menu
+30 210 9889421
ΣΙΦΝΟΣ 3ημ (P19)

ΣΙΦΝΟΣ 3ημ (P19)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓ.ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ: 11/06 ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

ΑΠΟ 295 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓ.ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ: 11/06 ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

Σίφνος

από τους αγγειοπλάστες, στον Τσελεμεντέ & στο NUS!

Ένα νοικοκυρεμένο νησί με ποικίλες ομορφιές, πολιτισμό 5 χιλιάδων ετών, αστική και λαϊκή αρχιτεκτονική, παράδοση στην αγγειοπλαστική, άνυδρα προϊόντα, πατρίδα του Τσελεμεντέ του μάγειρα που άλλαξε το Status Quo της ελληνικής κουζίνας.

Μέσα σε τρεις μέρες θα γυρίσουμε το νησί απ’ άκρου εις άκρη και θα γνωρίσουμε σημαντικούς παραγωγούς και προϊόντα τους που θα δοκιμάσουμε μαγειρεμένα με παραδοσιακό ή δημιουργικό τρόπο.

Συνοδεύει ο Τίμος Πετρίδης!

 

1η μέρα: Πειραιάς - Σίφνος - Καμάρες - Απολλωνία - Αρτεμώνας

Συνάντηση στο λιμάνι του Πειραιά και επιβίβαση στο πλοίο που θα μας μεταφέρει στη Σίφνο. Άφιξη στις Καμάρες και επίσκεψη στο Τυροκομείο Σπηλιά, όπου ο κος Γιάννης Καλογήρου θα μας “ξεναγήσει” σε ιδιαίτερες γεύσεις όπως η ονομαστή γυλωμένη μανούρα, η χλωρομανούρα, η μυζήθρα. Θα ακολουθήσει μικρή γευστική δοκιμή. Οι Καμάρες όμως έχουν και ένα γραφικό κολπίσκο με ήρεμα νερά, όπου μπορούμε να κάνουμε το πρώτο μας μπάνιο στο νησί. Συνεχίζουμε για την Απολλωνία, την πρωτεύουσα, μέσω της κοιλάδας του χειμάρρου Λιβαδάς, θαυμάζοντας το “λεπτό νταντελένιο εργόχειρο από ξερολιθιές” κατά το ζωγράφο Π. Τέτση. Επίσκεψη στον καταπληκτικό οικισμό του Κάστρου, που διατηρεί ανέπαφη τη μεσαιωνική οχυρωματική δομή και ατμόσφαιρα και που κατοικείται αδιάλειπτα από το 2000 π.Χ. και είναι ολόκληρο ένα ανοιχτό μουσείο! Επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο, καθώς και σε κάποιες από τις 30 εκκλησίες, όλες του 16ου και 17ου αιώνα. Αφού περιπλανηθούμε στα εσωτερικά γραφικά δρομάκια, θα πάρουμε το περιφερειακό πλακόστρωτο μονοπάτι με την υπέροχη θέα και το εκκλησάκι της Εφταμάρτυρος. Ανάπαυλα για καφέ στο “εξωτικό” μπαρ του “τρελού” για να θαυμάσουμε τη θέα μέχρι το σύμπλεγμα των νησιών της Πάρου στο βάθος! Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας στον Αρτεμώνα και μετά πεζή μετάβαση στην πλατεία όπου μας περιμένει παραδοσιακό γεύμα με τοπικά προϊόντα και συνταγές στο μεζεδοπωλείο Μαργαρίτα. Απόγευμα και βράδυ ελεύθερο για βόλτα στον Αρτεμώνα και την Απολλωνία.

2η μέρα: Αγία Άννα - Αρτεμώνας - Απολλωνία - Αρχαία Ακρόπολη Αγίου Ανδρέα - Βαθύ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Αγία Άννα στο βόρειο άκρο του οικισμού. Θα μάθουμε για τα μυστικά της αγγειοπλαστικής αλλά και της παραγωγής λαδιού με παραδοσιακό τρόπο στο αγγειοπλαστείο και το παλιό ελαιουργείο του Λεμπέση. Συνεχίζουμε πεζή διασχίζοντας τον οικισμό του Αρτεμώνα, κάνοντας στάσεις για να δούμε παλιές εκκλησίες, να θαυμάσουμε νεοκλασικά αρχοντικά και λουλουδιασμένες αυλές. Δεν θα παραλείψουμε το εργαστήριο αμυγδαλωτών Θεοδώρου για μια μικρή πρόγευση πριν τη μετάβαση μας με το πούλμαν στο περίφημο ζαχαροπλαστείο Γεροντόπουλου στην Απολλωνία για επίδειξη τεχνικής της επιχείρησης και μικρή γευστική δοκιμή στα καλούδια της. Συνεχίζουμε για το Κτήμα Ναρλής όπου ο ιδιοκτήτης κος Νίκος θα μας μιλήσει για τις ξερικές καλλιέργειες ντόπιων ποικιλιών οπωροκηπευτικών και θα μας τρατάρει ένα σνακ από την παραδοσιακή ρεβυθάδα μαγειρεμένη ολονυχτίς στον ξυλόφουρνο. Μετάβαση στην αρχαία Ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα για ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο με την Μυκηναϊκής εποχής οχύρωση, στο μουσείο και στην ομώνυμη εκκλησία του 1701. Από εκεί ψηλά θα θαυμάσουμε τη θέα των οικισμών αλλά και του απέραντου γαλάζιου. Επόμενος σταθμός μας το λιμάνι στο Βαθύ όπου προπολεμικά λειτουργούσαν δέκα αγγειοπλαστεία και εξάγονταν τα περίφημα Σιφνέικα τσικάλια. Χρόνος για μπάνιο και φαγητό στην ταβέρνα Τσικάλι του πολυπράγμονα Νίκου Φραντζέσκαρου (κτηνοτρόφος, τυροκόμος, μάγειρας, εστιάτορας). Επιστρέφουμε στη βάση μας. Το απόγευμα και το βράδυ ελεύθερο.

3η μέρα: Χερρόνησος - Εξάμπελα - ψαροχώρι Φάρου - Μονή Χρυσοπηγής - Πλατύς Γιαλός - Πειραιάς

Μετά το πρωινό, μετάβαση στο βορειότερο άκρο του νησιού, το γραφικό ψαροχώρι της Χερρονήσου για να γνωρίσουμε τον αγγειοπλάστη φιλόσοφο, άξιο απόγονο του Πυθαγόρα, Κωνσταντίνο Δεναξά που στα 80+ χρόνια του σχεδιάζει και κατασκευάζει ευρεσιτεχνίες και δηλώνει ότι κινητήριος δύναμη στη ζωή είναι οι γυναίκες! Μετά θα πάμε με τα πόδια για καφεδάκι στη θάλασσα. Επιστρέφοντας προς τον νότο θα περπατήσουμε στο πιο όμορφο χωριό του νησιού τα Εξάμπελα για να αποτίσουμε φόρο τιμής στο γνήσιο τέκνο του, Νίκο Τσελεμεντέ. Στο γραφικό ψαροχώρι του Φάρου οι πιο τολμηροί θα περπατήσουν μέχρι την παραλία Αποκοφτού  κατά μήκος ενός υπέροχου πλακόστρωτου μονοπατιού, που περνάει ανάμεσα από τα ερείπια των γραφείων των παλιών μεταλλείων. Αφού επισκεφτούμε την εκκλησία Χρυσοπηγή - σήμα κατατεθέν του νησιού και ένα από τα “σημεία απείρου κάλλους” της Σίφνου, θα συνεχίσουμε για τον Πλατύ Γιαλό. Η μεγαλύτερη παραλία της Σίφνου θα μας προσφέρει ένα τελευταίο υπέροχο μπάνιο και ένα τελευταίο Gourmet γεύμα στο NUS του Γιώργου Ναρλή, γιού του παραγωγού. Αργότερα μετάβαση στις Καμάρες για επιβίβαση στο πλοίο της επιστροφής στον Πειραιά.

 

Περιλαμβάνονται:

• Εισιτήρια πλοίου σε οικονομικής θέσης Πειραιάς-Σίφνος-Πειραιάς

• Μεταφορές - εκδρομές ως πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πούλμαν

• Διαμονή στο ARTEMON HOTEL 3*

• Πρόγευμα στο ξενοδοχείο καθημερινά

• Γευσιγνωσία στο ζαχαροπλαστείο και στο Κτήμα

• Αρχηγός / Συνοδός

• Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών

• Φ.Π.Α.

 

Από Πειραιά με SeaJets

11/6 Πειραιάς - Σίφνος  Champion Jet2          08:00 - 10:30

13/6 Σίφνος - Πειραιάς  Super Jet                    18:10 - 20:40

 

Τιμή κατ’ άτομο οργανωμένο με πλοίο από Πειραιά, με πρωϊνό καθημερινά

ARTEMON HOTEL 3*

3 μέρες

11 - 13 Ιουνίου

Δίκλινο

295

Μονόκλινο

405

Δεν περιλαμβάνονται: • O φόρος διαμονής € 1,5 ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση • Εισιτήρια εισόδων σε Μουσεία.

Contact Info

Palmos Travel In Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Tel.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

Fax: +30 210 9802033

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

 

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ