menu
+30 210 9889421
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑ 7ημ (Ρ2)

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑ 7ημ (Ρ2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 23,29/12 Αιξ αν Προβάνς, Αβινιόν, Λε Μπω-ντε-Προβάνς, Αρλ, Εθνικό Πάρκο Καμάργκ Καρκασόν, Αλμπί, Λυών, Περούζ

ΑΠΟ 795€

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 23,29/12 Αιξ αν Προβάνς, Αβινιόν, Λε Μπω-ντε-Προβάνς, Αρλ, Εθνικό Πάρκο Καμάργκ Καρκασόν, Αλμπί, Λυών, Περούζ

Οι πιο όμορφες γωνιές της Νοτιοδυτικής Γαλλίας

Αιξ αν Προβάνς, Αβινιόν, Λε Μπω-ντε-Προβάνς, Αρλ, Εθνικό Πάρκο Καμάργκ Καρκασόν, Αλμπί, Λυών, Περούζ

Ένα μοναδικό σε ενδιαφέροντα και εντυπώσεις ταξίδι, ιδιαίτερα προσεγμένο και σχεδιασμένο σε άγνωστες περιοχές της Νοτιοδυτικής Γαλλίας, σε καστροπολιτείες και μεσαιωνικά χωριά με πλούσια πολιτιστικά και ιστορικά στοιχεία και σε παγκοσμίως γνωστούς γαστρονομικούς παραδείσους!!!

  • Ø Απ΄ ευθείας πτήσεις με AEGEAN AIRLINES
  • Ø Περιήγηση στην μαγευτική Αιξ αν Προβάνς, την γενέτειρα του ζωγράφου Πωλ Σεζάν
  • Ø Δύο διανυκτερεύσεις και ξενάγηση στην αριστοκρατική Αβινιόν, που υπήρξε παπική έδρα

κατά τον 14ο αιώνα

  • Ø Επίσκεψη στην πανέμορφη Αρλ, στην οποία έζησε ο Βαν Γκονγκ και δημιούργησε μεγάλο

μέρος του έργου του

  • Ø Επίσκεψη στο Λε Μπω-ντε-Προβάνς, ένα από τα "must-sees" στο τουριστικό μονοπάτι της

Προβηγκίας, καθώς και στο "υπαίθριο μουσείο μεσαιωνικής εποχής" το Περούζ, που

θεωρούνται από τα πιο όμορφα χωριά της Γαλλίας ("Plus Beaux Villages de France")

  • Ø Περιήγηση στους υδροβιότοπους του Εθνικού Πάρκου Καμάργκ με τα ξακουστά άσπρα άλογα
  • Ø Δύο διανυκτερεύσεις και ξενάγηση στην παραμυθένια καστροπολιτεία Καρκασόν, από τις

λίγες μεσαιωνικές πόλεις που διατηρούν την αυθεντική τους οχύρωση

  • Ø Περιήγηση στην μαγευτική πόλη Αλμπί, γενέτειρα του ζωγράφου Ανρί ντε Τουλούζ-Λωτρέκ
  • Ø Μία ή δύο διανυκτερεύσεις και ξενάγηση στην Λυών, ένας γαστρονομικός παράδεισος με

τεράστιο ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον

  • Ø Εμπειρότατος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

1η μέρα: Αθήνα - Μασσαλία - Αιξ αν Προβάνς, Περιήγηση - Αβινιόν

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μασσαλία. Φθάνοντας θα αναχωρήσουμε για την γενέτειρα του μεγάλου ζωγράφου Πωλ Σεζάν, την μαγευτική Αιξ αν Προβάνς (Aix-en-Provence), που βρίσκεται στην καρδιά της Προβηγκίας, με τις θερμές ιαματικές της πηγές, το γραφικό ιστορικό της κέντρο με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα πολλά σιντριβάνια, τα επιβλητικά κτίρια και τον Καθεδρικό ναό του Σωτήρα. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην πόλη θα δούμε μεταξύ άλλων το κεντρικό σιντριβάνι της Ροτόντας, το Δημαρχείο, τον πύργο-ρολόι και θα περπατήσουμε σε έναν από τους ωραιότερους δρόμους της Ευρώπης, την οδό Μιραμπό, όπου βρίσκεται η διάσημη για τους εξέχοντες πελάτες της brasserie "Deux Garçons" του 1792 (Πωλ Σεζάν, Εμίλ Ζολά, Έρνεστ Χέμινγουεϊ κ.ά.). Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την αριστοκρατική Αβινιόν (Avignon), που διαρρέεται από τον ποταμό Ροδανό και υπήρξε παπική έδρα κατά τον 14ο αιώνα (1309-1377) - επί 68 συνεχή έτη επτά πάπες γαλλικής καταγωγής είχαν εδώ την έδρα τους, γεγονός που συνετέλεσε στην ανάπτυξη της πόλης. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο NOVOTEL AVIGNON CENTRE 4* ( www.accor.com). Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Αβινιόν, Περιήγηση

Σήμερα το πρωί θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τα επιβλητικά τείχη και τα στενά δρομάκια, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το γοτθικού ρυθμού μεγαλειώδες παπικό ανάκτορο του 14ου αιώνα που δεσπόζει στην κορυφή της πόλης, τον Καθεδρικό ναό της Παναγίας με το επίχρυσο άγαλμα, την πλατεία του Ρολογιού (Place de l’ Horloge) με τον γοτθικό πύργο, το Δημαρχείο και την περίφημη γέφυρα Σαιν Μπενεζέ (Saint Benezet ή γέφυρα της Αβινιόν) πάνω από τον Ροδανό, το σήμα κατατεθέν της πόλης, που αναφέρεται στο γνωστό γαλλικό παιδικό τραγούδι: "Sur le Pont d'Avignon, on y danse, on y danse, sur le pont d'Avignon, on y danse tous en rond...". Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε την ρομαντική αυτή πόλη, που διατηρεί ακέραια την αίγλη του αλλοτινού της μεγαλείου, να ανακαλύψετε τους θησαυρούς των παλαιοπωλείων της, να επισκεφθείτε κάποιο από τα αμέτρητα καφέ και μπιστρό και να δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ στον επονομαζόμενο "γαστρονομικό παράδεισο της Γαλλίας".

3η μέρα: Αβινιόν - Λε Μπω-ντε-Προβάνς - Αρλ - Εθνικό Πάρκο Καμάργκ - Καρκασόν

Πρωινή αναχώρηση για το Λε Μπω-ντε-Προβάνς (Les Baux-de-Provence), που θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Γαλλίας ("Plus Beaux Villages de France"). Βρίσκεται σε ένα βραχώδες οροπέδιο ύψους 245 μέτρων, που στεφανώνεται από ένα ερειπωμένο κάστρο. Αυτό το υπέροχο πέτρινο φρούριο είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα "must-sees" στο τουριστικό μονοπάτι της Προβηγκίας! Η πολιτιστική του κληρονομιά είναι εξαιρετικά πλούσια, με 22 αρχιτεκτονικούς θησαυρούς που χαρακτηρίζονται ως "Ιστορικά Μνημεία" και οι περίπου 400 μόνιμοι κάτοικοί του πρέπει να έχουν την εντύπωση ότι ζουν σε ένα ζωντανό μουσείο! Περπατώντας θα δούμε τα προσεκτικά ανακαινισμένα σπίτια του χωριού, τις γκαλερί και τα καταστήματα με προϊόντα και αναμνηστικά της Προβηγκίας. Επόμενος σταθμός του σημερινού μας οδοιπορικού θα είναι στην  την πανέμορφη Αρλ, στην οποία θα δούμε το Ρωμαϊκό Θέατρο, το μεγάλο Αμφιθέατρο, τον ρομανικό Καθεδρικό ναό του Αγίου Τροφίμου και το μουσείο του Βαν Γκονγκ, ο οποίος προτίμησε το φως της Προβηγκίας από την ομίχλη της Ολλανδίας, έζησε εδώ για περίπου 16 μήνες και δημιούργησε ένα μεγάλο μέρος του έργου του. Διασχίζοντας στη συνέχεια τους υδροβιότοπους του Εθνικού Πάρκου Καμάργκ (Camargue) στο Δέλτα του ποταμού Ροδανού, όπου βρίσκουν καταφύγιο εκατοντάδες είδη πουλιών και κυρίως τα ξακουστά άσπρα άλογα, θα καταλήξουμε στην εκπληκτική και άκρως ενδιαφέρουσα καστροπολιτεία Καρκασόν (Carcassonne). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο LE DON JON 4* ή στο DE LA CITE 5* (www.cite-hotels.com). Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Καρκασόν, Περιήγηση

Η Καρκασόν είναι μια παραμυθένια πόλη με πλούσια ιστορία, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και από τις λίγες οχυρωμένες μεσαιωνικές πόλεις, που διατηρούν την αυθεντική οχύρωση και το παλαιό μεσαιωνικό τους κέντρο. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας περιήγησης θα επισκεφθούμε την Ακρόπολη, την παλιά πόλη με το Κάστρο του 12ου αιώνα, που έχει επανειλημμένα επιλεγεί ως φυσικό σκηνικό για το γύρισμα ταινιών εποχής, όπως ο Ρομπέν των Δασών. Θα περπατήσουμε στα στενά λιθόστρωτα γραφικά σοκάκια που θυμίζουν γαλατικό χωριό, θα δούμε τα ιδιότυπης αρχιτεκτονικής σπίτια με τους πυργίσκους, καθώς και τον Καθεδρικό ναό του Σαιν Ναζέρ με τα υπέροχα βιτρώ και το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό όργανο της Γαλλίας. Θα συνεχίσουμε με την Κάτω Πόλη, που αποτελεί την νεώτερη επέκταση και διασχίζεται από το Κανάλι της Μεσημβρίας (Le Canal du Midi), τον μήκους 240 χιλιομέτρων υδάτινο δίαυλο, που ενώνει τη Μεσόγειο με τον Ατλαντικό μέσω του ποταμού Γαρούνα (Garonne), ένα τεχνολογικό επίτευγμα του 17ου αιώνα, ένα μεγαλειώδες έργο της υδρομηχανικής. Η Καρκασόν είναι μια πόλη περήφανη για την αυθεντικότητα της γαστρονομίας της. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το περίφημο φουά γκρα ή το παραδοσιακό πιάτο κασουλέ με φασόλια, λουκάνικο και πάπια - ένας παράξενος, αλλά νοστιμότατος συνδυασμός - καθώς και κάποιο από τα εκπληκτικά κρασιά της περιοχής.

4η μέρα: Καρκασόν - Αλμπί - Λυών

Πρωινή αναχώρηση για την μαγευτική επισκοπική πόλη Αλμπί (Albi), γενέτειρα του αριστοκράτη ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Ανρί ντε Τουλούζ-Λωτρέκ, που θα μας μεταφέρει στην belle époque, εποχή του τέλους του 19ου αιώνα. Μετά την επίσκεψή μας θα συνεχίσουμε για την Λυών, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, με την δισχιλιετή ιστορική της κληρονομιά. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο NOVOTEL LYON CONFLUENCE 4* (www.accor.com).

Σήμερα η Λυών είναι μια πόλη με τεράστιο πολιτιστικό ενδιαφέρον, με πληθώρα μουσείων και γκαλερί, αλλά και ένας γαστρονομικός παράδεισος - θεωρείται ότι έχει την υψηλότερη αναλογία εστιατορίων ανά κάτοικο σε ολόκληρη τη Γαλλία, όχι μόνον άφθονα εστιατόρια αυθεντικής γαλλικής κουζίνας βραβευμένα με αστέρια Michelin, αλλά και δεκάδες αυθεντικά bouchons, τα περίφημα ταβερνάκια-μπιστρό. Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στην πόλη μην παραλείψετε να γευματίσετε σε ένα από τα εστιατόρια του κορυφαίου σεφ της γαλλικής γαστρονομίας Πωλ Μποκιούζ (Paul Bocuse, 1926-2018), την οποία εκπροσώπησε επί δεκαετίες σε ολόκληρο τον κόσμο. O επονομαζόμενος "πάπας" της γαλλικής γαστρονομίας με τον αριθμό-ρεκόρ των τριών αστεριών Michelin στο βιογραφικό του, διετέλεσε και προσωπικός μάγειρας του Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν.

6η μέρα: Λυών, Περιήγηση

Η Λυών βρίσκεται στην συμβολή των ποταμών Ροδανού και Σον, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Γαλλίας, σε ίση περίπου απόσταση από το Παρίσι και τη Μασσαλία. Η κεντρική γεωγραφική της θέση και οι μικρές αποστάσεις από την Γερμανία, την Ελβετία και την Ιταλία, της προδίδουν εξ άλλου μια ιδιαίτερα σημαντική γεωστρατηγική σημασία. Στην δυτική πλευρά της πόλης κυριαρχούν ο λόφος της Φουρβιέρ, γνωστός ως και "λόφος που προσεύχεται" χάρη στην ύπαρξη της βασιλικής Νοτρ Νταμ ντε Φουρβιέρ - που η κατασκευή της ξεκίνησε το 1872 και αφιερώθηκε στην Παναγία που έσωσε την πόλη από τους Πρώσους - και ο λόφος της Κρουά-Ρους, γνωστός και ως ο "λόφος που εργάζεται", χάρη στις παραδοσιακές βιοτεχνίες μεταξωτών υφασμάτων. Στους πρόποδες των δύο λόφων βρίσκεται το μεσαιωνικό τμήμα της πόλης, γνωστό ως Vieux Lyon (η Παλιά Λυών), που χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη στενών περασμάτων - των τραμπούλ (traboules) - τα οποία επιτρέπουν την διάβαση από τον ένα δρόμο στον άλλον, μέσα από τις αυλές των σπιτιών. Το τμήμα αυτό της πόλης έχει χαρακτηριστεί "ιστορική κληρονομιά" της UNESCO. Στα ανατολικά των δύο λόφων, ανάμεσα στους δύο ποταμούς λίγο πριν την συμβολή τους, βρίσκεται το κέντρο της πόλης. Έχει την ονομασία presq'île (σχεδόν νησί), λόγω του ότι μοιάζει με χερσόνησο. Εδώ βρίσκεται η περίφημη πλατεία Μπελκούρ με το άγαλμα του Λουδοβίκου ΙΔ' στο κέντρο της και λίγο πιο κάτω, στην Place des Terreaux, το εκπληκτικό σιντριβάνι του Μπαρτόλντι, δημιουργού του Αγάλματος της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη. Αυτά και άλλα πολλά θα δούμε κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης στην πόλη.

Στον ελεύθερό σας χρόνο μπορείτε να επισκεφθείτε το πολυθεματικό μουσείο Confluences στην ομώνυμη συνοικία, που βρίσκεται στο σημείο συνάντησης των δύο ποταμών της πόλης, του Ροδανού και του Σον, ενώ στο Institut Lumière μπορείτε να μάθετε την ιστορία των αδελφών Ογκύστ και Λουί Λυμιέρ, που το 1895 έκαναν την πρώτη δημόσια προβολή ταινίας "Έξοδος από το εργοστάσιο Λυμιέρ", σηματοδοτώντας την έναρξη του κινηματογράφου.

7η μέρα: Λυών -  Περούζ - Λυών - Αθήνα

Πρωινή αναχώρηση για την κοντινή καστροπολιτεία Περούζ (Pérouges, 40 χιλιόμετρα από τη Λυών), που θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Γαλλίας ("Plus Beaux Villages de France"). Μοιάζει με υπαίθριο μουσείο μεσαιωνικής εποχής και για τον λόγο αυτόν αποτέλεσε σκηνικό πολλών κινηματογραφικών ταινιών. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια, να δούμε τα πέτρινα κτίρια και τις όμορφες πλατείες, να απολαύσουμε ένα ζεστό ρόφημα ή και να γευματίσουμε σε κάποιο από τα παραδοσιακά εστιατόρια. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο και θα επιβιβαστούμε στην πτήση για την Αθήνα.

Σημειώσεις: •Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα Στο εξαήμερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνεται η εκδρομή στην Περούζ  Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Αναχωρήσεις: 23 Δεκεμβρίου   ~ 7 μέρες

29 Δεκεμβρίου   ~ 6 μέρες

Τιμή κατ΄ άτομο

Έως 30/11

23/12

7 μέρες

29/12

6 μέρες

Δίκλινο

895

795

3ο άτομο έως 12 ετών

795

695

Μονόκλινο

1195

1145

Τιμή κατ΄ άτομο

από 1/12

23/12

7 μέρες

29/12

6 μέρες

Δίκλινο

945

845

3ο άτομο έως 12 ετών

845

745

Μονόκλινο

1295

1245


Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, parking, φόροι πόλεων: € 295

Για όσους επιθυμούν διαμονή στο ξενοδοχείο DE LA CITE MGallery Collection 5* στην Καρκασόν υπάρχει επιβάρυνση € 50 κατ΄ άτομο για τα Χριστούγεννα και € 135 κατ΄ άτομο για την Πρωτοχρονιά

Επιβάρυνση από Θεσσαλονίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με την AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)

Περιλαμβάνονται

v Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με AEGEAN AIRLINES ΑΘΗΝΑ-ΜΑΣΣΑΛΙΑ, ΛΥΩΝ-ΑΘΗΝΑ & ΑΘΗΝΑ-ΛΥΩΝ, ΜΑΣΣΑΛΙΑ-ΑΘΗΝΑ

v Πέντε ή πέντε διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*

v Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά

v Μεταφορές, επισκέψεις, ξεναγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

v Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

v Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική έως 75 ετών

v Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται: •Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, επισκεπτόμενους χώρους Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

 

Πτήσεις Προγράμματος

A3

23/12

ΑΘΗΝΑ

ΜΑΣΣΑΛΙΑ

A3 694   14:00 - 15:50

29/12

ΛΥΩΝ

ΑΘΗΝΑ

A3 647   17:15 - 20:55

A3

29/12

ΑΘΗΝΑ

ΛΥΩΝ

A3 646   14:30 - 16:30

03/01

ΜΑΣΣΑΛΙΑ

ΑΘΗΝΑ

A3 695   16:35 - 20:15

v

ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

1. ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Για το διάστημα 28/02/2021-28/02/2022, με το ασφαλιστήριο Ταξιδιωτικής ασφάλισης της ERGOINTERAMERICAN, ισχύουν τα εξής:

ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ

1. Απώλεια Ζωής από ατύχημα έως 40.000€

2. Μόνιμη ολική ανικανότητα από ατύχημα έως 10.000€ & Μόνιμη μερική ανικανότητα από ατύχημα % X έως 10.000€.

3. Ιατροφαρμακευτικές εξωνοσοκομειακές δαπάνες από ατύχημα ή οξεία ασθένεια έως 8.000€.

4. Νοσοκομειακά έξοδα από ατύχημα ή οξεία ασθένεια έως 14.000€.

5α. Έξοδα αποστολής φαρμάκων έως 500€ σε περίπτωση που δεν μπορεί να τα προμηθευτεί τοπικά.

5β. Βοήθημα σε περίπτωση απώλειας διαβατηρίου ή ταυτότητας στο εξωτερικό έως 600€.

6. Έξοδα επαναπατρισμού συνεπεία τραυματισμού, οξείας ασθένειας, έως 10.000€. Καλύπτονται και τα έξοδα έως Β΄ βαθμού συγγένειας (έως ένα άτομο) αν απαιτηθεί.

7. Επιστροφή προκαταβολής σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής στην οργανωμένη εκδρομή με Group, λόγω τραυματισμού, οξείας ασθένειας, νόσηση από COVID, θανάτου του ταξιδιώτη ή ατόμου έως Β΄ βαθμού συγγένειας, εφόσον υπάρχει εισαγωγή σε ιδιωτική Κλινική ή Δημόσιο Νοσοκομείο έως 1500€ (Εξαιρούνται αποζημιώσεις με βεβαιώσεις από ιδιώτες Γιατρούς).

8. Έξοδα επίσπευσης ταξιδιού ή ακύρωσης έως 5.000€ στην περίπτωση που κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προκύψει σοβαρό πρόβλημα υγείας ή θανάτου σε μέλη οικογένειας (τέκνα, γονείς, σύζυγοι, αδέλφια) στην Ελλάδα ή πυρκαγιάς σε κατοικία ή επαγγελματική στέγη.

9. Ημερήσιο νοσοκομειακό επίδομα από οξεία ασθένεια ή ατύχημα (έως 30 ημέρες) κατ’ άτομο 100€.

10. Έξοδα Α΄ ανάγκης διατροφής-διαμονής-μεταφοράς λόγω καθυστέρησης άφιξης των αποσκευών άνω των 4 ωρών έως 500€.

11. Απώλεια Αποσκευών από δημόσιο μεταφορικό μέσο.

Α. Ανά αποσκευή / ταξιδιώτη έως 700€.

Β. Ανά οικογένεια έως 1.000€.

12. Έξοδα ξενοδοχείου λόγω καραντίνας έως 1500€.

13. Έξοδα για νομική υποστήριξη έως 3.000€.

14. Έξοδα λόγω καθυστέρησης της πτήσης (πάνω από 4 ώρες έως 100€ / πάνω από 24 ώρες έως 450€).

15. Μεταφορά σωρού ανά ταξιδιώτη έως 8.500€.

16. Προσωπική Αστική Ευθύνη Ταξιδιώτη Σωματικές Βλάβες / Υλικές Ζημίες / Ομαδικό Ατύχημα έως 10.000€ / 10.000€ / 10.000€.

** Για ταξίδια αξίας 1501 € και άνω καθώς και τα ατομικά ταξίδια υπάρχει ειδικός τιμοκατάλογος, με τις χρεώσεις και αναλυτικά τις παροχές.

2. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

1α. Καλύπτονται άτομα που δεν έχουν υπερβεί το 75ο έτος της ηλικίας.

1β. Για ηλικίες άνω των 75 ετών ισχύουν τα εξής:

- Έξοδα επαναπατρισμού μόνον από ατύχημα ή θάνατο.

- Απώλεια αποσκευών.

- Προσωπική Αστική Ευθύνη ταξιδιώτη.

- Έξοδα Α΄ ανάγκης λόγω καθυστέρησης άφιξης των αποσκευών άνω των 4 ωρών.

- Έξοδα επίσπευσης ταξιδιού ή ακύρωση αν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προκύψει σοβαρό πρόβλημα υγείας σε μέλη της οικογένειάς του στην Ελλάδα.

- Επιστροφή προκαταβολής (ακυρωτικές δαπάνες) σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής στην εκδρομή λόγω θανάτου ή σοβαρού συμβάντος σε Β΄ βαθμού συγγένεια. Η εξαίρεση θα υφίσταται για οποιοδήποτε συμβάν αφορά τον ίδιο.

- Θάνατος από ατύχημα.

- Μόνιμη Ολική ανικανότητα από ατύχημα.

- Μόνιμη μερική ανικανότητα από ατύχημα % επί του ασφαλισμένου κεφαλαίου ανά άτομο.

2. Οξεία ασθένεια θεωρείται κάθε αρρώστια ή πάθηση που δεν οφείλεται σε ατύχημα και που δεν προϋπήρχε και εμφανίστηκε στη διάρκεια του ταξιδιού.

3. Η παροχή επιστροφής της προκαταβολής δίδεται ή με την προσκόμιση νοσοκομειακών παραστατικών ή, εφόσον δεν υπάρχει νοσοκομειακή περίθαλψη, βεβαίωση από τον ιατρό της εταιρίας.

4. Για τις παροχές εξωνοσοκομειακών & νοσοκομειακών δαπανών καθώς και των εξόδων επαναπατρισμού απαιτούνται πρωτότυπα παραστατικά.

5. Καλύπτονται κατ’ εξαίρεση απαιτήσεις από Τρομοκρατικές ενέργειες μόνο για τα νοσοκομειακά-εξωνοσοκομειακά έξοδα και επαναπατρισμό.

6. Ως προϋποθέσεις για την αποζημίωση από αίτια σοβαρού τραυματισμού ή ασθένειας, ορίζονται οι κάτωθι εναλλακτικά περιπτώσεις:

- Νοσηλεία σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Νοσοκομείο κατ’ ελάχιστο για μία διανυκτέρευση.

- One Day Clinic-One Day Surgery - Αυθημερόν νοσηλεία για επεμβάσεις-αποθεραπεία σε ιδιωτική κλινική & κρατικό νοσοκομείο.

- Παροχή πρώτων βοηθειών για κατάγματα και σοβαρούς τραυματισμούς σε εξωτερικά ιατρεία ιδιωτικής κλινικής ή κρατικού νοσοκομείου.

- Η Νοσηλεία ή One Day Clinic θεραπεία, ή παροχή πρώτων βοηθειών θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί από την 30η μέρα της προγραμματισμένης αναχώρησης έως την ημέρα αναχώρησης.

- Εξαιρούνται της δυνατότητας αποζημιώσεως, απαιτήσεις με γνωματεύσεις-βεβαιώσεις από ιδιώτη ιατρό.

7. Για την αντιμετώπιση περίπτωσης ασθένειας κατά τη διάρκεια ταξιδιού εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνιστούμε στους ταξιδιώτες να έρθουν σε επαφή με τον ασφαλιστικό τους φορέα για την έκδοση της "Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας", η οποία ωστόσο είναι προαιρετική.

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα στους ταξιδιώτες μια προαιρετική ασφάλιση με τις καλύψεις και τα ποσά που επιθυμούν, για ασφάλιση ζωής, ατυχημάτων, αποσκευών κτλ., δεδομένου ότι οι διεθνείς συμβάσεις περιορίζουν τις ευθύνες των μεταφορέων, την οποία μπορούν να αγοράσουν και από τα γραφεία μας με κόστος ειδικά διαμορφωμένο για αυτούς.


Contact Info

Palmos Travel In Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΆΛΙΜΟΣ

Tel.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

Fax: +30 210 9802033

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 17:00

ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΛΕΙΣΤΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ