menu
+30 210 9889421
ΜΕΞΙΚΟ - RIVIERA MAYAS 10ημ (P2)

ΜΕΞΙΚΟ - RIVIERA MAYAS 10ημ (P2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 29/07 & 06, 12/08 & 15/09

ΑΠΟ 1.945 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 29/07 & 06, 12/08 & 15/09

Μεξικό 5*

Χερσόνησος Γιουκατάν,  Riviera Mayas, Τουλούμ!!!

Πόλη του Μεξικού, Πυραμίδες Τεοτιχουακάν, Βασιλική της Γουαδελούπης, Σοτσιμίλκο, Ανθρωπολογικό Μουσείο, Μουσείο Φρίντα Κάλο, Μέριδα,  Ουξμάλ, Τσιτσέν Ιτζά, Βαγιαδολίδ, Τουλούμ, Πλάγια Ντελ Κάρμεν

10 μέρες/8 διανυκτερεύσεις

Πικάντικη σαν σάλσα, μεθυστική σαν τεκίλα, σουρεαλιστική σαν τον καμβά της Φρίντα Κάλο, αυτή η τεράστια χώρα, το Μεξικό, γεμίζει τις αισθήσεις, ενεργοποιεί τη διάνοια και τρέφει την ψυχή.

Τα τοπία είναι επικά - από τις βόρειες ερήμους και τις χιονισμένες κορυφές της κεντρικής Σιέρα, στα υψίπεδα της ζούγκλας και τις νότιες παραλίες του Γιουκατάν.

Προκολομβιανοί πολιτισμοί με τις τεράστιες πυραμίδες του Tεοτιχουακάν, τους εκπληκτικούς ναούς του Τσιτσέν Ιτζά και τις αμέτρητες άλλες αρχαιολογικές τοποθεσίες.

Η ισπανική κληρονομιά είναι επίσης καλά συντηρημένη, με εκπληκτικές πόλεις που κτίστηκαν γύρω από σκιερές πλατείες και ασβεστωμένες εκκλησίες.

Για εκείνους που θέλουν να ζήσουν τον κοσμοπολίτικο αέρα, να επιδοθούν σε ατελείωτο σνόρκελινγκ ή απλά να χαλαρώσουν σε αμμώδεις παραλίες, το Γιουκατάν και η Μεξικάνικη Ριβιέρα της Καραϊβικής είναι ο απόλυτος ταξιδιωτικός προορισμός με ξενοδοχεία υψηλής κλάσης, τυρκουάζ νερά που κρύβουν τον εκθαμβωτικό υποβρύχιο κόσμο των κοραλλιογενών υφάλων, λευκές αμμουδιές και πυκνή ζούγκλα!!!

Οι Καλύτερες Στιγμές μας

 • Διαμονή στο ξενοδοχείο Barcelo Reforma 5* στην Πόλη του Μεξικού
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο Catalonia Royal Tulum 5* ή Barcelo Maya Grand 5* στην Τουλούμ
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο με τα σημαντικότερα ευρήματα των προκολομβιανών πολιτισμών της χώρας
 • Επίσκεψη στο Μουσείο της Φρίντα Κάλο
 • Επίσκεψη στο Σοτσιμίλκο, την "Βενετία της Πόλης του Μεξικού"
 • Επίσκεψη στην Βασιλική της Γουαδελούπης και στο Τεοτιχουακάν, τον "τόπο των θεών", τον μεγαλύτερο αρχαιολογικό χώρο του Μεξικού
 • Διαμονή και επίσκεψη στην αποικιακή πόλη Μέριντα
 • Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Ουξμάλ
 • Επίσκεψη στο Τσιτσέν Ιτζά, την ιερότερη πόλη των Mάγιας και μετέπειτα πολιτιστικό και θρησκευτικό κέντρο των Tολτέκων και κολύμπι σε Σενότα
 • Επίσκεψη στην κουκλίστικη πόλη Βαγιαδολίδ
 • Επίσκεψη στην αρχαία πόλη-θέρετρο Tουλούμ, που συνδυάζει τον πολιτισμό, την ιστορία και μια από τις καλύτερες παραλίες του Μεξικού στην Μεξικανική Ριβιέρα, την Riviera Mayas
 • Επίσκεψη στην πανέμορφη Πλάγια Ντελ Κάρμεν
 • Ημιδιατροφή στην Πόλη του Μεξικού και στην Μέριδα, All Inclusive στην Τουλούμ
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός

 

1η μέρα: Αθήνα - Πόλη του Μεξικού/Μέξικο Σίτι

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για την πρωτεύουσα του Μεξικού, την Πόλη του Μεξικού/το Μέξικο Σίτι, μια πόλη σύγχρονη, αλλά με έντονα παραδοσιακά στοιχεία. Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Πόλη του Μεξικού, Περιήγηση πόλης, Σοτσιμίλκο

Η Πόλη του Μεξικού δική σας! Το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται σήμερα στο παλιό ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, εκεί όπου κτυπά η καρδιά της πόλης, στην θρυλική πλατεία Τσόκαλο (Zocalo), που ήταν το τελετουργικό κέντρο της πρωτεύουσας των Αζτέκων - της Τενοτστιτλάν - όπου θα ανακαλύψουμε υπέροχα κτίρια εποχής, που καθρεπτίζουν έντονα το παρελθόν της. Θα δούμε μεταξύ άλλων το Προεδρικό Μέγαρο με τις περίφημες τοιχογραφίες του Nτιέγκο Pιβέρα (συντρόφου της Φρίντα Κάλο), τον εντυπωσιακό Καθεδρικό ναό που θεμελίωσε ο Κορτέζ το 1525, το ανάκτορο των Καλών Τεχνών, το Δημαρχείο, τις λεωφόρους Χουάρεθ και Λα ρε Φορμόν κ.ά. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο περίφημο Σοτσιμίλκο (Xochimilco), όπου θα κάνουμε βόλτα με παραδοσιακή βάρκα (trajineras) και θα δούμε το εκτεταμένο δίκτυο των καναλιών και τις υδατοκαλλιέργειες που ονομάζονται Chinampa. Η  επονομαζόμενη "Βενετία της Πόλης του Μεξικού" αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Με τις υπέροχες αυτές εικόνες που θα τις συνοδέψουμε με τεκίλα και μουσικές Μαριάτσι, θα ολοκληρωθεί η σημερινή μας ημέρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Πόλη του Μεξικού, Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο, Μουσείο Φρίντα Κάλο

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε το άκρως ενδιαφέρον Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο, το οποίο στεγάζει τα σημαντικότερα ευρήματα των προκολομβιανών πολιτισμών της χώρας (Αζτέκοι, Μάγιας, Ζαποτέκοι, Ολμέκοι κλπ. - κλειστό κάθε Δευτέρα). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το περίφημο μουσείο της Φρίντα Κάλο (Frida Kahlo), που ήταν το σπίτι στο οποίο ζούσε μαζί με τον σύζυγό της Ντιέγκο Ριβέρα. Περιλαμβάνει πίνακες και των δύο ζωγράφων, φωτογραφίες και  προσωπικά τους αντικείμενα, όμως τόσο το ίδιο το σπίτι με το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα, όσο και ο κήπος του, αποτελούν δύο ξεχωριστά αξιοθέατα από μόνα τους. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Πόλη του Μεξικού, Βασιλική Γουαδελούπης - Τεοτιχουακάν - Πόλη του Μεξικού

Πρωινή αναχώρηση για την περίφημη Βασιλική της Γουαδελούπης, στην οποία βρίσκεται η εικόνα της Παναγίας που εμφανίστηκε στην κάπα του Ινδιάνου Χουάν Ντιέγκο το 1531. Εδώ θα επισκεφθούμε την παλιά (18ου αιώνα) και την σύγχρονη (περίπου 30 ετών) εκκλησία της Παναγίας - προστάτιδας του Μεξικού. Στη συνέχεια θα φθάσουμε στον μεγαλύτερο αρχαιολογικό χώρο του Μεξικού, το Τεοτιχουακάν, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από την Πόλη του Μεξικού. Το Tεοτιχουακάν, ο "τόπος των θεών", που ήκμασε μεταξύ του 200 και του 650 μ.X., υπήρξε η αρχαία θρησκευτική πρωτεύουσα των Tεοτιχουακάνος και τόπος προσκυνήματος των Aζτέκων. H Λεωφόρος των Νεκρών που διασχίζει το κέντρο της πόλης έχει μήκος πέντε χιλιόμετρα και περιστοιχίζεται από θρησκευτικά και τελετουργικά συγκροτήματα, με εντυπωσιακότερα την Πυραμίδα του Ήλιου και την Πυραμίδα της Σελήνης. Επιστροφή στην Πόλη του Μεξικού και "κρατήστε" λίγη δύναμη για το βράδυ, γιατί η πόλη του Μεξικού δεν κοιμάται ποτέ... λένε.

5η μέρα: Πόλη του Μεξικού - Μέριντα - Ουξμάλ - Μέριντα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Μέριντα, μια πανέμορφη πόλη με υπέροχα αποικιακά κτίρια, πλούσιες αγορές και έντονη νυχτερινή ζωή. Άφιξη και οδική αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο του Ουξμάλ, μια πόλη των Μάγιας που άκμασε μεταξύ του 700 και του 1000 μ.Χ. και αποτελεί τόπο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Το ανάκτορο του κυβερνήτη, το σπίτι των περιστεριών, το τετράπλευρο των Καλογραιών, οι πυραμίδες, το σπίτι της Χελώνας και ο ναός της μαντείας, είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα επισκεφθούμε. Επιστροφή και περιήγηση στην "Λευκή πόλη", την Μέριντα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα διασχίσουμε τη λεωφόρο Μοντέχο όπου βρίσκονται μερικά από τα πιο όμορφα αποικιακά κτίρια της πόλης και θα δούμε το Μνημείο της Πατρίδας, τον Καθεδρικό ναό, την κεντρική πλατεία κ.ά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Μέριντα - Τσιτσέν Ιτζά - Κολύμπι σε Σενότα - Βαγιαδολίδ - Τουλούμ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την αρχαιολογική ζώνη του Τσιτσέν Ιτζά με τις τεράστιες πυραμίδες και τα αφιερωμένα στους θεούς θυσιαστήρια. Ήταν η ιερότερη πόλη των Mάγιας και μετέπειτα πολιτιστικό και θρησκευτικό κέντρο των Tολτέκων, κτισμένο τον 5ο π.X. αιώνα. Το Τσιτσέν Ιτζά θεωρείται υπόδειγμα αρχιτεκτονικής και εφαρμογής των επιστημονικών γνώσεων της εποχής. Γύρω στο 900 μ.X. εγκαταλείφθηκε από τους Mάγιας, αλλά έναν αιώνα αργότερα ανοικοδομήθηκε από τους Tολτέκους. Ο ναός Kουκουλκάν, το γήπεδο της μπάλας, ο ναός των Πολεμιστών και ο ναός του Ιαγουάρου είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα επισκεφθούμε στην περιοχή αυτή. Στα περίχωρα βρίσκεται ένα πηγάδι με ζοφερή όψη, που κάποτε συνδεόταν με ανθρωποθυσίες. Από εδώ προέρχεται το όνομα της πόλης, καθώς Τσιτσέν σημαίνει "στόμα πηγαδιού". Μετά την επίσκεψή μας στον αρχαιολογικό χώρο θα έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε σε μια σενότα/πηγάδι. Συνεχίζουμε για την κουκλίστικη πόλη Βαγιαδολίδ με το πανέμορφο ιστορικό της κέντρο. Επίσκεψη στην πόλη και αναχώρηση για την Τουλούμ, ένα από τα κορυφαία τουριστικά θέρετρα της Καραϊβικής. Η αρχαία αυτή πόλη-θέρετρο βρίσκεται στην Χερσόνησο Γιουκατάν και συνδυάζει τον πολιτισμό, την ιστορία και μια από τις καλύτερες παραλίες σε ολόκληρο το Μεξικό στην πασίγνωστη Μεξικανική Ριβιέρα ή Riviera Mayas με τις ειδυλλιακές αμμουδιές και τα ζεστά νερά. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Τουλούμ

Πρωινή επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Τουλούμ, της μοναδικής πόλης των Μάγιας που είναι κτισμένη στην ακτή. Το όνομά της σημαίνει "περίβολος" ή "τείχος". Ήταν μια από τις τελευταίες πόλεις των Μάγιας - άκμασε από το 1200 μ.Χ. μέχρι την άφιξη των Ισπανών - και τα αρχαιολογικά της μνημεία είναι πολύ καλά διατηρημένα. Αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Τουλούμ

Ελεύθερη μέρα για χαλάρωση και κολύμπι στις κατάλευκες αμμουδερές παραλίες με τους φοίνικες και τα κρυστάλλινα νερά.

9η μέρα: Τουλούμ - Πλάγια Ντελ Κάρμεν - Κανκούν - Πόλη του Μεξικού Πτήση για Αθήνα

Σήμερα το πρωί αναχωρούμε οδικώς και κινούμαστε παραλιακά. Από το ξενοδοχείο στην Τουλούμ μέχρι την  Κανκούν μεσολαβούν περίπου 100 χιλιόμετρα ακτής. Θα κάνουμε μια σύντομη  στάση στην Πλάγια Ντελ Κάρμεν, ένα επίσης αναπτυγμένο τουριστικό θέρετρο με πολλά ξενοδοχεία, μπαρ εστιατόρια, καταστήματα, μπουτίκ κλπ. και θα συνεχίσουμε μέχρι το αεροδρόμιο της Κανκούν, απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση για την Πόλη του Μεξικού και την ανταπόκριση με την πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

10η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα

 

Αναχωρήσεις: 29/07, 06/08, 12/08, 15/09 ~     10 μέρες

Τιμή κατ' άτομο

Για τις 10 πρώτες κρατήσεις

Δίκλινο

3ο άτομο

έως 12 ετών

Μονόκλινο

Αναχωρήσεις

29/07, 06/08, 12/08

1.945 €

1.795 €

2.600 €

Αναχώρηση

15/09

2.050 €

1.900 €

2.700 €

+ Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 900

Αναχωρήσεις 29/07 & 06/08, Πτήσεις με LUFTHANSA

 

 

 

29/07

ή

06/08

LH1285

ΑΘΗΝΑ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

06:55 - 09:00

LH 498

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΠΟΛΗ ΜΕΞΙΚΟΥ

13:30 - 18:30

06/08

ή

14/08

LH 499

ΠΟΛΗ ΜΕΞΙΚΟΥ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

20:50 - 14:50+1

07/08

ή

15/08

LH 1284

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΑΘΗΝΑ

20:25 - 00:10+1

Αναχώρηση12/08, Πτήσεις με AIR FRANCE/KLM

 

 

 

 

 

12/08

AF 1033

ΑΘΗΝΑ - ΠΑΡΙΣΙ

06:05 - 08:40

13/08

AF 174

ΠΑΡΙΣΙ - ΠΟΛΗ ΜΕΞΙΚΟΥ

15:40 - 20:40

20/08

KL 686

ΠΟΛΗ ΜΕΞΙΚΟΥ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

21:05 - 14:40+1

21/08

KL 1581

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΑΘΗΝΑ

20:55 - 01:10+1

Αναχώρηση15/09, Πτήσεις με KLM/AIR FRANCE

15/09

KL1572

ΑΘΗΝΑ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00 - 08:30

KL685

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΠΟΛΗ ΜΕΞΙΚΟΥ

14:30 - 18:59

23/09

AF173

ΠΟΛΗ ΜΕΞΙΚΟΥ - ΠΑΡΙΣΙ

23:00 - 16:40 +1

24/09

AF1032

ΠΑΡΙΣΙ - ΑΘΗΝΑ

20:45 - 00:55 +1

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Barcelo Reforma 5* στην Πόλη του Μεξικού
 • Μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο NH Paseo de Montejo ή παρόμοιο στην Μέριντα
 • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Catalonia Royal Tulum 5* ή Barcelo Maya Grand 5* στην Τουλούμ
 • Ημιδιατροφή καθημερινά στην Πόλη του Μεξικού και στην Μέριντα (εκτός της ημέρας άφιξης στην ημερομηνία 12/08 λόγω πτήσης)
 • All Inclusive στο ξενοδοχείο στην Τουλούμ (εκτός ποτών)
 • Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
 • Περιηγήσεις, επισκέψεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
 • Έλληνας αρχηγός-συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 900
 • Τοπικοί φόροι € 250 Πέσος (περίπου €11), πληρώνονται τοπικά
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Σημειώσεις

 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα
 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

.Contact Info

Palmos Travel In Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Tel.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

Fax: +30 210 9802033

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 18:00μμ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

 

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ