menu
+30 210 9889421
ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΓΓΟΛΙΑ 11ημ (P19)

ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΓΓΟΛΙΑ 11ημ (P19)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 0707 & 11/08 & 01/09

ΑΠΟ 2.190 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 0707 & 11/08 & 01/09

ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΓΓΟΛΙΑ
Η Αυτοκρατορία του Τζένγκινς Χαν

11 ΗΜΕΡΕΣ
Στα μυστικά της απέραντης στέπας

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 2022 : 7/7 (Φεστιβάλ Νααντάμ)
11/
8 (αρχηγός ΜΑΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ)
&
1/9

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Μεγάλη Μογγολία: Ένα μαγευτικό οδοιπορικό στην απεραντοσύνη της στέπας.

Οροσειρές, αχανείς ερημικές εκτάσεις, φλεγόμενα βράχια, λίμνες με πεντακάθαρα νερά και παρθένα δάση. Αγριοκάτσικα, τάρανδοι, σπάνιες καφέ αρκούδες και προϊστορικά άλογα. Νομάδες εκτροφέων που αναμετρώνται με τα πιο δύσκολα στοιχεία της φύσης και σαμάνοι που βαφτίστηκαν στην κολυμπήθρα του μυστικισμού και που ως σήμερα λατρεύουν τον «Αιώνιο Γαλάζιο Ουρανό και τη Μητέρα Γη».

Στην πιο απομακρυσμένη και τουριστικά παρθένα γωνιά του πλανήτη, η ομορφιά της φύσης μάς αποκαλύπτει ένα πρόσωπο τραχύ, μα το δίχως άλλο, απόλυτα σαγηνευτικό.

Ένα εξαιρετικά οργανωμένο οδοιπορικό στο οποίο θα οργώσουμε την αυτοκρατορική στέπα και θα διανυκτερεύσουμε σε καταυλισμούς γκερ! Για τους μυημένους και τους ασυμβίβαστους ταξιδιώτες που δεν διστάζουν να αφήσουν στην άκρη τη φωτογραφική μηχανή, προκειμένου να ζήσουν τη μοναδική στιγμή μιας μεγάλης, όσο και ανεπανάληπτης ταξιδιωτικής εμπειρίας!

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Σχεδιασμένο από τους πιο έμπειρους διοργανωτές της αγοράς, πρόκειται πραγματικά  για το καλύτερο ταξίδι στην Μογγολία με υπηρεσίες και περιλαμβανόμενα που δεν θα τα βρείτε πουθενά αλλού!!

ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ΚΕΝΤΡΙΚΟΤΑΤΟ ξενοδοχείο 4*sup στην Ουλάν Μπατόρ
 • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε εξαιρετικές παραδοσιακές γιούρτες στην επαρχία
 • ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ και στην πρωτεύουσα Ουλάν Μπατόρ
 • Επισκεπτόμαστε 2 ΜΟΥΣΕΙΑ στην Πρωτεύουσα: ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ & το Μουσείο στην Έρημο Γκόμπι
 • Ξενάγηση στο Υπέροχο Ανάκτορο Μπογκντάν Χαν, το «Πράσινο παλάτι»
 • Περιλαμβάνουμε μια εξαιρετική παράσταση με λαϊκά παραδοσιακά τραγούδια με λαρυγγισμούς και τοπικούς χορούς στην πρωτεύουσα Ουλάν Μπατόρ
 • Δύο εσωτερικές πτήσεις χωρίς χαμένο χρόνο σε τεράστιες διαδρομές
 • Επισκεπτόμαστε τα Εθνικά Πάρκα Χουστάι και Τερέλζ για να δούμε τα προϊστορικά άλογα Πρζεβάλσκυ και τα κωνοφόρα δάση της Βόρειας Μογγολίας
 • Ξεναγήσεις στα βουδιστικά μοναστήρια Γκάνταν, Ερντέρνε Τζου και Όβγκουν
 • Επισκέψεις σε παραδοσιακές φάρμες, για να γνωρίσουμε τους νομάδες της μογγολικής υπαίθρου. Και δυνατότητα βόλτας με καμήλες και άλογα

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η: Αθήνα – Κωνσταντινούπολη - Ουλάν Μπατόρ

Πτήση μέσω Κωνσταντινούπολης για την πρωτεύουσα της Μογγολίας της Ουλάν Μπατόρ, όπου φθάνουμε ξημερώματα της επόμενης.

Ημέρα 2η: Ουλάν Μπατόρ

Αστικός ουρμπανισμός και νομαδική ζωή στην μοντέρνα πρωτεύουσα της Μογγολίας

Από το διεθνές αεροδρόμιο του Ουλάν Μπατόρ μεταφερόμαστε στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση. Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για την γνωριμία μας με την πρωτεύουσα.

To Ουλάν Μπατόρ είναι μια μοναδική πόλη στην οποία συγχωνεύονται οι δύο διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος. Από τη μία τα ψηλά κτίρια που συμβολίζουν τον σύγχρονο τρόπο ζωής και από την άλλη, οι περιοχές με τα γκερ να δίνουν το πρώτο δείγμα γραφής από τη νομαδική ζωή. Η ξενάγησή μας ξεκινά από την πλατεία Σουχέ Μπατόρ, στην οποία δεσπόζει το άγαλμα του εθνικού ήρωα. Εδώ ακτινοβολεί το πνεύμα της μοντέρνας πρωτεύουσας με τη Βουλή, την Όπερα, το Πολιτιστικό Μέγαρο και το Σπίτι του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία έχει μεταμορφωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια. Στον λόφο Zaisan η θέα στην πόλη είναι μαγική. Από εκεί επισκεπτόμαστε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το οποίο είναι γνωστό για τα πολύτιμα παλαιοντολογικά ευρήματα αυγών και των οστών δεινοσαύρων.

Το βράδυ θα απολαύσουμε μια εξαιρετική παράσταση με λαϊκά παραδοσιακά τραγούδια με λαρυγγισμούς και τοπικούς χορούς. Ένα υπέροχο καλωσόρισμα στην χώρα της στέπας.

Η πλατεία Sukhbaatar

Ημέρα 3η: Ουλάν Μπατόρ (Βουδιστικό Μοναστήρι Γκαντνάν / Εθνικό Πάρκο Γκορκί Τερέλχ (Gorkhi Terelj)

Μετά το πρωινό, το πρώτο μέρος της ξενάγησής μας αφορά δύο ακόμα σημαντικά αξιοθέατα της πρωτεύουσας. Η πρωινή επίσκεψή μας στο μοναστήρι Γκαντάν, το μεγαλύτερο και σημαντικότερο μοναστήρι της Μογγολίας με 500 μοναχούς θα μας μυήσει στη βουδιστική πνευματικότητα της χώρας. Εντυπωσιακό είναι το άγαλμα του πανύψηλου επιχρυσωμένου Βούδα (ύψους 24 μέτρων) στο κέντρο του μοναστηριού. Ο χτύπος του γκονγκ, θυμιατά κι ευωδιαστά αρώματα λουλουδιών δημιουργούν μια άκρως κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Μοναστήρι Γκαντάν

Επόμενη στάση μας το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο που αφηγείται την πλούσια ιστορία της Μογγολίας μέσα από μια τεράστια, όσο και πολύχρωμη συλλογή που περιλαμβάνει ιστορικά ευρήματα, λαϊκή τέχνη και παραδοσιακές φορεσιές.

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Το απόγευμα μας βρίσκει να διασχίζουμε την οροσειρά Khentii. Εδώ, 65 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας, βρίσκεται το Εθνικό Πάρκο Gorkhi Terelj. Γιγάντιοι βράχοι από γρανίτη, δάση και λουλουδένια τοπία προσφέρουν εικόνες που διεγείρουν την ταξιδιωτική μας υπόσταση και μας τροφοδοτούν με εμπειρίες που θα χαραχτούν ανεξίτηλα στην ταξιδιωτική μας μνήμη. Στο μεταξύ, κάθε ευκαιρία για ιππασία και πεζοπορία είναι απλά καλοδεχούμενη! Επιστροφή και διανυκτέρευση στο Ουλάν Μπατόρ.

Εθνικό Πάρκο Gorkhi Terelj, Η πετρωμένη χελώνα

Ημέρα 4η: Ουλάν Μπατόρ - Νότια Γκόμπι (αεροπορικώς)

540 χιλιόμετρα νότια του Ουλάν Μπατόρ βρίσκεται το Νταλαντζαντγκάντ. Νωρίς το πρωί, η πτήση διάρκειας μιάμιση ώρας θα μας μεταφέρει στην πρωτεύουσα της επαρχίας Ομνογκόβι όπου θα ξεκινήσει το οδοιπορικό μας στην «χρυσή» έρημο Γκόμπι. Τα τερτίπια του υδραργύρου και οι ακραίες μεταβολές θερμοκρασίας είναι δεδομένα σε ένα μέρος τόσο μυστικιστικό που ξεσηκώνει φαντασία και αισθήσεις. Ο τόπος είναι μοναδικός για την πανίδα του με πρωταγωνιστές την βακτριανή καμήλα και τη μοναδική αρκούδα της ερήμου, την αρκούδα Γκόμπι. Θα επισκεφτούμε οικογένειες εκτροφέων και θα απολαύσουμε μια βόλτα πάνω σε καμήλα, ιδανική αφορμή για να ανάψουν τα φλας. Η διανυκτέρευσή μας σε παραδοσιακό καταυλισμό «γκερ» (γιούρτες) σηματοδοτεί μια μοναδική εμπειρία για να εξασκήσουμε τις γνώσεις μας στην αστρονομία, την ώρα που οι αστερισμοί θα μας κλείνουν το μάτι ψιθυρίζοντάς μας καληνύχτα στην μογγολική γλώσσα.

Βακτριανές καμήλες στην έρημο

Παραδοσιακά Γκέρ στην έρημο

Ημέρα 5η: Κοιλάδα Γιολ / Εθνικό Πάρκο Γκόμπι (Gobi Gurvan Saikhan)

Το πρωινό ξύπνημα θα μας βρει πιο ξεκούραστους από ποτέ. Ανανεωμένοι και χορτάτοι μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για το Εθνικό Πάρκο Gobi Gurvan Saikhan (Τρεις Ομορφιές του Γκόμπι). Ένα στενό φαράγγι μέσα στο ποτάμι που διασχίζει το βουνό δημιουργεί τη μαγευτική κοιλάδα Γιολ. Κάτι τα απόκρημνα βράχια που έχουν σχηματίσει τοίχους που φτάνουν ως τα 200 μέτρα, κάτι τα καταπράσινα λιβάδια και το παχύ στρώμα του παγετώνα που βρίσκεται βαθιά μέσα στα τοιχώματα, κάτι οι καταρράκτες που δημιουργούν οι καλοκαιρινές βροχοπτώσεις με το νερό να κυλάει από την κορυφή των βράχων, ε, δεν είναι να απορεί κανείς με το δέος που προκαλούν στον ταξιδιώτη αυτές οι εικόνες. Η πεζοπορία ή η ιππασία με καμήλες και άλογα κατά μήκος του φαραγγιού επιβάλλονται ως must εμπειρίες της ημέρας, ενώ με λίγη τύχη μπορεί να δούμε την σπάνια ποικιλία άγριων προβάτων αργκάλι που ζουν στο βουνό. Επίσκεψη στο τοπικό μουσείο και επιστροφή και διανυκτέρευση στο γκερ.

Η κοιλάδα Γιολ

Ημέρα 6η: Μπαγιανζάγκ - Φλεγόμενοι Βράχοι

Στο «Τζουράσικ Παρκ» της Μογγολίας

Από το φυτοφάγο Protoceratops έως το άγριο αρπακτικό Velociraptor, οι Φλεγόμενοι Βράχοι (Flaming Cliffs), στην καρδιά της ερήμου Γκόμπι φιλοξενούν απολιθώματα αρχαίων πλασμάτων και άλλα επιστημονικά μυστήρια που σχηματίστηκαν πριν από 60 με 70 εκατομμύρια χρόνια! Ως επίσημο πάρκο που προστατεύεται από την επαρχία Ουμνιγκόβι, συνιστούν ένα αληθινό ορόσημο της παγκόσμιας επιστημονικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας, καθώς και των απογόνων του μογγολικού λαού. Το όνομά τους το πήραν από τον Αμερικανό εξερευνητή Roy Andrew Chapman ο οποίος το 1920 έκανε μια εκτεταμένη επίσκεψη και έρευνα στην περιοχή. Κάπως έτσι, στο σημερινό μας οδοιπορικό στο Μπαγιανζάγκ πρωταγωνιστεί η άνυδρη έρημος, τα κοπάδια καμηλών, οι φιλόξενες οικογένειες βοσκών, καθώς και τα απολιθώματα της Πλειστόκαινης περιόδου με τους σκελετούς των δεινοσαύρων που διατήρησε ανέπαφους το ξηρό κλίμα της ερήμου Γκόμπι. Μια βόλτα με την καμήλα θα μας βοηθήσει να εξερευνήσουμε τη «χρυσή αμμουδιά» από τους χαμηλούς αμμόλοφους. Επιστρέφουμε στον καταυλισμό όπου και διανυκτερεύουμε.

Flamming Cliffs

Moltsog Els Sand dunes

Ημέρα 7η: Νταλαντζαντγκάντ - Ουλάν Μπατόρ (αεροπορικώς)

Ανάκτορο Μπογκντάν Χαν. Ο τελευταίος Χαν

Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Νταλανζαντγκάντ απ’ όπου θα επιστρέψουμε αεροπορικώς στην Ουλάν Μπατόρ. Το απόγευμα θα περάσουμε τις πύλες του Ανακτόρου Μπογκντάν Χαν, γνωστού ως «Πράσινο Παλάτι». Το ανάκτορο-μοναστήρι που χτίστηκε το 1903 ήταν το αφιέρωμα στον 8ο Bogd Gegeen, αρχηγό της λαμαϊστικής θρησκείας και τελευταίου χαν (κυβερνήτη) της Μογγολίας πριν την ενσωμάτωση της μισής χώρας στην Κίνα και την ένταξη της άλλης μισής στη σοβιετική επιρροή. Εκπληκτικά χάλκινα, μεταξοτυπίες, έργα ζωγραφικής πάνω σε χαρτί ή σε ορυκτά πετρώματα, αγάλματα θεών και τιμαλφή από δέρμα λεοπάρδαλης ανήκουν στα εξωτικά αξιοθέατα της συλλογής του παλατιού. Επιστροφή και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Ανακτόρο Μπογκντάν Χαν

Ημέρα 8η: Ουλάν Μπατόρ - Μπαγιανγκόνμπι - (Μοναστήρι Οβγκούν)

Ζώντας με τους νομάδες, όπως οι νομάδες

Σήμερα θα ξεκινήσουμε για την Μπαγιανκόμπι 280 περίπου χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας. Αχανείς εκτάσεις από καταπράσινα λιβάδια, ζώα, περήφανοι Μογγόλοι καβαλάρηδες και καταυλισμοί με γκερ εναλλάσσονται συνεχώς συνθέτοντας ένα άκρως υπερρεαλιστικό αλλά σύναμμα υποβλητικό σκηνικό όπου θα βρούμε τις ευκαιρίες που αναζητούμε για μια βόλτα με την καμήλα, αλλά και πεζοπορία στους αμμόλοφους. Μετά το μεσημεριανό μας φαγητό στα γκερ στο Μπαγιανγκόμπι, ξεκινάμε για το βουδιστικό μοναστήρι Οβγκούν Εκεί, ένας πεφωτισμένος βουδιστής (στοχαστής, φιλόσοφος και γλύπτης ταυτόχρονα) ο Bogd Gegeen Zanabazar, ίδρυσε προς τιμή των δασκάλων του τους ναούς Οβγκούν και Ζαλού. Οι ορδές όμως του Οϊράντ το 1688, κατέστρεψαν το μοναστήρι και σκότωσαν όλους τους μοναχούς! . Σήμερα θα επισκεφθούμε τα εντυπωσιακά ερείπια του μοναστηριού.

Τα ερείπιά του μοναστηριού Οβγκούν

Το απόγευμα θα επισκεφθούμε μία παραδοσιακή κτηνοτροφική φάρμα. Εδώ πρόκειται να πάρουμε μια πολύ καλή γεύση από τα ήθη και τα έθιμα των νομάδων της περιοχής, ενώ οι γαστρονομικά περίεργοι μπορούμε να γευτούμε και το airag, δηλαδή το ρόφημα που παρασκευάζεται από γάλα αλόγου και ζυμώνεται σε δερμάτινες τσάντες μέχρι να γίνει αλκοολούχο. Bayartai, λοιπόν, ή κατά το ελληνικότερον, εις υγείαν!

Ημέρα 9η: Μπαγιανγκόνμπι (Καρακορούμ - Μοναστήρι Ερντέρνε Τζου)

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για το Καρακορούμ, την πρωτεύουσα της πάλαι ποτέ κραταιάς Μογγολικής Αυτοκρατορίας. Στη γενέτειρα του Τζένγκινς Χαν λοιπόν, το κορυφαίο αξιοθέατο είναι το μοναστήρι Ερντέρνε Τζου– το πρώτο βουδιστικό μοναστήρι που ιδρύθηκε το 1586- με τον ναό του Δαλάι Λάμα και μαρτυρά τη βουδιστική παρακαταθήκη της περιοχής, γεμάτη με τα απομεινάρια θραυσμάτων της αλλοτινής μυθικής πρωτεύουσας. Διατελώντας κάποτε χρέη πνευματικού κέντρου της Μογγολίας, στις αίθουσες του μουσείου θα μείνουμε ενεοί μπροστά στον πλούτο της εξαιρετικής συλλογής από τα βουδιστικά έργα ζωγραφικής, τα ανεκτίμητης αξίας θρησκευτικά αντικείμενα, τα ειδικής τεχνοτροπίες φορέματα για τον θρησκευτικό χορό Tsama και τις εντυπωσιακές εικονογραφίες μογγολικού και θιβετιανού στυλ. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο Μπαγιανγκόμπι για δείπνο και διανυκτέρευση στα γκερ.

Το Μοναστήρι Ερντενε Τζου

Ημέρα 10η: Μπαγιανκόμπι - Εθνικό Πάρκο Χουστάι – Ουλάν Μπατόρ

Καλπάζουμε στην προϊστορία κρατώντας τη από τη χαίτη

H σημερινή μέρα είναι ένα ολοζώντανο ταξίδι στην προϊστορία, διανθισμένο με δασική στέπα, δροσερή θερμοκρασία, άγρια πτηνά και λουλούδια. Για του λόγου το αληθές, έχετε ακούσει ποτέ για τα άλογα Πρζεβάλσκυ; Αυτό το δυσκολοπρόφερτο (πολωνικής προέλευσης) όνομα ανήκει στον συνταγματάρχη και φυσιοδίφη του ρωσικού στρατού που τα ανακάλυψε στις στέπες της Μογγολίας το 1881. Μέχρι τότε θεωρούνταν ότι είχαν εκλείψει από τον πλανήτη μαζί με τα μαμούθ. Η ανακάλυψη αυτών των υπέροχων προϊστορικών ζώων -που γενετικά δεν έχουν καμία σχέση με τα σημερινά άλογα μια και χωρίστηκαν φυλετικά πριν 160.000 χρόνια- έκανε τον επιστημονικό κόσμο εκείνης της εποχής να ανατριχιάσει. Σήμερα στο Εθνικό Πάρκο Χουστάι ζει η μοναδική αγέλη άγριων προϊστορικών αλόγων στον κόσμο σε συνθήκες απόλυτης ελευθερίας! Από το Κέντρο Εξυπηρέτησης του πάρκου θα μάθουμε περισσότερα για το είδος, ενώ με λίγη τύχη όλο και κάποιο θα δούμε από τα 170 περίπου άλογα που ζούνε ελεύθερα στην επικράτειά του. Μετά την επίσκεψη επιστρέφουμε στην Ουλάν Μπατόρ.

Ημέρα 11η: Αναχώρηση. Αποχαιρετώντας τον Τζένγκινς Χαν

Καθώς το αεροπλάνο απογειώνεται από το Εθνικό Αεροδρόμιο, η Μογγολία με τις αχανείς, άγριες στέπες, φαντάζει πια μικρή κι ας μας πλούτηνε σε εικόνες, αισθήσεις και εμπειρίες. Αποχαιρετούμε τη χώρα των πολεμιστών, των βουδιστικών μοναστηριών και των θαρραλέων νομάδων με δέος και θαυμασμό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι

Αναχώρηση

Ξενοδοχεία

Διατροφή

2κλ

1κλ

Φόροι

ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΓΓΟΛΙΑ

 

11 ημέρες

7/7, 11/8

1/9

4* στην Ουλάν Μπατόρ

& Παραδοσιακά Γκερ στην επαρχία

Πλήρης διατροφή σε όλο το ταξίδι

2.190

+ 490

+890

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Πτήσεις με Aegean Airlines & MIAT
 • Ξενοδοχεία 4* στην Ουλάν Μπατόρ (5 νύχτες) και Παραδοσιακά Γκερ (5 νύχτες) στην επαρχία της χώρας
 • Πλήρη διατροφή σε όλο το ταξίδι
 • Εισόδους σε όλα τα μουσεία και αξιοθέατα
 • Παράσταση με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια στην Ουλάν Μπατόρ
 • Μεταφορές/εκδρομές/ξεναγήσεις όπως περιγράφονται
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια & Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
 • Αρχηγός Αποστολής: ΜΑΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ (αναχ. 11/8)

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

×      Βίζα εισόδου στη χώρα 60€ πληρωτέα στην Ελλάδα

×      Ό,τι δεν αναφέρεται στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΕGEAN AIRLINES & ΜΙΑΤ

*Η MIAT είναι ο Εθνικός Αερομεταφορέας της Μογγολίας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

7/7, 11/8, 1/9

Αθήνα – Κων/πολη

08:20

09:50

7/7, 11/8, 1/9

Κων/πολη – Ουλάν Μπατόρ

14:10

03:30

17/7, 21/8, 11/9

Ουλάν Μπατόρ - Κων/πολη

08:00

12:30

17/7, 21/8, 11/9

Κων/πολη – Αθήνα

20:50

22:20

** Κατά την επιστροφή μας θα έχουμε γεύμα και βόλτα στην Κωνσταντινούπολη! **

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού
 • Πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού
 • Ηλεκτρονική μορφή (έγχρωμο αρχείο pdf, μεγέθους 10-300Κb) του διαβατηρίου σας, που θα αποστείλετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού
 • Μία πρόσφατη φωτογραφία διαβατηρίου σε λευκό φόντο είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού

5 και 1 λόγοι για να γίνει η Μογγολία ο επόμενος ταξιδιωτικός σας προορισμός!

Ακόμα κι αν η αλλαγή βρίσκεται, ή μάλλον, καραδοκεί σε κάθε γωνιά του πλανήτη, η μακρινή ασιατική χώρα της απέραντης αυτοκρατορικής στέπας αντιστέκεται σθεναρά σε αυτήν. Εδώ οι εναπομένουσες νομαδικές κοινωνίες παραμένουν τελευταίοι θεματοφύλακες μιας δύσκολης, αλλά ελεύθερης ζωής που προσπαθεί να επιβιώσει μέσα στην άγρια φύση. Κι αν ακόμα δεν έχετε πειστεί για ποιο λόγο πρέπει να γίνει η Μογγολία ο επόμενος ταξιδιωτικός προορισμός, ιδού πέντε και ένας ακόμα λόγος για να σας πείσουν για του λόγου το αληθές.

Τζε-Τζε-Τζένγκις Χαν: Για τον θρύλο του αιμοβόρου κατακτητή

Σε ηλικία δεκατριών χρονών, ο Τεμουζίν, κατά κόσμον Τζένγκις Χαν ορφάνεψε και έγινε αρχηγός τριάντα μογγολικών φυλών. Παρά το γεγονός πως θεωρείται ο κατεξοχήν αιμοδιψής κατακτητής, η ιστορική έρευνα κάνει λόγο για έναν χαρισματικό ηγέτη. Εξάλλου, κάτω από την πολιτική του σκέπη ενώθηκαν οι μογγολικές φυλές, ενώ ίδρυσε την Αυτοκρατορία των Μογγόλων (1206-1368), από τις μεγαλύτερες στην ιστορία. Γεννημένος στη φυλή Μποργιτζήν, δημιούργησε έναν ισχυρό στρατό και έγινε ένας από τους σημαντικότερους και πλέον επιτυχημένους στρατιωτικούς ηγέτες στην ιστορία. Σήμερα, το σκληροτράχηλο πρόσωπο του πολεμιστή κοσμεί τοπικά προϊόντα, φιάλες ποτών, έως και προσόψεις ξενοδοχείων. Και αν το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας φέρει την ονομασία του, η παρουσία του βρίσκεται διάσπαρτη στη χώρα της στέπας με τις πολεμικές ιαχές σάμπως να σκίζουν την ησυχία της νύχτας αντηχώντας στον ορίζοντα.

Ορατή σαν αόρατη πόλη: Για τη μοναδική πρωτεύουσα, το Ουλάν Μπατόρ

Η καλοκαιρινή περίοδος είναι η καταλληλότερη για να επισκεφτείτε την πόλη της Μογγολίας με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που δίνουν τα σοβιετικά διαμερίσματα, τα κινεζικά κτίρια, αλλά και οι παραδοσιακές γιούρτες. Ο επισκέπτης εκπλήσσεται από τον εκσυγχρονισμένο παλμό της, που συνδυάζει από μοντέρνα εστιατόρια και οίκους μόδας, ως το ναό Choijin Lama με τις εξαιρετικές τοιχογραφίες, τους σαμανικούς χορούς και τις μελωδίες που ταυτίζονται με την κουλτούρα και τον πολιτισμό, όπως αυτός διαμορφώθηκε στον χώρο και τον χρόνο.

Μάστερ σεφ α λα μογγολικά: Για τις γεύσεις της στέπας

Μπορεί το Ουλάν Μπατόρ να διαθέτει από fusion  ασιατική κουζίνα μέχρι δυτικής κοπής ταχυφαγεία, όμως στα περίχωρα σας περιμένουν φαγητά που συνιστούν δυνατές γαστρονομικές εμπειρίες. Οι Μογγόλοι αγαπούν το κατσικίσιο κρέας και το γάλα, τα γαλακτοκομικά, τα τυριά, αλλά και το αρνίσιο κρέας που μαγειρεύεται σε πιτάκια. Στα γκερ θα σας κεράσουν γλυκό khuushuur, τυρί aaruul και το τοπικό ρόφημα airag που παρασκευάζεται από γάλα αλόγου, το οποίο αφήνουν να ζυμωθεί μέχρι να γίνει αλκοολούχο.

Ακόμα, το khorkhog είναι η γίδα που έχει μαγειρευτεί σε ζεστές πέτρες. Η μαγειρική τεχνική που χρησιμοποιείται από τα αρχαία χρόνια ως σήμερα περιλαμβάνει το σφάγιο, το οποίο γεμίζεται από πυρακτωμένες πέτρες, οι οποίες λειτουργούν σαν χύτρα. Οι νομάδες το τρώνε ακόμα και σήμερα για πρωινό και αν είστε τυχεροί (ή άτυχοι, ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις) θα το δοκιμάσετε κι εσείς.

Σκηνή Πρώτη, Action!: Για τη διαμονή στα γκερ

Οι αυθεντικές γιούρτες είναι μια απερίγραπτη εμπειρία διαμονής. Απόλυτα εναρμονισμένες με τον χώρο, οι παραδοσιακές κατασκηνώσεις προσφέρουν την απόλυτη μογγολική φιλοξενία σε όμορφες κατασκευές από λευκά μάλλινα πανιά. Η πολυτέλεια να μπορείς να μετρήσεις τα άστρα πριν κοιμηθείς, ή ακόμα η αίσθηση πως μπορείς να αγγίξεις κάποιο από αυτά είναι πραγματικά ανεπανάληπτη.

Ωμμμ! Για τα μοναστήρια και την πνευματική ζωή

Ανάκτορα, μοναστήρια, βουδιστικά αξιοθέατα φέρνουν τον ταξιδιώτη σε επαφή με την πνευματική πλευρά της χώρας. Όμως, η καρδιά της πνευματικότητας χτυπά στην άγονη ζώνη, στους λόφους και τα τριγύρω βραχώδη τοπία. Εκεί η σαμανική παράδοση αποκαλύπτει τον απαράμιλλο μυστικισμό, η ιερότητα του οποίου αντανακλάται στο απέραντο τοπίο.

Ποιο Τζουράσικ Παρκ; Εδώ είναι η χαρά του παλαιοντολόγου

Τη δεκαετία του ’60 στην έρημο Γκόμπι βρέθηκαν ένα ζευγάρι απολιθωμένα χέρια που ανήκουν σε ένα πλάσμα που δεν διασταυρώνεται με κανένα γνωστό από τα παλαιολιθικά «τέρατα». Σήμερα αυτά βρίσκονται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, μαζί με άλλα απολιθώματα. Στην έρημο βρίσκονται μερικά από τα πιο σημαντικά ευρήματα της επιστημονικής κοινότητας της παλαιοντολογίας συνθέτοντας το αληθινό «Τζουράσικ Παρκ» που μαγνητίζει επιστήμονες και επισκέπτες με ανάλογο ενδιαφέρον.


Contact Info

Palmos Travel In Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Tel.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

Fax: +30 210 9802033

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

 

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ