menu
+30 210 9889421
ΧΙΟΣ 4ημ (P2)

ΧΙΟΣ 4ημ (P2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 21/07 ΜΕ GROUP ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

ΑΠΟ 403 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 21/07 ΜΕ GROUP ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

XΙΟΣ
Μεθυστικό άρωμα μαστίχας..Κάστρα και ευωδιές..Χιώτικο θαλασσινό καπετανάτο!

Χίος ευωδιαστή, Χίος μεσαιωνική, Χίος κοσμοπολίτικη και ευλογημένη... Ξακουστή για την καραβοσύνη της, για το σπάνιο δάκρυ του μαστιχόδεντρου, για τη λαϊκή της παράδοση και τα καστροχώρια της η Χίος είναι γεμάτη από μικρά και μεγάλα θαύματα, από χρώματα και εικόνες, όλα διυλισμένα μέσα από τις μυρωδιές της μαστίχας και της θάλασσας.

1η ημέρα: Αθήνα – Χίος – Μύλοι – Δασκαλόπετρα – Κάστρο – Βιβλιοθήκη Κοραή - Μητρόπολη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Χίο, την πατρίδα της ευωδιαστής μαστίχας και κατά μία εκδοχή πατρίδα του Ομήρου. Ξεκινάμε την εκδρομή μας προς τους Μύλους, στα Ταμπάκικα (παλαιά βιομηχανική ζώνη), όπου σήμερα δεσπόζουν 4 αποκατεστημένοι ανεμόμυλοι. Οι ανεμόμυλοι αυτοί μαζί με άλλους που υπήρχαν στην ίδια περιοχή εξυπηρετούσαν τις ανάγκες των γειτονικών βυρσοδεψείων, των εργαστηρίων στα οποία γινόταν κατεργασία δερμάτων. Θα έχουμε χρόνο για φωτογραφίες και στην συνέχεια αναχώρηση για να επισκεφτούμε την Δασκαλόπετρα και την Πέτρα του Ομήρου. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Κάστρο, στη Βιβλιοθήκη του Κοραή και στη Μητρόπολη. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και καφέ. Αργότερα μετάβαση στο ξενοδοχείο μας CHIOS CHANDRIS 4* και το βράδυ δείπνο.

2η ημέρα: Βολισσός – Αγία Μαρκέλλα – Χωριό Πιτυός – Οινούσσες (προαιρετικά)

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και κατευθυνόμαστε προς τη Βολισσό. Πρόκειται για ένα χωριό με μεγάλη ιστορία, που κατά τον Θουκυδίδη, ήταν κάποτε μια παλιά αιολική πόλη και ήταν ανάμεσα σε αυτές που ερίζουν για την καταγωγή του Ομήρου. Τα βυζαντινά χρόνια, στην κορυφή ενός λόφου, κατασκευάστηκε ένα κάστρο με σχήμα τραπεζίου και έξι κυκλικούς πύργους. Μετά τη Βολισσό, λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω, οδεύουμε προς την Αγία Μαρκέλλα, που είναι το μεγαλύτερο προσκύνημα του νησιού. Ο ίδιος ο ιερός ναός είναι και ο τόπος του μαρτυρίου της Αγίας δίπλα στη θάλασσα. Επόμενος προορισμός της εκδρομής μας είναι το χωριό Πιτυός, xτισμένο σε ένα μοναδικό περιβάλλον που συνδυάζει βουνό και πεδιάδα. Στο τοπίο παρεμβάλλεται και ένα βυζαντινός πύργος, μικρές εκκλησίες και ένα ανεμόμυλος. Χρόνος για φαγητό και καφέ. Προαιρετική εκδρομή με καραβάκι προς το νησιωτικό σύμπλεγμα των Οινουσσών (έξοδα ατομικά), όπου στο λιμάνι μας υποδέχεται η γοργόνα, σήμα κατατεθέν του νησιού και της ναυτοσύνης του. Εκεί αδημονούμε να θαυμάσουμε τη φυσική ομορφιά και τα σημαντικά αξιοθέατα του νησιού όπως το ναυτικό μουσείο (έξοδα ατομικά) και το Μοναστήρι του Ευαγγελισμού, που έχει φιλοτεχνήσει με αγιογραφίες ο Φώτης Κόντογλου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο.

3η ημέρα: Μαστιχοχώρια

Σήμερα μετά το πρωινό, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για εκδρομή στα Νοτιόχωρα, τα γνωστά «Μαστιχοχώρια». Θα περάσουμε από την περιοχή του Κάμπου και επίσκεψη (εφόσον είναι ανοικτά) στο μουσείο Citrus, όπου εκεί θα έχουμε περιήγηση σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτήματα όπου θα μας παρουσιάσουν όλη την ιστορία του Κάμπου, με εκθέματα φωτογραφιών-αντικειμένων. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Μηνά όπου εκεί μαρτύρησαν πάνω από 2500 Χιώτες, τους οποίους ύστερα από ηρωική αντίσταση, έσφαξαν και έκαψαν ζωντανούς οι Οθωμανοί. Τα σημάδια από το αίμα και τη φωτιά φαίνονται ακόμα και σήμερα στο δάπεδο του ναού! Η εκδρομή μας συνεχίζεται με πέρασμα από το χωριό Αρμόλια, γνωστό για τα κεραμικά του. Με το άρωμα της μαστίχας να μας «κυνηγάει», φτάνουμε στο ζωγραφιστό χωριό «Πυργί» με την θαυμάσια αρχιτεκτονική του και τα μοναδικά ξυστά στις προσόψεις των σπιτιών. Επίσης μπορούμε να επισκεφτούμε την εκκλησία-κόσμημα του 12ου αιώνα, αυτή των Αγίων Αποστόλων (θα χρειαστεί ραντεβού). Πριν φτάσουμε στα Μεστά θα κάνουμε μικρή στάση σε περιοχή με μαστιχόδενδρα για να δούμε από κοντά τα μοναδικά αυτά στο είδος τους δένδρα. Τα Μεστά είναι μεσαιωνικό χωριό πρότυπο αμυντικής αρχιτεκτονικής, με τα στενά σκεπαστά σοκάκια και γεμάτα μεσαιωνικά μνημεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

4η ημέρα: Κεντρική Χίος – Ανάβατος - Αυγώνυμα – Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε την εκδρομή μας προς την Κεντρική Χίο, με επίσκεψη στο περίφημο Μοναστήρι της Νέα Μονής, το σπουδαιότερο Βυζαντινό μνημείο του νησιού, με θαυμάσια ψηφιδωτά. Η Μονή ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Κων/νο το 1042μ.Χ που συγκαταλέγεται στα μνημεία της UNESCO. Στην συνέχεια θα περάσουμε από το χωριό Ανάβατος, όπου είναι κτισμένο σε απότομη πλαγιά και προσφέρει καταπληκτική-πανοραμική θέα. Το χωριό ονομάζεται επίσης “ΜΥΣΤΡΑΣ” της Χίου. Σήμερα σώζεται η εκκλησία του Ταξιάρχη που εν μέρει έχει αναστηλωθεί από την αρχαιολογική υπηρεσία. Συνεχίζουμε για να δούμε το χωριό Αυγώνυμα όπου είναι κτισμένο σε γραφική πλαγιά και έχει χαρακτηριστικά μικρά, πέτρινα σπίτια με αψιδωτά παράθυρα, κτισμένα για οχυρωματική άμυνα στις επιθέσεις των πειρατών. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής, γεμάτοι από όμορφες εικόνες και πλούτο αισθήσεων.

Extra tip: Στις ομορφιές της πόλης που θα απολαύσετε, ζητήστε να μάθετε για τον Αριούσιο οίνο (κράσι της Χίου), που σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ήταν το πρώτο κόκκινο κρασί στην ιστορία που τότε ονομαζόταν και μέλας οίνος (μαύρο κρασί), το οποίο εξαγόταν στην Αθήνα και στη Ρώμη ήδη από τον 5ο αιώνα και ήταν ακραία πολυτέλεια, να μπορεί κανείς να το γευτεί, γιατί ήταν σπάνιος και ακριβός.

Πτήσεις µε Sky Express (21-24/7):

Αθήνα – Χίος 07:20 - 08:10       GQ240

Χίος – Αθήνα 22:20 - 23:10       GQ245

Όλοι οι επιβάτες μας με Sky Express, δικαιούνται δωρεάν είσοδο στο Business lounge “Μελίνα Μερκούρη” του Αεροδρομίου Αθηνών!!!

 

Τιµή κατ’άτοµο, 21-24/7, αεροπορικώς, 4 μέρες

Δίκλινο Superior
θέα πισίνα και θάλασσα

403

3ο άτομο

321

Μονόκλινο Superior

θέα πισίνα και θάλασσα

504

* Φόροι Αεροδρομίου 75 € ανά άτομο

Περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Χίος-Αθήνα με SKY EXPRESS με δικαίωμα ανά επιβάτη μίας (1) αποσκευής μέχρι 20 κιλά και μίας (1) χειραποσκευής μέχρι 8 κιλά • Διαμονή στο CHIOS CHANDRIS 4* • Μπουφέ πρόγευμα και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Μεταφορές - εκδρομές ως ανωτέρω πρόγραμμα µε πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο στη Χίο • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
Φόροι αεροδροµίου € 75 κατ' άτοµο • O φόρος διανυκτέρευσης € 3,00 / δωμάτιο / διανυκτέρευση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων • Η (προαιρετική) κρουαζιέρα στις Οινούσσες.

Contact Info

Palmos Travel In Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Tel.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

Fax: +30 210 9802033

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

 

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ