα επισκεφθούμε το τοπικό μουσείο. Από εκεί, αν ο καιρός το επιτρέπει, θα έχετε την ευκαιρία να φωτογραφήσετε το βιβλικό όρος Αραράτ με τις πάντα χιονισμένες κορυφές του. Δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο. Στη συνέχεια μπορούμε να περπατήσουμε στην πλατεία της Δημοκρατίας και απολαύσουμε την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Ερεβάν - Ναός Γκαρνί - Μονή Γκεγκχάρντ - Χορ Βιράπ - Ερεβάν, Εργοστάσιο κονιάκ "ΑΡΑΡΑΤ"

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Γκαρνί όπου θα επισκεφθούμε τον ναό του - ένα πραγματικό κόσμημα ελληνιστικής αρχιτεκτονικής – καθώς και τα ερείπια της Ακρόπολης. Είναι ο μοναδικός ειδωλολατρικός ναός στην Αρμενία που επέζησε μετά τον εκχριστιανισμό  της χώρας το 301 μ.Χ. Ο ναός αυτός είναι ένα κράμα ελληνιστικού και αρμένικου ρυθμού. Μετά την επίσκεψή μας θα συμμετάσχουμε στην τελετή παρασκευής του παραδοσιακού αρμενικού ψωμιού "lavash" από τις γυναίκες του χωριού Γκαρνί. Συνεχίζουμε για τη μονή  Γκεγκχάρντ, η κατασκευή της οποίας έγινε για να φιλοξενήσει την λόγχη που τρύπησε τον Χριστό κατά τη Σταύρωσή του. Μερικώς λαξεμένο στο βουνό, αν και το μοναστήρι υπήρχε πριν από τον 4ο αιώνα, ο κύριος Καθεδρικός ναός κατασκευάστηκε το 1215. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Χορ Βιράπ, που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Αραράτ και μέχρι σήμερα είναι ιερός τόπος προσκυνήματος. Στο Χορ Βιράπ ("Βαθύς Λάκκος") φυλακίστηκε ο Άγιος Γρηγόριος ο Φωτιστής, ο ιδρυτής και πρώτος επίσκοπος της Αρμενικής εκκλησίας, το όνομα και το έργο του οποίου έχει συνδεθεί με τον εκχριστιανισμό του Αρμενικού λαού. Παρά τα 13 χρόνια εγκλεισμού του στον λάκκο, ο Γρηγόριος (Κρικόρ) όχι μόνον επέζησε, αλλά  θεράπευσε τον βασιλιά Τιριδάτη, με εντολή του οποίου είχε φυλακιστεί. Κατόπιν αυτού ο Τιριδάτης αποδέχθηκε τη νέα πίστη, βαφτίστηκε χριστιανός από τον Γρηγόριο και το 301, με βασιλική διαταγή, ανακήρυξε τον χριστιανισμό επίσημη θρησκεία του Αρμενικού κράτους. Αφού απολαύσουμε την εκπληκτική θέα των δίδυμων κορυφών του βιβλικού Αραράτ και του ποταμού Αράξη, θα επιστρέψουμε στο Ερεβάν για να επισκεφθούμε το εργοστάσιο "ΑΡΑΡΑΤ", όπου παράγεται το παγκοσμίου φήμης κονιάκ της Αρμενίας. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με παραδοσιακά αρμένικα χριστουγεννιάτικα πιάτα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Ερεβάν, Κρατικό Ινστιτούτο Χειρογράφων Ματενανταράν - Τσαγκαντζόρ - Λίμνη Σεβάν - Μονή Σεβανάβανκ - Ερεβάν

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε το Κρατικό Ινστιτούτο Χειρογράφων Ματενανταράν με τα 12.000 αρμένικα και 3.000 ξενόγλωσσα χειρόγραφα ανεκτίμητης ιστορικής αξίας. Συνεχίζουμε για το Τσαγκαντζόρ, τον "Παρνασσό της Αρμενίας", ένα χιονοδρομικό κέντρο που βρίσκεται σε υψόμετρο 1840 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Επόμενος σταθμός μας θα είναι στην τεράστια ορεινή λίμνη Σεβάν, την μεγαλύτερη της χώρας και μια από τις μεγαλύτερες της Ευρασίας, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.900 μέτρων. Σε μια καθαρή και ηλιόλουστη μέρα το νερό της λίμνης αυτής έχει ένα βαθύ τιρκουάζ χρώμα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την κοντινή μονή Σεβαναβάνκ του 9ου αιώνα. Το χαρακτηριστικό αυτό νησιωτικό μοναστήρι υπήρξε τόπος λατρείας και προσκυνήματος, αλλά και τόπος εξορίας των Αρμενίων ευγενών που είχαν πέσει σε κάποια μορφής δυσμένεια. Επιστροφή στο Ερεβάν και χριστουγεννιάτικο δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο με αρμένικη μουσική. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Ερεβάν, Καθεδρικός Ναός Ετσμιατζίν, Ζβάρτνοτς, Εργοστάσιο κρασιού

Πρωινή αναχώρηση για το Ετσμιατζίν, το θρησκευτικό κέντρο της χώρας και έδρα του Αρμενικού Πατριαρχείου. Θεωρείται ο παλαιότερος Καθεδρικός ναός στον κόσμο. Στο τοπικό μουσείο θα μπορέσουμε να δούμε μεταξύ άλλων ένα μικρό μέρος της Κιβωτού του Νώε από το όρος Αραράτ, την ιερή λόγχη, το χέρι του Αγίου Στεφάνου και το πολύτιμο σκεύος με το ιερό μύρο που άλειψε η Παναγία τον Χριστό. Ακολουθεί επίσκεψη στα ερείπια του ναού Ζβάρτνοτς του 7ου αιώνα. Τέλος θα επισκεφθούμε ένα εργοστάσιο κρασιού και θα δοκιμάσουμε διάφορες ποικιλίες αρμένικων κρασιών. Αποχαιρετιστήριο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Ερεβάν - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην απ΄ ευθείας πτήση με AEGEAN για την Αθήνα. Άφιξη αυθημερόν.

Τιμή κατ' άτομο
6 μέρες

Δίκλινο

3ο άτομο
έως 12 ετών

Μονόκλινο

Αναχώρηση:
22 Δεκεμβρίου

690

600

890

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά: + 310 €

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με απ’ ευθείας πτήσεις της Aegean
 • Ξενοδοχείο Ramada Suites By Wyndham 4* sup. στο Ερεβάν
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
 • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο αναλυτικό  πρόγραμμα
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους
 • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
 • Έλληνας αρχηγός-συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά: + 310
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

 

Πτήσεις

1η μέρα
22/12

A3 898

ΑΘΗΝΑ - ΕΡΕΒΑΝ

23:45-04:25+1

6η μέρα
27/12

A3 899

ΕΡΕΒΑΝ - ΑΘΗΝΑ

05:20-06:05

Σημειώσεις

 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα.
 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

Οι καλύτερες στιγμές μας:

 • Απ’ ευθείας πτήσεις με Aegean: Αθήνα-Ερεβάν-Αθήνα
 • Λεπτομερής ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, το Ερεβάν
 • Επίσκεψη στο Κρατικό Ινστιτούτο Χειρογράφων Ματενανταράν με τα 12.000 αρμένικα και 3.000 ξενόγλωσσα χειρόγραφα ανεκτίμητης ιστορικής αξίας
 • Επίσκεψη στο εργοστάσιο "ΑΡΑΡΑΤ", όπου παράγεται το παγκοσμίου φήμης κονιάκ της Αρμενίας
 • Επίσκεψη στο μοναστήρι Χορ Βιράπ, έναν ιερό τόπο προσκυνήματος με εκπληκτική θέα των δίδυμων κορυφών του βιβλικού Αραράτ και του ποταμού Αράξη
 • Επίσκεψη στο θρησκευτικό κέντρο της χώρας Ετσμιατζίν, έδρα του Αρμενικού Πατριαρχείου
 • Επίσκεψη στα ερείπια του ναού Ζβάρτνοτς του 7ου αιώνα
 • Επίσκεψη στον ναό του Γκαρνί - ένα πραγματικό κόσμημα ελληνιστικής αρχιτεκτονικής
 • Συμμετοχή στην τελετή παρασκευής παραδοσιακού αρμενικού ψωμιού "lavash"
 • Επίσκεψη στο μερικώς λαξεμένο στο βουνό μοναστήρι Γκεγκχάρντ
 • Επίσκεψη στην τεράστια ορεινή λίμνη Σεβάν και στο νησιωτικό μοναστήρι Σεβαναβάνκ
 • Επίσκεψη σε εργοστάσιο κρασιού
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με παραδοσιακή μουσική της Αρμενίας
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός

ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Για το διάστημα 28/02/2021-28/02/2022, με το ασφαλιστήριο Ταξιδιωτικής ασφάλισης της ERGO & INTERAMERICAN, ισχύουν τα εξής:

ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ

1. Απώλεια Ζωής από ατύχημα έως 40.000€

2. Μόνιμη ολική ανικανότητα από ατύχημα έως 10.000€ & Μόνιμη μερική ανικανότητα από ατύχημα % X έως 10.000€.

3. Ιατροφαρμακευτικές εξωνοσοκομειακές δαπάνες από ατύχημα ή οξεία ασθένεια έως 8.000€.

4. Νοσοκομειακά έξοδα από ατύχημα ή οξεία ασθένεια έως 14.000€.

5α. Έξοδα αποστολής φαρμάκων έως 500€ σε περίπτωση που δεν μπορεί να τα προμηθευτεί τοπικά.

5β. Βοήθημα σε περίπτωση απώλειας διαβατηρίου ή ταυτότητας στο εξωτερικό έως 600€.

6. Έξοδα επαναπατρισμού συνεπεία τραυματισμού, οξείας ασθένειας, έως 10.000€. Καλύπτονται και τα έξοδα έως Β΄ βαθμού συγγένειας (έως ένα άτομο) αν απαιτηθεί.

7. Επιστροφή προκαταβολής σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής στην οργανωμένη εκδρομή με Group, λόγω τραυματισμού, οξείας ασθένειας, νόσηση από COVID, θανάτου του ταξιδιώτη ή ατόμου έως Β΄ βαθμού συγγένειας, εφόσον υπάρχει εισαγωγή σε ιδιωτική Κλινική ή Δημόσιο Νοσοκομείο έως 1500€ (Εξαιρούνται αποζημιώσεις με βεβαιώσεις από ιδιώτες Γιατρούς).

8. Έξοδα επίσπευσης ταξιδιού ή ακύρωσης έως 5.000€ στην περίπτωση που κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προκύψει σοβαρό πρόβλημα υγείας ή θανάτου σε μέλη οικογένειας (τέκνα, γονείς, σύζυγοι, αδέλφια) στην Ελλάδα ή πυρκαγιάς σε κατοικία ή επαγγελματική στέγη.

9. Ημερήσιο νοσοκομειακό επίδομα από οξεία ασθένεια ή ατύχημα (έως 30 ημέρες) κατ’ άτομο 100€.

10. Έξοδα Α΄ ανάγκης διατροφής-διαμονής-μεταφοράς λόγω καθυστέρησης άφιξης των αποσκευών άνω των 4 ωρών έως 500€.

11. Απώλεια Αποσκευών από δημόσιο μεταφορικό μέσο.

Α. Ανά αποσκευή / ταξιδιώτη έως 700€.

Β. Ανά οικογένεια έως 1.000€.

12. Έξοδα ξενοδοχείου λόγω καραντίνας έως 1500€.

13. Έξοδα για νομική υποστήριξη έως 3.000€.

14. Έξοδα λόγω καθυστέρησης της πτήσης (πάνω από 4 ώρες έως 100€ / πάνω από 24 ώρες έως 450€).

15. Μεταφορά σωρού ανά ταξιδιώτη έως 8.500€.

16. Προσωπική Αστική Ευθύνη Ταξιδιώτη Σωματικές Βλάβες / Υλικές Ζημίες / Ομαδικό Ατύχημα έως 10.000€ / 10.000€ / 10.000€.

** Για ταξίδια αξίας 1501 € και άνω καθώς και τα ατομικά ταξίδια υπάρχει ειδικός τιμοκατάλογος, με τις χρεώσεις και αναλυτικά τις παροχές.

2. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

1α. Καλύπτονται άτομα που δεν έχουν υπερβεί το 75ο έτος της ηλικίας.

1β. Για ηλικίες άνω των 75 ετών ισχύουν τα εξής:

- Έξοδα επαναπατρισμού μόνον από ατύχημα ή θάνατο.

- Απώλεια αποσκευών.

- Προσωπική Αστική Ευθύνη ταξιδιώτη.

- Έξοδα Α΄ ανάγκης λόγω καθυστέρησης άφιξης των αποσκευών άνω των 4 ωρών.

- Έξοδα επίσπευσης ταξιδιού ή ακύρωση αν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προκύψει σοβαρό πρόβλημα υγείας σε μέλη της οικογένειάς του στην Ελλάδα.

- Επιστροφή προκαταβολής (ακυρωτικές δαπάνες) σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής στην εκδρομή λόγω θανάτου ή σοβαρού συμβάντος σε Β΄ βαθμού συγγένεια. Η εξαίρεση θα υφίσταται για οποιοδήποτε συμβάν αφορά τον ίδιο.

- Θάνατος από ατύχημα.

- Μόνιμη Ολική ανικανότητα από ατύχημα.

- Μόνιμη μερική ανικανότητα από ατύχημα % επί του ασφαλισμένου κεφαλαίου ανά άτομο.

2. Οξεία ασθένεια θεωρείται κάθε αρρώστια ή πάθηση που δεν οφείλεται σε ατύχημα και που δεν προϋπήρχε και εμφανίστηκε στη διάρκεια του ταξιδιού.

3. Η παροχή επιστροφής της προκαταβολής δίδεται ή με την προσκόμιση νοσοκομειακών παραστατικών ή, εφόσον δεν υπάρχει νοσοκομειακή περίθαλψη, βεβαίωση από τον ιατρό της εταιρίας.

4. Για τις παροχές εξωνοσοκομειακών & νοσοκομειακών δαπανών καθώς και των εξόδων επαναπατρισμού απαιτούνται πρωτότυπα παραστατικά.

5. Καλύπτονται κατ’ εξαίρεση απαιτήσεις από Τρομοκρατικές ενέργειες μόνο για τα νοσοκομειακά-εξωνοσοκομειακά έξοδα και επαναπατρισμό.

6. Ως προϋποθέσεις για την αποζημίωση από αίτια σοβαρού τραυματισμού ή ασθένειας, ορίζονται οι κάτωθι εναλλακτικά περιπτώσεις:

- Νοσηλεία σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Νοσοκομείο κατ’ ελάχιστο για μία διανυκτέρευση.

- One Day Clinic-One Day Surgery - Αυθημερόν νοσηλεία για επεμβάσεις-αποθεραπεία σε ιδιωτική κλινική & κρατικό νοσοκομείο.

- Παροχή πρώτων βοηθειών για κατάγματα και σοβαρούς τραυματισμούς σε εξωτερικά ιατρεία ιδιωτικής κλινικής ή κρατικού νοσοκομείου.

- Η Νοσηλεία ή One Day Clinic θεραπεία, ή παροχή πρώτων βοηθειών θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί από την 30η μέρα της προγραμματισμένης αναχώρησης έως την ημέρα αναχώρησης.

- Εξαιρούνται της δυνατότητας αποζημιώσεως, απαιτήσεις με γνωματεύσεις-βεβαιώσεις από ιδιώτη ιατρό.

7. Για την αντιμετώπιση περίπτωσης ασθένειας κατά τη διάρκεια ταξιδιού εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνιστούμε στους ταξιδιώτες να έρθουν σε επαφή με τον ασφαλιστικό τους φορέα για την έκδοση της "Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας", η οποία ωστόσο είναι προαιρετική. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα στους ταξιδιώτες μια προαιρετική ασφάλιση με τις καλύψεις και τα ποσά που επιθυμούν, για ασφάλιση ζωής, ατυχημάτων, αποσκευών κτλ., δεδομένου ότι οι διεθνείς συμβάσεις περιορίζουν τις ευθύνες των μεταφορέων, την οποία μπορούν να αγοράσουν και από τα γραφεία μας με κόστος ειδικά διαμορφωμένο για αυτούς.
Contact Info

Palmos Travel In Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΆΛΙΜΟΣ

Tel.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

Fax: +30 210 9802033

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 17:00

ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΛΕΙΣΤΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ