menu
+30 210 9889421
ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 4,5ημ (P19)

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 4,5ημ (P19)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 22, 23, 24, 30/12

ΑΠΟ 525 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 22, 23, 24, 30/12

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
Η πόλη των καναλιών, των ποδηλάτων και της τουλίπας

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ : 22, 23, 24, 30, 25/12 (5ήμερο)
1, 6/
1 (4ήμερο)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η: Aθήνα – Άμστερνταμ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ολλανδίας, το Άμστερνταμ, μια πόλη γεμάτη ζωντάνια και συνεχή δραστηριότητα. Το Άμστερνταμ είναι η πρωτεύουσα και ο μεγαλύτερος σε πληθυσμό δήμος της Ολλανδίας. Η πόλη ιδρύθηκε στα τέλη του 12ου αιώνα σαν ένα μικρό αλιευτικό χωριό στις όχθες του ποταμού Άμστελ, από όπου και πήρε το όνομά του. Σήμερα είναι το κύριο οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Έχει ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά κέντρα στην Ευρώπη, κυρίως από τον 17ο αιώνα, την Χρυσή Εποχή της Ολλανδίας, της οποίας ήταν το εστιακό σημείο. Την περίοδο εκείνη, μια σειρά από ομόκεντρα ημικυκλικά κανάλια, τα ονομαζόμενα grachten χτίστηκαν γύρω από το κέντρο της παλαιότερης πόλης και μέχρι σήμερα προσδιορίζουν τη διάταξη και την εμφάνιση του κέντρου της. Κατά μήκος των καναλιών βρίσκονται πολλά όμορφα σπίτια και αρχοντικά εκ των οποίων τα περισσότερα κατοικούνται, κάποια σήμερα είναι γραφεία, και άλλα είναι δημόσια κτήρια.
Με την άφιξη μας θα περιηγηθούμε στα ενδιαφέροντα αξιοθέατα απολαμβάνοντας την εκπληκτική θέα μέσα και έξω από το ιστορικό κέντρο της πόλης. Η διαδρομή μάς μεταφέρει αρχικά στην υπέροχη και γεμάτη πράσινο ζώνη του Άμστερνταμ κατά μήκος του ποταμού Άμστελ με τις όμορφες παράκτιες κατοικίες του. Θα θαυμάσουμε τον παραδοσιακό ''Μύλο του Ρέμπραντ'' στις όχθες του ποταμού και το εντυπωσιακό “Στάδιο Αρένα”, την πανύψηλη "Δυτική Εκκλησία", την Heineken, τα Ανάκτορα, τον "πλωτό" κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό κ.ά. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μια βόλτα σε ένα από τα μεγαλύτερα αδαμαντοποιεία της πόλης, τον γνωστό οίκο COSTER DIAMONDS, για να γνωρίσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι επιδέξιοι τεχνίτες επεξεργάζονται αυτούς τους πολύτιμους λίθους. Όσοι επιθυμούν στη συνέχεια προτείνουμε να επισκεφθούν τα μουσεία Βαν Γκογκ, Ρέμπραντ που βρίσκονται στην ομώνυμη πλατεία. Η πόλη είναι γνωστή για πολλά εξαιρετικά μουσεία, όπως το Κρατικό Μουσείο Ρέικσμουζεουμ (Het Rijksmuseum), το Μουσείο της Πόλης (Het Stedelijk Μuseum), το Σπίτι της Άννας Φρανκ κ.ά. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Απόγευμα ελεύθερο.

Ημέρα 2η: Άμστερνταμ

Μέρα ελεύθερη. Περιηγηθείτε στα δρομάκια της πόλης και απολαύστε τον παλμό της.

Μπορείτε ακόμη να απολαύσετε προαιρετικά μία μοναδική (απογευματινή – βραδινή) προαιρετική κρουαζιέρα στα κανάλια της "Βενετίας του Βορρά", διάρκειας 75 λεπτών, αφιερωμένη στην φαντασμαγορική πανδαισία χρωμάτων του Φεστιβάλ των φώτων (light Festival) και των έργων τέχνης που “φωτό – προβάλλονται” στις όχθες γραφικών επιλεγμένων καναλιών του Άμστερνταμ. Μια εμπειρία ανεπανάληπτη. Οι φωτισμένες γέφυρες, τα λαμπερά κανάλια και τα πολύχρωμα καταστήματα, εστιατόρια και καφέ/μπαρ με τα μοναδικά στον κόσμο coffee shops, αποτελούν ξεχωριστό ντεκόρ φωτογράφησης.

Ημέρα 3η: Άμστερνταμ (Ρότερνταμ - Χάγη - Ντελφτ)

Μετά το πρωινό προτείνουμε μια ολοήμερη προαιρετική εκδρομή σε όμορφες πόλεις της Ολλανδίας. Θα ξεκινήσουμε από το Ρότερνταμ με τους σύγχρονους ουρανοξύστες και μια φουτουριστική αρχιτεκτονική που σε καθηλώνει. Η πόλη είναι από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης στις όχθες του ποταμού Νίουε Μάας (Nieuwe Maas). Το όνομα της πόλης Rotterdam προέρχεται από τη συγχώνευση των ονομασιών Rotte(r)+dam, δηλαδή ένα φράγμα (dam) πάνω σε έναν μικρό ποταμό, τον Ρόττε (Rotte), που συμβάλλει στον Νίουε Μάας στην καρδιά της πόλης. Το Ρότερνταμ, μία από τις πλέον πολυπολιτισμικές ευρωπαϊκές πόλεις, εκτός από το λιμάνι, είναι παγκοσμίως γνωστό για το Πανεπιστήμιο Εράσμους και για την σύγχρονη αρχιτεκτονική του, υψηλού επιπέδου. Συνεχίζουμε για την μεσαιωνική πόλη Ντελφτ με το πανέμορφο μεσαιωνικό κέντρο και τους μεγαλοπρεπείς βασιλικούς ναούς. Το Ντελφτ είναι πασίγνωστο για την κεραμική του. Οι πρώτοι μάστορες αυτού του είδους προέρχονται από την Ιταλία και εξειδικεύθηκαν στην κεραμική μεγάλων πιάτων, τα λεγόμενα platelen. Παράλληλα στην πόλη αναπτύχθηκε και η ταπητουργία. Η μεγάλη άνθηση της οικονομίας όμως ήρθε από την ανάπτυξη της τεχνικής φαγιάνς, ειδικά στο μπλε χρώμα, που απογείωσε και τη φήμη της πόλης Ντελφτ. Ακόμη και σήμερα έρχονται πολλοί τουρίστες και έμποροι στην πόλη, μόνο για να αγοράσουν τα μπλε επισμαλτωμένα κομψοτεχνήματα των τεχνιτών του φαγιάνς. Ακολουθεί επίσκεψη στην διοικητική πρωτεύουσα Χάγη με το Ολλανδικό Κοινοβούλιο, το Διεθνές Δικαστήριο και τις όμορφες αριστοκρατικές επαύλεις. Στην πόλη βρίσκονται όλες οι ξένες πρεσβείες και τα κυβερνητικά υπουργεία, όπως επίσης το Ανώτατο Δικαστήριο και πολλοί οργανισμοί. Παρ’ όλα αυτά επίσημη πρωτεύουσα της Ολλανδίας είναι το Άμστερνταμ, σύμφωνα με το ολλανδικό σύνταγμα, στο οποίο και επιστρέφουμε το απόγευμα.

Ημέρα 4η: Άμστερνταμ (εκδρομή στα χωριά Zaanse Schans & Βόλενταμ) - Αθήνα

Πρωινή αναχώρηση για την επίσκεψή μας στα παραδοσιακά χωριά Zaanse Schans & Βόλενταμ. Θα διασχίσουμε το κλασικό τοπίο της ολλανδικής εξοχής με τα Polders και τα μικρά κανάλια και θα μάθουμε για τον τρόπο άρδευσης αυτών των περιοχών. Στο παραδοσιακό χωριό Zaanse Schans θα θαυμάσουμε τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους και θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε την φάμπρικα των ξυλοπάπουτσων που τα έχουμε δει σε τόσες φωτογραφίες και κάρτες, τώρα είναι ευκαιρία να τα δούμε από κοντά και να μάθουμε πώς γίνονται. Δεν θα παραλείψουμε και μια στάση στο γραφικό λιμανάκι του Volendam, όπου θα δούμε και μία ταινία μικρού μήκους, στα ελληνικά, με θέμα “Ολλανδία και νερό".
Κατά τη διάρκεια αυτής της υπέροχης εκδρομής θα επισκεφτούμε και ένα τοπικό, παραδοσιακό τυροκομείο, όπου «η μικρή Ολλανδέζα», ντυμένη με παραδοσιακή φορεσιά, θα μας εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο παρασκευάζουν τα τυριά και στη συνέχεια θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τις γεύσεις τους και ίσως να πάρουμε κι ένα κομματάκι για το σπίτι μας! Επιστροφή στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ για την πτήση μας προς Αθήνα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

 • Το 5θήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει μια επιπλέον ελεύθερη μέρα στο Άμστερνταμ.
 • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι /
Διάρκεια

Ξενοδοχείο
Διατροφή

Αναχώρηση

2κλ.

1κλ.

Φόροι

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
4
/5 ημέρες

4*

Πρωινό

25/12
(5ήμερο)

565

+220

200

1/1
(4ήμερο)

585

+210

6/1
(4ήμερο)

525

+180

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια με KLM Dutch Airlines Αθήνα/Άμστερνταμ/Αθήνα
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* με πρωινό καθημερινά
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
 • Έμπειρο ελληνόφωνο αρχηγό/ξεναγό στον τόπο προορισμού
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Είσοδοι σε αξιοθέατα, μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται προαιρετικό/προτεινόμενο

 

ΠΤΗΣΕΙΣ με ΚLM :

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ
ΑΦΙΞΗΣ

Αθήνα – Άμστερνταμ

05.45

08.20

Άμστερνταμ  – Αθήνα

20.55

01.10

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίας 15ετίας σε καλή κατάσταση

…εσείς το ξέρατε;

Η «Κόκκινη Συνοικία»

Η «Κόκκινη Συνοικία» είναι μια «ιδιαίτερη» περιοχή στο κέντρο του Άμστερνταμ και ένας από τους πλέον πολυσύχναστους τουριστικά προορισμούς της πόλης. Αποτελεί ένα δαιδαλώδες σύνολο από μικρά και στενά δρομάκια, μέσα στο ιστορικό κέντρο, που χαρακτηρίζεται από τον χαμηλό κόκκινο φωτισμό των οικημάτων, απ’ όπου και η «διεθνής» ονομασία του. Στα ολλανδικά σημαίνει «η περιοχή με τα μικρά τοιχάκια ή τις μικρές τοίχινες αποβάθρες» για να τονιστεί η ιστορία της. Ήδη από το 1385 είχε αρχίσει να περιτειχίζονται τα χράχτεν της περιοχής με μικρές πλίνθινες κατασκευές. Η περιοχή αποτελούσε αρχικά θρησκευτικό κέντρο, αφού από το 1578 άρχισαν να κτίζονται λιλιπούτειες μοναστικές κοινότητες (Kloosters) σε ικανούς αριθμούς. Δεν είναι τυχαίο ότι η παλαιότερη εκκλησία του Άμστερνταμ (Oude Kerk) βρίσκεται στο κέντρο της ζώνης. Παρά ταύτα, από τον 16ο αιώνα, άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα πορνεία στην περιοχή Άουντεζέιντε (Oudezijde=Παλαιά Πλευρά). Από τον 19ο αιώνα και μετά, ιδιαίτερα στην δεκαετία του 1920, έγινε συστηματική κατεδάφισή τους, αλλά εμφανίστηκε το φαινόμενο της πορνείας του «δρόμου». Οι πρώτες βιτρίνες εμφανίστηκαν το 1930 και καθιερώθηκαν οριστικά με την δεκαετία του ’60.

Η ζώνη, που περιλαμβάνει περίπου 300 οικήματα (μεγάλα δωμάτια κατ’ ουσίαν), καλύπτει περίπου 6.500 τετραγωνικά μέτρα και περιβάλλεται από χράχτεν. Τα οικήματα ενοικιάζονται από τις εργαζόμενες στο συγκεκριμένο χώρο όπου και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Αυτό, όμως, που αποτελεί την ειδοποιό διαφορά είναι ότι «εκτίθενται» σε κοινή θέα πίσω από μεγάλη γυάλινη προθήκη («βιτρίνα») με κόκκινο φωτισμό. Η ολλανδική ονομασία για το συγκεκριμένο είδος πορνείας είναι raamprostitutie, που σημαίνει κυριολεκτικά «πορνεία του παράθυρου/βιτρίνας». Αντίθετα με ό,τι πιστεύεται, η περιοχή αποτελεί μεν το κέντρο του «αγοραίου έρωτα» της πόλης, αλλά είναι ταυτόχρονα ένας χώρος όπου καταβάλλονται συστηματικές προσπάθειες για την εξάλειψη της αισθητικής του χυδαίου, μέσω του σεβασμού της ταυτότητας των εργαζομένων γυναικών και, πάντοτε, με τη συμβολή και τήρηση των ολλανδικών νόμων (η πορνεία στην «κόκκινη ζώνη» είναι απόλυτα νόμιμη). Υπάρχουν γραπτοί αλλά και «άγραφοι» νόμοι που δεν θα πρέπει να παραβιάζονται χάριν του «θεάματος» (λ.χ. η φωτογράφηση των εκδιδόμενων γυναικών αποτελεί πρόκληση και θα πρέπει να αποφεύγεται). Παρά ταύτα, η περιοχή βρίθει από επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον συγκεκριμένο τομέα, όπως καταστήματα με είδη σεξ (sex shops), θέατρα αντίστοιχου περιεχομένου κ.ο.κ, που σε συνδυασμό με τα διάσημα κόφι-σοπς (coffeeshops) και, παρά την ανοχή των ολλανδικών νόμων (gedoogbeleid), αποτελούν συχνά εστίες παραβατικότητας ή και εγκληματικότητας. Από το 2007 μπήκε σε εφαρμογή το Σχέδιο 1012 (Ηet Coalitieproject 1012), για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την οικονομική αναβάθμιση της περιοχής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Μια πόλη χτισμένη πάνω σε κανάλια. Δρόμοι με πανύψηλα δέντρα, σπίτια με κουκλίστικες προσόψεις και μια νυχτερινή ζωή που θα την ζήλευαν πολλές πρωτεύουσες της Ευρώπης. Το Άμστερνταμ τα συνδυάζει όλα, μουσεία, εξοχές, πολιτιστικές εκδηλώσεις, ρομαντικές βόλτες. Όποιος κι αν είναι ο λόγος μιας σύντομης απόδρασης από την καθημερινότητα, στο Άμστερνταμ σίγουρα θα βρείτε αυτό που ζητάτε. Ένα ταξίδι που σίγουρα θα κάνετε πολλές φορές στη ζωή σας.

 

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Πτήσεις με KLM DUTCH AIRLINES
Αθήνα – Άμστερνταμ  – Αθήνα

Διαμονή στο ΚΕΝΤΡΙΚΟΤΑΤΟ επιλεγμένο ξενοδοχείο NH AMSTERDAM CENTRE 4* με πρωινό μπουφέ καθημερινά

 • Ξενάγηση στο Άμστερνταμ όπου θα δούμε πανοραμικά τον μύλο του Ρέμπραντ, το εντυπωσιακό στάδιο Αρένα, τα βασιλικά ανάκτορα, το εντυπωσιακό κτίριο του πλωτού σιδηροδρομικού σταθμού κ.ά.
 • Επίσκεψη σε βιοτεχνία κοπής διαμαντιών στο Άμστερνταμ
 • Εκδρομή στα παραδοσιακά χωριά Zaanse Schans & Βόλενταμ
 • Επισκέψεις σε φάμπρικα ξυλοπάπουτσων και σε παραδοσιακό τυροκομείο
 • Δυνατότητα επίσκεψης
 • Έμπειρος τοπικός ελληνόφωνος συνοδός/ ξεναγόςContact Info

Palmos Travel In Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΆΛΙΜΟΣ

Tel.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

Fax: +30 210 9802033

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 17:00

ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΛΕΙΣΤΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ