menu
+30 210 9889421
ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΜΠΑΝΓΚΛΑΝΤΕΣ 12ημ (P19)

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΜΠΑΝΓΚΛΑΝΤΕΣ 12ημ (P19)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 23/12

ΑΠΟ 1.790 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 23/12

ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΜΠΑΝΓΚΛΑΝΤΕΣ
12 ΗΜΕΡΕΣ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2022
23 Δεκεμβρίου 2022 – 3 Ιανουαρίου 2023

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Σφηνωμένο ανάμεσα στην Ινδία και τη Βιρμανία, το Μπανγκλαντές αποτελεί το στολίδι του κόλπου της Βεγγάλης. Μία χώρα αυλακωμένη από το Δέλτα του Γάγγη και του Βραχμαπούτρα, δύο ποταμών που όχι μόνο αποτελούν πηγή ζωής για το λαό, αλλά συνάμα ευλογία και κατάρα. Το Μπανγκλαντές, μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες χώρες του πλανήτη που φιλοξενεί σχεδόν 150 εκατ. κατοίκους, είναι μια χώρα με απίστευτη ποικιλομορφία σε ό,τι αφορά το φυσικό περιβάλλον, πλούσιο ανθρωπολογικό ενδιαφέρον και σημαντικά Βουδιστικά και Ινδουιστικά μνημεία παρά τον μουσουλμανικό της πληθυσμό. ετοίμασε και σας παρουσιάζει ένα μοναδικό ταξίδι που χτενίζει τη χώρα από το βορρά έως το νότο και είναι βέβαιο ότι θα σας ενθουσιάσει!

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

 • Πτήσεις με Emirates  Αθήνα/Ντουμπάι – Ντάκα - Ντουμπάι/Αθήνα.
 • Ξενάγηση στη Ντάκα και στο φρούριο Λαλμπάγκ.
 • Ξενάγηση στο φολκλορικό μουσείο του Σοναργκαόν.
 • Επίσκεψη στον Βουδιστικό Ναό Σαλμπάν Βιχάρα.
 • Επίσκεψη στον Βουδιστικό Ναό Σομαπούρα, μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesko.
 • Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Μαχαστανγκάρ στην Μπόγρα.
 • Ξενάγηση στο φημισμένο τζαμί Κουσούμπα με το ιερότερο τέμενος της χώρας.
 • Γνωριμία με το σύγχρονο πρόσωπο της Ντάκα.
 • Ξενάγηση της πόλης Τσιτανγκόκ.
 • Βαρκάδα στη λίμνη στην περιοχή του Ρανγκαμάτι.
 • Επίσκεψη στην αγορά της φυλής Σουβολόνγκ.
 • Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός.

 

Ημέρα 1η: Αθήνα – Ντάκα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Ντάκα, πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, το οποίο προήλθε από τα σπλάχνα της Ινδίας την εποχή του διαμελισμού της, με το όνομα Ανατολικό Πακιστάν που το διατήρησε μέχρι το 1971, όταν πήρε τη σημερινή της ονομασία η χώρα.

Ημέρα 2η: Ντάκα

Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια ακολουθεί ξενάγηση της μεγαλούπολης των 7 εκατ. κατοίκων όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε τους παλιούς Ινδουιστικούς ναούς, το φρούριο Λαλμπάγκ της εποχής Μουγκάλ, το Πανεπιστήμιο και φυσικά το ιστορικό μουσείο της πόλης.

Ημέρα 3η: Ντάκα (Σοναργκαόν και Μοϊναμαότι)

Ολοήμερη εκδρομή στην πρωτεύουσα του Αρχαίου Βασιλείου της Βεγγάλης Σοναργκαόν, που χρονολογείται από τον 15ο αι. Εμείς θα απολαύσουμε την αίγλη και την μεγαλοπρέπεια των αρχοντικών σπιτιών ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο ενδιαφέρον φολκλορικό μουσείο. Στη συνέχεια θα περάσουμε από την περιοχή του Μοϊναμαότι για να επισκεφθούμε τον βουδιστικό ναό Σαλμπάν Βιχάρα που χρονολογείται από τον 7ο αι. καθώς και το ομώνυμο βουδιστικό μοναστήρι. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Ντάκα.

Ημέρα 4η: Ντάκα – Μπαχαρπούρ – Μπόγρα

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τον βορρά της χώρας με τελικό προορισμό την Μπόγρα. Το κορυφαίο ωστόσο αξιοθέατο της ημέρας είναι ο Βουδιστικό Ναός Σομαπούρα όπου δικαίως προστατεύεται από την Unesco σαν μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους ναούς της υποηπείρου και ανάγεται στην εποχή της κλασικής περιόδου Πάλα.

Ημέρα 5η: Μπόγρα (Ντιναζπούρ)

Σήμερα θα επισκεφθούμε την περιοχή της Ντιναζπούρ για να ξεναγηθούμε στον περίφημο Ινδουιστικό ναό Καντενζί. Φτιαγμένος από τερακότα, αποτελεί ένα μοναδικό δείγμα Μουγκάλ αρχιτεκτονικής. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την περιοχή Ραμσαγκάρ, 8 χλμ. νότια της Ντιναζμπούρ όπου βρίσκεται η οικολογική περιοχή της ομώνυμης λίμνης. Πρόκειται για ένα Εθνικό Πάρκο πλούσιο σε χλωρίδα και πανίδα αλλά και μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Μπόγρα.

Ημέρα 6η: Μπόγρα – Ναγκαόν – Ρατζάχι

Σήμερα λίγο πριν εγκαταλείψουμε την περιοχή της Μπόγρα θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο του Μαχαστανγκάρ. Μαχαστάν σημαίνει ιερό μέρος και γκαρ φρούριο. Πρόκειται για την παλιά πρωτεύουσα του βασιλείου Πουρνταβαρντάνα που χρονολογείται από τον 3ο π.Χ. αιώνα και περιλαμβάνει την παλιά ακρόπολη και το μουσείο. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την περιοχή Ναγκαόν όπου θα ξεναγηθούμε στο τζαμί Κουσούμπα, χτισμένο από μαύρο βασάλτη από την περιοχή του Μπιχάρ. Το τέμενος θεωρείται από τα ιερότερα της χώρας και λέγεται πως χτίστηκε το 1558 κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Μπαχαντούρ. Αργά το απόγευμα θα καταλήξουμε στο Ρατζάχι για διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η: Ρατζάχι – Ντάκα

Η επίσκεψή μας στο βορρά της υδάτινης χώρας θα κλείσει με την επίσκεψη των Ινδουιστικών ναών στην περιοχή της Πούθια. Οι περισσότεροι χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα και είναι χτισμένοι περιμετρικά της ομώνυμης λίμνης. Η μέρα μας θα τελειώσει καθώς θα προσεγγίζουμε την γνώριμή μας Ντάκα.

Ημέρα 8η: Ντάκα

Η Ντάκα είναι μια σύγχρονη πόλη με έντονη προσωπικότητα. Στο καινούριο κομμάτι της πόλης υψώνονται υπερμοντέρνα κτίρια όπου έχουν την έδρα τους οι αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις της χώρας. Από την άλλη μεριά η Παλιά Πόλη, κρατά αναλλοίωτο τον αυθεντικό χαρακτήρα της και δικαιώνει τις περιγραφές των περιηγητών του περασμένου αιώνα. Εμείς σήμερα θα ανακαλύψουμε τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της πρωτεύουσας και θα ξεναγηθούμε στο Τζαμί του Αστεριού, στον Ινδουιστικό ναό Ντακεσβάρι και στο Πολεμικό Μουσείο.

Ημέρα 9η: Ντάκα – Τσιτανγκόκ

Αλλαγή σκηνικού σήμερα αφού η διαδρομή μας στο νότο της χώρας θα μας μεταφέρει στην Τσιτανγκόκ, χτισμένη στα ανατολικά του κόλπου της Βεγγάλης, που είναι η δεύτερη πιο σημαντική πόλη του γειτονικού Μπανγκλαντές.

Ημέρα 10η: Τσιτανγκόκ – Ρανγκαμάτι

Η μέρα μας ξεκινάει με την ξενάγηση της πόλης όπου κυρίαρχη θέση έχουν το μνημείο των Πεσόντων του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και το Εθνολογικό Μουσείο. Στη συνέχεια εγκαταλεί­πουμε τις πεδινές περιοχές του Δέλτα του Γάγγη και του Βραχμαπούτρα και ανηφορίζοντας τους λόφους της περιοχής, διαμέσου ε­νός καταπράσινου τοπίου, φτάνουμε στην περιοχή του Ρανγκα­μάτι, εδώ που ζουν οι σινο-βιρμανικές φυλές α­κριβώς στο “ανθρωπολο­γικό μεταίχμιο” της υποη­πείρου με την ανατολική Ασία. Η απογευματινή μας γνωριμία με την πε­ριοχή ξεκινάει με μία ει­δυλλιακή βαρκάδα στη λίμνη της περιοχής και συνεχίζεται με επί­σκεψη της αγοράς της φυλής Σουβολόνγκ.

Ημέρα 11η: Ρανγκαμάτι - Ντάκα

Πρωινή επίσκεψη στα «ξεχασμένα» χωριά των φυλών της περιοχής, που είναι χτισμένα αμφιθεατρικά στις πλαγιές των λόφων, πνιγμένα στο πράσινο και πλημμυρισμένα από “εικόνες” που έχουν χαθεί εδώ και καιρό σε άλλα μέρη της Ασίας. Στη συνέχεια περνώντας από ορυζώνες και παραπόταμους του Δέλτα, φτάνουμε το απόγευμα στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, Ντάκα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου πετάμε για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 12η: Αθήνα

Πρωινή άφιξη στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/ση

Διαμονή

Δίκλινο

Μονόκλινο

Φόροι

Βίζα

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ

12 ΗΜΕΡΕΣ

Ημιδ/φή

23/12

3*, 4*, 5*

1.790

+590

+890

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Πτήσεις μέσω ενδιάμεσου σταθμού
 • Ξενοδοχεία 3*, 4* & 5*
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις, όπως περιγράφονται
 • Εισόδους κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων
 • Αχθοφορικά
 • Φιλοδωρήματα
 • Βίζα εισόδου στη χώρα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
 • Έμπειρος Αρχηγός/Συνοδός της εκδρομής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

×      Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

-       Απαραίτητο το διαβατήριό σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.
-       Δύο πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες διαστάσεων διαβατηρίου που θα προσκομίσετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την , αναχώρηση του ταξιδιού.


Contact Info

Palmos Travel In Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Tel.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 17:00μμ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ