menu
+30 210 9889421
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΑΙΓΥΠΤΟΥ 15ημ (P19)

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΑΙΓΥΠΤΟΥ 15ημ (P19)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 23/10 & 18/11

ΑΠΟ 1.990 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 23/10 & 18/11

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΑΙΓΥΠΤΟΥ
15 ΗΜΕΡΕΣ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2022
23/
10 | 18/11
ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ με καλύψεις και για covid19

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

H Αίγυπτος είναι η χώρα με τον παλαιότερο ίσως πολιτισμό στον πλανήτη. Οι πυραμίδες, ένα από τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, κρατούν ακόμα και σήμερα κρυμμένα τα μυστικά τους. Zωοδότης ποταμός ο Nείλος που στις όχθες του οι Φαραώ έχτισαν περίλαμπρους ναούς και νεκρικές κατοικίες για βασιλείς και βασίλισσες που ευτύχησαν να ζήσουν εκεί. Το ταξίδι στην Αίγυπτο είναι κατάδυση στον πολιτισμό της ανθρωπότητας. H Αίγυπτος της ιστορίας, του θρύλου και του χθες, συναντά το σύγχρονο πρόσωπο της χώρας σε παζάρια και αγορές που τραβούν τον επισκέπτη όχι μόνο για την ποικιλία των ειδών τους αλλά για τη μαεστρία και την φινέτσα των εμπόρων τους. Το ταξίδι στην Αίγυπτο είναι αποκάλυψη, ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται από το εθνολογικό καλειδοσκόπιο των πληθυσμών της Λιβυκής ερήμου.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Ένα πραγματικά κορυφαίο πρόγραμμα

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

 • Πλήρεις ξεναγήσεις στο Κάιρο και στην Αλεξάνδρεια
 • Επίσκεψη στις ιστορικές πόλεις της Μάρσα Μαντρουχ και Ελ Αλαμέιν
 • Διαμονή και ξεναγήσεις στις Οάσεις Σίβα και Μπαχαρίγια
 • Διάσχιση της Σαχάρας με τους κορυφαίους βραχώδεις σχηματισμούς
 • 5ημερη κρουαζιέρα με 5* κρουαζιερόπλοιο στο Νείλο
 • Ανάβαση στο όρος του Μωυσή Σινά και επίσκεψη στην Ιερά Μονή της Αγ. Αικατερίνης
 • Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Άμπου Σίμπελ
 • Εμπειρότατος αρχηγός !!!

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η: Αθήνα – Λούξορ (επιβίβαση στο κρουαζιερόπλοιο)

Νωρίς το απόγευμα πετάμε για το Λούξορ μέσω Καΐρου. Άφιξη και μεταφορά στο κρουαζιερόπλοιο μας στις όχθες του Νείλου όπου θα μας φιλοξενήσει για τις υπόλοιπες μέρες και θα μας ταξιδέψει όχι μόνο στα νερά του ζωοδότη ποταμού αλλά και στην μακραίωνη ιστορία της χώρας.

Ημέρα 2η: Κρουαζιέρα

Το πρωί θα απολαύσουμε την ξενάγησή μας στην Δυτική Όχθη του Nείλου όπου βρίσκεται η κοιλάδα των Βασιλέων. Μοναδικά ταφικά μνημεία, περίτεχνα στολισμένα για μια ζωή αιώνια και αντάξια της μεγαλοπρέπειας των Φαραώ! Το απόγευμα ξενάγηση στην Ανατολική Όχθη, στον ναό του Λούξορ και στον ναό Kαρνάκ. Πρόκειται για δύο μοναδικά αρχιτεκτονικά μνημεία που σίγουρα όμοιά τους δεν υπάρχουν σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το «δάσος από κολόνες» στον κυρίως ναό του Καρνάκ αλλά και το μοναδικό θέαμα του ναού του Λούξορ με τα αγάλματα και την ευφυή αρχιτεκτονική σύλληψη θα κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο τη μέρα μας.

Ημέρα 3η: Κρουαζιέρα

Κατά μήκος της μοναδικής διαδρομή των 200 περίπου χλμ. από το Λούξορ στο Ασουάν θα έχουμε τη ευκαιρία να απολαύσουμε το ναό του θεού Horus και το ναό του Kομ Όμπο, ενώ στο εντυπωσιακό Εντφού, θα επισκεφθούμε τον ομώνυμο ναό. Γεμάτοι εικόνες από τα αρχιτεκτονικά θαύματα της ημέρας θα διατρέξουμε το τελευταίο κομμάτι της υδάτινης διαδρομής μας μέχρι το εξωτικό Ασουάν.

Ημέρα 4η: Κρουαζιέρα

Το πρωινό μάς βρίσκει στο Ασουάν. Στη σημερινή μας ξενάγηση θα απολαύσουμε το Mεγάλο Φράγμα του Aσουάν και τον Nαό της νήσου των Φιλέων. Aπογευματινή βόλτα με τις γραφικές φελούκες στο Νείλο όπου θα περιπλεύσουμε τη Nήσο Eλεφαντίνη και θα δούμε από μακριά το μαυσωλείο του Aγά Xαν να δεσπόζει στον απέναντι λόφο.

Ημέρα 5η: Κρουαζιέρα (αποβίβαση) - Αμπού Σίμπελ - Ασουάν

Πολύ νωρίς το πρωί αναχώρηση οδικώς για το Αμπού Σίμπελ και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο που σώθηκε χάρις στην επέμβαση της UNESCO. Ο μεγαλόπρεπος Ναός του Ραμσή ΙΙ και ο μικρότερος της θεότητας Χάθορ χτισμένος προς τιμήν της Βασίλισσας Νεφερτίτης είναι σκαλισμένοι στη Δυτική όχθη του Νείλου και χρονολογούνται από το 13ο αιώνα π.Χ. Αργά το βράδυ επιστρέφουμε στο Ασουάν, τελευταία μας διανυκτέρευση στην Άνω Αίγυπτο!

Ημέρα 6η Ασουάν - Κάιρο

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε αεροπορικώς για ην πρωτεύουσα της χώρας, το Κάιρο. Ολοήμερη ξενάγηση στο Κάιρο όπου θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο με θαυμάσια ευρήματα από τις ανασκαφές της Αιγύπτου, τη μεσαιωνική ακρόπολη του Σαλαντίν (Σιταντέλα), με το αλαβάστρινο τζαμί, τα τείχη με τις περίφημες Πύλες και το τζαμί Ιμπν Τουλούν χτισμένο από τους Αββασίδες χαλίφιδες το 876 μ.Χ. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στην περιοχή της Γκίζας με τις Πυραμίδες και την περίφημη Σφίγγα.

Ημέρα 7η: Κάιρο - Σινά

Μετά το πρωινό αναχωρούμε οδικώς για το όρος Σινά, το μέρος που πιστεύεται πως ο Θεός έδωσε στον Μωυσή τις Δέκα Εντολές και το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης με τα ιερά Κειμήλια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η: Σινά - Κάιρο

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα θα ξεκινήσουμε την ανάβαση στο όρος Σινά για να απολαύσουμε τη μαγευτική ανατολή. Η επίπονη προσπάθεια της ανάβασης θα σας αποζημιώσει όχι μόνο από το θέαμα στην κορυφή του όρους αλλά και από κάθε σημείο του ιερού αυτού προσκυνήματος. Όσοι αντέχετε να το τολμήσετε! Στη διαδρομή πρόθυμοι καμηλιέρηδες θα σας προσφέρουν επί πληρωμή την καμήλα τους για μια πιο ξεκούραστη ανάβαση. Το πρωί επιστρέφουμε στην Αγ. Αικατερίνη και αναχωρούμε οδικώς για το Κάιρο όπου θα φτάσουμε νωρίς το απόγευμα.

Ημέρα 9η: Κάιρο – Αλεξάνδρεια

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την πιο «ελληνική» πόλη της Αιγύπτου την Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος. Ολόκληρη η μέρα είναι αφιερωμένη στην ξενάγηση της πόλης όπου θα δούμε το Eλληνορθόδοξο Πατριαρχείο, το σπίτι/μουσείο του Έλληνα ποιητή Kωνσταντίνου Kαβάφη, τα κτίρια της ελληνικής κοινότητας, τους βασιλικούς κήπους της Mοντάζα και φυσικά την Nέα Bιβλιοθήκη Aλεξανδρείας.

Ημέρα 10η: Αλεξάνδρεια - Όαση της Σίβα

Μέρα συγκλονιστική που αξίζει την όποια κούραση της μακριάς διαδρομής στην καρδιά της λιβυκής ερήμου. Καθοδόν θα έχουμε στάσεις στην περιοχή του Ελ Αλαμέιν και Μάρσα Μαντρούχ.

Ημέρα 11η: Όαση Σίβα

Η όαση της Σίβα που βγήκε στο προσκήνιο με τις πρόσφατες ελληνικές ανασκαφές στην περιοχή, κατοικείται από ομάδες πληθυσμών βερβέρικης καταγωγής. Εκτός όμως του εθνολογικού ενδιαφέροντος σήμερα θα μας απασχολήσει το ιερό του Θεού Άμμωνα, ένα από τα σημαντικότερα μαντεία, θα δούμε την πηγή της Κλεοπάτρας και θα θαυμάσουμε την πλινθόκτιστη παλιά πόλη της όασης.

Ημέρα 12η: Όαση Σίβα – Όαση Μπαχαρίγια

Μετά το πρωινό αναχωρούμε οδικώς για την όαση της Μπαχαρίγια. Η διαδρομή μοναδική καθώς θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τους μοναδικούς σχηματισμούς της ερήμου που ανάλογα με το φως παίρνουν τις αποχρώσεις του μπλε και φαντάζουν περισσότερο σαν εκθέματα της πιο απόκοσμης γλυπτοθήκης παρά σαν πέτρες ακίνητες κι απροστάτευτες στις ριπές του αδυσώπητου ανέμου. Η απογευματινή μας βόλτα στην όαση της Μπαχαρίγια με τις θερμές πηγές της και τους κήπους με τα μοσχολέμονα θα κλείσει ευχάριστα τη σημερινή εξίσου κοπιαστική μέρα.

Ημέρα 13η: Όαση Μπαχαρίγια - Κάιρο

Σήμερα θα διατρέξουμε το τελευταίο κομμάτι της ερήμου και με κατεύθυνση βόρεια θα φτάσουμε το απόγευμα στο Κάιρο.

Ημέρα 14η: Κάιρο

Στη σημερινή μας ξενάγηση θα γνωρίσουμε το Χριστιανικό Κάιρο ξεκινώντας από το Κοπτικό μουσείο, τις εκκλησίες της Παναγίας και του Αγ. Γεωργίου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Ισλαμικό νεκροταφείο του Καΐρου, μοναδικό θέαμα μια που τα περισσότερα μαυσωλεία κατοικούνται! Τέλος θα καταλήξουμε στα δαιδαλώδη σουκς της αγοράς του Καν Ελ Καλίλ.

Ημέρα 15η: Κάιρο – Αθήνα

Μετά το πρωινό χορτασμένοι από ένα πλούσιο οδοιπορικό σε μια από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου επιστρέφουμε αεροπορικώς στην Αθήνα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

Αθήνα – Κάιρο

16.00

18.00

Κάιρο – Λούξορ

21.40

23.00

Κάιρο – Αθήνα

10.35

12.35

 

ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/ση

Διαμ/νή

2κλινο

1κλινο

Φόροι
Βίζα
Είσοδοι

Πολιτιστικό Πανόραμα Αιγύπτου

15 ημέρες

HΒ

Ημιδ/φή

23/10

18/11

3*, 5*

Κρ/πλοιο 5*

1.990

+850

+590

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Egypt Air & δύο εσωτερικές πτήσεις
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* και κρουαζιερόπλοιο 5*
  Στις οάσεις Σίβα και Μπαχαρίγια η διαμονή γίνεται σε απλά 3* ξενοδοχεία με βασικές ανέσεις
 • Ημιδιατροφή καθημερινά και πλήρης διατροφή στην κρουαζιέρα
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • Φιλοδωρήματα
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο
 • Έξοδα βίζας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
 • Έμπειρο Αρχηγό/συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

×      Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το ταξίδι περιλαμβάνει πολύωρες διαδρομές στην έρημο για την επίσκεψη των οάσεων σε μη ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Επίσης τα ξενοδοχεία στις οάσεις είναι τα καλύτερα διαθέσιμα αλλά χωρίς σημαντικές ανέσεις.

Τα κρουαζιερόπλοια στο Νείλο (ακόμα και αυτά των 5* που χρησιμοποιούμε) είναι γενικά μικρά – στενά πλοία, με απλές ανέσεις και συντήρηση και καθαριότητα ανάλογη της χώρας! Δεν έχουν καμία σχέση με τα πολυτελή κρουαζιερόπλοια ανοιχτής θάλασσας με τους τεράστιους χώρους και τις πολλαπλές δυνατότητες διασκέδασης.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα
 • Ηλεκτρονική μορφή (έγχρωμο αρχείο pdf, μεγέθους 10-300Κb) του διαβατηρίου σας, που θα αποστείλετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού

…εσείς το ξέρατε;

Το φράγμα του Ασουάν και ο ναός του Αμπού Σίμπελ

Νότια της Αλεξάνδρειας βρίσκεται ο ναός του Αμπού Σίμπελ, από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της Αιγύπτου. Χτίστηκε από τον Ραμσή Β’ στις όχθες του Νείλου, για να θυμάται ο λαός τη νίκη του εναντίον του στρατού των Χετταίων στη μάχη του Καντές, στη σημερινή Συρία. Ήταν αφιερωμένος στον θεό Άμμωνα. Η πρόσοψή του κοσμείται από τέσσερα τεράστια αγάλματα, στα οποία απεικονίζεται ο Ραμσής Β’ σε καθιστή θέση. Τα αγάλματα έχουν 20 μέτρα ύψος ενώ το βάθος του ναού φτάνει τα 55 μέτρα. Στη βόρεια πλευρά του βράχου υπάρχει ένας μικρότερος ναός, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στη θεά της Αγάπης, Αθώρ και στη γυναίκα του Φαραώ, Νεφερτάρι, που κοσμείται από αγάλματα ύψους δέκα μέτρων. Ο ναός ανακαλύφτηκε το 1813 από Ελβετό περιηγητή και τα επόμενα χρόνια τον εξερεύνησαν Ιταλοί, Βρετανοί και Γάλλοι αρχαιολόγοι. Υπολογίζεται ότι χτίστηκε σε διάστημα 20 ετών και χρονολογείται το 1.224 π.Χ. Ο ναός ωστόσο δεν βρισκόταν πάντα στο ίδιο σημείο. Τη δεκαετία του 1960 αποσυναρμολογήθηκε και μεταφέρθηκε 60 μέτρα ψηλότερα, λόγω της κατασκευής του τεράστιου φράγματος στον Νείλο από την κυβέρνηση της Αιγύπτου, με σκοπό  τον έλεγχο της ροής του του ποταμού.

Μέσα σε τέσσερα χρόνια οι εργάτες απομάκρυναν τους γύρω βράχους, έκοψαν τους δύο ναούς σε περισσότερους από 120.000 ογκόλιθους, καθένας εκ των οποίων ζύγιζε 30 τόνους και μετέφεραν τον ναό κομμάτι-κομμάτι σε ψηλότερο σημείο. Το φράγμα ολοκληρώθηκε το 1971, έχει μήκος 3,26 χιλιόμετρα και ύψος 111 μ. πάνω από την επιφάνεια του Νείλου. Η λίμνη Νάσερ αποθηκεύει 157 δισ. κυβικά μέτρα νερού. Συνολικά μεταφέρθηκαν 21 μνημεία και οι εργασίες κόστισαν 40 εκατομμύρια δολάρια. Σε διαφορετική περίπτωση, με την άνοδο της στάθμης του νερού, τα αρχαία μνημεία θα βυθίζονταν μέσα στη λίμνη. Το φράγμα του Ασουάν, όπως ονομάστηκε, σχεδιάστηκε από Γερμανούς μηχανικούς το 1953 και χρηματοδοτήθηκε από τη Σοβιετική Ένωση. Από τη δημιουργία του η Αίγυπτος κέρδισε μεγάλες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης και τον σχηματισμό της λίμνης Νάσερ, της δεύτερης μεγαλύτερης τεχνητής λίμνης στον κόσμο....


Contact Info

Palmos Travel In Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

Tel.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00πμ - 17:00μμ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00πμ-15:00μμ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ON LINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ